Sanchezin pelipaikka on laituri, Chambers ja Monreal luultavasti lauantain avaavat topparit

Noin kolme kuukautta on kulunut kolmea päivää lukuun ottamatta viime kauden päättymisestä. Uusi kausi alkaa olla käsillä. Kenraaliharjoitus oli loistava Cityä vastaan sunnuntaina. Yleensä toki sanotaan huonon kenraaliharjoituksen tarkoittavan loistavaa ensi-iltaa, mutta tuo nyt on vain sanonta tai jotain taikauskoa, jolla ei taida olla todellisuuden kanssa paljoakaan tekemistä. Tosin viime kauden Helsingin Manchester City kohtaaminen ja Aston Villa avauskierroksella tulevat tässä väkisinkin mieleen.

Enemmän tässä huolestuttaa joukkueen tila muutamilla pelipaikoilla kuin taikausko kenraaliharjoituksen tai Community Shieldin voiton myötä. Topparitilanne on katastrofaalinen ja ylipäätään puolustajia on liian vähän. Keskikentän pohjapelaajan hankintaa on odotettu vuosikausia ja edelleen se tarvitaan. Flamini ja Arteta menevät kakkosvaihtoehdosta, mutta se avauksen pelaaja olisi ehdottoman tärkeä hankinta.

Hyökkäykseen ei ole näillä näkymin tulossa vahvistusta, joka on käsittämätön ratkaisu. Giroud joukkueen ykköshyökkääjänä kolmantena kautena putkeen ja Sanogo kakkosvaihtoehtona ei paljoa naurata, kun vertaa muiden huippujoukkueiden hyökkääjävaihtoehtoihin.

Sanchezin peluuttamisella piikissä on paljon spekuloitu ja Wenger on sitä aiemmin pitänyt vaihtoehtona. Sunnuntaisen Community Shieldin jälkeen managerimme kuitenkin vastasi kysyttäessä Sanchezin pelipaikasta seuraavasti:

on where Alexis will play…
He can play on both flanks.

Siinähän se tulikin suoraan. Niin paljon kuin moni on halunnut uskoa Sanchezin olevan ratkaisu Giroudin tilalle, niin chileläinen on ennen kaikkea laituri ja ehkä Walcottin tapaan joskus piikissä käytettävä vaihtoehto, kun valinnanvaraa ei juurikaan ole.

Laiturivahvistuksena Sanchez on loistava, kuten alusta asti olen kirjoittanut, mutta se ei poista meidän ongelmaa hyökkääjän suhteen millään muotoa. Giroud ja Sanogo kaksikolla ei vain tarvitse kuvitella haastavan Chelseaa tai Manchester Cityä, vaan sillä tapellaan taas korkeintaan paikasta neljän joukkoon, kuten ennenkin. Lisäksi tuo kamppailu neljän parhaan joukkoon ainakin ennakkoasetelmien mukaan tulee olemaan tällä kaudella kovempi kuin koskaan ennen.

Kapteenitilanteeseen saatiin myös viikonlopun aikana selvyys. Vastoin toiveita Arteta perii nauhan Vermaelenilta ja Mertesacker nousee ensimmäiseksi varakapteeniksi. Sanotaan nyt, että ei tämä vaikuta kahdenkaan asian suhteen oikealta ratkaisulta. Merten pitäisi olla selvä valinta ja tämän saksalainen todisti viime kaudella otteillaan kuin myös osittain sen ulkopuolella. Toiseksi tuskin kapteeninnauhan antaminen Artetalle viittaa myyntiin. Päinvastoin espanjalainen jää tämän päätöksen seurauksena varmasti joukkueeseen, joka samalla saattaa hyvinkin tarkoittaa uuden puolustavan keskikenttäpelaajan jäävän taas hankkimatta. Ei tuo nyt sataprosenttisen varmaa ole, mutta vaikea nähdä, että Wenger olisi taas valinnut kapteenin istumaan penkille.

