Kaksi hankintaa ja tappio Henryn New Yorkille viikonlopun saldo

Se on paluu arkeen ja uuteen viikkoon maanantain myötä käsillä. Pitäisi varmaan huomattavasti useammin pitää vapaita viikonloppuja tästä harrastuksesta jos se tarkoittaa kahta hankintaa. Toki Chambersia ei ole vielä julkaistu virallisilla sivuilla, mutta Wengerin kommenttien perusteella kaupan pitäisi olla varma.

Aloitetaan kuitenkin hankintojen sijaan muutamalla sanalla kauden toisesta harjoituspelistä. Tuloksena oli maalin tappio New York Red Bullsille. Tuloksella ei nyt suurta väliä näissä otteluissa ole, sillä tärkeämpää on valmistautuminen kauteen ja pelaajien saavan minuutteja alle ja tietysti selviävän ilman loukkaantumisia. Nämä tavoitteet taidettiinkin saavuttaa, sillä ainakaan mistään uusista loukkaantumisista ei ole vaikuttanut olevan uutisia.

Itse ottelusta en osaa sanoa paljoakaan, sillä olen nähnyt vain muutaman minuutin pituisen koosteen. Kokoonpano oli heikko, toki tämä tiedettiin jo ennen otteluakin. Se ainut hyökkääjä Akpom aloitti myös penkillä, joten Wenger pääsi viimein pelaamaan unelmallaan eli kuudella keskimmäisellä keskikenttäpelaajalla yhtä aikaa, kun kokoonpanosta ei myöskään löytynyt yhtään laituria. 4-6-0 siinäkö meidän uusi taktiikka kaudelle? 🙂

Jos Monreal vetää topparina ennen Miquelia, niin voimme olla varmoja nuoremman espanjalaisen tulevaisuuden olevan jossain aivan muualla kuin Grovella. Tämä tuli selväksi jo pelkästään kokoonpanot katsomalla. Ei siis tarvitse enää miettiä onko Miquel kehittynyt lainalla ja kenties valmis nelostopparin rooliin. Ei ole ainakaan Wengerin papereissa ja jopa Hayden näyttää olevan nokkimisjärjestyksessä yläpuolella. Topparihankinta on entistä tärkeämpi olettaen Djouroun jatkavan uraa HSV:ssä.

Koosteen perusteella Henryn tekeminen näytti edelleen hyvältä, vaikka eipä tuo mikään todellinen mittari ollut, kun meiltä vastassa oli junnuja ja puolikuntoisia pelaajia. Silti on edelleen sanomattakin selvää, että katsoisin legendaa paljon mieluummin joukkueessa kuin esim. Sanogoa. Tämä kertoo aika paljon hyökkääjätilanteesta, kun postimies on kuitenkin kakkosvaihtoehto piikkiin Giroudin jälkeen. Tietysti Sanchez voi ehkä olla tuo tarvittava hyökkääjä, mutta jos näin on niin silloin joukkue tarvitsee selkeän laiturivahvistuksen, kuten on tarvinnut jo ties monenko vuoden ajan. Varmaan suunnilleen yhtä kauan kuin tuon edelleen puuttuvan puolustavan keskikenttäpelaajan.

Niin ja Sanogon puuttumisen syyksi varmistui loukkaantuminen. Tämän pystyi arvaamaankin, sillä eihän Wenger edes harkitsisi uusimman projektinsa lainaamista muualle kehittymään, vaan yksittäisen pelaajan kehittäminen joukkueen menestyksen kustannuksella menee taas kerran edelle. Samalla tämä tarkoittaa myös uuden hyökkääjän jäävän ostamatta, kuten Wenger sanoi eli vahinko on periaatteessa kaksinkertainen.

Sitten hankintoihin. Ospina varmistui ja näin ollen maalivahtiosasto on vähintään samalla tasolla kuin aiemmin. Ehkä paremmallakin, sillä veikkaan Ospinan olevan parannusta lähinnä hasardeistaan tunnetuksi tulleeseen Fabianskiin. Kolme miljoonaa ei ole summana paljoakaan, vaikka tietysti yleisesti ottaen maalivahdit ovat edelleen jostain kumman syystä selvästi halvempia kuin kenttäpelaajat.

Ospinan myötä kesän kuudesta tarvittavasta hankinnasta kolme on kasassa. Vielä olisi puolustava keskikenttämies, hyökkääjä ja vähintään yksi toppari saatava. Hyökkääjän voimme kuitenkin vetää pois listalta, kuten valitettavan hyvin on käynyt selväksi managerimme kommenteista.

