Nyt alkaa taas kesä ja siirtotouhut näyttää normaaleilta

Sagnan ja mahdollisesti Fabiankin korvaaminen olivat pakollisia. Näiden lisäksi Sanchez on hieno hankinta, mutta ei missään nimessä tarpeeksi varsinkaan kahdelle paikalle. Näiden kolmen hankinnan jälkeen, olettaen Ospinan olevan selvä, olisi ollut hyvä jatkaa vielä hyökkääjällä, puolustavalla keskikenttämiehellä ja topparilla, jolloin joukkue olisi ollut erinomaisessa tilassa ja jokaiselle osa-alueelle pitäisi olla riittävästi laadukkaita pelaajia.

Ensin Wenger kuitenkin löi jarrut päälle taas kerran hyökkääjähankinnan kanssa ja nyt sama on tapahtumassa puolustavan keskikenttäpelaajan hankinnan suhteen. Uusi kuningasidea on sisäinen ratkaisu eli tehdä Wilsheresta keskikentän alin pelaaja. Ensimmäinen mitä tästä tuli mieleen on painokelvotonta pelkkien kirosanojen muodossa.

Kuinka managerimme voi edes harkita moista, kun Wilshere makaa tai makasi puolet peleistä viime kaudella kentän pinnassa mitä pienimmästäkin kontaktista. Muutenkin miehen taso ja kunnossa pysyminen ovat enemmän kuin suuri kysymysmerkki. Muutenkaan en näe Wilsheren ominaisuuksia pystyttävän parhaiten hyödyntämään puolustavan keskikentän roolissa.

Tällä hetkellä Wengerin toiminta alkaa taas muistuttaa normikesää eli tehdään se minimi ja tänä vuonna se oli ilmeisesti yksi kova ostos ja pari korvaajaa lähteneille. No tuo ratkaisu saattaa sitten maksaa Mestareiden liigan paikan ja liigamestaruuden ja Mestareiden liigan pokaalit voi unohtaa saman tien. Paljon tietysti riippuu paljonko ManU pystyy parantamaan Van Gaalin johdolla ja myös ratkaisevaa on kuinka Liverpool toipuu Suarezin myynnistä. Sitten on tietysti Tottenham Pochettinon johdolla, mutta vaikka pidänkin argentiinalaista hyvänä managerina ei onneksi vaikuta todennäköiseltä, että naapuri ohittaisi meitä tulevallakaan kaudella liigassa.

Huhut Cazorlan myynnistä nostavat taas päätään Atletico Madridin hakiessa korvaajia muun muassa kolmelle Chelseassa ensi kaudella pelaavalle pelaajalle. Cazorlan lisäksi on ollut huhuja Monrealin siirrosta hallitsevan Espanjan mestarin palkkalistoille Luisin korvaajaksi. Kumpikaan ei olisi suuri menetys, mutta nyt myynti on enää myöhäistä. Cazorlan vaihto Fabregasiin olisi ollut täydellinen veto ja parantanut selkeästi joukkueen tasoa. Myös Monrealin myynti ja Shawn hankkiminen tilalle olisi kerrankin ollut todellista eteenpäinmenoa. No jos pitäisi veikata, niin eiköhän molemmat espanjalaiset jatka ainakin vielä ensi kauden tykkimiespaidassa.

Jenkkeihin matkustava pelaajaryhmä on selvillä jos vastustaja New York Red Bullsin kotisivuja on uskominen. Aika odotetuttu ryhmä, joka sisältää vielä paljon pelaajia joiden rooli kaudella tuskin tulee olemaan suuri muuta kuin perinteisessä loukkaantumissumassa. Silti muutama kysymys nousi ilmaan nimilistaa katsoessa. Ox on palannut harjoituksiin, mutta ilmeisesti tämä peli tulee liian nopeasti ja toivottavasti mistään polvivamman uusiutumisesta ei ole kysymys. Ei kai kun englantilainen on kuitenkin vilahtanut Arsenal.comin harjoituskuvissa.

