Ospina, saksalaiset missaavat sarja-avauksen ja liikaa kysymysmerkkejä edelleen joukkueessa

En tiedä arveluttaako muita Ospinan siirron tilanne, mutta vähän on sellainen, että jokin tässä mättää. Ehkä olen väärässä, mutta tulee liian hyvin mieleen viime kesältä muun muassa Higuain ja Jovetic, jotka pitivät olla täysin varmoja sekä viimeisimpänä tämän kesän alkupuolelta Aurier.

Hyvä puoli tässä on kuitenkin se, että Ospina ei ole läheskään niin suuri menetys kuin esim. Higuainin hankkimatta jättäminen. Kakkosmaalivahdiksi kelpaavia pelaajia on edelleen paljon, vaikka toki vaihtoehdot hiljalleen vähenevät mitä lähemmäksi kauden alkua edetään. Ospina olisi tasonsa puolesta todennäköisesti ok ja iältään vasta nuori maalivahdiksi, vaikka kokemusta on silti ehtinyt jo kertyä niin seurajoukkueissa kuin maajoukkueessa. Ainut selkeä huono puoli olisi etukäteen HG-statuksen puuttuminen ja ehkä silti taso on aavistuksen kysymysmerkki, sillä MM-kisat eivät ole paras paikka arvioida pelaajia.

Ymmärtääkseni saksalaisia lukuun ottamatta viimeisetkin MM-kisoissa mukana olleet pelaajamme palaavat harjoituksiin maanantaina joukkueen suunnatessa muutaman päivän harjoitusleirille Itävaltaan ennen 1-2.8 pelattavaa Emirates Cupia. Luulisi, että Ospina haluttaisiin ehdottomasti mukaan tuolle harjoitusjaksolle ja pelaamaan Emirates Cupiin eli toisin sanoen kauppa pitäisi saada pakettiin tänään tai viimeistään viikonlopun aikana. Yleensä vain mitään virallista julkistamista ei tapahdu seurassamme viikonloppuisin ja nyt varsinkaan on vaikea uskoa siihen, kun joukkue on New Yorkissa.

Saksalaispelaajistamme puhuttaessa Wenger on ilmoittanut koko kolmikon missaavan kauden avausottelun Crystal Palacea vastaan, koska maailmanmestarit saavat neljän viikon loman ja eivät näin ollen ehdi saada tarpeeksi harjoituksia alle ennen sarja-avausta. Ehkä ihan hyvä veto ajateltaessa hiukan pidemmälle, sillä kausi on pitkä ja lähtökohtaisesti avausottelun kotona pitäisi hoitua ilman kyseistä kolmikkoakin. Se on sitten täysin eri juttu tapahtuuko näin ja varsinkin Mertesackerin puuttuminen nykyisessä topparitilanteessa lähentelee katastrofia.

Ilmassa on myös hankintojen lisäksi muita kysymysmerkkejä, jotka toki liittyvät varmasti ainakin osittain juuri siihen tuleeko hankintoja. Miten ihmeessä Djouroun tilannetta ei tiedetä vieläkään? Onko pelaaja edelleen meidän kirjoilla vai ei? Aika ratkaiseva asia, kun puhutaan siitä tarvitaanko yksi vai kaksi uutta topparia. En jaksa tällä hetkellä uskoa Vermaelenin jäävän joukkueeseen.

Coquelin on vähän saman luokan tapaus, mutta selkeämpi. Ymmärtääkseni sopimusta on vuosi jäljellä, joten uuden lainan mihinkään ei pitäisi tulla enää kysymykseen. Suora myynti jos joku jotain suostuu maksamaan heikosti sujuneen viime kauden tai oikeastaan useammankin jälkeen. Tietysti pelkona Wengerin tietäen kummittelee, että Wilsheren ja Diabyn ohella managerimme saattaisi harkita antaa vielä yhden tilaisuuden Coquelinille lunastaa paikkansa joukkueessa ja näin ollen samalla jättää ehdottoman tärkeän uusi puolustava keskikenttämies hankkimatta. Tähän suuntaan viittaisi Coquelinin mukana olo harjoituspeleissä, mutta toki voi olla kysymys vain puhtaasti joukkueen saamisesta kasaan, kun iso osa pelaajia on ollut edelleen lomilla kisojen jälkeen.

Joel Campbell on kolmas kysymysmerkki, mutta mies taitaa palata harjoituksiin vasta maanantaina. Ainakin alkuperäisten kommenttien mukaan Wenger aikoi ottaa miehen mukaan pre-seasonille ja antaa sitä kautta näytönpaikan, mutta saa nähdä tapahtuuko näin todella. Huhuissa AC Milan on ollut kiinnostunut ja jos hyvä tarjous tulee onnistuneiden kisojen jälkeen, niin en olisi yhtään yllättänyt, vaikka costaricalainen ei tulisi pelaamaan koskaan peliäkään punavalkoisessa asussa Grovella.