Calum Chambersin hankinta tuli melko puskista, vaikka miestä huhuttiin jo alkukesästä vai jopa tammikuussa ensimmäisen kerran meille. Debuchyn hankinnan myötä en olisi uskonut enää toisen oikean laitapakin hankintaan, kun joukkueessa on kolme muuta pelipaikkaa, jotka kaipaavat huomattavasti kipeämmin vahvistusta.

Noin 16 miljoonaa on kova summa parikymmentä Valioliigaottelua pelanneesta pelaajasta. Potentiaali on kuitenkin ilmeisen kova jos juttuja ja Southamptonin kannattajien mielipiteitä on uskominen. Olen nähnyt liian vähän Chamberssin otteita, jotta osaisin kattavaa analyysiä pelaajasta tehdä. Muistikuvani mukaan kyseessä on kuitenkin juoksuvoimainen pelaaja, joka nousee paljon laidallaan.

Monipuolisuus saattaa olla yksi syy siirtoon, sillä raporttien mukaan Englannin junnumaajoukkueessa Chambers on pelannut laitapakin sijaan topparia ja jopa keskikentän pohja ei olisi täysin outo paikka. Tämä kaikki kuulostaa hyvältä, mutta voi myös kääntyä joukkueen etua vastaan jos Wengerin ajatus on tällä yhdellä hankinnalla saada niin oikealle laitapakin tontille kakkosvaihtoehto, joka lisäksi pystyy tarvittaessa pelaamaan topparina ja jopa keskikentän pohjalla.

Meillä on nykyään hyvin rahaa hankkia tämän tason pelaaja tai pelaajia, mutta toivottavasti se ei ole pois mistään tärkeämmistä hankinnoista. Nyt oikean laitapakin tontti on varmasti kunnossa ja Vermalenin mahdollisesti jäädessä Chambers saattaisi samalla riittää nelostopparina, mutta mieluummin tuota riskiä ei pitäisi ottaa. Sen sijaan keskikenttäpelaajan hankintaan nuoren englantilaisen osto ei missään nimessä saisi vaikuttaa millään tapaa. Eikö se nyt muutenkin olisi sama ostaa se Schneidelin pois sieltä Southamptonista, kun lähes koko viime kauden avaus on jo muutenkin myyty joukkueesta.

Kriittisesti ajateltuna Chambersin osto on aika erikoinen, kun joukkueessa on kuitenkin useampi paikka, jotka edelleen kaipaavat vahvistuksia selvästi kipeämmin. Henkilökohtaisesti olen myös sitä mieltä, että jos tällainen niin sanottu ekstrahankinta piti tehdä, niin olisi sitten lyöty vielä 10 miljoonaa enemmän tauluun ja ostettu paljon lupaavampi Shaw. Erotuksen olisi myös saanut Monrealin myynnistä lähes kasaan, jolloin vasen laitapuolustajan tontti olisi ollut kunnossa tai oikeastaan loistavalla mallilla vuosiksi eteenpäin. Nyt Jenkinsonin vaihtuminen Chambersiin vahvistaa joukkuetta, mutta ei läheskään yhtä paljon.

Saa nähdä mikä on Jenkinsonin kohtalo, mutta laina tai jopa myynti kokonaan vaikuttaa olevan lähellä. Toki jos Chambers olisikin pääasiassa topparihankinta, niin sitten Jenkinson pitäisi ehdottomasti pitää joukkueessa. Veikkaan kuitenkin niin Jenkinsonin kuin Bellerininkin mahdollisuuksien tykkimiespaidassa tämän viimeisimmän hankinnan jälkeen olevan melko lähellä nollaa. Ehkä onnistuneen lainapestin kautta paluu voisi vielä olla mahdollinen riippuen paljolti tietysti kuinka molemmat uudet oikeat puolustajamme onnistuvat Sagnan korvaamaan. Jäädään katsomaan mitä tapahtuu, kun nyt ensin saadaan Chambers virallisesti vahvistettua.

10 thoughts on “Kaksi hankintaa ja tappio Henryn New Yorkille viikonlopun saldo

 1. Olikin jo muutaman vuoden tauon jälkeen hankkia lädisuperjunnu. Ja kylmästi näyttöjä ajatellen oikea aika vaihtaa Jenkinson hieman parempaan. Tai ehkä paljonkin parempaan. Debuchylle tuli ehkä ikävänä yllätyksenä Chambersin tulo. Ensialkuun pitänee helposti takanaan, mutta kova hinta ja median lädihype pitävät huolen paineenmuodostuksesta Chambersin peluuttamiseen. Oikean pakin paikka on kuitenkin varmasti luontevin ensi vaiheessa, saa nähdä riittävätkö ominaisuudet sitten esim. laitahyökkääjän rooliin joskus myöhemmin.

