Uuden kauden alku parin päivän päässä ja tilanne sama kuin niin useasti ennenkin

Nyt kannattaa ehkä jättää lukematta jos on tyytyväinen kesään, Wengerin toimintaan siirtojen suhteen ja joukkueen iskukykyyn uuden kauden suhteen. Oma näkemykseni poikkeaa melkoisesti tuosta, kun edelleen kaksi tärkeintä pelipaikkaa on vahvistamatta ja topparitilanne on tällä hetkellä heikompi kuin viime kauden päätteeksi.

Aloitan lainauksella Onlinegoonerin forumilta, joka pukee melko hyvin sanoiksi omat tuntemukseni kesästä ja kuinka valmiita ollaan kauden alkaessa lauantaina:

Groundhog summer is here. Wenger has once again failed to adequately strengthen before the season has started.

Aina kuulee kuinka siirtoikkuna on edelleen auki kauden alettua ja tottahan tuo on. Silti pisteitä jaetaan jo ensimmäisestä ottelusta alkaen ja joukkueen pitäisi olla koossa sarja-avaukseen tultaessa. Erityisesti kun meidän ottelukalenteria rasittaa kaksi niin sanottua ylimääräistä ottelua Mestareiden liigan karsinnan seurauksena. Ehkä yhtä vahvistusta voitaisiin edelleen hakea pelien alettua, mutta tuon hankinnan pitäisi olla enemmän plussaa kuin välttämätön puhumattakaan siitä, että ehdottoman tärkeitä hankintoja pitäisi vielä tehdä kolme mikä on tämän hetken tilanne.

Toppari, puolustava keskikenttä ja uusi ykköshyökkääjä olisi pitänyt hankkia tähän mennessä korvaajiksi hankittujen Debuchyn ja Ospinan lisäksi. Jos nuo olisi saatu hankittua, niin esim. Chambers olisi ollut sellainen pelaaja ja hankinta, jota olisi voinut venyttää siirtoikkunan lopulle. Joukkueen menestys ei olisi ollut siitä kiinni, että saadaanko mies vai ei. Toki Chambers vaikuttaa hyvältä hankinnalta, mutta Jenkinson olisi silti ajanut paikkansa kakkosvaihtoehtona, kun joukkueessa on edelleen kolme paikkaa, jotka tarvitsevat vahvistusta selkeästi enemmän.

Mitä hyötyä Wenger luulee saavaansa jättämällä hankinnat taas kerran siirtoikkunan loppuhetkille jos ylipäätään aikoo niitä tehdä? En näe tuossa mitään järkeä, kun ongelmakohdat on tiedetty kuukausia topparin osalta ja puolustavan keskikentän sekä hyökkääjän kohdalla jopa vuosia. Eri asia on tietysti jos managerimme ei näe näitä kaikille muille pelejä seuraavilla täysin selkeitä asioita. Toinen vaihtoehto on se todennäköisempi ja Wenger yrittää edelleen todistaa kaikille muille olevansa oikeassa ja haluaa voittaa peluuttamalla Artetaa, Giroudia ja Sanogoa viikosta toiseen. Kaikki tosin tietävät, että tällä tavalla on turha kuvitella voittavan ainakaan Valioliigaa tai Mestareiden liigaa. FA Cupin ehkä juuri kerran 10 vuodessa.

Huhupuolella eniten on kai sisään tulossa tällä hetkellä kreikkalainen 23-vuotias toppari Kostas Manolas. Hinta olisi lähteestä riippuen 3-8 miljoonaa puntaa. En voi sanoa tuntevani pelaajaa kuin parin ottelun verran MM-kisoista. Voisi olla ihan hyväkin haku, mutta miksi siirto on pitänyt jättää näin myöhään jos kreikkalaisesta ollaan oltu kiinnostuneita ja topparihankinnan tarve on tiedetty jo kauan? Varmasta siirrosta tämä on kuitenkin vielä kaukana, sillä joidenkin huhujen mukaan Juventus olisi myös kisassa mukana ja varsinkin tämän hintaluokan siirroissa Serie A:n huippuseurat pystyvät helposti kilpailemaan pelaajista.

