Emirates Cup on vuorossa viikonloppuna

Enää ei ole kuin muutama päivä viikonlopun Emirates Cupiin, joka on tietynasteinen rajapyykki pre-seasonilla. Viikonlopun otteluita voi pitää ensimmäisinä kovempina jo ihan vastustajienkin takia, vaikka ei tietysti viime viikonlopunkaan ottelu mikään erityisen helppo ollut, kuten tuloksesta hyvin kävi selväksi. Silti nyt suurimmalla osalla pelaajista alkaa olla harjoituspäiviä jo ihan hyvin alla ja pari otteluakin.

Kauden alkuun ei viikonloppuna ole enää kuin kaksi viikkoa ja valmistavia otteluita ei ole kuin yksi Manchester Cityä vastaan Wembleyllä Community Shieldin merkeissä. Viikonloppuna esityksissä pitäisi näkyä jo jonkin asteista valmiutta ja selkeää parannusta edellisiin otteluihin verrattuna. Samalla uudet hankinnat nähdään ensi kertaa tykkimiespaidassa ja myös kisoissa olleet pelaajat saksalaisia lukuun ottamatta pitäisivät olla mukana eli kokoonpanon molemmissa otteluissa voisi kuvitella olevan kovempi kuin Boreham Woodia tai New York Red Bullsia vastaan.

Ennalta ajateltuna suurin mielenkiinto kohdistuu varmasti Sancheziin, jonka pitäisi olla mukana kokoonpanossa viikonloppuna, vaikka aloittikin harjoittelun vasta tällä viikolla yksin Colneyn harjoituskeskuksessa työlupaepäselvyyksien takia. Tietysti muutkin hankinnat ovat mukava nähdä kentällä, mutta Sanchez on ainoa todellinen vahvistus, sillä muut ovat enemmän tai vähemmän korvaajia lähteneillä.

Lähteneistä ja korvaajista päästäänkin joukkueen kapteenin tilanteeseen. Ymmärtääkseni Vermaelenin olisi pitänyt muiden MM-kisoissa olleiden tapaan palata harjoituksiin maanantaina, mutta ei miestä ole näkynyt mukana Itävallan harjoitusleirillä, eikä missään mainita sanakaan belgialaisen tilanteesta. Lisäksi samaan aikaan uusin hankinta Chambers oli ainakin eilisen harjoituskuvien perusteella ottanut Vermaelenin numeron käyttöönsä. Paha sanoa merkitseekö tuo mitään isompaa. Joka tapauksessa tämän hetken tiedoilla ja tapahtumilla olisin erittäin hämmästynyt jos Vermaelen on meidän pelaaja vielä siirtoikkunan sulkeutuessa. Samalla tämä vain tarkoittaa, että toppareita olisi oikeastaan hankittava yhden sijaan kaksi ja voimme olla lähes varmoja, että tuota ei tule tapahtumaan.

Emirates Cupin pitäisi olla myös aika selkeä raja kauteen uusien hankintojen suhteen. Mahdollisimman moni hankinta pitäisi olla tehtynä tähän mennessä, jotta sopeutumisaikaa ja edes muutama harjoitusottelu olisi mahdollista saada ennen kauden avausottelua. Valitettavasti puolustavaa keskikenttäpelaajaa ei taideta saada viikonloppuun mennessä hankittua jos nyt ylipäätään edes hankitaan jatkuvista huhuista huolimatta.

Toppari olisi vähintään yhtä tärkeä tai sanotaanko ainakin kiireisempi, sillä sarja-avaukseen tällä hetkellä ainoa kunnon vaihtoehto on Koscielny. Vermaelenista ei ole mitään tietoa ja Mertesacker ei ehdi lomilta pelikuntoon tuohon mennessä. Miquel sen enempää kuin Haydenkaan eivät vain yksinkertaisesti voi olla ratkaisuja ja Djourou on kai HSV:n pelaaja, vaikka edelleen roikkuu virallisten sivujen pelaajalistauksessa. Eipä miestä ainakaan Vermaelenin ja Gnabryn tapaan ole harjoituskaudella näkynyt, joten tuskin kovin paljoa sveitsiläisen varaan kannattaa laskea toppariosastoa rakennettaessa.

Eilen ehkä puolustavista keskikenttäpelaajista eniten huhuissa kesän aikana pyörinyt Schneiderlin näytti jo olevan matkalla vahvasti naapurileiriin Tottenhamiin, mutta Southamptonin seurajohto antoi kommentin, jonka mukaan ranskalainen eikä myöskään Rodriguez olisi enää myynnissä tämän kesän aikana. Tästä taas seurasi se, että Schneiderlin twiittasi pettymyksensä tilanteeseen ja lähtöhalut eivät jääneet epäselväksi kenellekään. Saa nähdä kuinka tilanne kehittyy, mutta hyvä ettei ranskalainen ole ainakaan vielä Tottenhamin pelaaja, vaikka eilen se näytti jo melko todennäköiseltä.