  Nyt sitten odotellaan Vermaelenin ratkaisuja. Cocquelin voi lähteä lainalle, koska tuskin käy kaupaksi, hänen kohdallaan puoli voittoa jos joku maksaa osan palkasta. Sopimuksen loppua odotellessa. Sama Miyaichilla, mutta lainaamista estää käsittääkseni vamma, joka estää pelaamisen pitkälle syksyyn. Samoin Gabry, Campbell tai Sanogo, joku heistä, joutunee hakemaan vauhtia lainalta.

  • Tulihan se kaivattu topparihankinta sieltä! Pakon edessä joutui pelaamaan laitapakkia Southamptonissa, mutta otti tontin haltuunsa. Kapteenistatus nuorten maajoukkueessa kertoo siitä, että kaverissa lienee henkistäkin vahvuutta. Uskoisin pitkäntähtäimen suunnitelman vievän toppariksi, mutta pelannee myös laitapakkia ja varmaan jonkun pelin ankkurinakin. Erinomainen hankinta.Nyt alkanee olla joukkue koossa, ellei sitten Vermaelen lähde. Silloin ostettava vielä yksi toppari.

 2. Loistavaa!Jatkot näyttää mihin Chambersia lähetään kouluttaa,Bould+Merte tekee siitä huipputopparin.Hyökkäävä laitapuolustaja on aina jonkin verran sivussa viikatteiden takia,hyvä et on kunnon korvaaja.Callelle tekis hyvää laina,kun pelais ainakin 50% ni nähtäis mihin siitä oikeasti on.Eihän sen selkä kestänyt 10 peliä enempää…noin niinkuin muistin virkistyksex.

 3. Spurs-fanit näyttävät saavan monivuotisen ilonaiheensa, kun Schneiderlin ilmeisesti siirtyy Spudseihin ja ”valitsi” heidät. Tosin voi olla osatekijänä, mahdollisesti, karski ylihintakin.

  Itseäni ei pahemmin harmita, jos ja kun Artetan korvaaja hankitaan kuitenkin. Voi hyvin olla, ettei tästä Schneiderlin-hypestä ole vuoden päästä mitään jäljellä. Ja vaikka olisikin, kysymys on roolituksesta. Jonkinlainen Arteta II on haussa ja ranskalainen ei ole sellainen.

 4. Saimmehan mekin jotain tuolta southamptonin tyhjennysmyynnistä , mulle ois sneiderlin vielä lisäks myös kyllä kelvannu..

  Koeman joutuu käytännössä ny rakentaa koko joukkueen uusiksi , eiköhän meiltäkin sinne joku lainapelaaja lähde?

 5. Calle näyttää kuitenkin menevän West Hamiin. Tyhmä valinta. Läski-Sampan joukkueessa mitään opi, Calle osaa jo valmiiksi potkaista pallon pitkälle. Lisäksi Hammers-fanit vihaavat läski-Samppaa, mukava varmaan lähteä kotimatseista buuaukset niskassa.

 6. Callen kohdalla kuitenkin olisi tärkeää, että peliaikaa tulisi riittävästi. Sam ei ole ehkä mikään optimimanageri, mutta ei noista huhutuista kovin moni muukaan ole. Ehkä Koeman olisi puolustajan kannalta paras vaihtoehto. Jos sitä vastuuta tulee nyt avauksessa, niin sen jälkeen lienee helpompi arvioida miten se taso riittää. Sen verran olen jalkapalloromantikko, että toivoisin Callen pystyvän esittämään hyviä otteita. Niin että mahtuisi tulevaisuudessa rotaatioon Arsussa. Debuchy on sen ikäinen, että ura Arsussa on 2-3 kauden mittainen, riippuen tasosta ja Chambersin kehityksestä.

  Wenger on nyt jollain tapaa jatkanut ja tehostanut uudelleenrakennusta. Osa rungosta alkaa olla siinä iässä, että vuoden-kahden sisään nähtäneen useampia lähtijöitä (Arteta, Flamini, Rosicky, Podolski ja Cazorla). Debuchy oli täsmähankinta, mutta muut kesän hankinnat ovat selkeästi tulleet pidemmällä aikavälillä. Tuo nuorempi osa joukkueesta lähestyy hyvää vauhtia parasta ikäänsä. Siellä on 2-3 tonttia jotka todennäköisesti vaativat lähivuosina päivittämisen. Ehkä se todellinen huippu saavutetaan 1-2 vuoden sisällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s