Tappio AS Monacolle

Niin sanottu ykköskokoonpano pärjäsi selkeästi huonommin kuin lauantaina kentällä ollut ja Benfican murjonut ryhmä. Tietysti Monaco oli huomattavasti parempi kuin portugalilaiset, mutta ei se kaikkea silti selitä. Eilisessä oli taas useita huolestuttavia asioita nähtävissä. Ei mitään uuttaa tai sellaista, jota ei ole ennenkin nähty. Toisaalta kyseessä oli harjoituspeli edelleen. Joka tapauksessa se oli viimeinen todellinen harjoituspeli vajaan kahden viikon päästä alkavaa kautta varten, joten ei luulisi olevan kohtuutonta nähdä hiukan valmiimpaa peliä.

Aloitetaan positiivisista ja niihin lukeutui ehdottomasti Chambers topparin paikalla. Molempina päivinä ihan kelvolliset esitykset ja varsinkin eilen tekeminen oli suurimmaksi osaksi hyvää. Ehkä nelosvaihtoehdosta mies menee, vaikka riskinsä siinä on kun pelaaja lasketaan kahdelle paikalle.

Negatiiviselle puolelle menee Artetan esitys, joka ei mikään katastrofi ollut, mutta taso ja erityisesti liike ja nopeus eivät vain riitä enää. Viime kaudella arveltiin, että ehkä hitaus johtui suurista pelimääristä ja mahdollisesti loukkaantuneena pelaamisesta, mutta tuo teoria ei nyt näytä osuvalta. Edelleen lomien ja hyvän pre-seasonin jälkeen varakapteenimme liike ja tekeminen eivät näytä yhtään paremmalta. On helppo sanoa viime kauden ja tämän kauden harjoituspelien perusteella, että jos kausi pelataan Arteta ykkösvaihtoehtona keskikentän pohjalla, niin se on aivan liikaa tasoitusta kilpailijoille ja todellisia menestysmahdollisuuksia ei ole.

Artetan lisäksi toinen kauan tiedossa ollut ongelma nousi hyvin esiin Giroudin surkean 45 minuuttisen myötä. Kuinka ihmeessä Wenger voi lähteä kolmanteen kauteen peräkkäin Giroud joukkueen ykköshyökkääjänä? Tuo ei vain ole missään nimessä hyväksyttävää saatikka järkevää toimintaa. Ymmärrän Giroudin olevan vielä puolikuntoinen, mutta silti se ei muuta kokonaiskuvaa ja ongelmaa miksikään.

Viime kauden loputtua kaksi eniten vahvistusta tarvitsevaa paikkaa olivat hyökkääjä ja keskikentän pohja. Kumpaankaan ei ole saatu vahvistuksia, vaikka tämän niin sanotusti on ollut erinomainen kesä siirtojen suhteen, kuten useissa paikoissa väitetään. Vielä on toki aikaa, mutta Wengerin kommentit eivät viittaa kummankaan ongelmakohdan ratkaisuun siirroilla. Hyökkääjää ei ole tulossa, mutta myös puolustavan keskikenttämiehen suhteen ei toivoa ole liikaa kuullessa managerimme kommentteja.

Diaby sitten ilmeisesti on taas loukkaantunut. Tai siis varmasti, sillä Wengerin kultapoika olisi muuten pelannut. Vai onko Wenger jo siirtynyt ranskalaisen kohdalla kenties taktiikkaan, että laitetaan mies ainoastaan virallisissa peleissä kentälle, kun loukkaantumisriski harjoituspeleissä on liian suuri. Tämä Diabyn roikuttaminen kausi toisensa jälkeen joukkueessa ja osittain sen myötä vahvistusten hankkimatta jättäminen on aivan täysi farssi. Wilshere ja Diaby keskikentän puolustavassa roolissa ovat jo sen luokan vitsejä ajatuksena, että siihen ei pitäisi turvautua missään nimessä.

Ja voi vain ihmetellä kuinka meidän lääkäri- ja fysio-osastolla tehdään hommat heikommin kuin muualla. Falcao loukkasi Walcottia myöhemmin ja vamma oli sama, mutta niin vain kolumbialainen pelaa jo. Sen sijaan Walcottin paluuta ei kai ole tiedossa vielä ainakaan kahteen kuukauteen. Ehkä olisi syytä tehdä muitakin hankintoja tuolle osastolle kuin Shad Forsythe, joka toki vaikuttaa pätevältä kaverilta.