12 thoughts on “Emirates Cup on vuorossa viikonloppuna

 1. Niin, onkohan tämä uudempi linjaus hyvä, joka tuli kaupallisten kiertueiden myötä? Eli vähemmän harjoituspelejä. Ainakin löysässä Villa-avauksessa viime elokuussa oli aistittavissa puutteellista valmiutta peliin. Tällä kaudella Pulisin Palacella on erinomaiset yllätyksen mahdollisuudet, puolutuskurinalaisuutta varmasti löytyy ja kovuutta tuttuun pulismaiseen tapaan. Lisäksi Pulisin erikoinen vihasuhde pehmeään Arsenaliin siirtyy erinomaisesti aina hänen joukkueensa pelaamiseen Arsenalia vastaan. Mertesackeria kaivattaisiin tuohon peliin kovasti, mutta ilman mennään.

  Toivottavasti vähän seremoniallisempi matsi Cityä vastaan herättää. Tavallista heikkotasoisemman Emirates-cupin vaikutus on omasta mielestäni pieni.

  Se pantakoon merkille, että Falcao pelaa jo Emirates-cupissa, eli siellä hoidettiin kuntoutus modernimmin kuin Arsenalissa.

 2. Eikös Wenger hieman kritisoinut tuota Amerikan touria. Vaihtuvuus on ollut aika pientä, joten ehkei tässä viisasten kiveä tarvitse uudelleen löytää. Kauden avaukseenhan ei ole avauksen osalta ihan mahdottomasti muuttujia jos saksalaisten uskotaan olevan sivussa. Szczesny maalilla, linjassa ainakin Debuchy, Koscielny ja Gibbs. Keskikentän keskustassa Arteta/Flamini, Ramsey sekä Cazorla. Giroud kärjessä ja laidoilla sitten Sanchez sekä Ox.

  Optimitilanteessa kaikki hankinnat olisi hyvä tehdä ennen Emirates cupia. Arvokisakesinä tuo kuitenkin on jopa mahdotonta, nythän mitalipeleissä olleet pelaajat eivät olisi vielä kuitenkaan tulleet mukaan viikonloppuun mennessä. Sinänsä siis esimerkiksi Khediran kohdalla olisi se ja sama kun ei kuitenkaan esiintyisi viikonloppuna vaikka diili olisikin tehty. Epäilen, että Khedira on edelleen se ykköstarget keskikentälle.

 3. Harmillisesti näyttää siltä, että Khedira olisi jäämässä Madridiin ja sitten isolla sopimuksella ilmaiseksi ensi kaudella Bayerniin. Toki lähteenä on Marca eli ei nyt mitään varmaa, mutta kyllä siirto meille näyttä epätodennäköiseltä.

  Toivottavasti tässä nyt kuitenkin on vielä vaihtoehtoja kiikarissa. Olisi masentavaa näin hyvän kesän jälkeen sitten jäädä ilman sitä puolustavaa kk:ta. Ainakin tuo William Carvalho huhu on vielä jotenkin elossa.

  En ole siitä Villen kanssa samaa mieltä, että Verman lähdön myötä me tarvittaisiin kaksi topparia. Kyllä meille riittää neljä vaihtoehtoa, joista se viimeinen voi ihan hyvin olla Chambers. Merte, Kos, Verma/korvaaja ja Chambers on ihan hyvä valikoima. Sitten jos vielä sattuisi tulemaan sellainen puolustava kk, joka pystyy tuuraamaan tarvittaessa topparina. Sillin olisin kesään jo aikalailla tyytyväinen. Carvalhon tapauksessa tämä lienee olisi mahdollista. Khediran tai Schneiderlinin kohdalla ei.

 4. Tuo saattaa olla myös Realin propagandaa. Siellä on keskikentälle jo laittaa Kroos, Modric, Illarramendi, Casemiro ja Alonso. Khediralla voi olla minuutit tiukassa. Toki mahdollista sekin, että tuo uutinen pitää kutinsa ja Ancelotti näkee miehen tärkeänä palasena. Tällöin toki jatkosopparikin lienee pöydällä.

  Samaten tämä saattaa olla agentin sanelemaa tekstiä, jolla koitetaan saada kiinnostuneita (Arsenalia) korottamaan palkkatarjoustaan.

  Tällä erää epäilen, että Khediran lähtö on edelleen todennäköisempää kuin jääminen. Real on taas tehnyt muutamia isoja ostoja ja mieluusti varmaan ottaisi sen +20M€ Khedirasta sen sijaan, että tämä lähtee ilmaiseksi vuoden päästä. Khedira tai Ancelotti avannee sanaisen arkkunsa jossain vaiheessa, jonka jälkeen voitaneen arvioida tilannetta hieman paremmin.

