Thierry Henryn tähdittämä New York Red Bulls vastassa

Viime viikon tapaan tämä lauantain päivitys on kirjoitettu jo hyvissä ajoin perjantaina ennakkoon, joten älkää ihmetelkö jos jotain viimeisimpiä uutisia, huhuja ja tapahtumia ei mainita millään tapaa.

Kauden toinen harjoituspeli on vuorossa tänään. Vastustaja on ehdottomasti kovempi kuin viikko sitten, mutta meidän kokoonpano sen sijaan on suurin piirtein sama ja uusia selkeitä ykkösjoukkueen pelaajia ei taida olla ainuttakaan lisää mukana. Korjaan sen verran, että Cazorla taitaa olla mukana uutena kasvona verrattuna viikon takaisen ryhmään.

Ymmärtääkseni Arsenal Player ei tähän otteluun tarjoa streamiä eikä myöskään edes selostusta ole saatavilla. Sen sijaan perinteiseen tapaan Wiziwigin sivuston kautta pitäisi löytyä vähintään jokunen toimiva streami. Näin ainakin yleensä on ja tuskin tämä ottelu, vaikkakin harjoituspeli on kyseessä, tekee poikkeusta asiaan.

Jos viikon takaisesta Boreham Woodia vastaan pelatusta harjoitusottelusta ei saanut paljoa irti tai pidemmälle meneviä johtopäätöksiä ei kannattanut tehdä, niin tämän iltaisesta tai pikemmin öisestä ottelun alkaessa puolilta öin Suomen aikaa voi jo päätellä hiukan enemmän.

Kokoonpano on toki edelleen melko reservi-, junnu- tai vähintäänkin rotaatiopitoinen. Varsinkin silmään pistävää on, että emme saaneet kuin yhden hyökkääjän mukaan Akpomin muodossa. Aika heikkoa ja tämä sai Wengerin vitsailemaan Henryn pelaamisesta toisen puoliajan meidän väreissä. Onhan tuokin tapa kiinnittää huomio aivan muualle todellisesta ongelmasta.

Topparitilanne on myös samaa luokkaa, kun kokoonpanossa ja varmasti myös kentällä nähtävät topparit tulevat olemaan Miquel, jolla ei ykkösjoukkueesta ole juurikaan kokemusta ja toppariparina on vielä kokemattomampi Hayden. Pelkästään jo katsomalla päivän kokoonpanoa niin hyökkääjien, anteeksi hyökkääjän, ja toppareiden osalta pitäisi managerilla hälytyskellot soida.

Sen sijaan ennemminkin toppariosastolla näyttäisi huhut vievän Vermaelenia pois seurasta. B*rca olisi liittynyt huhun mukaan tarjouskisaan mukaan ja olisi valmis tarjoamaan jopa 16 miljoonaa puntaa kapteenistamme. Ehdottomasti belgialainen olisi tuolla hinnalla laitettava ensimmäiseen Espanjaan lähtevään koneeseen.

Paljon parempi olisi myydä Vermaelen B*rcaan kuin Manuun, vaikka toki vastenmielisyydessään katalaanit vetävät vertoja Manchesterin punaisille ja tähän harva joukkue pystyy. En kuitenkaan näe Vermaelenin nykytasolla ja loukkaantumisherkkyydellä olevan erityisen vaikeasti korvattava pelaaja. Imagosyyt ovat se suurin asia miksi Manuun ei tästä huolimatta pidä myydä ellemme sitten saa rahaa ja/tai ainakin jotain käyttökelpoista pelaajaa toiseen suuntaan.

Illan tai siis pikemminkin yön harjoituspeliin vielä palatakseni mielenkiintoisimmat asiat Henryn lisäksi voisivat olla nähdä muun muassa Akpomin ja erityisesti Miquelin taso laadukkaampaa vastustajaa vastaan. Espanjalainen saa ainakin olla parhaimmillaan jos meinaa saada nollattua Henryn johtaman kotijoukkueen hyökkäyksen. Legenda ei missään elämänsä kunnossa varmasti enää ole, mutta siitä huolimatta laatupelaaja, jonka maalit ja syötöt MLS:n otteluissa todistavat.

Yleisesti ottaen nämä harjoituspelit ovat näytönpaikkoja nuorille pelaajille tulevaisuutta ja tietysti jo tätä uutta kautta ajatellen. Näissä otteluissa on pakko onnistua jos haluaa päästä mukaan ykkösjoukkueen rinkiin puhumattakaan edes paikasta rotaatiossa. Esim. Miguel alkaa olla sen ikäinen ja on ollut jo lainalla, että nyt läpimurron on tapahduttava tai siiten ura jatkuu jossain muualla. Jollain Zelalemilla aikaa on vielä enemmän, mutta jos todella puhutaan niin lahjakkaasta pelaajasta kuin useat Wengerin johdolla poikaa pitävät, niin jotain näyttöjä ei olisi kohtuutonta odottaa.

