Ajatukseni vahvistusten määrästä samat kuin George Grahamilla ja topparitilanne vaatii nopeaa ratkaisua

Myönnän eilisen olleen heikosti kirjoitettu ja tällä tarkoitan kohtaa, jossa oli tarkoitus aloittaa Monaco ottelun positiivisilla asioilla. Ne jäivät yhteen, joka oli Chambersin esitys. Tarkoitus oli kirjoittaa muutakin, mutta rehellisesti sanoen en keksinyt mitä olisin lisännyt listaan. Olisi siis pitänyt muuttaa hieman sanamuotoja ja muokata tekstiä, mutta enpä muistanut. Toki kommentteihin saa mielellään kertoa mikä sunnuntain ottelussa oli erinomaista tai vähintään hyvää jos muistuu mieleen.

Tällä hetkellä olen hyvin pitkälti samoilla linjoilla entisen managerimme George Grahamin kanssa. Joukkue on edelleen sen kolmen tai vähintään kahden selkeän vahvistuksen päässä, jotta se pystyisi todella pelaajiston puolesta taistelemaan mestaruudesta.

Ilman uutta ykköshyökkääjää ja avauksen puolustavaa keskikenttämiestä ensi kausi tulee olemaan erittäin vaikea. Artetan ja Giroudin taso ei vain riitä. Hyökkäyksessä varsinkaan ei ole edes muita vaihtoehtoja, sillä Sanogoa en toden teolla laske sellaiseksi, vaikka ranskalainen osuikin yhdessä harjoitusottelussa neljä kertaa.

Keskikentällä tilanne on hiukan parempi, sillä Flamini on huomattavasti parempi korvaaja kuin Sanogo hyökkäyksessä. Henkilökohtaisesti Flamini olisi oma ykkösvalintani ja Arteta varamies, mutta Wengerin papereissa järjestys on päinvastainen. Heikompia joukkueita vastaan Artetan pallollinen pelaaminen varsinkin kotiotteluissa voi olla etu, mutta yhtään kovemmissa otteluissa Flaminin pitäisi olla ykkösvaihtoehto nykyisestä kaksikosta.

Kolmas ehdoton ongelmakohta on toppariosasto. Ongelma on kuitenkin erilainen kuin kahden aiemmin pelipaikan suhteen. Avauksen toppariparimme kestää vertailun lähes kaikkiin Valioliigassa, mutta vaihtoehdot Merten ja Koscielnyn jälkeen ovat oikeastaan nollissa. Vermaelen ei jatka seurassa nykytiedoilla ja Chambers on täysin kokematon topparin tontilla Valioliigapeleihin lahjakkuudestaan huolimatta. Riskillä Chambers menee nelostopparivaihtoehdosta, mutta kolmostoppariksi on pakko saada pelaaja, jonka uskaltaa laittaa peliin kuin peliin avaukseen ja taso ei saa tippua liikaa.

Vermaelenin päivittäminen ei ole ongelma, mutta sitä ei olisi pitänyt jättää näin myöhään, kun kauden alkuun on enää puolitoista viikkoa. Loukkaantumisherkkä ja tasoaan pahasti tiputtanut Vermaelen ei ole mikään mahdoton korvattava, mutta mitä lähemmäksi kauden alkua ja lopulta siirtoikkunan sulkeutumista tullaan, niin sitä vähemmän vaihtoehtoja on enää saatavilla. Myös pisteitä saattaa tippua ensimmäisissä peleissä jos topparitilannetta ei saada selvitettyä puhumattakaan mahdollisista loukkaantumisista ja ulosajoista tulevista lisäongelmista.

Wengerin peluutuksesta on käynyt selväksi, että Miquel tai Hayden eivät ole ratkaisuja, kun laitapakkinakin suurissa ongelmissa oleva Monreal pelaa kaksikon edellä vieraalla pelipaikalla. Tällöin ei jää mitään muuta mahdollisuutta kuin hankkia uusi pelaaja, sillä Chambers ja Monreal varamiehinä topparin paikalla tosipelien alkaessa olisi aivan järjetöntä toimintaa, eikä pitäisi olla vaihtoehto meidän resursseilla.

Viimeisin huhu Vermaelenista tai pikemminkin korvaajasta on Arbeloa, mutta ei kai tämä voi pitää paikkansa. Tässä ei haeta mitään varavaihtoehtoa laitapakeille, vaan topparin tontille. Arbeloa voisi mennä rotaatiossa laitapakin tonteilla, mutta topparina en todellakaan miestä haluaisi tykkimiespaidassa nähdä. Täytyy toivoa tämän olevan vain pelkkä huhu ilman totuuspohjaa, kuten paljon mahdollista onkin.

