Komea voitto hallitsevasta mestarista kauden kynnyksellä

Arsenal – Manchester City 3-0 (2-0)

Kyseessä ei ollut sarjapisteet tai tosipeli, vaikka normaalia harjoitusottelua enemmän kuitenkin joka tapauksessa oli panoksena. Kumpikaan joukkue ei saanut parasta kokoonpanoa jalkeille MM-kisojen ja loukkaantumisten takia. Cityltä puuttui enemmän normaaleja avauksen pelaajia, mutta siitä huolimatta sen joukkue oli kova. Sanoisin ainoastaan toppariparin olleen se heikoin osa-alue, eikä Nastasicia mitenkään huonona pelaajana voi pitää.

Tulos oli loistava ja peliesitys vähintään lupauksia herättävä. Paljon oli parannusta tapahtunut edellisen viikonlopun Emirates Cupin jälkimmäisestä ottelusta. En ala kaikkia pelaajia mainitsemaan, mutta avausmaalin tehnyt Cazorla on liikkeellä aivan eri ilmeellä kuin viikko sitten.

Espanjalaisen laiturina ollessa täytyy hyökkäyksessä selvästi olla joku muu kuin staattinen ja pystyjuoksuihin kykenemätön Giroud. Cazorla toimii laiturina jos hyökkääjä ja toinen laituri ovat nopeita sekä lisäksi Ramsey tarjoaa vaihtoehtoja syötöille juoksuilla pystyyn.

Ramsey jatkoi huikeita otteitaan ja tuskin moni enää epäilee, että viimeinen puolitoista vuotta on ollut yksittäinen hyvä jakso. Toivottavasti Wenger ei tällä kertaa peluuta parasta pelaajamme loppuun ja loukkaantuneeksi, vaan tajuaa antaa huilia silloin, kun siihen tulee mahdollisuus ja myös ottaa miehen pois kentältä jo hyvissä ajoin otteluiden ratkettua.

Sanchez toi selkeästi meidän peliin paljon kaivattua nopeutta laidalle ja kykyä haastaa. Ei chileläinen varmasti vielä parhaimmillaan eilen ollut, mutta parempaan suuntaan koko ajan ollaan menossa. Silti olisin edelleen todella huolissani hyökkääjätilanteesta, sillä näen Sanchezin edelleen selkeämmin laiturina esitysten ja ominaisuuksien puolesta.

Chambers jatkoi topparin paikalla ja esiintyi loistavasti. Cityn hyökkäyksen pitäminen nollilla on tietysti koko joukkueen asia, mutta nuori englantilainen oli olennainen palanen tuon onnistumisessa. Ei saisi kuitenkaan liikaa innostua, sillä tosipelit alkavat vasta ensi viikonloppuna ja toisaalta pelaa Chambers kuinka hyvin tahansa, niin vahvistuksia tarvitaan, sillä ei entinen Southamptonin pelaaja voi kuitenkaan kolmella tai edes kahdella paikalla samaan aikaan esiintyä.

Sanogon esitys oli positiivinen ja juoksuvoima on eri planeetalta kuin Giroudilla, joka jo pelkästään avaa mahdollisuuksia aivan uudella tavalla hyökätä nopeammin kuin mitä viime vuosina on totuttu näkemään. Edelleenkin on mielestäni joka tapauksessa täysin väärä ratkaisu lähteä kauteen Giroud ja Sanogo hyökkääjinä. Voi vain kuvitella miltä peli näyttäisi jos keskelle olisi todella laittaa maailmanluokan hyökkääjä Sanchezin ja Özilin seuraksi. Pahasti näyttää kuitenkin, että tuota ei tulla näkemään tälläkään kaudella.

Viimeisenä täytyy vielä mainita Szczesnyn otteet. Loistava ottelu ja melkeinpä virheetön, sillä ainut moka oli lopun kulman ulostulo, jossa ykkösveskarimme ei päässyt lähellekään palloa, vaikka lähti sitä nyrkkeilemään. Jos puolalainen pystyy tällä tasolla pelaamaan, niin Ospinan pitää olla todella timanttinen, jotta peliaikaa tulee muualla kuin Liiga- ja FA Cupissa.

Tästä pitäisi olla kaiken järjen mukaan hyvä jatkaa lauantaihin. Ei komea voitto Community Shieldissä nyt ainakaan voi porukan mielialaa laskea. Kunhan eivät vai ala leijumaan, sillä siihen ei missään nimessä ole varaa. Edelleen kuitenkin pitää toivoa, että siirtomarkkinoilla oltaisiin erittäin aktiivia ja ne kaksi tai kolme selkeää vahvistusta löydettäisiin kentän keskiakselille.

Huomenna vuorossa, kuten jo eilen mainitsin, jotain muuta kuin perinteinen päivitys. Kannattaa ehdottomasti lukea, sillä laatu on taattua ja melko harvinaista herkkua.

Mainokset

11 thoughts on “Komea voitto hallitsevasta mestarista kauden kynnyksellä

 1. Niin, Cavanin agentti vahvisti viikonloppuna, että Liverpool ja Arsenal ovat tehneet pelaajalle tarjouksen.

  Maistuisi ainakin allekirjottaneelle.

  Giroudiin ei vaan löydy luottöa tältä suunalta.

 2. Niin ja vielä.
  Villen näkemyksestä poiketen itse nään Sanogossa huikean potentiaalin.
  No se on toki eri asia onko Arsenal oikea seura hakea sitä potentiaalia.

  No. Wenger knows.

  Giroudissa ei taas lämmitä mikään.Paska hyökkääjä. piste.

 3. Mun mielestä toi giron lyttääminen alkaa mennä jo vähän turhan pitkälle. Ei ole paska hyökkääjä. piste.

 4. Giruu on hieno urheilija ja erinomainen target pelaaja.
  Kaveri Ei vain ole tarpeeksi monipuolinen suurseuran ykköshyökkääjäksi. Liike pallottomana sekä loppujen lopuksi raaka viimeistely lienevät isoimmat heikkoudet.

  Uskon että tämä kausi tulee olemaan kaverille kuitenkin erinomainen mikäli proffa ymmärtää lepuuttaa häntä riittävästi. Kyllä noilla laitureilla ja Cameilla maaleja sylkee jopa nogoal, uskokaa vaan.

 5. Mun mielestä giro on ollut hyvä taistelija. Vahva jässikkä ja linkki hyökkäyksiin. Tosin liian usein myös tarjoutuu ns. seinäksi boksissa ja selkä siten maalia päin. Ehkä liian vähän viime kaudella tuli niitä nopeita hyökkäyksiä laitojen kautta maalille. Niissähän on giro hyvä. Kun pääsee ns.kakkos aaltoon laittamaan. Varmaan poldin ja theon rikkonainen kausi vaikutti tähän. Taisi viime kaudella myöntää itsekkin että pitäisi olla itsekkäämpi maalin lähettyvillä, varmaan saa täksi kaudeksi korjattua asian, tai sitten ei. Se nähdään myöhemmin. Varovainen olisin paskaksi haukkumisen suhteen. Tietysti jos riittävän monta kertaa sen sanoo, niin kyllähän se sitten on..

  • Deni = dominointi.

   Mitähän järkeä tässä on: samaan aikaan kun AFSC pitää perustamiskokoustaan, Urheilulehti järjestää muutaman sadan metrin päässä Arsenal-tapahtuman.

 6. Sanchez vetänyt jo useita minuutteja ilman maaleja. Uusi tuhnu on selvästi syntymässä. Onneksi Theo palaa pian dominoimaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s