Monen pelaajan kohtalo on edelleen ratkaisematta tämän kauden osalta tai ylipäätään

Hankintojen lisäksi Wengerillä olisi edelleen useampi ratkaisu tehtävänä jo joukkueessa olevien pelaajien kohdalla. Jenkinson lainattiin jo West Hamiin, joka tämän hetkisessä topparitilanteessa näyttää kohtalaisen huonolta ratkaisulta. Pelaajan kannalta varmaan hyvä, mutta joukkue ainoastaan heikkeni lainasopimuksen myötä. Erityisesti jos Chambers on kaiken järjen vastaisesti kolmostoppari ja samaan aikaan varmamies Debuchylle.

No joka tapauksessa Jenkinsonin kohdalla ratkaisu on tehty, joten sitä ei tarvitse enempää miettiä. Sen sijaan Djouroun kohtalo on virallisesti auki, sillä sveitsiläinen löytyy edelleen Arsenal.comin pelaajaluettelosta. Kai tuo kuitenkin jatkaa uraansa Saksassa oli kyse sitten pysyvästä siirrosta tai uudesta lainasopimuksesta, toivottavasti pysyvästä siirrosta.

Sen sijaan tällä hetkellä joukkueessa on varmasti mukana Coquelin, jolla kaiken järjen mukaan ei pitäisi olla mitään asiaa 25 pelaajan joukkoon. Taso ei riittänyt edes Saksassa lainapestillä, joten miksi ihmeessä rekisteröisimme ranskalaisen mukaan kauden pelaavaan ryhmään. Viimeinen sopimusvuosi on menossa, joten myynti olisi paras ratkaisu. Tuskin kuitenkaan kukaan on paljoa jos edes mitään valmis maksamaan. Ehkä Coquelin lopulta päätyy jonnekin lainalle ja toivottavasti lainaava seura edes maksaa palkan kokonaisuudessaan.

Miyaichi on edelleen seuran kirjoilla, mutta en todellakaan ymmärrä miksi. Alun perinkin japanilaisen hankinta vaikutti enemmän mainoskikalta kuin todelliselta hankinnalta. Missään vaiheessa Ryo ei ole näyttänyt mitään sellaisia otteita tai potentiaalia, että paikka ykkösjoukkueessa edes rotaatiossa voisi jossain vaiheessa olla mahdollinen. Lisäksi tähän lukuisat loukkaantumiset ja epäonnistuneet lainapestit, niin ei pitäisi olla mitään epäselvää kannattaako miestä enää roikuttaa seuran kirjoilla palkkabudjettia rasittamassa. Päästetään Japaniin takaisin jos ottajia ei Englannista tai Euroopasta löydy, joka on hyvin mahdollista.

Zelalem on lahjakas, mutta ei missään nimessä valmis vastuuseen tällä kaudella. Jos jollekin pelaajalle laina tekisi hyvää oli se sitten yksi tai kaksi sarjatasoa alemmaksi, niin Zelalem olisi sellainen. Toki voi olla, että reservien pelit ovat se mihin nuorukainen päätyy, mutta en tiedä kehittävätkö ne tarpeeksi jos puhutaan kuitenkin niin lahjakkaasta pelaajasta kuin Wenger ja monet muut haluavat uskoa. Henkilökohtaisesti en ole vielä nähnyt niin huikeaa suorittamista, että olisin vakuuttunut ruusuisesta tulevaisuudesta.

Bellerin on nostanut osakkeitaan tänä kesänä ja erityisesti Jenkinsonin lainaaminen teki tilanteen mutkikkaammaksi. Ennen Jenkinsonin lainaamista olisin ehdottomasti laittanut Bellerinin kasvamaan korkoa jonnekin, mutta nykyisessä puolustajatilanteessa ottaen huomioon Chambersin mahdollisen ennakoitua suuremman topparivastuun on espanjalaisen lainaaminen kyseenalaista. Taso ei varmasti riitä pelaamaan kymmeniä pelejä avauksessa, mutta voisiko käyttöä silti olla joissain cup-otteluissa sekä pahimmin loukkaantumissuman aikaan. Ehkä, mutta toisaalta taas laina voisi tai kehittäsikin todennäköisesti enemmän kuin katsomossa ja penkillä istuminen sekä reservien ottelut. Silti joukkueen etu on se tärkein eli paljon riippuu Bellerinin kohdalla mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään enää hankintojen suhteen.