Sen sijaan suurempi kysymysmerkki on mielestäni Gnabry, jota ei ole näkynyt ollenkaan. Onko edelleen kyse viime kauden loppupuolen loukkaantumisesta vai miksi lupaavimmasta pelaajastamme ei ole mitään näköhavaintoa tai tietoa? Saksalainen ei ollut mukana ensimmäisessä harjoituspelissä Boreham Woodia vastaan eikä ole tulevanakaan viikonloppuna kokoonpanossa. Olisi mukava tietää mikä on tilanne, loukkaantuminen vai kenties lainasiirto on jo sovittuna jonnekin?

Sanogo on kolmas viikonlopun ryhmästä puuttuva pelaaja. Onko postimies taas loukkaantunut vai mistä on kysymys? Luultavasti loukkaantunut, sillä tuskin Wenger edes harkitsee ranskalaisen lainaamista, kun uutta hyökkääjää ei olla ostamassa. Aika vakuuttava kakkosvaihtoehto hyökkääjäksi tämä viime kesän hankinta on, kun maaleja ei tule vahingossakaan ja kunnossa pysymisen kanssa on lähes diabymäisiä tai vähintään Rosickyyn verrattavia ongelmia. No mutta eihän tässä mitään uutta hyökkääjää tarvita.

Positiivinen puoli tässä on viikonlopun osalta, että selvästi lahjakkaampi Akpom saa peliaikaa. Toki onhan tuo melko koomista tai pikemminkin käsittämätöntä, että meidän kokoluokan seura saa harjoitusotteluun mukaan tasan yhden hyökkääjän ja sekin on täysin kokematon junnu. Toki tiedän monen pelaajan olevan vielä lomilla tai vasta palailemassa harjoituksiin, mutta kertoo tuo silti aika paljon meidän hyökkääjätilanteesta.

Loppuun vielä pari sanaa Fulhamiin myydystä Thomas Eisfeldistä. Saksalainen ei mielestäni saanut reilua tilaisuutta koskaan, vaikka esiintyi parissa Liigacupin ottelussa erittäin pirteästi. Toki pelipaikaltaan saksalainen on juuri sitä mihin meillä on eniten vaihtoehtoja, joten ymmärrän ratkaisun. Silti ehkä laina olisi voinut olla tässä tapauksessa harkitsemisen arvoinen, sillä muistaakseni Eisfeld ei ole ollut lainalla missään aiemmin. Tämä vain siinä suhteessa, että pidin saksalaista ehdottomasti yhtenä parhaista junnuista meidän akatemiassa ja reserveissä viime vuosina. Tämä ei ole tietysti vielä paljoa ottaen huomioon tason, mutta silti paljon turhempiakin pelaajia on roikutettu vuosikausia palkkalistoilla ja lainailtu ympäri maailmaa lukuisia kertoja, joten miksi nyt päädyttiin heti suoraan myyntiin.

Mainokset

17 thoughts on “Nyt alkaa taas kesä ja siirtotouhut näyttää normaaleilta

 1. Itse en yllättyisi lainkaan parista myynnistä Eisfieldin jatkoksi. Ja sehän lässäyttäisi kesän lopullisesti, kun sitten haalittaisiin korkeintaan paria halpiskorvaajaa näille, ei enää puhuttaisi vahvistusten etsimisestä.

  Keskikentän tasapainottaminen odotetusti on menossa reisille, vaikka en pysty kyllä ostamaan tätä väitettä Wilsheren uudesta roolista. Se pätee korkeintaan siinä mielessä, että tuo paikka on paras, jonne Wilshere voisi mahtua pelaamaan, muuten tekee tiukkaa. Mutta ominaisuuksia ja kurinalaisuuttahan ei siis ole. Olisi hyvä kehityksen kannalta panna Wilshere jonnekin lainaan (”farmiin”) harjoittelemaan puolustuspelaamista tuolle pelipaikalle, mutta ei Arsenalin avaukseen. Koska Wilshere ei hyökkäyssuuntaan ole kehittynyt ihan toivotuksi ässäksi (aikaa toki on), pitäisi nyt hakea parannusta puolustuspelaamiseen, jotta hänestä olisi paras apu joukkueelle.

