Avauskierroksen voitto pitkästä aikaa

Ei tullut helpolla tai kauniilla tavalla kolme pistettä, mutta onneksi ne loppujen lopuksi kuitenkin tulivat. Se on pääasia, vaikka ottelusta jäi paljon kysymysmerkkejä tai oikeastaan huolestuttavia asioita mieleen. Emme kuitenkaan olleet voittaneet muistaakseni vuoden 2009 jälkeen avauskierroksen ottelua, joten eilinen oli siinä mielessä erinomainen tulos ja tietysti ylipäätään voitto on aina voitto.

Positiivisella puolella kolmen pisteen lisäksi oli kaksi erikoistilannemaalia. Ensimmäisessä loistava Sanchezin keskitys ja Koscielnyn viimeistely. Toinen oli enemmän hässäkkä, mutta joukkueen tärkein pelaaja osoitti jälleen kerran arvonsa olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tärkeää oli myös, että Ramsey sai onnistumisen heti kauden alkuun ja mikäpä onkaan parempi paikka kuin lisäajan voittomaali.

Voitosta huolimatta harva pelaaja saa puhtaita tai ainakaan hyviä papereita eilisen osalta. Chambers hoiti jälleen tyylikkäästi tonttinsa, eikä juuri virheitä tehnyt. Tämä on positiivista ja Wengerin tarpeeton riskipeli toppareiden suhteen ei vielä tässä vaiheessa ole maksanut mitään. Toinen puhtaat tai jopa hyvän arvosanan saava pelaaja on Monreal. Espanjalainen tuli erinomaisesti vaihdosta sisään loukkaantuneen Gibbsin tilalle ja katkoi muutaman hyökkäyksen mallikkaasti sekä laittoi ainakin yhden vaarallisen keskityksen, josta olisi voinut tulla maali.

Muille pelaajille en antaisi kovin hyviä arvosanoja. En edes ottelun ratkaisseelle Ramseylle, joka oli muuten suhteellisen näkymätön lähes kaikkien muiden tapaan. Paljon jäi parannettavaa ja tämä viimeistään osoitti, että edellisen viikon Community Shield oli vain harjoituspeli muiden joukossa ja tuossa pelissä City oli vielä paljon pahemmin keskenkuntoinen kuin me.

Negatiiviselle puolelle menee paljon asioita voitosta huolimatta. Emme saaneet oikeastaan yhtään todellista maalipaikkaa luotua ottelussa erikoistilanteita lukuun ottamatta. Tämä on todella heikko suoritus kotona Crystal Palacen tasoista joukkuetta vastaan. Onneksi kerrankin erikoistilanteet pelastivat, vaikka toki perinteisesti kulmapotkusta myös kolisi kerran omassa päässä.

Erityisen pettynyt eilisessä olin Cazorlan esitykseen. Mies oli kuin varjo viikon takaisesta ja pallonmenetyksiä ja helppoja syöttövirheitä tuli todella paljon. Myös liian useasti hyökkäykset ja mahdolliset vastaiskun paikat pysähtyivät, kun espanjalainen alkoi pyöriä pallon kanssa paikallaan. Olisin ottanut Cazorlan pois ennen Wilsherea, jolloin Ramsey olisi päässyt ylemmäksi hakemaan sitä tarvittavaa voitto-osumaa.

Sanogo on täysi vitsi meidän joukkueessa puhumattakaan avauskokoonpanosta. Ranskalainen ei saanut mitään aikaan ja ei ollut edes lähellä päästä maalipaikkaan missään vaiheessa. Tekniikka on erittäin puutteellinen ja useat hyökkäykset pysähtyivät miehen huonoihin kosketuksiin. Välillä varsinkin toisella jaksolla näytti, että muut eivät edes halunneet syöttää ranskalaiselle, vaan valitsivat aina jonkin toisen vaihtoehdon, vaikka se vaikutti huonommalta tai ainakin vaikeammalta.

Totuus on, että Sanogo ei mahtuisi yhdessäkään toisessa Valioliigajoukkueessa avaukseen. Tästä joku on ehkä eri mieltä, mutta mainitkaa joukkue, jossa Sanogo olisi ykkös- tai edes kakkoshyökkääjä. Miten voi siis olla mahdollista, että mies pelaa meillä ja vieläpä avauksessa? Syy on se, että Sanogo on Wengerin uusin projekti tai pakkomielle, miten tuota nyt haluaa kutsua. Näissä pelaajan etu ja kehitys on Wengerille tärkeämpää kuin joukkueen menestys. Tämä on tuttua jo viimeisen noin 10 vuoden ajalta lukuisten pelaajien kohdalla ja valitettavasti tuskin koskaan tulee muuttumaan niin kauan kuin Wenger jatkaa managerina.