Gnabry on viimeisin suuri kysymysmerkki. Ymmärtääkseni huippulupaava saksalainen on loukkaantuneena, vaikka jostain omituisesta syystä Wenger ei kerro tilanteesta mitään, eikä kukaan toimittaja näemmä tajua asiasta kysyä. Gnabryn on ehdottomasti saatava vastuuta tulevalla kaudella, sillä näin lahjakasta pelaajaa ei voi istuttaa penkillä ja katsomossa kautta, jolloin kehitys hidastuu ellei jopa pysähdy. Tietysti ensimmäinen asia on saada saksalainen pelikuntoon jos loukkaantumisesta on kysymys, kuten tällä hetkellä pitää arvuutella. Sitten paljon riippuu esim. Sanchezin pelipaikasta. Jos chileläinen on hyökkääjä, niin näen Gnabrylla olevan mahdollisuuksia saada paljonkin minuutteja, sillä aiemmilla kausilla on aivan liian usein nähty Rosickya, Ramseya, Wilsherea ja kumppaneita laiturin tonteilla.

Kaiken kaikkiaan monta kysymystä on vielä Wengerillä ratkaistavana nykyistenkin pelaajien suhteen ennen kuin kausi alkaa tai viimeistään siirtoikkunan loppuun mennessä. Toki tuonkin jälkeen lainat sarjatasoa tai useampaa alemmaksi ovat mahdollisia ja voivat olla hyväkin ratkaisu muutaman pelaajan kohdalla. Periaatteessa aiempaan pelaajalistaukseen voisi lisätä vielä Miquelin ja vaikka Haydenin. En näe kuitenkaan Wengerin peluutuksen perusteella kummankaan olevan kuvioissa mukana ykkösjoukkueen osalta. Miquelin kohtalo on varmaan pysyvä siirto muualle ja Hayden puolestaan lainataan jonnekin tai saattaa jopa jatkaa reserveissä.

Mainokset

7 thoughts on “Monen pelaajan kohtalo on edelleen ratkaisematta tämän kauden osalta tai ylipäätään

 1. Ikäväkseni Aggeria huhutaan. Aggeria, joka ei kelvannutkaan edes italialaisille. Aggeria, joka on jatkuvasti loukkaantunut.

  Tämä on syytä väistää, tasokkaampi kolmostoppari tarvitaan.

  • Tästä täysin samaa mieltä.
   Tosin tähän aikaan kesästä lehdet päästävät kaiken roskan kirjoitettuun muotoon ilman minkäänlaista seulaa.
   Jos joku pelaaja, olkoon vaikka Agger, on julkisesti tyytymätön, huhuillaan häntä jokaiseen topparipulasta kärsivään seuraan samalla mantereella, kunnes loppujen lopuksi menee Fc vladivostokiin jäähdyttelemään.

   Ryosta sen verran, että ainakin jossain FMässä kaveri oli mukamas huippulupaus, ja kyseinen pelihän toimittaa raamatun virkaa ainakin allekirjoittaneella.
   Kyllä tästä kaverista olisi pitänyt jo aikaa sitten päästä eroon.
   Kuten miltei muistakin Villen mainitsemista turhakkeista.

   • Miyaichi on pitkäaikaisloukkaantunut, ei voi antaa näyttöjä, ei voi myydä. Lähtee ensi kesänä sopimuksen loppuessa, sitä ennen syksyllä laina divariin?