  • Toki Diaby korvaa helposti Cazorlan ja Milania kiinnostavan Campbellin Akpom.

   Siitä en ole varma, pystyykö Miquel hoitamaan paitsi nelostopparin, myös Monrealin hommat?

 2. Ressaatteko te nyt hieman liikaa Daily Mailin (vai oliko se Daily Star?) uutisesta? Mitä jos nyt kuitenkin odotettaisiin hetki, tuleeko sitä keskikenttämiestä vai ei. Eikai kovin moni tiennyt tuota Sanchezin tuloa vielä kesäkuussa?

  Ja onko se nyt normi, että ei osteta ketään vai se että ostetaan Sanchezin tai Özilin tasoisia pelimiehiä?

 3. Paskat. Lyödään hanskat tiskiin vaikka kausi ei ole vielä edes alkanut. Miten ihmeessä joku voi olla noin pessimisti ?

 4. Mutta sehän tässä naurattaa, että kuitenkin puhutaan Arsenalista ja pessimistinen veikkaus hankinnoista on todennäköisin edelleen. Myyntien suhteen ehkä ollaan päästy nihilistisimmästä ”balance the books” meiningistä eroon.

  Maalivahti tulee, mutta ei välttämättä ketään muuta. Toki varmasti keskikenttää haetaan, mutta Bender ja Khedira ovat erittäin vaikeasti saatavissa. Ihan heikkoa taas ei kannata ostaa neljän vuoden sopimuksella.

 5. Olipa negatiivinen postaus. Kuten yllä todettiin, lähde on roskalehtiä parhaimmillaan. Kyllä Wilsheressä työmoraalia ja taklausintoa löytyy, vähäänkään asiasta tietävät muistavat ajat jolloin mies burstasi ykkösjengiin. Ymmärtäisin pelipaikan vaihdon jos sisään tulisi iäkkäämpi ykkösvaihtoehto ja Jack harjoittelisi rotaatiossa.

  AOC ja Gnabry loukkaantuneina, parempaa huoltoa tarjolla Lontoossa, kuin että menisivät neppailemaan kiviä Nykiin… Sanogosta myöskin turha spekuloida, syy on sata varmasti vamma tai vireillä oleva lainasiirto.

  Hyökkäjäätilanne ei huoleta yhtään, Akpomin itseluottamukselle tekee hyvää ja lomalla ovat kuitenkin Maailman komein, Sanchez, Walcott ja varauksella Poldi. Tämä on kuitenkin mainosmatka ja pääpaino on Emirates cupissa.

  Eisfeld ei vaan ole yksinkertaisesti tarpeeksi hyvä, ei siinä näytönpaikkoja tarvita jos nuoremmat ajaneet ohi jo puhuttaessa pelkästään paikoista edarin harjoituksissa. Hyvä että saivat edes jonkun korvauksen, kun sopimusta vuosi jäljellä. Plus mahdolliset prosenttiosuudet tulevista siirroista.

  • Eikös Jack 2010 kaudella juuri breikannu?pelasi muistaaksee just ankkurin roolia sillo,pyyhki mm.emiratesilla sillo xavilla ja iniestalla lattioita ku hormonikääpiö & co kävi kyläs mestarien liigas.sitä wilshereä on kyllä ikävä,toivon että Jack löytää kadonneen vireen ja tekee ”Ramsayt” vielä tulevalla kaudella.berkgampin jälkee kyllä ehdoton suosikkipelaajani mitä arsussa on ollut.

