Vermaelen B*rcaan ja paljon pitäisi vielä tapahtua ennen siirtoikkunan sulkeutumista

Jälleen on yksi kapteeni myyty Vermaelenin matkatessa Kataloniaan. Tämä viimeisin kapteenimyynti on kivuttomin ja on ollut tiedossa jo hyvän aikaa. Se kuitenkin jättää joukkueen toppariosaston entistä huonompaan tilaan. 15 miljoonan punnan hinta viimeistä sopimusvuottaan pelaavasta belgialaisesta, joka on ollut viimeiset kaksi vuotta vähintään enemmän tai vähemmän rikki, on loistava.

Hinta on hyvä, mutta en näe sitä edes tärkeimpänä asiana, sillä nyt käyttäydyttiin niin kuin kuuluukin eli ei myyty kilpailijalle Valioliigassa tarkoittaen tässä tapauksessa Manua. Tämän pitäisi olla meidän kokoiselle ja resursseilla operoivalle seuralle aivan perusasia, mutta sitä se ei valitettavasti ole ollut vuosikausiin.

Siirtosummista puheen ollen tänä kesänä ei ole rahaa palanut erityisen paljon ottaen huomioon mitä on saatu myynneillä ja jo aikaisemmissa myynneissä olleilla lisäpykälillä. Seuraava lista ei ole tarkistettu ja korjatkaa jos menee aivan metsään tai jotain olennaista unohtui. Olemme saaneet Velasta 12 miljoonaa, Fabregasista viisi miljoonaa, Djourousta 2,5 miljoonaa, Eisfeldistä noin miljoonan, Vermaelenista 15 miljoonaa ja Lansburysta 1,5 miljoonaa. Tämä tekee yhteensä noin 37 miljoonaa.

Olemme puolestaan ostaneet Sanchezin 35 miljoonalla, Ospinan kolmella miljoonalla, Chambersin 16 miljoonalla ja Debuchyyn meni 12 miljoonaa. Yhteensä tämä tekee 66 miljoonaa. Nettokulutus tänä kesänä on siis suurin piirtein 29 miljoonan luokkaa, joka ei todellakaan ole paljoa. Jos todellista halua vahvistaa joukkuetta olisi niin puolustava keskikenttäpelaaja, hyökkääjä ja toppari ostettaisiin, koska rahaa noihin on edelleen hyvin jäljellä.

Pahasti vain näyttää, että Vermaelenin korvaaja tulee olemaan se ainut hankinta ja luultavasti kyseessä tulee olemaan vielä joku tuntematon ja edullinen haku todennäköisesti Ranskan liigasta. Tähän mennessä monet ovat kehuneet tätä kesää loistavaksi tai vähintään hyväksi siirtomarkkinoilla. En ole samaa mieltä, sillä näen Sanchezin ainoana todellisena vahvistuksena, sillä muut hankinnat ovat olleet enemmän korvaajia tai sitten Chambersin tapauksessa pelipaikalle, johon ei välttämättä olisi hankintaa tarvittu. Edelleen joukkueen suurimmat ongelmakohdat eli puolustavan keskikenttäpelaajan sekä ykköshyökkääjän tontit ovat vahvistamatta. Samoin topparitilanne on vain mennyt huonompaan suuntaan, kun kauden alkuun on viikon verran.

Vielä on toki mahdollista korjata ongelmakohtia ja näyttää todellista kunnianhimoa menestyksen suhteen ja nyt en suinkaan tarkoita keksittyä nelossijapokaalia. Joissain huhuissa on, että Wenger haluaisi ostaa pelaajan, joka pystyy pelaamaan sekä keskikentän pohjalla, että tarvittaessa topparina. En ole tämän ratkaisun kannalla, mutta jos tähän päädyttäisiin, niin Martinez Bayern Munchenistä olisi loistava vaihtoehto. Toki mikään ei viittaa tämän siirron toteutumiseen.

Schneiderlin sen sijaan on todellisessa välirikossa Southamptonin johtoportaan kanssa ja viimeisimmän uutisoinnin mukaan pitäisin melko varmana ranskalaisen poistuvan etelärannikolta vielä ennen siirtoikkunan sulkeutumista, joten vaihtoehtoja riittää edelleen markkinoilla jos todellista halua vahvistaa joukkuetta on vain tarpeeksi.

Päivän kevennys tai kevennys on täysin väärä sana, mutta jotain mustaa huumoria seuraava kuitenkin on. Diabyn uusin loukkaantuminen on nähnyt päivänvalon ja voi vain toivoa, että myös Wengerin silmät vihdoin avautuisivat ranskalaisen suhteen ja managerimme näkisi sen mitä kaikki muut ovat nähneet jo vuosikausia. Ihan niin kuin olisin kirjoittanut tämän muutaman kerran ennenkin..