Niin ja juuri tällä hetkellä kolme päivää ennen sarja-avausta meillä ei näyttäisi olevan yhtään topparia pelikuntoisena. Koscielnyn sunnuntaisen vaihdon syy oli ilmeisesti akillesjännevamma. Merte palasi harjoituksiin vasta maanantaina ja ei varmasti ole kunnolla pelikuntoinen ilman riskiä, joka todennäköisesti maksaa myöhemmin kauden aikana kalliisti. Chambers ja Monreal toppariparilla kohti kauden avausottelua. Jotenkin kaikki tämä ei oikein täsmää tämän niin sanotun onnistuneen siirtokesän kanssa. Vielä kun Wenger myönsi tietäneensä Vermaelenin lähdön jo viime kauden lopulta alkaen. Miksi siis olemme nyt tässä tilanteessa?

Mainokset

22 thoughts on “Sanchezin pelipaikka on laituri, Chambers ja Monreal luultavasti lauantain avaavat topparit

 1. Selvä miinus seuralle kyllä tästä, että Vermaelenin lähtöhalut ovat olleet selviä jo viikkoja ja kauppa sinetöitiin viime perjantaina Barcan kanssa. Seuraajaa ei vaan kuulu ja nyt on käytännössä mahdotonta, että uusi hankinta kykenisi pelaamaan viikonloppuna. Ehkä riskillä mennään Koscielnyn kanssa sitten, jos vamma tiedetään riittävän lieväksi? Monreal on pelkkä vitsi topparina todellisissa liigapeleissä ja tulee aiheuttamaan useita maaleja, se on varmaa.

 2. Kieltämättä erittäin huolestuttavia uutisia ovat nuo Bossin akillekseen viittaavat kirjoitukset.
  City ottelua tihrustaessani en pannut merkille, että Kos olisi jossain vaiheessa itseään rikkonut, mutta tästä huolimatta niin toki voi olla.
  Toivotaan kuitenkin, että kyseessä oli lähinnä varotoimenpide ja saataisiin fransmanni luutimaan takalinjoille.

  Monreal ei pärjää topparina, ei Palacea vastaan eikä mitään muutakaan Liigajengiä vastaan. Hjk:ta vastaan ehkä.

 3. Timo, hienoa että tiedät suoraan Monrealin aiheuttavan monta maalia meidän päähän. Tästähän saatiin jo konkreettisia todisteita Cityäkin vastaan, eikö vaan? Mitä jos nyt ei maalattaisi siitä Chamakhista mitään Suarezia lauantain otteluun, vaan katsotaan mikä tilanne on silloin. Monreal ei ole huono pakki, eikä Chambersin otteet ole olleet ala-arvoisia.

  Se on totta, ettei tilanne ole optimaalinen puolustuslinjan osalta lauantaina. Arteta ja mahdollisesti myös toinen kk-mies pelannevat tämän takia selkeästi konservatiivisemmin kuin Per-Kos -akselin ollessa kehissä.

  Eikai sitä kautta ihan vielä kannata luovuttaa? Mun mielestä nyt näyttää paremmalta kuin aikoihin.

 4. Niin, lähinnähän se miinus tulee korvaajaan puutteesta. Ellei Wenger sitten laske, että Chambers olisi se kolmostoppari, joka olisi kyllä riskaabelia meininkiä. Kenties seuralle voi antaa plussankin tilanteen hoidosta, hyvä hinta ja asiaa venyttämällä parempi määränpää Arsun kannalta.

  Näissä Wengerin kommenteissa on vaikea välillä arvioida, että mikä on konteksti. Tuo kommentti Sancheziin liittyen saattaa myös viitata enemmän lähitulevaisuuteen kun Walcott on sivussa. Itse uskon, että Sanchez tai Walcott tulee samaan tulevalla kaudella vastuuta nimenomaa piikissä.

  Artetan valinta ei ollut yllätys ja kuten todettua, siirto ei tänä kesänä taida olla ajankohtainen. Hieman nyt vaikuttaa siltä, että Wenger on lykkäämässä puolustavan keskikentän tilannetta vuodella eteenpäin. Hieman kieltämättä jää harmittamaan jos näin on. Onhan tietenkin pieni mahdollisuus, että Chambers saisi vastuuta ja onnistuisi, mutta ei sen varaan voi oikein laskea. Enemmän tai vähemmän tarjolla olleet pelaajat eivät ilmeisesti ole miellyttäneet riittävästi hintaansa nähden. Vieläkö tässä uskaltaa elätellä toivoa, että ikkunan lopussa tulee joku mahdollinen kohde tarjolle hintaan, jolla Wenger voisi hankkia?