Palataan tämän ottelun jälkipuinteihin ja muihin uusiin aiheisiin omalta osaltani vasta maanantaina, sillä tiedän jo tässä vaiheessa viikonlopun olevan niin kiireinen, että se ei jätä mitään mahdollisuutta kirjoittaa huomisen päivitystä.

Mainokset

12 thoughts on “Thierry Henryn tähdittämä New York Red Bulls vastassa

 1. Jos huhut Schneiderlinin hinnasta, 27M£, pitää paikkansa, niin saanee potkia palloa Sotonissa ensi kaudellakin. Ospinan varmistusta odotellaan enää seuran sivuilla. Täytyy olla mielissään, laadukkaan oloinen pelaaja ja hinta silti melko maltillinen. Toivottavasti pystyy haastamaan Szczesnyn.

 2. Letkeää pelailua Arsulta ny bullseja vastaan. Ei yhtään vaikeaa katsella. Ospinan nimikin vilahti ruudussa yhtaikaa Sanchezin ja Debuchyn kanssa.

 3. No nyt on Ospina sitten virallisesti Arsun mies. Ja samalla ollaan tilanteessa, että pakolliset hankinnat tehty. Ymmärtääkseni myös siinä tilanteessa, että non-HG -paikat ovat myös täynnä. Jos se puolustavaa kk tulee sisään, niin Schneiderlin ei aiheuta liikehdintää, mutta Bender, Khedira tai Carvalho aiheuttaisi sen, että ainakin yhden pitäisi lähteä.

  Mutta eiköhän joka tapauksessa joku lähde jos keskikentälle tulee uusi ukko sisään. Loogisesti ajateltuna se olisi Diaby tai Arteta. Jos taas Diaby ja Wilshere vetävät harjoituskauden hyvin ja ehjänä, niin se hankinta saattaa hyvinkin jäädä tekemättä. Olisihan se loistavaa, jos keskikentän pohjalla saisi Ramsey-Wilshere kaksikon toimimaan myös alaspäin. En tiedä onko tuo kovinkaan todennäköistä, mutta ajatuksena houkuttaisi. Äkkiseltään voisi kuvitella, että tämä keskikentän tilanne ratkeaa lopullisesti vasta elokuun lopussa.

  Ennen sitä tapahtunee jotain ainoastaan pakkirintamalla, huhuttu Chambers sisään ensi viikolla? Tarkoittaen sitä, että joko Jenkinson lähtee lainalle tai sitten Chambers vetää ainakin yhden kauden Sotonissa tai muualla lainalla. Chambers kuitenkin tarvinnee peliaikaa ja Sotonissa sitä lienee luvassa enemmän kuin Arsussa.

 4. Olisin toivonut tietenkin maalivahtia, joka on konsonantin kaltainen. Esim Chelsealla Cech ja Courtois ovat tietyllä tavalla samasta puusta veistettyjä, isoja, rohkeita, ulottuvia ja aktiivisia vahteja.

  Nyt Ospina ja Szczesny ovat aika erilaisia, toinen on pitkä, toinen pätkä, toinen yrittää simuloida Neueria ja pelata rohkeasti ulkona, toinen viihtyy viivalla ja on tottunut heikon joukkueen kanssa matalaan linjaan. Lyhyesti sanoen vaihtelu Ospinasta Szczesnyyn edustaa puolustukselle merkittävää pelitapamuutosta, mikä on vähän huonompi asia. Arsenalin korkea linja vaatii aktiivista maalivahtia ja Ospinan pitäisi mielestäni se ottaa nyt haltuun, eikä jäädä jässimäisesti viivalle ihmettelemään vastustajan pistopalloja linjan taakse.

  Muuten ei pahaa sanottavaa näköpiirissä olevista hankinnoista ja toteutuneista. Erittäin hyvää tekemistä, mutta ikkuna on vielä auki ja selvästi rinkiä aiotaan vielä sekä trimmata että ehkäpä myös vahvistaakin lisää.

  Olen myös henkisesti varautunut siihen, että saksalaisten puuttuessa kauden alku voi olla nihkeäkin ja esim. Özilin syksy voi olla aaltoileva kovastikin verrattuna viime alkusyksyyn. Toivottavasti puolustuspelin viime kaudella kunnolla vauhtiin päässyt kehittyminen jatkuu voimakkaana ja jonkinlainen aito UCL-haasto voisi pitkästä aikaa olla mahdollinen?

