Benfica kaatui lähes tennislukemin – Emirates Cup, päivä 2 ja AS Monaco vastassa

Sirkushuveja saatiin ainakin koko rahan edestä, kun eilisen Emirates Cupin ensimmäinen ottelumme päättyi 5-1 voittoon. Tuo ei edes ollut se ihmeellisin asia, vaan neljästä maalista vastasi Sanogo. Enpä olisi ihan heti moista veikannut, vaikka kyseessä on harjoituspelit.

Avauskokoonpano oli Ramseya ja Gibbsiä lukuun ottamatta rotaatio- ja junnupitoinen. Sama toki koski vastustajaa, joen sen suhteen tilanne oli tasavertainen. En tiedä vastasiko loppulukemat täysin peliä, mutta hyökkäyspelimme kulki ajoittain loistavasti. Paljon oli varmasti mukana vastustajan heikkoutta, mutta Sanogo, Ramsey ja ensimmäisen kerran tykkimiespaidassa esiintynyt Cambell pyörittävät peliä ja ennen kaikkea loivat paikkoja liukuhihnalta.

Mieluummin tuollaista nopeaa hyökkäämistä katsoo sen iän ikuisen hitaan sivuttaissiirtelyn sijaan. Siinä mielessä Campbell erityisesti on hyvä lisä hyökkäykseen, sillä mies hakee koko ajan eteenpäin juoksuja joko pallon kanssa tai ilman. En todellakaan kuulu Sanogon faneihin, mutta ranskalaisen hyvä puoli Giroudiin nähden on nopeus ja kyky tehdä pystyjuoksuja, joka vaikeuttaa huomattavasti vastustajan puolustajien elämää. Tämä siitä huolimatta, että perustekniikassa, viimeisissä ratkaisuissa ja ennen kaikeka viimeistelyssä olisi usein paljon parannettavaa.

Eilen kuitenkin tähdet olivat suotuisassa asennossa ja Sanogo osui käsittämättömän hyvin, vaikka ainakin pari maalia sai laittaa melkein tyhjiin. Tärkeät maalit varmasti ranskalaishyökkääjälle, joilla maaliton putki katkesi, vaikka mistään tosipelistä ei ollutkaan kyse.

Joukkueen kannalta on vain harmi, sillä Sanogon onnistumisen jälkeen on viimeistään selvää, että uuttaa hyökkääjää ei tule. Toki taisi se olla jo ennen eilistäkin. Sanogon maaleista huolimatta esiin tuli taas ranskalaisen yksi heikkous eli takareisi näytti pamahtavan, jonka takia mies tuli vaihtoon noin 70 minuutin kohdalla. Saa nähdä kauanko tulee huilia tällä kertaa. Viime vuonna meni puoli kautta ennen kuin mies oli pelikuntoinen. Perinteiset kävi siinäkin suhteessa, että heti esitysten parantuessa ja onnistumisten tullessa mies loukkaantuu. Tosin tämän ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä, kun katsoo entisen Auxerre hyökkääjän uraa tähän asti.

Selkeästä voitosta huolimatta on vähintäänkin pelottavaa nähdä Chambersin ja Monrealin vetävän toppareina kaksi viikkoa ennen sarjan alkua. Miquel oli taas penkillä, joka tarkoittaa espanjalaisen uran Grovella olevan taputeltu ja siirto jonnekin tulee todennäköisesti tapahtumaan ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

Chambersin lisäksi uusista hankinnoista Sanchez nähtiin reilun vartin lopusta kentällä. Eipä chileläinen oikein päässyt peliin mukaan ja varmaan pelikuntokin on vielä pahasti hukassa. Piikissä loukkaantuneen Sanogon tilalla kesän ykköshankintamme kuitenkin pelasi. Ei varmaan pitäisi sanoa tätä eilisen parin minuutin nähdyn perusteella, mutta ainakaan hitaassa pallon jauhannassa, jota olemme viime kaudet pelanneet on erittäin vaikea nähdä Sanchezin onnistuvan yksinäisen kärkimiehen roolissa. Taktiikan pitäisi olla ehdottomasti enemmän vastaiskupelaamiseen ja/tai muuten vain suoraviivaisempaan peliin pyrkivä, jotta chileläisestä saadaan hyöty irti.

Tänään ehkä nähdään enemmän ykköskokoonpanon pelaajia avauksessa. Debuchyn ensiesiintyminen tullaan myös näkemään, mutta loukkaantuneena olevan Ospinan ensimmäistä ottelua joudutaan odottamaan vähintään viikko ja todennäköisesti pidempäänkin, sillä Szczesnyn voisi kuvitella pelaavan Community Shieldin, vaikka kolumbialainen jo ensi viikonloppuna olisikin pelikuntoinen.