Yksi vaihtoehto olisi tietysti pitää Vermaelen vielä vuoden, vaikka väkisin, mutta tähän meillä ei oikeastaan koskaan turvauduta. Loukkaantumisten takia ylipäätään Vermaelenin oleminen kolmostopparina ei ole paras mahdollinen vaihtoehto ja erityisesti kun nelostoppari on täysin kokematon junnu. Silti belgialainen on syytä pitää ensi kesään joukkueessa pakollakin jos korvaajat ovat luokkaa Arbeloa.

Mainokset

13 thoughts on “Ajatukseni vahvistusten määrästä samat kuin George Grahamilla ja topparitilanne vaatii nopeaa ratkaisua

 1. Sunnuntain ottelussa hyvää oli myös se, että streami ei pätkiny kertaakaan! (Wiziwig/Xstream)
  …ja se toisen puoliskon alku mentiin ihan rytinällä.

  • Omasta mielestäni ns. pakottavaa tarvetta ei ole kuin puolustavan keskikentän paikalle (toki Verma lähtenee, jolloin myös toppari täytyy hankkia).
   Kärjessä on riittävä määrä laatua ja variaatioita Giroudin, Sanchezin, Campbellin ja Sanogon myötä. Myös laidoille jää riittävästi miehiä vaikka Alexis tai Joel pelaisikin kärjessä säännöllisesti. Giro vaan ei ole isoissa peleissä liiemmin loistanut toistaiseksi ja Sanogolta vaaditaan hurjaa parannusta aiempaan (uskon Jäärän nähneen Sanogon kehityksen riittäväksi ja pieniä viitteitäkin asiasta on). Näin ollen hyökkäys olisi kunnossa, joskin jonkinlaisella tietoisella riskillä mennään.
   Puolustukseen Chambers riittää mielestäni hyvin kolmostoppariksi, ongelma on ettei puolustus tällöin kestäisi Debuchyn ja Kosin tai Merten saman aikaisia loukkaantumisia. Eli tarvitaan vähintään nelostoppari Verman lähtiessä, mielellään kokenut kaveri jonka kohdalla tietää mitä saa, Chambers on kuitenkin sen verran kokematon että riskin sisältää.
   Toinen asia sitten onkin voidaanko kauteen lähteä kahdella näin suurella riskillä, mielestäni ei vaan jommasta kummasta riskistä pitäisi päästä eroon.

   • Jos Vermaelen jää / mies korvataan uudella kolmostopparilla, ollaan jotakuinkin samassa tilanteessa kuin vuosi sitten. Ja silloinkin pelättiin että onko alakerta liian kapea. Uuden hankinnan on oltava riittävän profiloitunut jos Kos tai Merte on yhtään pidempään sivussa. Tuolloin 19-vuotias Chambers on melko kova riski, jos nyt oletetaan että Arsenal tulee taistelemaan kärjen tuntumassa tulevalla kaudella. Sinänsä nuo Carvalho-huhut ovat hyviä, että lusitaanikin pystyy vetämään topparina. Tällöin ringissä olisi kolme varsinaista topparia ja tuuraamaan pystyisi Chambers, Carvalho ja ehkä sitten Miguel/Hayden. Lisäksi Flamini pystyy hetkellisesti stunttaamaan laitapakkina. Tuolloin rinki olisi ehkä juuri riittävä.

    Täysin samaa mieltä Ville kanssa Arteta-Flamini vertailusta. Noista kahdesta Flaminin tulisi olla avaava pelaaja. Täytyy nyt kuitenkin toivoa, että Flamini olisi kaudella se kakkosvaihtoehto ja eteen tulisi uusi mies. Arteta on hieno ammattilainen, mutta kuten todettua, ehkä olisi aika siirtyä eteenpäin.

 2. Sanogo tekisi kaikissa matseissa neljä maalia, mutta Wenger peluuttaa Giroud’ta, joten sillä ei ole merkitystä. Sao Paulosta löytyisi Artetan korvaaja.