 5. Huhumylly, Garcia halvalla zenitille, kelpasi meille.
  Javi Garcia is set to move to Zenit St Petersburg in a deal worth nearly £13m, according to the Guardian. The Manchester City midfielder’s hopes of winning more first-team action were diminished further by the arrival of Fernando from Porto but at Zenit he can expect to be an automatic starter under coach Andre Villas-Boas in Russia. The Spaniard would be sold for a fee of £12m plus a further £800,000 in add-ons, the report claims, with a deal expected to be announced on Thursday.

 6. Chambersia kukaan ei ole moittunut. Neljäs toppari kuitenkin puuttuu ja mahdollisesti puuttuu lauantaina, eli joku epätoivoinen korvaaja pelaa tai sitten lievästi loukkaantunut pelaaja pelaa. Pelejä on viisi elokuussa, joten puolikuntoisilla meneminen voi helposti kostautua pitkinä vammoina.

  Monreal on huono pakki nimenomaan puolustussuuntaan, sen on jokainen silmät päässä oleva jo nähnyt. Eikä kyse ole yksittäisistä peleistä. Voi olla, että miestä on parsittu vähän parempaan iskuun, mutta pehmeä hän joka tapauksessa on kaksinkamppailuissa ja ohi mennään oikealta ja vasemmalta.

  City pelasi alhaisella motivaatiotasolle, sen varmaan jokainen huomasi. Jostain syystä tämä näyttää olevan Pellegrinin tapa, rennosti preseasonilla. Se ei sinänsä haittaa eikä tarkota, että City olisi voittanut halutessaan, mutta Palace ja Everton panevat Arsenalin huomattavasti tiukemmille pelillisesti, se on selvää. Numerot voivat toki repsahtaa varsinkin Palacea vastaan, onhan tykkimieshyökkäys toki kovin vahvan näköinen.

 7. Niin, kovasti näyttää siltä, että Wenger jättää ikään kuin joukkueenrakennuksen ”täydellistämisen” eli maailmanluokan tasapainottavan pelaajan ja keskushyökkääjän hankkimatta tänä vuonna. Puolustaja varmasti tulee, se on selvä, kun kolme topparina pelaamaan kykenevää on lähdenyt ja Chambersiä halutaan joka tapauksessa kokeilla useammilla pelipaikoilla.

  Voi olla, ette rahat riittäneet tai oli muuten vaan vaikeuksia saada haluttu pelaaja (Khedira, Bender?). Näillä pelipaikoila tulee kuitenkin aika reilusti tasoitusta Cityyn ja Chelseaan, ei voi mitään. Pidän itse aika todennäköisenä, että tämä maksaa mestaruuden vähän samaan tapaan, mitää Poolillekin omat heikkoutensa. Arsenalilla on paljon hyviä ja toimivia osa-alueita,mutta se ei aivan vielä riitä. Silti, parasta olisi jos uudet kaverit sekä Ox, Jack, Sanogo harppaisivat vuoden kehityksessä eteenpäin ja ensi kesänä Artetan, Rosickyn lähtiessä saataisiin palapeliin ne pari puuttuvaa voimapalaa.

 8. Garcia ei ainakaan Cityssä suuremmin vakuuttanut. Saattaisi toki olla vahvistus Arsulle, mutta hieman skeptinen olen miehen sopeutumisesta kovempiin liigoihin ja joukkueisiin.

  Monrealin kohdalla suurimmat ongelmat löytyy sijoittumisesta ja pelinlukemisesta. Lähinnä tuo tulee esiin kärkipeleissä, mutta keskikastia vastaan on laidalla ihan ok tuuraaja. Jos Chambersia tai Monrealia (tai jopa molempia) joudutaan peluuttamaan topparina, niin kyllähän riskit kasvaa. Kumpikaan ei ole luontaisesti toppari, molemmat ovat pituudeltaan lyhyemmästä päästä tuolle tontille. Siellä tulee vastaan voimakkaita hyökkääjiä, jotka ovat myös kohtalaisen hyviä pääpelaajia. Riskit siihen, että kaksinkamppailuja hävitään ovat suuremmat kuin Koscielnyn ja Merten kanssa. Mutta katsotaan nyt ennenkuin manataan.

