Uutiskatsaus perjantaille

Aloitetaan varmistuneella siirrolla. Kyseessä on viimein virallinen ilmoitus Djouroun pysyvästä siirrosta Saksaan. Siirtosumman huhutaan olevan 2,5 miljoonan punnan luokkaa, vaikka Arsenal sitä ei koskaan julkaisekaan virallisella sivuilla tai missään muuallakaan. Kassa kiittää, mutta topparitilanne on entistä heikompi, vaikka eipä moni varmaan tosissaan laskenut Djouroun varaan enää mitään. Silti sveitsiläinen on huomattavasti valmiimpi pelaaja kuin esim. Miguel tai Hayden jos nykyisiä vaihtoehtoja mietitään.

Toinen lähes varma lähtijä on Vermaelen ja Wengerin kommentit eivät jätä paljoa tulkinnanvaraa. Pahinta aiheessa on vain, että ManU saattaa jälleen olla ykköspaikalla ja Vermaelenin oma suosikkikohde uudeksi seuraksi. Wenger ei myöskään kiellä kapteenin myyntiä Manchesteriin, vaikka näin pitäisi ehdottomasti toimia.

On todella munatonta touhua jos taas kerran myydään pelaaja suoraan kilpailijalle ja taas sellainen pelaaja, joka vahvistaa sitä. Manun topparitilanteessa Vermaelen olisi avauksen pelaaja, erityisesti kun Van Gaal peluuttaa kolmea topparia. Manuun siirtymisen ei pitäisi olla vaihtoehto, vaan Wengerin pitäisi kylmästi kertoa Vermaelenille, että ulkomaille hinnan ollessa suurin piirtein kohdillaan voi siirtyä, oli seura sitten B*rca tai joku muu. Sen sijaan Manu ei tule missään nimessä kysymykseen ja jos tämä ei kelpaa, niin istut penkillä ja katsomossa kauden. Tässä tapauksessa pitäisi myös hankkia uusi kolmostoppari, joka olisi muutenkin hyvä veto tietäen belgialaisen loukkaantumisherkkyyden.

Khedirasta Wenger jutteli seuraavaa:

We were never close to signing him. Jack Wilshere has come back fit and we have quite a few box-to-box midfielders.

Tästä olen Wengerin kanssa aika samaa mieltä ja en näe Khediraa puolustavana keskikenttäpelaajana ja sellaisena pelaajatyyppinä, jota ensisijaisesti tarvitsemme. Tämä ei missään nimessä ole saksalaisen mollaamista, sillä kyseessä on erinomaisen pelaaja, joka vahvistaisi joukkuetta kaikesta huolimatta. Jos vaihtoehdot ovat Khedira tai ei mitään, niin ilman muuta tuore maailmanmestari sisään. Näin ei kuitenkaan tosimaailmassa ole, vaan vaihtoehtoja olisi edelleen, mutta ne vähenevät mitä lähemmäksi kauden alkua ja siirtoikkunan sulkeutumista tullaan. Niin ja vertaus Wilshereen on aivan turha, sillä Khedira pyyhkii nykytasoisella Jackilla lattiaa mennen tullen ja palatessa.

Walcottin paluu ajankohdasta kuultiin sen verran, että paluu joukkueharjoituksiin tapahtuu tämän kuun lopulla tai ensi kuun alussa. Saapa nähdä ja olen hiukan skeptinen tämän suhteen, kun yleensä nämä arviot saa vähintään tuplata. Pelikentillä tämän viimeisen arvion mukaan Walcottin voisi ehkä sitten nähdä syyskuun loppupuolella aikaisintaan. Sitten nähdään samalla onko Walcottin nopeus ennallaan, jota todella sopii toivoa, sillä ilman tuota englantilaislaiturimme on todella keskinkertainen ellei jopa heikko pelaaja.