 5. Haluaisin uskoa, että Wenger tavoitteli määrätietoisesti täyskättä viimeistään keväällä hahmotellulla suunnitelmalla. Mutta kyllähän nämä huhut Reusista ja peruuntuneesta siirrosta kertovat toista. Kohde vaihtui Sancheziin. Myös Ospina lienee pitkälti MM-kisojen luoma heräteostos, kun kävi ilmi että mies oli saatavilla riskittömällä hinnalla. Debuchyn ja Aurierin kanssa neuvottelu oli myös mielenkiintoinen arvonta.

  Huolestuttavaa on, onko päteviä suunnitelmia topparivärväykseen ja Khediran tilalle? Näyttää tosiaan siltä, että Bayern kyykyttää taas valioliigaseuroja ja ottaa ensi kesänä saksalaisen. Ei siinä ole Madridilla paljon nillittämistä, jos pelaaja ei suostu siirtoon.

  Täytyy uskoa, että suunnitelmia on runsaasti ja suuri suunnitelma ei hyydy viime metreillä. Ja kun preseason on jo tässä vaiheessa, haluasin myös Cazorlan ja Monrealin jäävän, vaikkei kumpikaan ole enää mitenkään korvaamattoman tuntuinen. Esim. tämä Ukrainen tusinabrassi ei paljon ilahduttaisi Santin paikkaajana.

 6. Itse olisin edelleen ollut enemmän Reusin kannalla kuin Sanchezin, jos nämä olivat alunperin vaakakupeissa. Mutta loukkaantuminen pilasi homman. Reushan ei ole omien sanojensa mukaan menossa ikinä Bayerniin, mutta eihän ollut alunperin Neuerkaan. Bayern tulee olemaan kyllä käsittämättömän kova kanto UCL:ssä, myös englantilaisille. Ei toki voittamaton, varsinkaan Pepin johdolla.

  Arsenalin uskottavuuden kannalta UCL:ssä pitäisi alkaa menestyä vähän paremmin. Voitosta en puhu, siinä tietysti marssijärjestyksen pitäisi olla ensin liiga, sitten UCL.

 7. Näyttää siltä, että William Carvalho on juuri nyt todennäköisin vaihtoehto keskikentän pohjalle, vaikka Realin halusta rahastaa Khediralla on myös ollut puhetta. Carvalho on riski, koska ei ole ikinä pelannut huippuliigassa, mutta ei luulisi ainakaan fyysisistä ominaisuuksista jäävän kiinni. Olisin kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen Carvalhoon, vaikka Khedira olisi se ykkösvaihtoehto. Mulle aika sama onko Carvalho vai Schneiderlin. En ole koskaan liiemmin antanut painoarvoa tuolle ”todistanut tasonsa valioliigassa” argumentoinnille. Jos tulee pienemmästä seurasta isompaan niin aina on uusi tilanne ja todistettavaa, vaihtui liiga tai ei. Toki joskus uuteen liigaan ei joku pelaaja tahdo tottua, mutta usein tällaiset miinat on vältettävissä kun kiinnittää tarpeeksi huomioita niihin seikkoihin, jotka sopeutumiseen vaikuttavat. Eihän esim. jonkun Soldadon tai Lamelan sopeutumisvaikeudt paljoa yllätä. Ne kyvyt ja osaaminen lopulta ratkaisee. Jos ei osteta valmiita huippupelaajia niin sitten lahjakkain mahdollinen lupaava tapaus. Carvalholla ei liene ainakaan vähemmän potentiaalia kuin Schneiderlinilla. Molemmat kelpaa jos Khediraa ei saada.

  • Wenger ei ole suosinut kyllä koskaan näitä reippaasti hinnoiteltuja lusitaaneja. Riskin katsoo ehkä olevan liian suuri tai jokin muu syyy. En jaksa uskoa näin käyvän nytkään, varsinkin kun Portugalin pelaajatuotannossa on jonkinlainen pieni notkahdus ja liigan taso laskussa.

   • Joo ei tolla Sportingin nykyisellä hintapyynnöllä mies liiku mihinkään muualle kuin Monacoon tai Venäjälle, mutta jos ei sieltä napata syöttiin niin varmasti hinta tulee alaspäin.

 8. Kuulostaa kyllä oudolta nämä Reus-huhut. Ihmettelen aikalailla jos tuo nilkkavamma on ollut ainoa syy kaupan kaatumiseen. Taisi olla kuitenkin kesäkuun alussa arvio, että olisi sivussa kolmisen kuukautta. Eli juurikaan pidempään kuin terveetkään Saksan pelaajat, eiköhän Wenger kuitenkin ole osannut ajatella, että Saksa todennäköisesti neljän joukkoon etenee. Mutta ehkä näin sitten on ollut. Reus olisi kyllä kelvannut ja kelpaisi edelleen jos tuo vaan olisi mitenkään mahdollista saada. Vasemmalle kenties kovin mahdollinen hankinta minkä voisi saada.

 9. Onkos muuten Isse tahi joku muu selvitellyt, että näyttääkö mikään kanava Emirates cupin matseja Suomessa? Vai meneekö striimien kanssa koheltamiseksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s