 9. Olen taipuvainen ajattelemaan varsinkin tasapainottavan keskikentän ja hyökkääjän osalta,ettei tässä kohtaa pidä mennä alelaarille hakemaan toivotaan toivotaan -ratkaisua. Sellaisellekin jouduttaisiin tarjoamaan kuitenkin monivuotinen sopimus, eli jäisi rasitteeksi. Joukkuetta on juuri saatu tervehdytettyä jossain määrin näistä melko vähän antavista pelaajista.

  Diaby, Arteta ja Rosicky tekevät lähtöä vuoden päästä, ellei munata antamalla aiheeton jatko. Tuosta potista riittää jo annettavaa tekijämiehellekin tai kahdelle. Lisäksi kärjestä lähtee varmaankin duosta Sanogo-Campbell peliaikakisan hävinnyt osapuoli.

  Harmi, että ellei Khedira tee nyt uutta sopimusta, todennäköisesti tarttuu joko Josen tai Bayernin seireenikutsuihin ja menee ilmaissiirrolla ensi kesänä.

  • Periaatteessa samaa mieltä. On kuitenkin myönnettävä, että aika monikin tasapainottavaa kk-mies vahvistaisi Arsenalia nähdyn perusteella. Jos tuolle tontille ei nyt ketään tule, niin täytyy vaan toivoa marssijärjestyksen olevan lähtökohtaisesti 1. Flamini ja 2. Arteta. Jokerikortteina sitten Diaby ja Chambers.

   Mielenkiintoista nähdä, että kamppaileeko Campbell minuuteista laidalla vai kärjessä. Kummassakin kamppailu tulee olemaan kovaa, eli pelatakseen tarvitsee esittää hyviä otteita. Itse epäilen, että Campbell on ennen kaikkea laituri tulevalla kaudella.

 10. Surkeaa on jos nyt vedetään liinat kiinni tuon puolustavan keskikentän suhteen. Ikään kuin se mestaruus ei kiinnostaisi. Sehän on ihan varmaa, että liigapyttyä ei Artetan ja Flaminin ankkuroidessa nostella. Tämän toteaminen ei ole luovuttamista vaan silkkaa realismia. Ja on sanomattakin selvää, ettei meidän missään nimessä tulisi olla siinä tilanteessa, että Monreal pelaa topparia. Mies on kelpo vaihtoehto laitapakiksi, mutta topparina ei mitään luottoa. Toisaalta, tuon topparitilanteen ymmärtää sikäli, että jos Barca katsoi parhaiksi saatavilla oleviksi vaihtoehdoiksi Mathieun ja Vermaelenin niin ei kai siellä markkinoilla sitä huippulaatua voi kovin paljon olla. Palacen pitäisi kaatua nykyisellä miehistölläkin, mutta pidemmän päälle tämä vitkuttelu noiden tärkeimpien siirtojen osalta käy kalliiksi.

 11. Wenger höpisi koko heinäkuun, että jos Verma lähtee, uusi toppari ostetaan tilalle. Jos Verman lähtö on tiedetty jo keväällä, voisi olettaa, että korvaajan etsintä on aloitettu jo aiemmin eikä vasta nyt. Vai? No, niin tai näin, voisin arvata, että Merte on lauantaina avauksessa ainakin siinä tapauksessa, jos Kos ei pysty pelaamaan.

  • Wenger tietysti omissa papereissaa on jo topparin ostanut ja laitapakin ja keskikentän ankkurin. Kaikki samassa nuorukaisessa. ja vain yhden pelaajan hinnalla.

   Pakko myös tuskailla sen faktan kanssa, että pakkeja ei taida olla juurikaan saatavilla kun barca tosiaan tyytyy verminaattoriin ja manulta puuttuu lähes kaikki van Gaalin kolmesta avauksen topparista..

