Besiktas ja Everton vieraspelit tämän viikon ohjelmassa

Tänään mennään lyhyesti muutaman sanan päivityksellä. Energia ei riitä tällä hetkellä enempään.

Siirtohuhut ovat tällä hetkellä todella turhauttavaa seurattavaa, sillä edes niissä ei Cavania lukuun ottamatta ole yhtään todellista vahvistusta näköpiirissä. Joku Vargas tai Rabiot ovat ainakin omaan makuuni täysin yhdentekeviä pelaajia, jotka eivät ratkaise joukkueen ongelmakohtia suuntaan tai toiseen.

Toki hyökkääjistä puhuttaessa kuka tahansa, joka tiputtaisi Sanogon alemmaksi nokkimisjärjestyksessä on positiivinen siirto. Oli se sitten Teemu Pukki tai kuka tahansa muu. Valitettavasti vain kukaan ei uhkaa Sanogon asemaa, koska nollan maalin postimies (virallisissa peleissä meillä) on Wengerin uusin projekti. Sen sijaan jotain junnuja keskikentän keskelle ei tarvita tai en ainakaan usko tämän Rabiotin olevan ratkaisu PSG:n penkiltä tai reserveistä meidän keskikenttäongelmaan. Korjatkaa toki ihmeessä jos kyseessä on joku sateentekijä tai seuraava Vieira. En muista koskaan nähneeni miehen pelaavan ja epäilen, että PSG olisi myymässä jos taso tai potentiaali olisi aivan timanttia.

Sanogon peluuttamisen tai joukkueessa olemisen ylipäätään lisäksi lauantaina nousi taas esille Wengerin köyhyys taktikkona. Miksi ihmeessä aina lähdetään samalla kiveen hakatulla ryhmityksellä eli yksinäisellä kärjellä oli vastassa sitten Crystal Palace tai Real Madrid. Jälkimmäisessä tapauksessa ymmärrän sen, mutta varsinkin kotona selvästi heikompia joukkueita vastaan hyökkääjiä pitäisi ainakin välillä olla kaksi. Tarkoitti tämä sitten 4-4-2 tai 3-5-2 ryhmitystä. Toki tiedämme kaikki, että tämä on sama kuin seinille puhuisi niin kauan kuin Wenger on managerina. 31 vuotta managerikokemusta, mutta silti ei tiedä kuin yhden ryhmityksen, jolla voi pelata. On vuodet ja kokemus todella mennyt talteen.

Tämän viikon tärkein peli managerillemme on ehdottomasti huominen Turkin vierailu, jolla voi jo aika pitkälle varmistaa Mestareiden liigan lohkovaiheeseen pääsyn. Varmaa on, että huomenna on kentällä paras jalkeille saatava kokoonpano. Valitettavasti tämä tarkoittaa vaikeamman Everton pelin lauantaina jäävän kakkosasemaan tärkeysjärjestyksessä. Meillä olisi varmasti täysi työ edes parhaalla mahdollisella miehistöllä hakea pisteet Goodison Parkilta puhumattakaan Turkin reissun jälkeisestä ja ilman useaa avainpelaajaa. Jos pitäisi tällä hetkellä veikata, niin saamme vähintään tasurin Besiktasia vastaan, joka riittää kyllä jatkoon, mutta lauantaina ei ole luvassa mitään. Epäilen edes pisteen ottamisen olevan liian hankala tehtävä. Toivottavasti olen väärässä ja mitä mieltä te olette tämän viikon otteluista?

Mainokset

19 thoughts on “Besiktas ja Everton vieraspelit tämän viikon ohjelmassa

 1. Besiktas pelistä..

  Wengerin ja pelaajienkin suusta on kuultu kesän aikana kuinka ollaan nyt paremmassa tilanteessa kuin pitkään aikaan laadullisesti ja ennenkaikkea määrällisesti.

  Jos eurokarsinnassa ei startissa nähdä sitä kuulutettua ringin laajuutta niin pitää oikeasti alkaa suodattamaan noita pelaajienkin kommentteja.

  Näkisin mieluusti Campbellin kärjessä tai jopa oikealla laidalla, rosickyn kymppipaikalla, Oxin vasemmalla ja Flamsterin rappaamassa Dm:änä.

  Laajuutta ei taida riittää muiden pelipaikkojen rotatoimiseen tällä hetkellä. Ramsay, viikonloppuisen perusteella, voisi ainakin jäädä suosiolla kotiin.
  Peluutetaan kaveri puhki sitten keväällä mieluummin,

  Besiktas pitäisi kaatua kakkosjoukkuella, jopa vieraissa.