Toinen nimi huhuissa on ollut Winston Reid West Hamista ja tämä olisi toki kalliimpi hankinta, mutta samalla myös varmempi. Vermalenin myyntihinnalla saisi Valioliigassa tasonsa osoittaneen topparin, jolla ei kuitenkaan ole ikää enempää kuin 26 vuotta. Kelpaisi ehdottomasti kolmostopparin rooliin ja tämän nimen taisin mainita pari viikkoa takaperin yhtenä haamulistalla. No tuo viimeistään varmistaa Schneiderlinin tapaan, että kauppa ei tule toteutumaan 🙂

Monien mielestä näkökulmani joukkueen tilasta ja mahdollisuuksista on varmasti liian synkkä ja negatiivinen neljän hankinnan jälkeen. Mielestäni suurimmat ongelmat ovat kuitenkin edelleen jäljellä ja ainoastaan Sanchez on selkeä vahvistus joukkueeseen. Nykypelaajistolla ja managerilla en näe meidän taistelevan mestaruudesta, vaan perinteisesti paikasta neljän joukkoon ja luultavasti vielä nelossijasta jos tarkkoja ollaan.

Mielellään olisin väärässä ja onhan tässä pari viikkoa aikaa vielä tehdä hankintoja, mutta oma uskoni kolmen tai minimissään kahden selkeään vahvistuksen tuloon ei riitä. Jos joku haluaa perusteluja enemmän, niin kehotan tutkimaan viimeistä vajaata 10 vuotta ja kuinka olemme lähes joka vuonna ja siirtoikkunan jälkeen kuitenkin aina vähintään olleet sen yhden, kahden tai kolmen todellisen vahvistuksen päässä joukkueesta, jolla pelaajiston puolesta voisi tosissaan haastaa ja ennen kaikkea voittaa liigamestaruuden.

Mainokset

26 thoughts on “Uuden kauden alku parin päivän päässä ja tilanne sama kuin niin useasti ennenkin

 1. Eri mieltä Jenkinsonista. Korvaaminen oli ehdottoman välttämätöntä, tuskin Debuchy jaksaa vetää koko kautta yhtä hyvin kuin Sagna edellisen (parin rikkoinaisemman jälkeen). Laitapakkien kierrättämättömyys on mielestäni yksi syy tyypillisissä keskitalven ja alkukevään hyytyneissä joukkueen esityksissä.

 2. Osittain ymmärrän, että jotkut hankinnat jäävät viime tinkaan, sillä joskus tietyt huippunimet tulevat ns. markkinoile vasta ihan ikkunan lopussa. Esimerkiksi Cavani tai Falcao saatta vielä liikkua, mutta todennäköisesti vasta ihan ikkunan viime metreillä, kuten Özil viime kesänä (ei sen puoleen, että me olisimme Cavanin tai Falcaon kitereillä). Siitä huolimatta yhdyn Villen kritiikkiin erityisesti kolmostopparin osalta. Me emme ole kuitenkaan hakemassa mitään Mats Hummelsia tuohon rooliin, joten kyllä Verman korvaajan olisi pitänyt jo hyvissä ajoin löytyä.

 3. En ole kovinkaan paljoa ehtinyt muiden seurojen edesottamuksia seurata.
  Osaisiko joku valveutuneempi heittää suht realisistisia vaihtoehtoja kolmos topparin rooliin? Villen haamu lista toki vielä mielessä, mutta paino sanalla realistisia?