   • Ongelma on tietysti myös positiivinen eli kaikki kohteet tunnistavat sen, ettei Merten ja Kosin ohi ole toivoa oikein päästä pelaamaan kuin loukkaantumistilanteessa. Tällaisia esteitähän Kreikan ihmeen ja Höwedesin siirroissa oletetaan olevan, avauspaikkaa ei ole tarjota automaattisesti, joten Arsenal arveluttaa.

    Eipä paljon lohduta, jos esim. Kosin akillesongelmat jatkuvat kuukausikaupalla.Luja varamies ehdottomasti tarvittaisiin.

 12. Niin, kyllähän Vermaelenille huhujen mukaan tarjottiin jatkoakin kesän aikana. Vaikka lupa lähtemiseen kauden lopussa on annettu, niin ehkei se tilanne ole ollut silloin täysin selvä.

  Eiköhän ne kohteet ole kartoitettu jo hyvissä ajoin. Ja varmaan neuvoteltukin, mutta lopulliset setit on hoitamatta. Merten tullessa taannoin seuraan, taisi jossain haastattelussa sanoa, että kävi medicalissa tyyliin heinäkuussa kun itse diili toteutui vasta elokuun lopulla. Kaikenlaisia viritelmiä siellä saattaa olla käynnissä, jotka odottavat sitten mahdollista realisoitumista. Yhtä kaikki, kyllähän sen topparin suhteen hieman myöhässä ollaan.

 13. Luis Gustavo taas tapetilla Olisi hyvä kompromissi. Ei paikkansa paras, mutta ei mikään tusinajamppakaan. Ja jotenkuten menisi topparinakin pahassa paikassa.

 14. Ostaisivat nyt sen Fellainin, jos kerran ManUssa ovat halukkaita myymään. Laatupelaaja kuitenkin vaikka viime kausi oli mitä oli.

 15. Fellainin heikkoudet paljastuivat karusti ja ei sovi huippujoukkueeseen keskelle kovinkaan hyvin. Korkeintaan negativisella taktikalla pelaavaan.

  Uhka Manun ohi menosta minusta hälvenee, koska tekeminen on jäänyt vaisuksi kesällä vahvistusten suhteen ja uuden vaativan van Gaalin taktiikan sisäänajoon menee aikaa. Eikö van Gaal osaa päättää vai eikö pelaajia tartu haaviin? En tiedä onko Manulla muuten loppupeleissä väliä, mutta kärjen runsas ristiinpelaaminen on Arsenalille etu, koska on turha haaveila Arsenalin voittavan ylivoimaisesti top5-miniliigan. Jos Chelsea tai City pyyhkii kärkijoukkueilla täysin kenttää, niin eipä muilla jää edes teoreettista jakoa. Keskiryhmä ja tyvi kykenee kuitenkin aika rajallisesti kauden mittaan horjuttamaan satojen miljoonien tiimejä.

 16. Sponsorisopimuksia on taas viime päivinä tippunut.

  Kiva, kun peruskannattajatkin hyötyvät. Jean Richard teki spesiaalin Gunners-kellon, hintaa 4500 puntaa. Kannattaa katsoa, miellyttääkö design.

 17. Timo, toisaalta taas viime kaudella keskikastin ja peräpään jengit saivat aika hyvin napsittua pisteitä kärkipään porukoilta. En usko että tuo trendi tulee kauheasti muuttumaan viime kaudesta – toki tämä on enemmän uskon asia. Kuitenkin Valioliiga on se kovatasoisin liiga ja esimerkiksi keskikasti on aivan eri tasoa kuin kilpailevissa sarjoissa.

  Kyllä tässä vaan alkaa kiima vähän nousta ennen kauden alkua. Hyvä kesä takana ja luotto jengiin on kova!

 18. Mo Farah hoiti jälleen kymppitonnin. Ja ns. asiaan: tod.näk. van Gaal haalii pelaajia siirtoikkunan loppumetreillä, mutta on siinä pari ongelmaa: van Gaal on äärimmäisen rasittava pomottaja ja Muna veivaa vain kansallista sarjaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s