No jäädään odottamaan tapahtuuko jotain siirtorintamalla tämän viikon aikana ennen Manchester Cityn kohtaamista lauantain Community Shieldissä. Vermaelen vaikuttaa varmalta lähtijältä Wengerin viikonlopun kommenttien perusteella, mutta nykyisessä topparitilanteessa belgialaisen myynti olisi äärimmäisen tyhmää. Ensin pitäisi hankkia vähintään yksi toppari ja sitten myydä Vermaelen jos joku muu kuin ManU on miehestä kiinnostunut.

Paljon on myös tekemistä Colneyn harjoituskentillä, että joukkue on valmis parin viikon päästä alkavaan kauteen. Tähän mennessä esitykset Benficaa lukuun ottamatta ovat olleet aika heikkoja. Varmaa on Manchester Cityn tarjoavan ensi viikonloppuna tähän mennessä harjoituskauden kovimman haasteen, joka jo antaa melko hyvän kuvan siitä kuinka valmiita olemme aloittamaan kauden.

Mainokset

10 thoughts on “Tappio AS Monacolle

 1. No halloo… kuinkas monta avainpelaajaa sieltä kentältä puuttuikaan? Sillä nyt vain sattuu olemaan suuren suuri vaikutus. Jokainen sen tietää, että näitä uusia pelaajia pitäisi pystyä istuttamaan kentälle yksi tai max. kaksi kerrallaan, eikä niin että puoli joukkuetta vasta totuttelee pelitapaan.

  Artetasta täysin samaa mieltä..

 2. Kyllähän Wengerin kommentit yhdistettynä viikonlopun peluutukseen viittaavat nimenomaa siihen, että Sanchez tulee pelaamaan keskelläkin. Kenties kauteen lähdettäessä ei edes ole ns. ykköshyökkääjää vaan tuota roolia vetää Sanchez ja Giroud. Jos pelitapa muuttuu nopeampaan ja suoraviivaisempaan suuntaan, niin Sanchez voi olla kelpo haku tuolle tontille. Ainakin Aguero ja Suarez ovat näyttäneet, että pienempikokoiset lattarit voivat piikissä menestyä. Giroud on kahden kauden aikana tehnyt kaikkiaan 39 maalia. Ei tuo huono saavutus ole, vaikkei Henryn tai van Persien lukemiin ylläkään. Teki toisella kaudellaan 5 maalia enemmän kuin ensimmäisellä. Ja kyllähän Giroudkin kärsi siitä, että laiturit olivat viime kaudella niin paljon loukkaantuneina. Ei mikään top5 hyökkääjä maailmassa, mutta ehkä välillä lokaa lentää niskaan liioitellusti.

  Puolustavan keskikentän osalta hankinta kyllä omasta mielestä vaikuttaa jopa todennäköiseltä. Eihän Wenger esim. kieltänyt kiinnostusta Khediraan vaan pikemmin paljasti, että jossain yhteydessä Realiin on oltu. Lisäksi huhuja on niin paljon myös hyvistä lähteistä, että tuollaisen perässä ollaan.

  Falcaon toipuminen Walcottiin verrattuna on kyllä hämmentävää. Toki Falcaolla oli hirveä hinkun kisoihin ja kenties asioiden kanssa mentiin riskilläkin, mutta Walcottin kohdalla taas otetaan riittävästi aikaa. En tiedä voiko vammojen laadussa olla eroja, jos ei niin pari kuukautta on kyllä iso ero.

 3. Aloitetaan positiivisista ja niitä löytyi kokonaista 4 ja puoli riviä ja siitäkin tiputtiin negatiivisen suuntaan pikkuhiljaa.

  Kyllä pelissä oli hyviä merkkejä lopputuloksesta huolimatta.
  Ennenkaikkea tarjolla on nyt niitä paljon toivottuja vaihtoehtoja hyökkäykseen.
  Parjattu sivuttain siirtely jää varmasti historiaan, kun aina taaksepäin syöttävä Poldi vaihtuu eteenpäin kirmaavaan Campbeliin ja koko toisella laidalla kirmaa Ox tai Walcott. Puhumattakaan Alexisin potentiaalista.

  Enemmän henkilökohtaisesti jännitän sitä, lähteekö meiltä vielä pelaajia (Verminaattorin lisäksi) ikkunan aikana. Puolustavan keskikentän perässä ainakin ollaan, se milloin sellainen saadaan naarattua sisään onkin toinen juttu.

