Haamulistaa vahvistusta tarvitsevien pelipaikkojen osalta

Blogia pidempään lukeneet varmasti tietävät käsitteen haamulista, joka on peräisin jo Henten ajoilta. Kyseessä on lista pelaajista joita on meihin yhdistetty, jotka olisivat mahdollisia hankintoja ja vahvistaisivat joukkuetta tai siiten vain omia suosikkejani uusiksi hankinnoiksi. Jotain tekemistä todellisuuden kanssa voi esiin tulevilla nimillä olla, mutta ei läheskään kaikissa tapauksissa.

En ainakaan muista, että olisin tälle kesälle haamulistaa vielä tehnyt, mutta ehkä olen vain unohtanut. Tämä kolmen kuukauden pelitauko on kuitenkin sen verran pitkä, että siihen mahtuu yksi jos toinenkin päivitys eri aiheineen.

Tähän mennessä hankintoja on tullut neljä ja omaan makuuni kolme kuudesta vahvistusta vaativasta paikasta on täytetty, joten keskityn seuraavassa enemmän vielä vahvistusta kaipaaviin osa-alueisiin joukkueessa.

Maalivahtiosasto on kunnossa, mutta aloitetaan alakerrasta ja tämä tarkoittaa toppareita. Vermaelenin lähtiessä kaksi topparia olisi hyvä hankkia ja belgialaisen epätodennäköisesti jäädessä yksi hankinta olisi järkevä tehdä tai muuten pelataan melkoista uhkapeliä ja toivotaan Mertesackerin ja Koscielnyn pysyvän taas kunnossa melkeinpä kaikki ottelut.

Caulker olisi aiemmin ollut korkealla omalla listallani, mutta tuo on myöhäistä miehen siirryttyä tippuneesta Cardiffista Valioliigaan palanneeseen QPR:ään. Nelostopparin rooliin olisi haettavissa ilmaisella siirrolla esim. Fulhamista lähtenyt Hangeland. Ei norjalainen enää mikään loistava pelaaja ole, mutta ajaisi todennäköisesti paikkansa nelostopparin roolissa. Ilmainen siirto ja palkkakin luultavasti olisi varsin kohtuullinen.

Kolmostoppari on vaikeampi, sillä tason täytyisi olla parempi. Silti lähtökohtaisesti puhutaan selkeästä varavaihtoehdosta, koska viime kauden ykköstoppariparimme pelasi sen verran vakuuttavan kauden. Valioliigan sisältä mieleen tulisi niminä loistavat MM-kisat pelannut Vlaar, jolla lähtee käyntiin viimeinen sopimusvuosi Aston Villassa ja siirto suurempaan seuraan varmasti houkuttaa. West Hamin Reid olisi potentiaalinen ja toisaalta jo tasonsa osoittanut toppari. Saattoi kuitenkin olla, että mies jatkoi juuri sopimustaan, en ole ihan varma. Kolmas vaihtoehto voisi olla Southamptonin tyhjennysmyynnistä Lovrenin toppariparina hyvän viime kauden pelannut Fonte.

Hintojen edellä mainitulla kolmikolla voisi arvella olevan jotain seuraavaa:

Ron Vlaar 5-10m

Winston Reid 10-15m

Jose Fonte 5-10m

Brede Hangeland ilmainen siirto

Keskikentän pohjalle huhumylly on jauhanut koko kesän uutta pelaajaa, mutta valitettavasi toistaiseksi mitkään huhut eivät ole osoittautuneet paikkaansa pitäväksi ja konkretisoituneet siirroksi asti. Vielä on kuitenkin pelaajia saatavilla ja kovin montaa nimeä ei ole tarvinnut vetää yli listalta toisin kuin esim. hyökkääjien osalta.

Oma ehdoton suosikkini Valioliigan sisältä olisi varmasti monen mieleen liikaakin mainostettu Schneiderlin. Veikkaan ensi kauden olevan miehen todellinen läpimurto jos nyt ranskalainen pääsee siirtymään suurempaan seuraan Southamptonin seurajohdon viimein ainakin yrittäessä lyödä jarruja päälle pelaajamyynneissä.

Schneiderlin on ykkösvaihtoehto Valioliigan sisältä, mutta jos saisin valita melkein kenet tahansa niin valinta saattaisi hyvinkin olla Bayern Munchenissä hieman rooliaan sekä peliaikaansa valitellut ja mahdollisesti jopa saatavilla oleva Martinez. Kyseessä on selkeästi pelipaikkansa eliittiin kuuluva pelaaja ja on vaikea käsittää kuinka Lahmia peluutetaan mieluummin keskikentällä. Ei sillä Lahm pärjää tuossakin roolissa, mutta se tekee vain joukkueelle tuplasti vahinkoa.