 4. Mä, kuten kukaan muukaan ei tiedetä mikä toi kolmostopparin tilanne on. Olen samaa mieltä Pgoonerin kanssa siitä, että kolmostoppari tarvitaan ja sen hankkimisen eteen pitää tehdä kaikki mahdollinen. Yksi skenaario tässä on se, että meillä on jo kolmostoppari nimenkirjoitusta vaille jengissä. Toinen on se, että AW haluaa jonkun tietyn kaverin, joka vielä empii tuloaan tai jonka nykyinen seura haluaa löytää ensin korvaajan ennenkuin päästää miehen meille. Kolmas lienee se, että AW:lla on tiukat kriteerit eikä sopivaa miestä löydy vielä – ja nyt toivotaan että kahdessa viikossa sellainen ilmestyy markkinoille.

  Mutta kyllä me se kolmostoppari tarvitaan.

 5. Carra kohautti ja lyttäsi Arsenalin keskilinjan (maalivahti, topparit, kk- pohja ja kärki) keskinkertaiseksi kärkiporukoihin verrattuna. Ei siinä mitään, näihin Poolin miesten Arsenalin dissaukseen on täysin jo tottunut, harmi vaan että Poolin pelipaita on perusvaatimus pundit-hommiin.

  Mutta noista ehkä Sczesny on eniten mielipiteitä jakava, onko jo nousemassa ykköskoriin vai ei? Omasta mielestäni Chelsean kaksikko on kyllä selvähkösti edellä, mutta ei Manun ja Poolin veskarit nyt ainakaan. Citylläkään Caballero ei ole kovin hyvä haku. Hart on epätasainen edelleen, vaikka kokemusta alkaa olla.

  Toppareissa Arsenalin kaksikko ei ole täydellinen, mutta täydentää hyvin toisiaan. Kompanyn kattavasta taitojen ja vahvuuksien paketista jäävät kyllä selkeästi jälkeen. Koscielny on ollut minulle lievä pettymys pallollisessa pelaamisessaan, jossa antaa eniten tasoitusta huipuille.

  Artetasta ja Girosta ei tarvitse pahemmin aloittaa, suurin osa faneistakin pitää näitä kahta nyt selvinä avauksen heikkoina lenkkeinä.

 6. Ensin pitää tietenkin perinteisesti selvitä CL:ssä jatkoon, että hankintoihin on varaa.

  • Kannessa kuva sanchezista ja teksti ongelman ydin. Tekstiä wengerin idealismista. Rankkaavat manun ykköseksi ja tötterströmit vievät nelospaikan arsenalin jäädessä viidenneksi. 😀

   • Provoilun panoksen vaan kasvaa. Nyt on Mourinhon lisäksi van Gaalin osaaminen meidän tykkimiesten kiistakapulana.

    Pitää olla kyllä aika fanaattinen tykkimies, jos on aidosti sitä mieltä että Wenger ja Primoric ovat taktiikan pelipöydällä tämän hetken kuninkaita. Hyvä puoli debatissa on se, että Arsenalin hyökkäysmateriaali on parantunut ja maaleja pitää tulla kaudella reilusti edellistä enemmän, jos Wenger on taktisesti edes vähän ajan tasalla. Ja tietenkin se mestaruus vaatii enemmän tehtyjä ja vähemmän päästettyjä, niin yksinkertaista se on.

 7. Omasta mielestäni topparin hankinta olisi nyt tärkeintä ja luulen että sellainen tuleekin koska Wenger on sanonut että jos Verma lähtee niin korvaaja tulee. Chambers on luultavasti vain bonus joka hankittiin ja luultavasti Wenger tarkaillut kaveria pitempään.

  Uskon että ennen siirtoikkunan sulkeutumista tulee se vaadittu toppari ja sitten joku bonus, ihan mille paikalle tahansa. Joku, kuka tulee mahdolliseksi hankkia vasta viime metreillä. Wenger luultavasti yrittää paikata puolustavan keskikentän hankkimista taktisilla muutoksilla. City ottelu oli tästä mahdollinen esimerkki missä Arteta pelasi hyvin alhaalla ja Ramsey sekä Wilshere hyökkäsivät mutta myös tulivat puolustamaan nopeasti. Jos tämä kolmikko toimii niin luultavasti ei hankita ketään pelaajaa keskelle.