 2. Cavani on pelaaja, joka on loistanut Napolin pelitavassa ja Serie A:n maalikarkeloissa. Pariisissa ja maajoukkueessa jäänyt tyystin paremman pelaajan varjoon. Jos kyseessä olisi jollain tapaa maailman top5-hyökkääjä, niin kai tuo dominoisi missä tahansa? Hyvä hyökkääjä tietynlaiseen systeemiin, mutta näytöt aikalailla antamatta muuhun kuin puhtaaseen vastahyökkäyspalloon. Saiko kesän kisoissa tehtyä yhden maalin? Ja sen lisäksi esitti hyvää puolustusasennetta. En näe Cavania (tai Costaa) mitenkään ideaalisina hankintoina Arsenaliin, koska joukkue nyt vaan ei pelaa noiden ominaisuuksia tukevaa peliä.

  Sanogon ryöpyttäminen lauantain jälkeen on ollut ”hieman” yliampuvaa. Jos muut 9 kenttäpelaajaa pystyy rakentamaan tasan 0 maalipaikkaa, niin vaikea hyökkääjän on siitä sisään pistää. Palacen pelitapa oli onnistunut, kaksi lähekkäin makaavaa linjaa, usein jopa kaikki 10 ukkoa pelin alla. Hyökkääjien ja keskikentän osalta oikeastaan juuri ketään ei voi kehua. Turhan paljon heikkoja syöttöjä ja ratkaisuja. Rutiini onneksi riitti hoitamaan 3 pistettä kotiin. Avauskierrokset ovat niin usein haastavia. Eiköhän manageri ja koko joukkuekin nähnyt, että parantamisen varaa on kaikilla osa-alueilla.

  Besiktasia ei osaa nähdä kovinkaan isona uhkana. Ehkä jos joku kriittisempi pelaaja Arsenalista ottaa punaisen, niin homma saattaa muuttua hankalammaksi. Evertonin osalta on vaikea ennustaa, eihän noidenkaan sarja-avaus mitenkään vakuuttava ollut. Varmasti tasainen peli tulossa. Siitä nyt kuitenkin lähden, että tappioita ei tällä viikolla tule. Veikataan siis huomiselle voittoa ja viikonlopulle tasuria.

 3. Koscielnyn akillesvaivat on huolestuttavia. Niissä voi tuhraantua paljon aikaa huonossa tapauksessa ja jonkinlainen repeämän vaara taitaa olla päällä.. Merten peluuttaminen 10 pv treeenillä on myös riski. Topparia sisään ja äkkiä. Ei paljon auta hieno ykköstopparipari, jos kumpikin on elokuun tyrimisten takia kuukausia telakalla.

  Chambersin fysiikka kestää varmasti pelejä hyvin, ehjä preseason alla ja palautuminen on ainakin fyysisesti tuossa isässä helppoa. Levon aika tulee superjunnulla myöhemmin syksyllä.

 4. Voittoa odotan molemmista peleistä. Ei Evertonkaan vakuuttanut sarja-avauksessaan, kuten ei oikeastaan yksikään ns. huippujoukkue. Besiktasin pitäisi kaatua vähän heikommallakin porukalla, Evertonia vastaan tarvitaan sitten jo paras mahdollinen kokoonpano.

 5. En tiedä, moni tykkimies tuntuu oleva takki vahvasti levällään Besiktasin suhteen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Galatasarata valmensi Fatih Terim, joka on ajastaan jäänyt ja pahasti. Besiktasia valmentaa tällä hetkellä Bilic, joka lienee monta kertaluokkaa kovempi taktikko.

  Toki kohtaaminen ratkeaa pikälti Istanbulin pelissä. Turkkilaisten on saatava etu, Emiraateilla on vaikeaa. Arsenal on selvä vankka ennakkosuosikki, mutta tämä on Wengerille elokuun tärkein peli eikä siellä mitään rotaatiojamppoja peluuteta.

 6. Onneksi Chambers näyttää adaptoituneen hyvin keskuspuolustukseen. Huominen on silti toki kovempi paikka kun pelataan fanaattisen turkkilaisyleisön edessä. Ja vastaan tulee Campbellia ja Chamakhia pari naksua kovempi hyökkääjä Ba. Toivottavasti nuorukainen jatkaa edelleen vakuuttavia ja ennakkoluulottomia otteitaan.

  Lieneekö nyt niin, että edelleen mahdollinen topparihankinta voisi olla kehissä aikaisintaan kuun lopussa Leicesteriä vastaan? Eihän jälkimmäiseen matsiin saa rekisteröidä uusia pelaajia mukaan?

 7. Besiktas muuten pelaa kotimatsinsa ns. olympiastadionilla (Ataturk Stadium, joka rakennettiin olympiakisahakuhuumassa), sillä niiden oma, vanha stadion on purettu ja tilalle on valmistumassa joskus uusi. Fanaattinen kotiyleisö on kaukana, sillä kentän ympärillä on juoksuradat.