Paljon on tehtävää niin jo joukkueessa olevien pelaajien kanssa samoin kuin hankintojen, jotta joukkue olisi valmis aika tarkalleen kolmen viikon päästä alkavaan kauteen. Tietysti siirtoikkuna on auki vielä elokuun loppuun asti vai jopa syyskuun ensimmäiseen päivään, kun elokuun viimeinen sattuu olemaan sunnuntai. Silti kauden alkaessa joukkueen pitäisi olla kasassa ja valmis. Tämän pitäisi olla lähtökohta, josta ei tingitä, mutta viime vuosina tuosta ollaan oltu äärimmäisen kaukana ja tämäkään vuosi ei hyvältä näytä, vaikka kaksi hankintaa on onnistuttu tekemään tähän mennessä. Kaikki mahdolliset hankinnat elokuun lopussa pitäisivät olla plussaa ja ns. ylimääräisiä jos hyvä pelaaja ja tilaisuus osuvat kohdalle.

Toivottavasti tämä perjantaikevennykseksi luokiteltava uutinen tai huhu ei ole totta tai sitten Wengerin viettämä kuukauden loma Brasilian rannalla on mennyt täysin hukkaan jos jo ennen kauden alkua hermot ovat näin tiukalla.

Mainokset

9 thoughts on “Ospina, saksalaiset missaavat sarja-avauksen ja liikaa kysymysmerkkejä edelleen joukkueessa

 1. Djouroun tilanne on kyllä varsin mystinen. jostain kumman syystä roikkuu edelleen tuolla Squad-listalla seuran sivuilla vaikka mies on jo aloittanut harjoituskauden HSV:n riveissä… on taas hienoa tiedottamista Arsenalilta.
  Coquelinin kanssa uskoisin että heikosti menneen lainan jälkeen yritetään saada harkkamatseissa sen verran hyviä otteita esiin että joku jossain miehen huolisi. vaikea nähdä että olisi Jäärän suunnitelmissa.

 2. Seurat lienevät sopineen, että Djourou saa treenata HSV:n kanssa, mutta diiliä ei ole vielä loppuun asti sovittu tai kopiokoneessa ei ole ollut paperia tai toimivaa kynää ei ole ollut toimistolla allekirjoitushetkellä. On myös mahdollista, että paprut kulkevat yhä faksilla ja tunnetusti Arsenalilla on faksiongelmia (case Arshavin).

  • Kovin puskee huhua että Saintsin tyhjennys jatkuu, Callum Chambers olisi jo sovittu (hinta reilu 10m) ja Schneiderlinia vielä yritetään kylkeen. Chambers jäi tänään pois harj.matsista ”sairastumisen” takia. Olisi kova hankinta, todellinen lupaus ja nykytilanteeseen sopivan monikäyttöinen, oikeapakki/toppari ilmeisesti parhaat paikat, mutta pelannut myös keskikenttää. Oma tuntemus pelaajasta ei riitä analyysiin mikä paras paikka, mutta ilmeisesti olisi tulossa Jenksin tilalle ja Calle lähdössä lainaan.

 3. Joo oli jopa bbc:llä tämä uutinen eli ihan hyvä hankinta,siinä jutussa tosin puhuttiin jopa 16 miljoonasta jos nyt en ihan väärin muista,ehkä vähä brittilisää mut ihan lupaava junnu,ei tosin saintsissa aina avauksen mies ollut.käy vähän sääliksi callea kyllä,kun on niin tykkimies henkeen ja vereen mutta tosi harmi kun taso ei vaan tunnu aivan riittävän.

 4. Arsenal jatkaa hyväksi havaittua Saintsi lädijunnujen ostoa. Koska tämä tosiaan tietää 99% varmuudella Jenkinsonin lähtöä vähintään lainaan, kuulostaa erittäin osuvalta analyysiltä Wengeriltä. Saapa nähdä, rohkeneeko Wenger vetää tosiaan toissijaisesti myös toppariroolia Chambersille, todella kokematon vielä siihen tämä pelaaja.

 5. Chambersin hinta on siis 7-16m, riippuen varmaan lukemattomista klausuuleista. Ja BBC:n mukaan siis vakavissaan neuvotellaan Schneiderlinista, mutta hintapyyntö tietysti sen kun nousee, Saintsilla ei ole kohta yhtään pelaajaa jäljellä. Schneiderlin lienee kovin epävarma kohde.

  Wengerhän puhuu jo Ospinan ja Szczesnyn kilpailusta, joten onneksi Casillas väistetään ja kolumbialainen julkistetaan varmaan alkuviikosta, kun aloittaa harjotukset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s