 4. En tiedä Falcaon loukkaantumistilanteesta, mutta Theolla ainakaan mitään ns. isoja liitännäisvammoja polveen tullut ihan kepeästä ”viattomasta” vammamekanismista päätellen, eli aika puhdas ristisidekuntoutus on kyseessä ja leikkauskin päästiin tekemään heti juuri liitännäisvammojen puuttumisen takia.

  Arsenalin kuntoutus on vaan vanhanaikasempaa. Kysehän on kudosten vahvistamisesta oikeassa järjestyksessä ja oikealla rasitustasolla. Luulisi, että tämä jenkkikuntovalmentaja tuo nimenomaan tähän uutta otetta. Arsenalilla on ollut vaikeuksia saada jätkät pelejä kestävään kuntoon, kun se perusvamma on saatu terveeksi ja lähdetään rakentamaan uutta nousua. Esimerkkejä on lukuisia, esim. Ramseyn vime talven vamma kun joulukuun vamma saatiin parannettua, treeni toi uuden vamman.

  • Onko lääkärinlausunnot kummankin herran polvista julkisuudessa? Ei varmasti. Fysioterapeuttina voin todeta, että vaikka kyseessä olisi molemmilla pelkkä ristisidevamma, vaikuttaa myös ihmisten yksilölliset erot paranemisaikaan. Samoin ristisidevammojakin on eriasteisia. Walcottin kohdalla varmasti halutaan pelata varman päälle, ettei setbackeja tule ja varsinkin kun laituritilanne on nyt hyvällä mallilla. Jonninjoutavaa tuo aiheesta spekulointi, kyllä siellä Arsullakin on kuntoutukseen panostettu. Eletään kuitenkin vuotta 2014…..

 5. Aina yhtä typerää vetää liian suuria johtopäätöksiä harjoituspeleistä. Junnut pelaavat harvoja näytönpaikkojaan 110 lasissa ja kokeneemmat (”paikkansa varmistaneet”) osaavat ottaa nämä vain yksittäisenä kauteen valmistavana harjoituksena. Osa on palannut vasta viikko sitten harjoituksiin. Artetan ja Giroudin ominaisuuksiin en sen sijaan ota suuremmin kantaa.

  Ai niin, harjoituspeleistä puheen ollen Real Madrid ei ole tainnut voittaa tänä kesänä yhtäkään peliä. Chelseakin hävisi eilen ensimmäisen harjoituspelinsä Bremenille 3-0. Ja Sp*rs murskasi kuulemma vasta jonkin tunnetun skottiseuran aivan maanrakoon. Ajatella!

 6. Hömppälehtien mukaan Vermaelen on kieltäytynyt kompromissijatkosopimustarjouksesta. Asia on sitä myöten selvä, mies myydään. Nyt olisi aika tärkeää ostaa uusi kolmostoppari ennen kauden alkua Mertesackerin kunnon ollessa kysymysmerkki. UCL-karsinnatkin painavat päälle ja huono ressutoppari voi niissä peleissä maksaa pahimmassa tapauksessa jatkopaikan, jos kaikki menee pieleen.

  • Tai sitten pidetään Vermaelen ja annetaan lähteä ilmaisella siirrolla ensi kesänä. Paljon uusia pelaajia, joten olisi hyvä pitää muutamista vanhoista kiinni edes sen aikaa, että uudet pääsisivät vähän sisään englantilaisen jalkapallon rytmiin.

   • Wenger on ennenkin epäillyt niiden pelaajien motivaatiota, joiden tiedetään neuvottelevan muiden seurojensa kanssa, laillisesti tai laittomasti. Sagna tosin sai armon keväällä. Tässä mielessä Vermaelenin jääminen on epätodennäköistä. Ja rahaa on palanut, varmaankin kapteenista otetaan helppo raha mielellään pois, vaikkei paljon saakaan.

    Preseasonia on melkein kaksi viikkoa jäljellä, joten siinä mielessä on turha huolestua. Iso osa prosentuaalisesti. Toki mieluusti se toppariasia ja kk olisi mukava saada valmiiksi, mutta ainakaan molemmista ei tule valmista. Ostetaanko uusi toppari ennen myyntiä? Ainakin jos Vermaelen menee Barcaan, siellä ei liene mitään kiirettä siirrolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s