Emirates Cup, päivä 1 – Benfica

Tämä lauantain päivitys menee parin edellisen viikon kaavalla eli on kirjoitettu ennakkoon jo perjantaina päivällä. Tämä vain huomiona jos jotain olennaista näyttäisi jäävän pois.

Tänään voi sanoa vuorossa olevan kauden ensimmäisen todellisen harjoituspelin. Benfica ei ole läpihuutojuttu missään nimessä ja tulee tarjoamaan kunnon vastuksen. Tänään myös ensimmäistä kertaa tämän kauden harjoitusotteluissa kentällä saatetaan jo nähdä useampia ykkösjoukkueen pelaajia. Varmasti toki puuttuvat kaikki Saksan maajoukkuemiehet ja loukkaantunut Walcott. Myös Vermaelen on kai loukkaantuneiden kirjoissa taas vaihteeksi tai sitten kysymys on vähintään toimistoloukkaantumisesta. Periaatteessa se voisi olla jopa molempia ottaen huomioon belgialaisen uutisoidut lähtöhalut.

Lisäksi Gnabry varmaan puuttuu taas kokoonpanosta, kun huippulupaavasta saksalaisesta ei ole koko harjoituskaudella kuulunut mitään. Ainoastaan huhuja lainasiirrosta, mutta ainakaan harjoitusotteluissa tai harjoituskuvissa mies ei ole vilahtanut kertaakaan. Ei tosin lainastakaan ole mitään todellisia huhuja liikkunut. Gnabryn puuttuminen on todella harmi, sillä Emirates Cup olisi hyvä paikka nähdä laiturilupauksen otteita tarkemmin vastustajan ollessa laadukas.

Ottelu alkaa tänään illalla klo 18:20 Suomen aikaa. Pelkkä selostus tulee tietääkseni Arsenal Playerin kautta, kun televisiointioikeudet ovat BT Sportilla. Näin ollen tuskin mikään suomalainen kanava ottelua näyttää, joten menee streamien hakemiseksi. Niitä kuitenkin luulisi löytyvän kohtuullinen määrä.

Viikonlopun aikana molempina päivinä on ottelut, joka todennäköisesti tarkoittaa melkoista kierrätystä tapahtuvan ja tuskin yksikään pelaaja pelaa täyttä 180 minuuttia. No ehkä joku, mutta harvassa ovat varmasti. Veikkaisin aika lailla avauskokoonpanojen olevan erilaiset Benficaa ja AS Monacoa vastaan. Saa nähdä sitten tarkoittaako tämä kahta suunnilleen tasavahvaa avausta vai laitetaanko toiseen otteluun niin sanottu ykköskokoonpano tällä hetkellä käytettävissä olevista pelaajista. Veikkaisin ensimmäistä aiempien vuosien kokemuksella, mutta olisi toisenlainenkin ratkaisu varmasti perusteltavissa.

Uusista hankinnoista saatamme nähdä jopa koko nelikon kentällä viikonlopun aikana. Ainakin Chambersin ja mahdollisesti Debuchyn uskon pelaavan jopa suhteellisen paljon. Samoin luultavasti Ospina saa mahdollisuuden toisessa pelissä. Sanchez on harjoitellut vasta itsekseen tämän viikon ja mahdollisesti junnu/reservijoukkueen kanssa, joten chileläisen pelaaminen on epävarmempaa. Ehkä kuitenkin 15-30 minuuttia toisessa pelissä voisi olla ihan realistinen veikkaus.

Muissa uutisissa Mertesackerin mahdollinen osallistuminen avauskierroksen otteluun Crystal Palacea vastaan on noussut esiin. Puolustuksemme tärkein yksittäinen pelaaja saattaa sittenkin olla kentällä jo tuolloin, vaikka palaa harjoituksiin vasta maanantina 11.8. Ei kuulosta kovin järkevältä touhulta jos kausi pitää aloittaa viiden päivän pre-seasonin jälkeen. Se ei välttämättä heti vaikuta, mutta aivan varmasti tuo tekee hallaa koko kautta ajatellen, kun harjoituskautta ei ole näin käytännössä ollenkaan. Tässä voikin kysyä, että miksi topparitilanne on taas kerran päästetty tähän, että joudutaan tekemään tällaisia ratkaisuja, jotka eivät palvele joukkueen etua yhtään pidemmälle katsottaessa?

Schneiderlinin tilanne vaikuttaa olevan pattitilanteessa, kun seurajohto Southamptonissa ei halua myydä ja pelaaja taas ei halua jatkaa seurassa. Saa nähdä, mutta jotenkin vaikuttaa silti, että ranskalainen tuskin tulee pelaamaan tätä kautta ainakaan kokonaan etelärannikolla. Toivottavasti tämä viimeisin huhu pitää paikkansa ja me olisimme takaisin mukana kisassa keskikenttäpelaajan palveluksista.

Mainokset

8 thoughts on “Emirates Cup, päivä 1 – Benfica

 1. Sellainen pikku huomio vaan, että Ospina ei tule pelaamaan. Wenger kertoi, että David on tällä hetkellä loukkantunut. Tämä muuten myös selittää miehen poissaolon Itävallan leiriltä.

  Arsenal FC ‏@Arsenal 18h
  Wenger: ”Ospina has a little thigh problem. He won’t be available.”

 2. Ymmärtääkseni tai ainakin joidenkin lähteiden mukaan Wenger on sanonut myöskin, ettei seura ole neuvotellut Schneiderlinista tai Khedirasta. Todella synkältä alkaa vaikuttaa keskikenttäpelaajan hankinta.

  • :D.Ois kandennu jättää stadikkapelleilyt MM-vuotena.Tosin Arsu olis täytttäny lehterit tänäkin vuonna.Mut verrattuna edelliseen vuoteen ni divarijngeistä on kyse.

 3. Eka puoliaika 4-0. Sanogolle hattutemppu ja yksi maali Campbellille.

  Sanogo, Campbell, Bellerin ja Ramsey kaikki olivat aivan helevetin hyviä.

 4. Koska hyökkääjää ei osteta, onkin kriittinen asia joko Campbellin tai Sanogon tasoharppaus ja nousu merkittävän tason maalintekijäksi. Ja palkintohan olisi jopa nousu ykköskärjeksi eli Giron ohitus, jos oikein rakettimaisesti nousee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s