Hiljaista siirtohuhujen suhteen

Kauden alku on enää reilun viikon päässä ja ilmeisesti keskittyminen on nyt enemmän jo joukkueessa olevissa pelaajissa ja heidän saamisessaan pelikuntoon. Siinä riittää hommaa, mutta se ei silti saisi olla selitys jättää kaksi tai oikeastaan kolme ehdottoman tärkeää hankintaa tekemättä. Ongelmakohdat on kuitenkin tiedetty jo viime kauden lopusta ja osa jopa useamman vuoden ajan.

Tällä hetkellä siirtohuhuissa ei oikein tunnu olevan mitään selkeää ykköskohdetta tai sellaista huhua, joka olisi selkeästi ylitse muiden tai edes jossain määrin uskottavan tuntuinen. Joukkueesta poistuvista pelaajista Vermaelen sen sijaan näyttää varmalta tapaukselta. Enää tuon selkeämmin mitä Wenger pari päivää sitten vai viikonloppuna puhui kapteenin tilanteesta ei asiaa tulla managerimme suusta kuulemaan. Käytännössä belgialaisen siirto todennäköisesti B*rcaan on melko lähellä.

Korvaajaksi on huhuttu viime aikoina ehkä eniten Aggeria Liverpoolista ja Nastasicia Manchester Citystä. Aggeria en edes halua, sillä miehen taso on Vermaelenin tapaan ollut laskussa ja loukkaantumishistoria on samaa luokkaa ellei jopa pahempi. Nastasic kelpaisi erinomaisesti ja pidän kaveria hyvänä ja varsin potentiaalisena pelaajana, jolla on kuitenkin jo pari kautta valioliigapelejä alla.

Valitettavasti en vain näe Manchester Cityn ylipäätään myyvän toppariaan, koska toppariosasto on ollut juuri sen heikoin osa-alue. Sagnan tulo paransi sitä jonkin verran tai ainakin toi lisävaihtoehdon, mutta silti serbialaisen myynti olisi melko yllättävä veto etenkin Lescottin poistuttua joukkueesta. Ylipäätään puhutaan sitten kummasta vain edellä mainitusta pelaajasta, niin en jaksa Cityn sen enempää kuin Liverpoolinkaan myyvän pelaajiaan meille, vaikka pelaajat olisivatkin kaupan. Toivottavasti Wengerkään ei kaikkia kortteja laske tuon varaan, sillä pettymys on se todennäköisin lopputulos näissä yrityksissä.

Keskikenttäpelaajan osalta huhut tuntuvat vähentyneen viime aikoina. Carvalho oli kuuma nimi pari päivää sitten, mutta nyt tuokin kirjoittelu vaikuttaa hiukan rauhoittuneen. Khedirasta ei ole todellista juttua ollut hetkeen ja esim. Schneiderlinistä vielä vähemmän. Toivottavasti tämä on vain tyyntä myrskyn alla, mutta pahoin pelkään Artetan olevan se ykkösvaihtoehto tälläkin kaudella.

Päivän suurin uutinen varmaan oli Howard Webbin ilmoitus lopettaa tuomarointi. Webb siirtyy erotuomarien jonkin asteiseksi pomoksi. Ei kai sentään Rileyn tilalle, vaan kai jatkossa molemmat Manun miehet päättävät kuinka Van Gaalin ryhmä saadaan palautettua tuomareiden avustuksella liigan kärkipaikoille.

Aiemmin virheellisesti kirjoitin Community Shield ottelun olevan lauantaina, vaikka se pelataan toki vasta sunnuntaina. Joka tapauksessa vaikea nähdä siihen mennessä ehdittävän joukkueeseen hankkia uutta pelaajaa saatikka pelaajia. Samalla tämä tarkoittaa suurella todennäköisyydellä, että sunnuntain avauskokoonpano on hyvin pitkälti se, joka avaa myös Crystal Palacea vastaan reilun viikon kuluttua.