Kolmantena vaihtoehtona kelpaisi esim. paljon huhuissa ollut Bender. Sen sijaan Khedira ei mielestäni ole sitä mitä tarvitsemme. En olisi hankintaa vastaankaan, sillä saksalainen parantaisi joukkueen tasoa, mutta jos Fabregas ei kelvannut, niin en ymmärrä millä logiikalla Khedira hankittaisiin. Mies ei ole puolustava keskikenttäpelaaja, vaan enemmänkin kahdensuunnan pelaaja keskikentän kolmikon keskimmäisessä roolissa. Tuolle paikalle meillä on muutenkin vaihtoehtoja ja Ramsey on kuitenkin paikan selkeä ykkösvaihtoehto.

Mustana hevosena nostaisin Valioliigasta tippuneen Cardiffin Medelin. Terrierimäinen chileläinen on pienestä koostaan huolimatta vahva vääntäjä, joka ei todellakaan pelkää taklata ja mennä tilanteisiin. Pääpeli olisi ainoa selkeä heikkous verrattuna muihin vaihtoehtoihin, mutta ei tuo välttämättä kaikkea ratkaise. Tämän ovat todistaneet muun muassa De Jong ja Mascherano nykypelaajista keskikentän pohjalla.

Hinnat voisivat olla jotain tämän suuntaista:

Morgan Schneiderlin 20-25m

Javi Martinez 30-40m

Lars Bender 25-30m

Gary Medel 10-15m

Hyökkääjien osalta vaihtoehdot ovat vähentyneet huomattavasti mitä pidemmälle kesä on mennyt. Muun muassa Costa, Mandzukic, Immobile, Lukaku, Michu ovat siirtyneet uusiin seuroihin sekä ainakin Benzema on jatkanut sopimustaan Real Madridissa tai näin ainakin muistelisin lukeneeni.

Saatavilla olevista tai sanotaanko ehkä mahdollisesti saatavilla olevista parhaita olisivat varmaan Falcao ja Cavani. Balotelli menee enemmän sarjaan suuri arpa ja melkoinen riski. Ei niinkään taloudellisesti, vaan pelillisesti ja joukkueeseen sopeutumisen kanssa. Muita nimiä voisivat olla Bony, Martinez FC Portosta tai vaikka Benteke. Ehkä vielä jotain muutakin löytyisi varsinkin Valioliigan ulkopuolelta, mutta en saa nopealla miettimisajalla nimiä esille.

Falcao tai Cavani olisivat unelmahankinnat, mutta hinta olisi varmasti huikea sama kummasta puhutaan. Toki meillä olisi siihen varaa ja vaadittava summa pitäisi ehdottomasti käyttää jos hankinta olisi mahdollinen. Realistisempi ja itselleni kelpaava kohde olisi Benteke. Näen belgialaisen erittäin potentiaalisena ja kaikki ominaisuudet ovat kunnossa. Valitettavasti vain mies on vielä loukkaantuneiden kirjoissa parisen kuukautta akillesjännevamman takia, mutta tästä huolimatta en sulkisi kauppaa täysin pois. Benteke ei nyt varmasti ole samassa huudossa ja sitä myötä hinnoissa kuin loistavan avauskautensa jälkeen, joten sen puolesta voisi olla hyväkin paikka ostaa.

Kolmikon osalta hinnat voisivat olla kutakuinkin seuraavia:

Falcao 40-60m

Cavani 40-60m

Benteke 15-25m

Mainokset

11 thoughts on “Haamulistaa vahvistusta tarvitsevien pelipaikkojen osalta

 1. No tätä ehdittiinkin jo odotella!!

  Jos toppariostoksille joutuu lähtemään, niin mieluusti joku HG-pelaaja. Läditoppareissa toki piilee riskejä, hinta on usein tasoon nähden kova, vaikka Caulkerin tapaisia poikkeuksia löytyy. Nimiä on kyllä vaikea sanoa. Edelleen parhaalta tuntuisi Vermaelenin jääminen seuraan. Tällöinhän tätä osastoa ei tultaisi ikkunan aikana vahvistamaan. Nelostopparin nimi ja taso ovat kysymysmerkkejä, Haydenin toivoisi saavan mahdollisuuden sikäli mikäli taso riittää edes vähää alusta.