   • Kyllä Song oli ankkuri, Wilshere pelasi nykyistä Ramseyn roolia ja Fabregas ylempänä. Wilsheren pallonsuojaus on selvästi heikompaa kuin Artetalla ja se on ankkurille elintärkeää, koska puolustus pelaa usein pallon ankkurille painetilanteeseen. Song ja Gilberto olivat tässä myös kohtuullisen hyviä, vaikka syöttelijöinä kaukana Artetasta. Tuosta voi myös päätellä, että isokokoisuus auttaa tässä varsinkin Englannissa jossa saa tulla tilanteisiin ryminällä ja myös se Artetan ja Fabregasin ”silmät selässäkin” pelinluku, joka pitkälti tuntuu Wilshereltä puuttuvan.

 6. Wishere sopisi keskikentän alimmaksi kun ei tupakoivana jaksaisi juosta kuitenkaan box to box.
  Ja Arteta voi hyvin kouluttaa poikaa alkukaudella hommiin.
  No ehkä kuitenkin Wenger jakelee näitä lausuntoja ikäänkuin pakollista tarvetta hankinnalle ei olisi ja hilaa hintoja alemmaksi. Ehkä Khediralle tulee hätä ja suostuu tulemaan normipalkalla.

 7. Real Madridissa on pakka sekaisin, kun oli pakko ostaa ylihinnalla James. Nyt siellä vanhoista ajoista poiketen yritetään paniikissa etsiä riittävästi rahaa tuovia myyntejä. Ihan järjettömiltä tuntuu suurin osa niiden myyntihuhuista, hyvä runko hajoamassa. Veikkaan ettei Ancelottilta ole paljon kyselty.

  Khedira todennäköisesti pelaa aikaa ja haluaa jäädä Madridiin ja tekee vielä uuden sopimuksen. Peliaikaa varmasti tulisi Kroosista huolimatta. Uskoisin, ettei Monacoon missään tapauksessa nöyrry, koska ei ole missään jäähdyttelyiässä ja raha ei kuitenkaan varmaan ihan niin paljon merkkaa. Monaco ei pelaa ihan makeimmista pokaaleista ja seksikkäintä liigaa.

  Jos kuitenkin päättää lähteä, eiköhän Arsenal ole ihan ykkösvaihtoehtoja, Chelseassa on keskikenttä aika täynnä laatupelaajia verrattuna Arsenaliin. Bayern, PSG, City ja ilmeisesti Manu eivät ole kintereillä.

 8. Wilsheren peluuttaminen keskikentän pohjallahan on Capellon vanha idea. Ihan nyt äkkiseltään ei jaksa uskoa, että tämä tulee olemaan se ratkaisu. Keskikentän pohjalla voi pärjätä monenlaisilla ominaisuuksilla, Makelele ei ollut mikään kovin iso ja Carrick taas oli ihan jotain muuta kuin rikkova. En nyt näe, että Wilsheren ominaisuudet tuolle tontille olisi optimaaliset. Mutta näkemättä paskaa -jutut kuuluu blogin perinteiseen, varsin subjektiiviseen, näkökantaan.

  Cazorla taisi jo itsekin jossain vaiheessa antaa lausunnon, että ei ole lähdössä. Nähtävästi kuitenkin laatulehtien journalistien parempi tieto sopii hieman paremmin agendaan. Olisi mielenkiintoista kyllä kuulla perusteet sille, että miksi Cazorla->Cesc vaihto olisi vahvistanut selkeästi Arsenalia? Cazorla pystyy pelaamaan kolmella eri paikalla ylempänä keskikentällä. Fabregas ei olisi ollut ykkösvaihtoehto millekään pelipaikalle, Özilin ja Ramseyn sopiessa niille kahdella tontille missä Cesc voisi pelata, paremmin. Ja olihan se palkkapyyntö ylimitoitettu ilman namusetiä.

  • ”Olisi mielenkiintoista kyllä kuulla perusteet sille, että miksi Cazorla->Cesc vaihto olisi vahvistanut selkeästi Arsenalia?”