 2. Jos miettii suoraa Vermaelenin paikkaajaa, niin Agger lienee samankaltaisin pelaaja. Paljon sivussa, parhaimmillaan loistava mutta taso tuntuu heittelevän turhan paljon. Toisaalta mieluummin Agger kuin Arbeloa. Mutta eiköhän tässä nyt ole taas sitä tuttua lehtimiesten logiikkaa, Arsenal tarvitsee toppari ja Aggerin minuutit Poolissa vähentyneet. Kyllä, 1/2 = 0,5.

  Eikös Ryo ole edelleen loukkaantuneena? Ei varmaan edistä myymistä. Kaikille kuitenkin lienee selvää, että Arsuun taso ei riitä. Mutta kenties Manner-Euroopan kevyemmässä sarjassa olisi ihan hyväkin pelaaja.

  • Onhan se huvittavaa silti, että huhuissa siirrytään Hummelsista Aggeriin. Vähän kovaa. Ei sillä, että Hummels olisi koskaan ollut tulossakaan.

   • No sepä se. Toisaalta, niin loistava kuin Hummels parhaimmillaan onkin, niin en kuitenkaan toivo että Merte-Kos paria ruvetaan tässä vaiheessa rikkomaan. Viimeiset 1,5 vuotta tuo pari on ollut hyvä. Tulevaa kautta ajatellen pitää kuitenkin petrata niihin kovimpiin peleihin. Etenkin Koscielnylla on tuntunut niissä olevan ongelmia.

    Tietenkin sen hankinnan pitäisi olla riittävän laadukas haastamaan peliajasta. Vermaelenin kohdalla näin ei oikein enää ollut. Lisäksi jostain syystä Koscielny-Vermaelen pari ei oikein koskaan tuntunut puhkeavan kunnolla kukkaan.

 3. Alla Arsenal Finland ry:n vuosikokouskutsu. t:Peetu

  KOKOUSKUTSU

  Suomen Arsenal FC:n kannattajille

  Arsenal Finland ry:n perustamiskirja on allekirjoitettu 12.04.2014 ja yhdistys on rekisteröity yhdistysrekisteriin 15.05.2014. Tervetuloa Arsenal Finland ry:n ensimmäiseen sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään ravintola Sports Academyn kokouskabinetissa (osoite: Kaivokatu 8, 00100 HELSINKI) lauantaina 16.08.2014 alk. klo 17.00.

  Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään esityslistan mukaiset asiat.

  Helsingissä 06.08.2014

  Hallitus

  Arsenal Finland ry

  YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS

  Aika 16.08.2014 klo 17.00
  Paikka Ravintola Sports Academy, Kaivokatu 8, 00100 HELSINKI

  1. Kokouksen avaus

  2. Kokouksen järjestäytyminen
  – valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja
  kaksi ääntenlaskijaa

  3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

  4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

  5. (Tilinpäätöksen, vuosikertomuksen ja toiminnantarkastajien lausunnon esittäminen)

  6. (Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle)

  7. Toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen sekä liittymis- ja jäsenmaksun
  suuruudesta päättäminen

  Ehdotus: Hallitus esittää, että liittymismaksu olisi 10 euroa ja jäsenmaksu 16.08.2014 – 31.12.2015 väliselle ajalle 10 euroa.

  8. Hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten valinta

  Ehdotus: Sekä nykyinen puheenjohtaja että hallitus ovat antaneet suostumuksensa jatkaa tehtävissään. Uuden hallituksen jäsenistä arvotaan ensimmäisenä erovuorossa vuoden 2015 vuosikokouksessa oleva jäsen.
  9. Yhden toiminnantarkastajan ja yhden varatoiminnantarkastajan valinta

  Ehdotus: Hallitus esittää toiminnantarkastajaksi Riku Leppästä ja varatoiminnantarkastajaksi Lassi Larjoa.

  10. Muut asiat

  a. Lipputilaukset Arsenal Finland ry:n kautta ja Arsenal FC:n lipputilausohjeet

  11. Kokouksen päättäminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s