  Benderin osalta huhut ovat kuolleet lähes kokonaan. Olisiko nyt edelleen niin, että mies ei itse ole halukas Leverkusenista lähtemään? Villen heittämät nimet ovat aikalailla perinteisen ankkurin roolissa pelanneita kavereita. Khedira ei tosiaan tällainen ole. En kuitenkaan näe asiayhteyttä Khediran ja Fabregasin välillä. Uskon, että Ramsey-Khedira kaksikko pohjalla voisi toimia oikeinkin hyvin. Mourinhon aikana Khedira pelasi hieman puolustavammin. Kaksi paljon juoksevaa ja hyvin riistävää pelaajaa voisi olla jopa parempi kuin perinteinen ankkuri. Tällöin pelinrakentaminen siirtyisi kentälle ylemmäs. Korkealla linjalla pelatessa se toisi hieman lisää aikaa niihin tilanteisiin kun pallo menetetään. Vieiran lähdöstä saakka tuo keskikentän alin tontti on ollut haasteellinen ja näiden vuosien aikana paras sillä tontilla on ollut ainakin omasta mielestäni Flamini 07-08. Ja tuolloin Flamster ei ollut mitenkään perinteinen ankkuri vaan paljon liikkuva ja hyvin palloja voittava pelaaja.

  Itse toivon, että nämä Falcaot ja Cavanit skipataan (niinkuin taidetaankin tehdä). Jos Balotelli olisi saatavilla huhuiltuun 10M+Campbell, niin tuon kortin voisi katsoa. Tässäkin asiassa toivoisin hieman pelitavan muuttumista. MM-kisoissa nähtiin, että ilman perinteistä keskushyökkääjääkin voidaan luoda toimiva taktiikka. Arsulla on aika leveä kattaus hyökkääjiä, joiden ominaisuudet saa tukemaan toisiaan.

 2. Erinomainen liike on keskeinen mahdollisessa keskikentän hankinnassa. Muutenhan voitaisiin aivan hyvin tyytä Artetaan, jolla kaikki muut ominaisuudet ovat melko ok.

  En tiedä mistä on syntynyt kuvitelma, ettei Khedira osaisi pelata tarvittavaa roolia. Se on kokonaan eri asia, haluaako hän. Ehkäpä mieli tekee ylemmäs keskikentälle kapellimestaroimaan, aivan kuten Vieirallakin kävi urallaan. Arsenalin loppuaikoinakin Vieira halusi ja sai suuria vapauksia nousta hyökkäämään, toki miehistö oli rakennettukin jo siinä vaiheessa toisin kuin Vieira-Petit-aikoina. Itse epäilen, että Khedira näkee älykkäänä pelaajana Arsenalin tarjoaman roolin sellaiseksi, ettei välttämättä kiinnosta häntä.

  Toisaalta nekin ajat on menneet jo, kun legendaarinen Gilles Grimnandi veti keskikentän pohjalla kohtuullisella menestyksellä. Pitää olla paljon monipuolisempi jalkapalloilija.

 3. Gary Medel olisi omasta mielestänikin voinut olla hyvä veto DM:ksi, mutta on siirtymässä Inter Milanoon. Cardiffin huhutaan haluavan 8 M€ jota Inter ei ole vielä ollut valmis maksamaan.

 4. Ehdottomasti Khediran tulisi olla ykkösvaihtoehto. Kaikki mut mainitut ovat kuitenkin luokkaa heikompia ainakin lähtökohtaisesti. Ei sen puolustavan keskikentä täydy olla mikään pelkkä työjuhta. Khedira – Ramsey kaksikko olisi varsin mainion. Eihän Citylläkään Fernandinho ole mikään pelkkä lihamylly vaan tekee myös paljon peliä ja juoksuja ylöspäin, jolloin Yaya paikkaa. Sen sijaan, että olisi jäykkä vanhanaikainen hierarkia noissa kk-rooleissa niin nimenomaan tuollaiseen dynaamiseen kokonaisuuteen tulisi tähdätä.

 5. Niin monen lehden nettisaitti on ottanut tästä onkeensa, että kai sen täälläkin voi mainita: Quintero sisään ja Cazorla ulos. Mitään muuta syytä Quinteroon ei voi olla kuin Santin myynti. Hinnatkin käyvät päikseen, mutta joukkue tietenkin heikentyy hieman, koska Quintero on raakile ja varsinkin Englantiin sopeutumisesta ei mitään takeita. Toki Ospinalla olisi varmaan kivempaa maanmiehen kanssa.

  Ehkä näin tapahtuu, ehkä ei. Sinänsä olisi kovin hauskaa, että Santi ylipäätään korvattaisiin, jos lähtee tällä lailla hieman äkillisesti (juu, on kytenyt monta kuukautta, mutta…)

  Jos on ankka, ei todellakaan harmita. Mutta kuten sanottu jo monesti, turha pitää edes vähän jäämään haluttomia pelaajia. Lähtijät kun korvataan laadukkaasti, niin luultavasti kaikki voittavat.