  • Ostin alkukesästä uusimman FM:n. Siinä tuo Sao Paulon keskikentän maestro ostettiin Portoon 15 miljoonalla. Onneksi olin ehtinyt laskea kaffekupin pöydälle, muuten olisi mennyt näppäimistö uusiksi…

 3. Wengerin komenteista voi päätellä, että keskikentälle tulee yksi pelaaja joka tapauksessa. Tällä hetkellä vahvimmin näyttäisi olevan tyrkyllä Carvalho, vaikka uskon edelleen, että Khedira on ykkösvaihtoehto ja se kortti katsotaan loppuun saakka. Puolustavan kk:n hankinta venynee siis siirtoikkunan viime metreille. Toppari hankittaneen vain ja ainoastaan jos Verma lähtee.

  Chambers on hankittu toppariksi ja hänen toissijainen paikkansa on keskikentän pohja. Tämän Wenkku sani lähes suoraan. Käytännössä tarkoittaisi siis sitä, että Bellerin on ihan aito vaihtoehto oikean pakin tontille Wengerin papereissa.

  Hyökkääjää ei tule, se on selvä eli täytyy vain toivoa, että Sanogo ottaa jonun käsittämättömän harppauksen eteenpäin ja Sanchez osoittaa kykenevänsä pelaamaan kärjessä myös valjussa.

  Jos Carvalho/Khedira saadaan sisään ja uusi toppari on parannus Vermaan niin sanoisin joukkueen olevan yllätysvalmis, joskaan ei missöään nimessä ennakkosuosikki. Materiaali olisi kuitenkin tuossa vaiheessa selkeästi Liverpoolia parempi ja kaiken muun kuin hyökkääjien osalta myös ManUa edellä. Chalski ja City on joka tapauksessa etumatkalla, jota ei enää tänä kesänä kurota umpeen.

  • Hyvä arvio. Ja todellakin, jo tälläkin hetkellä Arsenal on Manun edellä kolmossijan suhtene vahvuusvertailuissa, mutta Manulla ostokset liki tekemättä ja on vielä lisäksi epäselvää, miten paljon van Gaal pyyhkii valioliigamnanagereilla kenttää.

 4. No katsotaan nyt vielä, että minne Chambers lopulta sijoittuu. Kyllähän Wengerin kommenteissa vilahti myös se oikea pakki. Tässä suhteessa Emirates cup ei välttämättä antanut vielä mitään viitteitä, koska topparipula oli ilmeinen.

 5. Kuten täälläkin on moneen kertaa ansiokkaasti kirjoiteltu, wenkku tuntuu pitävän monipuolisista pelaajista (lieneekö päällimmäinen syy miksi roikottanut rosickyäkin näin kauan mukana). Eli Chambers saatetaan nähdä kauden aikana aika monessakin roolissa paikkaamassa milloin ketäkin.

  Saa nähdä kuinka AW:n himmeli romahtaa jos Chambers menee ja loukkaantuu.

  Ei ole omaan silmään ainakaan osunut yhtäkään huhua, että Sanogo olisi lähdössä lainaan jonnekin? Akpom potkittiin taas divariin lainaan, eli kauteen lähdetään kahdella kärjellä ja muutamalla multitalentilla.

  • Niin mihin ja milloin Akpom lähti lainalle? En oikein löydä mitään tietoa tuosta.

   Ettet nyt sekoita Akpomia ja Afobea keskenään? Benik Afobe kun tosiaan lähti vuoden lainalle MK Donssin.

 6. Huh, Jarkka, älä säikäyttele! Ei nyt sentään Portoon. Kyllä keskikentän dominointi jatkuu Sao Paulossa.

 7. Martin Keown otti kantaa joukkueenrakennukseen ja kertoi mielipiteenään, että joukkue kaipaa lisää nopeutta keskikentälle. Nimenomaan pallollista nopeutta. Se on muuten totta, paitsi puolustavan keskikenttämiehen olisi parempi olla jiuksuvoimainen, niin Rosicky, Diaby ja Wilshere ovat kaikki hitaita kavereita. Ei Ramseykään raketti ole. Erityisesti Rosickyn ja Wilsheren kuljettelut on vaisuja, kun vastustajat jouksevat liki poikkeuksetta paljon lujempaa. Tempokuljetukset on joissain tilanteissa tärkeitä (kun pallonsiirtely ei pure) ja nyt niihin pystyvät lähinnä Özil ja Ox. Siinä mielessä hyvin ymmärtää Oxin istuttamista keskikentälle.Toki paljon riippuu, miltä korkeudelta lähtevät laiturien juoksut. Wenger hakee lisää nopeutta ja urheilullisuutta miehistöön, mutta ehkäpä maalissa ollaan vasta ensi vuoden kesänä, kun Diaby, Rosicky ja Arteta korvataan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s