  Täällä aina sanotaan että pitäisí hankkia sitä ja tätä mutta ehkä ei se olekkaan niin yksinkertaista kuin ajatellaan. Katsotaan vaikka ManUn siirtoja tänä kesänä. Moni ajatteli että 10 pelaajaa heitetään pihalle ja tuosta vaan hankitaan 10 pelaajaa parhaista seuroista ja rahaa menee 200 milj. euroa mutta mitään läheskään tuollaista ei ole tapahtunut. Olisi mukava tietää ManU fanien reaktioita asiaan ja kuinka paljon siellä jo huudetaan että Van Gaalin pitäisi vain ostaa tuo ja tuo pelaaja. Yrittihän ne hankkia Vermaakin mutta ei onnistunut. Aina sanotaan että Wenger ja Arsenal ei saa ketään hankittua mutta entä jos ManUkaan ei saa niitä ketä haluaa. Eikö pelaajien hankkiminen olekkaan niin yksinkertaista?

 8. Telegraphissa mielenkiintoinen juttu yleisömääristä: Arsenalin mukaan keskiarvo viime kaudella oli yli 59000. Poliisin laskelmien mukaan keskiarvo oli 53000. Jälkimmäinen luku vahvistaa sen, minkä voi havaita silmämääräisestikin: tyhjiä paikkoja on lähes joka matsissa runsaasti. Kyse ei ole myymättömistä lipuista, vaan osa kausikorttilaisista ja katkarapuosastosta jättää tulematta matseihin. Jotain pitäisi systeemille tehdä, mm. suvuissa perintöinä siirtyvät kausikortit pitäisi ainakin päivittää.

 9. Tekstisi aloituspätkän voisi copypastettaa jokaiseen julkaisemaasi päivitykseen. Sen verran negatiivista joka kerta. Eihän tuo enää ole kannattamista (supporting) ts. uskoa omaan joukkueeseen. Jos Wenger on huono manageri ja ei tee mitään oikein, suosittelen vaihtamaan seuraa. Mies kun on ollut, on ja tulee olemaan vankkumattomasti osa Arsenalia.

  Wenger on sanonut olevansa aktiivisesti markkinoilla, rahaa on käytössä ja aivan varmasti siellä tehdään kaikki voitava Arsenalin kehittämiseksi. Asiat eivät vain mene niinkuin Football Managerissa, taidot näkyy numeroina, sekä napin painalluksella ja jollain siirtosummalla kaveri tulee joukkueeseesi.

 10. Kritiikkiin on aina aihetta, jos Monreal pelaa topparina. Oli kyseessä harjoituspeli tai tosipeli. Jokainen valioliigassa pelaava topparin peruskoulutuksen saanut on parempi tässä kuin spanski. Ilmeisesti tässä nyt pannaan Mertesacker pelaamaan lauantaina ja haetaan laadukasta kolmostopparia vuosiksi, mikä sentään on hyväksyttävää., jos vähän ottaa aikaa. Arsenalissa ei penkkitopparien taso ole kuitenkaan päätä huimannut menneen 10 kauden aikana, joten en nyt ihan osta niitä suuria vaikeuksia siirtomarkkinoilla tässä kohdin.

  Sen ymmärrän vielä paremmin, että DM ottaa aikaa. Kyse on tärkeimmistä pelipaikoista menestyksen kannalta, jos ajattelee että pokaaleja voitetaan puolustuksella. Hyvätkään topparit eivät riitä, jos keskikenttä on seula, kuten Arsenalista kärkipeleissä näki.