Artetan taso ja tilanne on todettu moneen kertaan, mutta niin vain tuo jatkaa avauksessa ja vieläpä nykyäänjoukkueen kapteenina. Käsittämätöntä ja eilenkin kävi selväksi, että liike ei vain enää riitä, vaikka vastassa oli vain korkeintaan keskikastin seura. Arteta joutuu rikkomaan aivan liian useassa tilanteessa ja kaksinkamppailussa, koska jalat eivät vain riitä enää tälle tasolle. Rikkeet ovat silti usein fiksuja, joka on positiivista, mutta kovempia vastustajia vastaan olemme todellisissa ongelmissa espanjalaisen jatkaessa keskikentän pohjalla. Kaiken lisäksi Wenger höpisee jotain Artetan jatkosopimuksesta. Siinäpä sitä onkin taas kerrakseen ratkaisua keskikentän pohjapelaajaongelmaan..

Miinuspuolelle eilisestä joutuu lisäämään loukkaantumisen tai ehkä jopa loukkaantumiset. Eihän se olisi Arsenalin peli jos vähintään yksi pelaaja ei loukkaantuisi. Gibbs loukkaisi luultavasti takareitensä ja tietäen lasijalan historian huilia voisi veikata minimissään tulevan pari viikkoa ja tuokin on aika optimistinen arvio. Toivottavasti Gibbs oli ainut, sillä Koscielny näytti pelin jälkeen pitelevän akillesjännettään ja pelin jälkeisessä haastattelussa Wenger myönsi, että ranskalainen ei ollut harjoitellut pariin päivään ennen eilistä ottelua. Täytyy sanoa, että toppareiden, mutta myös yleisesti puolustuspään pelaajien tilanne alkaa olla jo kriittinen, vaikka kautta on takana yksi ottelu.

Kolmen pisteen ja ennen kaikkea loppuhetken voittomaalin tuomaa potkua todella tarvitaan selvän tason noston lisäksi jos ensi viikonloppuna aiotaan saada piste voitosta puhumattakaan Evertonia vastaan Goodison Parkilla. Toki tuota ennen on myös edessä suhteellisen vaikea vieraspeli Besiktasia vastaan Mestareiden liigan karsinnassa tiistaina.

Mainokset

8 thoughts on “Avauskierroksen voitto pitkästä aikaa

 1. Nihkeää oli joo taas kerran, mutta tärkeimmät eli pisteet kuitenkin.

  On tuo Sanogo-homma kyllä mielenkiintoista… voisin väittää…. ja eilen muistaakseni jopa melko kovaan ääneen uhosinkin, että otat mistä tahansa maasta missä nyt palloa potkitaankin edes puoliammattimaisesti minkä tahansa joukkueen, niin löydät paremman kärkimiehen kuin mitä Arsenalilla on tarjota sarja-avaukseen. Käsittämätöntä.

  Miljoonat makaa tilillä, koska MM-kisakesänä on kertakaikkisen mahdotonta vahvistaa joukkuetta. Mika Ääritalo ei olisi paljoakaan kustantanut ja olisi taatusti kovempi pelote nykykunnossaankin kuin Sanogo koskaan. eikö sieltä omista junnuista nyt voisi kokeilla jotain muuta?

 2. Hmm, Rabiot ja Vargas huhujen mukaan lähellä. Mutta tarvitaanko kumpaakaan? Varsinkin Vargas vaikuttaa heppoiselta vaihtoehdolta, ainoana funktiona hyvän fiiliksen tekeminen Sanchezille? Rabiot-kiinnostusta on muuten vaan vaikea perustella. Kahden suunnan keskikenttä, kun Khediralla tämä oli jotenkin heikkous? Toki menee puolustavasta keskikentästä siinä missä Chamberskin.

  Olisiko Vargas sitten Poldin heppoinen korvaaja?

  Vai, todennäköisempää, onko tämä pelkkää hömppää? UCL-paikkaa ei ole varmistettu.

  • Wengerin tuoreimpien puheiden mukaan mennään taas vanhan kaavan mukaan eli ensin sieniliigapaikka ja sit, ehkä, hankinta/hankintoja. AW myöntää, että puolustussuuntaan on vajausta eli sinne jotain voi tulla.

 3. Eilen tuli mieleen kyllä Chambersin sinänsä hyvää peliä katsellessa, ettei mies taida olla kuitenkaan kk-ainesta. Vaikea perustella ja rohkenihan itse Wenger väittää muuta, tosin näihin lausuntoihin ei kannata suhtautua niin vakavasti kun kaikki tietävät Arsenalin juosseen koko kesän kk-miehen perässä.

  Topparina Chambers voi olla suurpelaaja. Rehti-iimago, sympaattisuus ja kypsyys joka antavat uumoilla miehen olevan maajoukkuekapteeniainesta joskus. Toki pelejä pitää saada alle. Aloittaa keskellä, nyt suurin osa peleistä oikealla, mutta Merten ikääntyessä ottaa paikan pysyvästi keskuspuolustuksessa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s