Mainokset

7 thoughts on “Hiljaista siirtohuhujen suhteen

 1. JES!
  Päivän (kesän) paras uutinen, ”maailman paras” tuomari ymmärsi viimein lopettaa itsensä nolaamisen.
  Sille voi ottaa yhden…

 2. Hijaiseksi on mennyt koko siirtoikkuna, eikä pelkästään meidän osalta. Toimittajilla tuntuu kuitenkin olevan kivaa kun voi keksiä yhtä sun toista. Nythän se pukkaa Reusia Arsenaliin 🙂

  Myös Wenger on kuitenkin taas kommentoinut asioita, mikä on hienoa. Ensinnäkin Wenger sanoi suoraan, ettei halua myydä Vermaa Englantiin ja muualtakin on tullut tarjouksia. Toisessa kommentissa Wenger sanoi, ettei ola kiinnostuttu Khedirasta, koska miehistössä on jo tarpeeksi hyökkääviä box-to-box pelaajia. Toivoa herättävää oli kuitenkin se, että Wenger nimenomaan tähdensi, että meillä on tarpeeksi box-to-box -pelaajia eikä keskikenttämiehiä ylipäänsä. Rivien välistä voisi siis lukea, että sitä puolustavaa keskikenttää haetaan ihan toden teolla.

  Uskoisin, että ennen valjun avauskierrosta ei tapahdu paljoa. Sen sijaan haiskahtaa siltä, että viimeinen viikko ja erityisesti Deadline Day voi olla mielenkiintoisempi kuin vuosiin! Esimerkiksi siinä vaiheessa markkinat viimeistään liikahtavat kun ManU aloittaa tyhjennysmyyntinsä ja laittaa parit isot kaupat käyntiin (esim. Vidal). Toinen markkinoiden katalyyttseura on Monaco, joka varmaan laittaa ainakin osan Rodriguez -rahoista kiertoon

  Sporting varmaan yrittää niistää Carvalhosta niin paljon massia kuin mahdollista eli odottelevat tarjouskilpailua, jota ei tule ennen kuin ihan loppumetreillä jos silloinkaan. Monien jengien pitää kuitenkin myydä ennen kuin voi ostaa (Juventus ja italialaiset yleensä, PSG, Real Madrid, City yms.).

 3. Ei tuossa Wengerin kommentoinnissa ole paljon järkeä. Khedira on yhtä box to box keskikenttäpelaaja kuin Artetakin, ero on vain siinä ettei Khedira ole uransa loppusuoralla ja fysiikaltaan loppu. Arteta on kerta kaikkiaan epäsopiva nykyiseen rooliinsa, koska alkaa olla pallottamana täysin onneton. Khedira ei vaan taida haluta tulla, eikä kyse varmaan ole rahasta. Maailmanmestarin itsetunto.

  Jos noihin puheisiin on uskominen, saapa nähdä kenet seura naaraa Artetaa paikkaamaan. Voi olla niinkin huono pelaaja, että istuu Artetan takana penkillä. Flaminihan ei pelaa lähinnä siksi, ettei osaa vältellä kortteja edes vähää alusta ja toisaalta on pallollisena hasardi. Pallolliset kyvyt on niin vaatimattomat, ettei Flaminia nimenomaan pysty laskemaan box to box tasolle, vaikka liike ehkä rittäisikin. Ratkaisut on vaan niin heikkoja huippuseuraan.

 4. Kommentoidaan nyt sekin, että Wenger on lyhyen tarkkailujaksonsa perusteella yhä vahvemmin tekemässä Chambersista puolustavaa keskikenttää.

  Tämä on sinänsä ok, mutta maailmanluokan tasoon pääseminen juuri tuolla pelipaikalla kestää ilki jokaisella pelaajalla kauan, kauemmin kuin laitapakiksi tai laitahyökkääväksi vaikkapa. Chambersillakin menee varmaan 3-4 vuotta, jotta on loistava?

  Jos Chambers pannaan fast track kehitykseen, ainakin Arteta kannattaisi myydä heti tieltä pois. Flamini, uusi hankinta ja Chambers voisivat sitten olla rotaatiossa.

 5. Voivoivoivoivoivoi Diabyä ei taas näy treeneissä. Nyt meni viimeinenkin toivon kipinä. Masentavaa Diabyn kannalta, mutta se oli siinä Heippaaaaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s