Chambersin tulevaisuus on Wengerin mukaan mahdollisesti keskikentän puolustavassa roolissa. Ehkä näin on, mutta se ei saisi vaikuttaa mitään tällä hetkellä ehdottomasti tarvittavaan hankintaan tuolle paikalle. Tällä hetkellä todella näyttää pahalta, että Wenger laskee Chambersin jopa kolmelle paikalle ja välttämättä ei tuon takia hanki ketään tai korkeintaan yhden topparin Vermaelenin myynnin seurauksena. Jos näin todella tapahtuu, niin sen voi jo tässä vaiheessa sanoa olevan äärimmäisen tuhoisa ratkaisu kauden menestystoiveille.

Mainokset

11 thoughts on “Uutiskatsaus perjantaille

 1. Eiköhän tässä nähdä seuraavanlainen skenaario.
  Debu loukkaantuu ja tämän hetken ensisijainen puolustava kk Diaby loukkaantuu, jolloin nähdään Flamini oikeana pakkina ja Wilshere puolustavana kk:na.

  Vitsi vitsinä.
  Kovasti toivon, että vahvistus tulisi community shieldin aikohin, mutta joudun yhtymään Villen tutinaan siitä, että viime hetkille se siirto menee.
  Tosin eiköhän nykyisellä jengillä Palace voiteta vaikka Arteta jatkaisi ankkurina.

 2. Ja Turkkiin käy taas matka. Besiktas ei ole joukkueena pahin mahdollinen, mutta rasittavin reissu. Besiktasilla oli muuten huonoimmat uefa-pisteet.

 3. Besiktas on kuitenkin helpompi kuin Bilbao ja ehkä jopa helpompi kuin Lille noin materiaalinsa puolesta. Tietenkin reissu Turkkiin on aina ikävä, mutta onhan tuo nyt hoidettava aika näytöstyyliin.

  Ja Verma sitten Barcaan £15 miljoonalla. Ihan hyvä diili kaiken kaikkiaan. Ei mennyt ManU:uun ja hintaakin saatin ihan kivasti kun ajattelee, että kyseessä on kaveri, joka ei meillä hirveesti pelaa.

  Nyt korvaavaa ukkoa sisään. David Ornsteinin mukaan haussa on vielä siis Verman korvike ja puolustava keskikenttä, mutta on mahdollista, että tulee vain yksi hankinta, joka pystyy pelaamaan molemmilla paikoilla.

 4. Toivottavasti Verma menee Barcaan eikä ala kiukuttelemaan ettei kelpaa. Sehän tässä on uhkana ja van Gaalin imu on ilmeisesti aika kova.

  • Vai on Arsenal tehny tarjouksen cavanista?!?itellä menny ainakin ihan ohi,niin oli ilmeisesti cavanin agentti ainaki sanonut et arsu ja pool ois tehny tarjouksen.

 5. Hieman nyt mietityttää tuo Wengerin kommentti Khediraan liittyen. Jonkinlainen kiinnostus on ollut, mutta sitten yhtäkkiä huommanutkin, että ai niin meillähän on jo box2box-pelaajia. Olisko nyt kuitenkin homma kaatunut kenties enemmän rahaan? Jos Chambersia aletaan nyt samantien istuttaa enemmän keskikentälle, niin näen myös pienen ristiriidan Carvalhon hankkimisessa. Ornsteinin twiitistä huolimatta olen jo hivenen epäileväisempi uuden kk-miehen suhteen.

  Vermaelenin hinta tuntuu kyllä kovalta. Kiitos menneistä ja kaikkea hyvää Espanjaan. Korvaajaa sisään sitten vaan. Huhutuista pelaajista Nastasic kuulostaisi oikeinkin hyvältä.

 6. Itellä menny vissiin jotenki ohi tää nastasic kuvio mutta olisko sillä joku hyväkin syy tulla cityn penkiltä istumaan meidän penkille?

 7. Sääliksi käy joskus iso seurakin. Barcakin on kaikista maailman toppareista onnistunut arpomaan itselleen sopiviksi PSG:n Marquihosin (sp?), Mathieun ja Vermaelenin. Taso ei päätä huimaa ja Piquellakin varsin surkea vaihe menossa, mutta tulos on kuitenkin tämä. Ja PSG:n kaveri ei edes halua siirtyä tai patongit ei myy, miten vain haluaa nähdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s