 5. Liverpoolkin sai jo 80m täyteen ostoksissaan ja Sotonn on pian aivan tyhjä, mutta punaisilla ei edelleenkään Suarezin korvaajaa. Lambertista ei ole mihinkään ja Sturridge ei kestä käytännössä yksinään ykköskärjen taakkaa.

  Alkaa olla kesän aktivisimmissa jo vertailupohjaa rahankäytössä ja viisaudessa Chelsean, Arsenalin ja Poolin välillä. Manu vielä toki räväyttää 60-100m kaupat tähän ikkunaan (mennyt vasta jotain 60m). Nauratti kyllä ääneen Mourinhon kommentille Shawn kalleudesta. Chelsean hankintojen heikkous ja ongelma on vaisu tai jopa huono korvaava vasen pakki, mutta varamiestä tässä kaiketi haettiin, ei avauksen miestä.

 6. BBC:n David Ornsteinin mukaan Chambersin jälkeen Arsenal etsii vielä puolustavaa keskikenttää JA topparia, mikäli Verma lähtee eli tämän mukaan Chambersia ei oltaisi istuttamassa kolmostopparin rooliin. Ornstein on yleensä luotettavin brittireportteri Arsenaliin liittyvissä asioissa. Hyvältä kuulostaa, vaikka sitä kärkipelaajaa ei sitten odotetusti tulekaan. Sitten ihmetyttää nämä huhut Shakhtarin Douglas Costan hankinnasta. Käsittääkseni mies on oikea laitahyökkääjä. Olisi outo hankinta jopa siinä tapauksessa, että Cazorla tai Poldi lähitis meneen, koska pelipaikka on eri. Noh, nuo huhut ovat melko epäluotettavista lähteistä.

 7. Mikäs Wengeriin on mennyt? Aiemmin ei ole siirroista puhunut ennen varmistumista, mutta nyt on Telegraphin sivuilla juttu, jossa Wenger antaa perusteita Chambersin ostamisesta. Ehkäpä tuo sitten tänään paukahtaa sivuillekin. Ja Ospinastakin tuli kommenttia ennen virallistumista…

  Pool osti vielä Lovrenin Sotonista, jotain huhuja myös, että koittavat saada Rodriguezin nyt kun Remy ei läpäissyt medicalia. Rodgers kuppaa Saintsin tyhjäksi. Ei taida Schneiderlin irrota helposti. Kääntyykö tavoittelu nyt sitten takaisin saksalaisiin kun Khedirakin kuulemma hieman valmis tinkimään palkastaan.

 8. Toisaalta mikä on schneiderlinin motivaatio jäädä enää sotoniin neppailee kun parhaat pelikaverit ympäriltä viety. Eli johonkin sekin lähtee varmasti.

 9. Sotonin tyhjennyksen taustalla täytyy olla rahapula, rajusti velkaa tms. Ihme ettei kukaan ole tätä avannut vai onko jokin media jossain?

  Aika masentavaa Callen kannalta, jos lainapestipaikkana on Hull. Valmennus keskiajalta.

 10. Enpä tiedä onko West Ham sen parempi, ainakin läski-samppa on kronologisesti samaa kastia kuin Bruce 😉

  Schneiderlin saattaa tosiaan haluta itsekin pois huomattuaan tilanne. Lisäksi penkin päähän tulee hasardiherkkä Koeman. Saattaa toki yllättää ja tehdä hyvääkin tulosta, mutta yhtälailla saattaa tiputtaa pyhimykset samantien sarjaporrasta alaspäin. Schneiderlinin kohdalla vaan on se, että hinta muodostunee turhan kovaksi. Eikös tuon muuten olisi mahdollista ostaa sopimuksensa pihalle niin halutessaan? Näitähän ei juuri ole nähty, mutta kenties sillä hintaa saisi hilattua hieman alaspäin.

 11. Griezmann medicalia vaille Atleticon mies. Positiivista tässä on se, että ei ainakaan valjuun ja varsinkaan Spursiin tullut. Toinen osin Arsuakin liippaava huhu on, että Napoli olisi ostamassa Kramerin neverkusenista. Toteutuessaan ei ainakaan paranna mahdollisuuksia ostaa Benderiä.

  Nyt myös huhuja, että Hullin tarjous Callesta olisi hyväksytty, hinta 3 miljoonaa. Edelleen täytyy elätellä toivoa, että aluksi menisi lainalle, mutta katsotaan nyt mitä tapahtuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s