   Lyhyesti siksi, että Cesc on yksinkertaisesti helvetin paljon parempi pelaaja kuin Cazorla.

   Jossitellaan lisää: Eli jos nyt Fabregas olisi tullut olisi keskikentän keskusta mallia Cesc-Özil-Ramsey, jotka kaikki ovat laatupelaajia. Nyt ainakin vielä tällä hetkellä ollaan siinä tilanteessa, että parhaimmillaankin meillä on asettaa noille paikoille vain kaksi laatupelaajaa kolmannen ollessa joku hasardivaihtoehto tyyliin Wilshere-Arteta-Diaby. Toivottavasti mahdollinen tuleva Khediran hankkiminen oli oikeasti syynä siihen, että Fabregas päästettiin Chelseaan.

   Toiseksi syyksi se, että Cazorlaa jouduttiin peluuttamaan paljolti laidalla, koska Özil on kuitenkin niin paljon parempi keskellä. Cazorla kun ei kuitenkaan ole ominaisuuksiltaan mikään kovin kaksinen laituri (esim. liian hidas), niin olisi hyvä ollut myydä pois. Itseasiassa myynti olisi järkevää vieläkin, jos Atletico nyt kunnon tarjouksen laittaa. Niilä rahoilla sitten sitä kunnon ankkuria etsimään. Nythän laidoilla ovat optimitilanteessa Walcott ja Alexis, joten Cazorlalle tulee olemaan entistä vaikeampaa löytää paikkaa avauksesta.

 9. Eisfeldin kohdalla ymmärrän myynnin ihan hyvin. Edustukseen asti taso ei oikein tunnu riittävältä. Lisäksi siellä on jo nuorempia ja lahjakkaampia kavereita tulossa takaa mm. Zelalemin ja Crowleyn muodossa. Näihin soppareihin Arsenal on yleensä saanut ujutettua ihan hyviä ehtoja jos tasonnosto tuleekin hieman myöhemmin.

 10. Jotkut kehuivat Eisfeldiä muutama kausi sitten ja valittelivat, miksi jamppa ei saa peliaikaa. No, sit pelasi joitain liigacupmatseja ja heti kun vastassa oli muita kuin alasarjabändejä, heppua ei juuri havainnut. Fulham on hänellä hyvä siirto – jos saa peliaikaa, voi joskus nousta keskitason valkkupelaajaksi.

 11. Failin mukaan Cazorla haluaa kuitenkin lähteä ja Arsenal olisi lätkäissyt Atleticolle 15 m hintalapun eli sama hinta kuin ostettaessa.

  Monet eivät tätä tarinaa halua ollenkaan uskoa. Minusta se on uskottava ja jopa todennäköinen. Se selittää myös, miksi jatkuvasti Arsenaliin linkitetään laituripelintekijöitä, esim. tänään tuo Bundesliiigan jamppa. Korvaaja on pakko ostaa, jos Santi myydään. Ox, Gnabry ja Walcott eivät voi menestyä vasemmalla.

  Toki luultavimmin Atletico on valmis maksamaan vähemmän palkkaa kuin Arsenal, joten hieman siinä kotimaan paluun motivaatiota testataan.

  Sopimuksen pidennyksillä ei tässä ole mitään merkitystä. Esim. Evra teki uuden sopimuksen, mutta teki nyt ohtopäätöksensä kun Shawn osto varmistui. Normimeininkiä. Sen takia Vermaelenin kanssakin pitäisi saada pidennys pikaisesti, muuten Kroenke myy elokuun lopussa automaattisesti, jotta saa edes jotain kapteenista.

  • En kyllä itse herkällä usko tätä huhua, Santi oli taas ensimmäisten joukossa päivittämässä Twitteriin kuvia ja tunnelmia lentokoneesta jne. Toki harvoin näin sankkaa savua ilman tulta, mutta siltikin jotenkin vaikea uskoa… En toki pitäisi huonona kauppana jos tilalle saataisiin suoraviivaisempi tasokas laituri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s