7 thoughts on “Vermaelen B*rcaan ja paljon pitäisi vielä tapahtua ennen siirtoikkunan sulkeutumista

 1. Mihin perustuu tieto siitä, että ainoa tuleva hankinta on tuntematon puolustaja Ranskasta? BBC:n mukaan ollaan vielä markkinoilla puolustajaa ja puolustavaa keskikenttäpelaajaa etsien.

  Kesä on mennyt yliodotusten ja ensimmäiset hankinnat eivät olleet elokuun puolivälissä jotain tuntemattomia junnuja. Kai se negatiivisuus pitää jostain kaivella, vaikka sitten fantasioimalla.

 2. Kesän onnistumista tai hyvyyttä voi mitata monella eri asteikolla.
  Jos verrataan kesää muihin valjun huippuseuroihin pitäisin kesää siirtojen osalta kohtalaisena.
  Jos taas verrataan kuluvaa kesää esimerkiksi viime kesään tai aiempiin kesiin, pitäisin tätä kesää ehdottomasti menestyksenä.
  Tuskaisia muistoja nousee helposti mieleen… Avain pelaajien myyntiä kilpailija seuroihin, like a new signing politiikka, korvaavien pelaajien hankkimatta jättäminen ja kelvottomien lupausten hankkiminen ties mistä.
  Tänä kesänä ollaan paikattu lähteneet pelaajat vähintään yhtä kovilla nimillä sekä vahvistuttu maailmanluokan pelaajalla. Tietenkin verma pitää vielä korvata ja näin varmasti tulee tapahtumaankin.
  Villen kanssa vahvasti samaa mieltä siitä, että erinomaisin uutinen vanhan kapteenin siirrossa on että se tapahtuu Espanjaan ja todennäköisesti vaihtopenkille sielläkin. 15m€ on tästä varsin kohtuullinen korvaus.

  Viikon päästä mennään!

 3. Ei sitten mennyt puihin Vermaelenin siirto, vaan kumpikin seura vahvisti asian juuri. Hieno homma tavallaan, koska belgi ei halunnut jäädä taistelemaan peliaiajasta eikä tehdä edes lyhyttä sopimuksen pidennystä. Näihin reunaehtoihin nähden huippuhinta Arsenalille. Sinänsä pitkien vammojen jälkeen uskoisin Vermaelenin uran lähtevän lievään nousuun, vaikka peliaika Barcassa on tunnetusti ei-katalaaneille tuulista.

  Mielenkiintoista nähdä, kuka on korvaaja. Sen verran seuran vaatimustaso tuntuu olevan nousussa, ettei toivottavasti ihan case Silvestreen (lue:Arbeloa) mennä.

 4. Verman siirto varmistui. Täytyy sanoa, että vaikka kaveri ei ikinä lunastanut niitä lupauksia, joita häneen debyyttikautensa jälkeen kohdistettiin, niin kaiken kaikkiaan Vermaelenista jäi erittäin positiivinen kuva ihmisenä ja ennen kaikkea rautaisena ammattilaisena. Toisn kuin monen muun meiltä Barcaan siirtyneen kohdalla, toivon vilpittömästi, että Verma menestyy Barcassa ja pääsee jälleen kykyjensä edellyttämälle tasolle. Ainakin La Ligassa on täydet mahdollisuudet nousta dominoivaksi toppariksi kun meno on hieman pehmeämpää.

  • Tulipa toisteltua Timon kommentteja osittain kun siinä vaiheessa kun rupesin runoilemaan oli vielä taulu tyhjänä…

 5. Community Shield -matsia ei tietenkään Suomessa näytä mikään kanava. Ruotsissa on jälleen toisin: TV10 ja Viaplay. Englannissa näkyy BT Sportilla.

 6. Vaikka kipeää tekee, niin Nasrin Cityn näkökulman havainnot Arsenalin heikkouksista ovat valitettavan tosia ja heidän kuten pundittienkin näkökulma Arsenalin mestaruusmahdollisuuksista on aivan oikea. Keskikentällä ja keskuspuolustuksessa vähintään on heikkouksia. Hyökkäyksessäkin on maaliruiskun mentävä aukko, jonka täyttäminen perustuu nyt Sanogon ja Campbellin nopeaan kasvamiseen tekijämiehen tasolle. Aikamoinen etumatka on edelleen Cityllä ja Chelsealla. Manu rakentaa ilmeisesti sen verran perusteellisesti kaiken uusiksi, että se pitäisi olla lyötävissä, kuten ilman muuta Pool ja Spurs. Veikkaan Spursin olevan Poolin edellä näillä vahvuuksilla ja managereilla.

  Itse asiassa ihan virkistävää Nasrilta sanoa miten asiat on, eikä ladella korulauseita. Fanit on faneja ja suuntaavat energiansa miten haluavat. Pelaajan tekevät duuniaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s