 8. Eipä ole Mourinho katsonut tarpeelliseksi lepuuttaa Saksan MM-jamppaa eli Schurlea. Lienee Moulla liian kapea materiaali.

 9. Jarkalle Sanogosta sen verran, että ei se tilanteiden rakentelu ole ihan muiden varassa vai meinasitko, että postimies seisoskelisi boxissa venttaillen muiden tarjoilua ja sorkkisi palloja pömpeliin? Sanogo oli Palacea vastaan täysin aloitekyvytön. Nollan maalin mies… Siinäpä se kiteytettynä. Toisaalta turhaa on poikaa vielä dumata, mutta eipä tuo hääviltä näytä, että mitään kehityspyräystä olisi tapahtumassa? Loukkaantunutkin taas lie?

  Cavani tai Costa ei sovi Arsenalin pelitapaan… Paras vitsi pitkiin aikoihin:) Sanogo sitten ilmeisesti sopii? Heh!

  Tuossa kun Chelski pyöritteli Burnleytä niin eipä ole koskaan kenenkään ex-pelaajamme näkeminen vieraassa paidassa v…tuttanut niin paljon kuin Cesc sinisissä. Voi helevetti! Toivottavasti Wilshere katsoo Cescin pelaamista… Wenger katselee peliä hotellihuoneessa Istanbulissa ja jyrsii kebab-iskenderiä tuskanhikisenä. Hiki ei johdu tuimista vihreistä pippureista.

 10. voin Isse kokemuksesta kertoa että se tunnelma Atatürkilla on melko lailla vihamielinen vierasjoukkuetta kohtaa, juoksuradoista huolimatta. onneksi tuli itselle otettua kotijoukkueen huivi päälle. tämä oli toki Turkin liigassa ja Galatasarayn pelissä, mutta silti.
  en millään ymmärrä miten joku voi pitää Besiktasia vieraissa helppona pelinä, uskon että moni yllättyy siitä kuinka koville joudutaan. kyllähän tuossa jatkopaikka pitäisi olla melko varmasti tulossa, mutta nimenomaan kotiedun vuoksi.

   • Siis hartiani lakoavat. Voi mennä pitkään ennenkuin heittävät lakoamasta.
    Ja hirvikärpäsetki tuli tänään tänne pohjoiseen..

 11. Costa sitten avasi heti maalitilinsä, se joidenkin mielestä varma floppi.

  Sanon sen, mitä täällä ei ketään viitsinyt sanoa lauantaina: Sanchez oli huono. Hän pelasi huonosti verrattuna Walcottin normi-iltaan. Keskitykset varsinkin oli karmeita. Oli nättiäkin, mutta tuon hintalapun mieheltä ei odoteta nättiä vaan tehoja. Näkyi kyllä Sanogon vaisu panos eli ei tukea, mutta ei Sanchez näyttänyt mitään otteita matsinratkaisijasta.

  Noin, kylläpä helpotti. Inhottaisi, jos Sanchez ei onnistuisi ja Wenger olisi taas ostanut väärän jätkän.

 12. Miku, tuota ei ole kiistäminen. Mutta pelasiko Galatasaray todellakin siellä? Niiden kotistadionhan on Ali Sami Yen – tosin nykyisin jonkin sponsorin mukaan nimetty. Mä olin siellä Galan matsissa, eh yli 20 v sitten…

  No niin, alkaa mennä aika pahasti Arsenalista ohi tää kommentti. Eikä sitä juuri lisää se, että toivon todella, että AW jätti Fabregasin ostamatta esim. ylisuuren palkkapyynnön takia eikä vain siksi, että ei hotsittanut.

  Joo, Tapsa, Cavani ei meille sopisi… sehän voisi tuhota Sanogon uran.

 13. Ekat pelit vasta pelattu, joten kaikki kauden onnistujat ja epäonnistujat on näköjään jo selvillä. Ei paras peli Sanchezilta, mutta eikös juuri hän antanut vapaaria, josta Kos tuikkasi tasoitusmaalin? Tehoja ne syötötkin ovat.
  Costaa en ole floppina pitänyt, mutten myös usko, että hänestä tulee esim. Drogban tasoista maalipyssyä.
  Ja monen muun edelläkirjoittajan tapaan Fabregas sinipaidassa vituttaa suunnattomasti.

 14. vastataan vielä Isselle, nyt kun tarkemmin aloin miettiä niin kyseessä oli tosiaan Basaksehirin kotipeli, ko joukkue pelaa nimen omaan Ataturkilla. paikallispeli kyseessä ja äkkiseltään voisi väittää että Galan faneja oli paikalla n. 65-70%. tässä toki kaatuu tuo vihamielisyys vierasjoukkuetta kohtaan, josko goonerit pistäisi samanlaisen mölinän pystyyn 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s