 6. Ei hyvältä kuulosta,tollanen 150 cm pitkä junnu joka pelaa kai hyökkäävää keskikenttää,ei kiitos.kun ei ole kai edes portossa mikää avainpelaaja ni tollasia summia voi maksaa.

 7. Sen verran tiheään on noita hyökkääviä kk-pelaajia Arsenaliin linkitetty, että haiskahtaisi tosiaan siltä, että Santi olisi lähdössä. Toisaalta Atleticon presidentti on ilmeisesti kieltänyt, että joukkueella olisi intressejä Cazorlaa kohtaan, mutta onhan noita valheellisia kommentteja ennenkin nähty. Quintero olisi kyllä kirjoittamaton kortti, mutta ominaisuuksiltaan ihan hyvä korvaaja Santille. Tulisi hieman nopeutta laidalle. Pitäisin kuitenkin mielummin Cazorlan. Nyt ei tarvittaisi muuta kun se ”puolustava” kk ja sitten Vermalle korvaaja. Turhat muutokset minimiin. Itse olisin ainakin sitten kohtuu tyytyväinen kesään. Hyökkääjää meille ei enää tule, se on valitettavasti hyväksyttävä.

 8. Gerard on kyllä säälittävä tapaus. Sössii valkussa, sössii MM-kisoissa ja jaksaa dissata Arsenalia. No, samapa tuo, poolille koittaa arki anyway.

 9. West Ham varmisti Callen lainan koko kaudeksi. Sääli sinänsä, en edelleenkään usko Callen olevan koskaan sitä tasoa, mitä itse Arsenalilta toivon. Ja fat-Sam ei ole sopiva valmentaja kellekään Arsenalin pelaajalle, kyvyt ovat taantuneet ja persoona äärimmäisen vastenmielisen oloinen.

  Mourinho tosin kehui olevansa hyvä kaveri nyky-valiossa nimenomaan fat-Samin kanssa. Se kertookin paljon.

 10. Quintero huhu lienee ankka ja agenttikin jo toppuutteli. Tässä vaiheesssa ei mitään järkeä. Kausi joudutaan joka tapauksessa avaamaan ilman Öziliä ja Podolskia. Olisi typerä riski päästää Santikin tässä vaiheessa pois. Jos se nyt muka sitten oikeasti ite haluaa lähteä, niin ihan ikkunan lopussa.

  Samin potkut länsikinkusta eivät ole ihan hirveän kaukana. Jos nyt mitään upeita pelillisiä teesejä ei ole tarjolla, niin ainakin staminaa siellä tankataan Samin ja Nolanin voimin. Yksi Callen heikompi ominaisuus se, että vähän tuollainen vässykän oloinen. Nyt luulisi tämän asian korjaantuvan ainakin jossain määrin. Calle varmaan tietää, että miehen on otettava avauksen paikka itselleen. Jos jää Demelin taakse peluutuksessa niin ura Tykkimiehissä on sitä myöten taputeltu.

  Jes, pelipäivän aatto! Huomista jo odotellaan, mielenkiintoista päästä näkemään uusia pelaajia kehissä ja ehkä myös viitteitä tulevan kauden taktiikoista. Pieni huolenaihe on topparit, Vermaelenia ei ole näkynyt eikä kuulunut. Edustuksen miehistä mukana ainoastaan Kos. Varmaan sitten Hayden ja Miguel saavat ainakin vastuuta. Olisi nyt mielenkiintoista saada hieman lisätietoa Vermaelenin tilanteesta…

  • En tiedä oliko alusta loppuun puuta heinää, mutta tosiasia lienee kuitenkin, että Atletico on siirtänyt katseensa muihin pelaajiin. Ehkäpä pitää Santia liian kalliina. Voi se tietysti palata siirtoikkunan lopussa asialle, jos muitakaan ei saa, tämähän normaalia tämä on-off siirtovatkaus. Oma vaikutelmani on, että Cazorla voi siirtyä, jos kiinnostus on aidon kovaa ja toisaalta Wenger nyökkää. Jos Atleticossa rooli on ”ringintäyte”, ei tietenkään kukaan Arsenalin avauksen pelaaja lähde mihinkään. Mutta Simeone on varmasti tällä hetkellä houkutteleva valmentaja, se on selvää.

   Portugalilaiset sen sijaan räväyttivät sellaisen siirtosummapyynnön, että mahdolliset oikeasti kiinnostunut kaikkosivat äkkiä.

   Parempi näin, vaikka Cazorlalla kolmeakymppiä pian pukkaakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s