 11. No tarkennetaan nyt sen verran, että kritiikkiin on aihetta mikäli mahdolliset topparit (Chambers ja/tai Monreal) munaavat. Eikä tässä nyt vielä Koscielnyn puuttumista ole varmistettu, joten odotellaan nyt tuotakin ennen dumaamista. Nuo topparimarkkinat ovat tänä kesänä olleet aika nihkeät. Nimekkäämpien ukkojen (Luiz, Mangala) hinnat ihan poskettomia. Barca on hommannut kaksi keskivertotopparia, joiden hinta yhteensä 35 miljoonaa. Manu ei ole saanut hommattua yhtä ainutta topparia vaikka sellaista ovat koko kesän hakeneet. Sinänsä ei siis ihme, että Arsenal ei ole saanut ketään vielä hankittua kun siirrot muutenkin kestää monia muita pidempään. Tässä saattaa olla ruoskimisen paikka jos hommat kusee heti alkuunsa. Vielä ei kuitenkaan olla mitään hävitty.

  Viime kausi avattiin ilman ainoatakaan puolustavaa keskikenttää, siihen nähden nykyinen tilanne on ihan ok. Vaikka toki itsekin toivoisin tuolle osastolle vahvistusta.

 12. Viimeisimmät huhut kyllä ovat sen suuntaisia, että Koscielny pelaisi lauantaina. Totuus saadaan kuitenkin tietää vasta tuolloin. Se on totta, ettei Monrealin pitäisi olla toppari missään olosuhteissa.

 13. on Laurent Koscielny…
  Koscielny had a knock on his Achilles but he should be available for Saturday.

 14. Wenger tekee elämänsä kyllä kovin vaikeaksi, jos pitää löytää pelaaja, joka on hyvä sekä keskikentällä että keskuspuolustuksessa huippuseurassa. Ei niitä ihan hirveästi, varsinkaan näyttöjä antaneita. Eli joku lupaus, joka ehkä voi selvitäkin hommasta tai sitten puhdas toppari, jollaista ei siis kovin hyvää ole markkinoilla.

  • No Mbia täyttää auttavasti speksit, paitsi näytöt huippuseuroista on kauniisti sanoen ohuet. Ja ilmainen on, kun ei ole tässä parin kuukauden aikana kelvannut kenellekään vapaan agenttina.

 15. Jos väkisin täytyy ostaa yksi pelaaja, joka voi pelata sekä topparia, että keskikentän pohjaa niin Joel Matip olisi oma valintani. Olen nähnyt mieheltä hyviää otteita molemmilla pelipaikoilla. Afrikan höntsät tietty miinuksena. Mutt tämä on puhdasta spekulaatiota. Ei ole meihin linkitetty aikoihin

 16. röllikö on aidosti sitä mieltä että fanin täytyy aina nähdä joukkueensa tekeminen positiivisena? ei jeesus. ja mitä tuohon suositukseen että Ville vaihtaisi kannattamaansa seuraa tulee… olisiko kuitenkin helpompi että Rölli siirtyy toiselle blogille, ulkomaisia löytyy reilusti ja eikös joku toinen suomiblogikin perustettu hetki sitten?
  ja Hudsonille: ManU on kai ihan tekijämiehiäkin saanut (Shaw, Herrera) joukkueeseensa, joukkueeseen joka ei pelaa euro-pelejä ja jota valmentaa erittäin ristiriitaisia mielipiteitä pelaajissa herättävä van Gaal. tämän lisäksi LvG oli koko kesän Hollannin matkassa joten on kai ihan luonnollista että hankintoja ei hirveän aikaisin kaikkia kasaan saada?

 17. Cityn joidenkin haaveilema Javi Garcia siirtyi Zenitiin halvalla. Kilpailijoille ei myydä, eikä varmaan ollut kiinnostustakaan.

  Pulis ei välttämättä ole Palacessa enää viikonloppuna, joidenkin juttujen jälkeen on jo eronnut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s