Loppuun täytyy sanoa, että aiemmin kritisoimani Bellerin pelasi hyvän ottelun hyökkäyssuuntaan ja henkilökohtaisesti nyt ensimmäisen kerran näin jotain sen suuntaista miksi miestä on pidetty jo pidempään erittäin potentiaalisena. Hyökkäyssuuntaan esitys oli parempi kuin laitapuolustajiltamme on pitkään aikaan nähty. Valitettavasti vain vastapainoksi jopa eilisen kaltainen Benfica sai lukuisia tilanteita Bellerinin laidalta ja tosipeleissä olisi varmaan heilunut useampaan otteeseen omissa tuolla puolustamisella. Puolustuspelaamista pitää espanjalaisen parantaa paljon ja Jenkinsonin tapaan laina jonnekin saamaan peliaikaa viikosta toiseen olisi oikea ratkaisu.

 

Mainokset

8 thoughts on “Benfica kaatui lähes tennislukemin – Emirates Cup, päivä 2 ja AS Monaco vastassa

  • Sama! Myös floppi-Sanchezin voisi koittaa lykätä johonkin lainalle. Tuskaiseksi käy tämä Emiraatti-kuppi. Edellisestä voitosta on jo vuosia.

 1. Minusta voidaan melkeinpä jo sanoa, että Chambers on selvä nelostoppari tälle kaudelle eli vetää Sagnan profiilillä ja tulee saamaan kohtuullisesti peliaikaa, vaikkei olekaan ykkösvalinta millekään pelipaikalle. Lädijunnuksi pallolliset ominaisuudet riittävät Wengerille melko varmasti.

  Sanchez toki selvää floppiainesta tässä vaiheessa eikä kivikovassa pärjää edes vähän alusta keskushyökkääjänä. Walcott dominoi myös täysin oikealla, kun palaa.

  Jämäkän keskikenttämiehen tarve on varsin selvä. Joko täysin puhdas vahva kahden suunnan pelaaja tai lievästi puolustavampi. Mutta aivan puujalka ei saisi olla. Diaby ja Arteta eivät riitä ymmärrettävistä syistä riitä.

  • Ihan hyvin Aku-eero ja Rapid wolverine on valjussa pärjänneet piikissä. Enemmän se on roolituksesta kiinni.

   • No keskimmäinen kappale nyt oli pientä kevennystä. MM-jätkät ei ole kunnossa, katsotaan sitten syyskuussa. Toki Theoon uskoa riittää ja kärjet on tässä, näillä mennään.

 2. Pre-virallinen kutsu:

  Arsenal Finland ry:n perustava kokous lauantaina 16.8.2014 klo 17:00 Helsingin Sports Academyn curlinghuoneessa. Virallinen kutsu ja esityslista tulee ensi viikolla.

 3. Hah, iltapaska tarttui syöttiin kun eilen roskalähteet uumoilivat Arsenalin olevan kiinnostunut Hummelsista. Sopivasti sen jälkeen kun Vermaelenin lähdön huhuttiin olevan varmaa. Jälkimmäinen nyt lieneekin totta ja matka jatkuu Barcaan elokuun aikana. Mutta ei jaksa hetkeäkään uskoa, että Hummels olisi se korvaaja. Ei sillä etteikö kelpaisi. Toivottavasti tuo Vermaelenin tuuraaja on jo katsottuna ja diilikin mieluusti viimeistelyä vaille valmis. Vaikka Chambers esiintyi edukseen, niin kyllähän yksi toppari pitää saada vauhdilla sisään.

  Wengerin velmuilu ja kommentit liittyen Khediraan viestivät siitä, että on miehen saatavuudesta ainakin kysytty. Mutta muuten tuosta on vaikea vetää johtopäätöksiä. Tänä kesänä Wenger on ollut yllättävän avoin, mutta samallahan tuo voi olla ihan sumutustakin.

  Viikonlopun turnee oli aikalailla sitä, mitä sopi odottaa. Osa esiintyi edukseen ja osa on keskenkuntoisia. Ehkä eniten huolia herätti Arteta, joka osoitti että päivitys olisi paikallaan. Lauantaina Emiratesilla näytti olevan varsin hyvä tunnelma, aaltokin kiersi stadionia useamman kerran, en muista moista nähneeni. Kiima alkaa hiljalleen nousta…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s