Besiktas illan vastustajana

Nyt mennään heti alkuun kahden ottelun viikkotahtia. Mestareiden liigan karsinnan ensimmäinen osa on vuorossa illalla Turkissa. Tasapeli ja mielellään maaleja sisältävä sellainen on vähimmäisvaatimus, jonka pitäisi riittää toisessa osassa jatkopaikkaan. Toki yhden maalin tappio olisi vielä aivan käännettävissä, mutta esim. 1-0 tappio tänään ja jääminen ilman vierasmaalia jättäisi paljon tehtävää toiseen osaan Grovelle.

Wengerin puheet siitä, kuinka Mestareiden liigaan on päästävä hinnalla millä hyvänsä eivät kuulosta kovin lupaavilta. Tämä ajateltuna lähinnä Koscielnyn loukkaantumisen kannalta. Ranskalaisella on selvästi ongelmia akillesjänteen kanssa, mutta siitä huolimatta Wenger peluuttaa miestä tänäänkin. No pakkohan se on, kun on päästänyt topparitilanteen tähän jamaan. Myös ilmeisesti viikon verran vasta harjoitellut Mertesacker on jouduttu ottamaan mukaan illan otteluun, koska Koscielnyn kunnossa pysymisestä ei ole mitään takeita. Hienoa toimintaa taas kesällä, mutta mitäpä sitä nyt olisi kolmessa kuukaudessa ehtinyt asialle tehdä.

Gibbs sen sijaan loukkasi normaaliin tyyliin ja sen verran vakavasti, että ei ole mukana ollenkaan. Vielä ei ole kuulunut edes arviota sairasloman pituudesta, mutta hyvin perinteisellä tavalla alkaa taas meidän kausi. No mikä ihme se on, kun Wenger kausi toisensa jälkeen laskee paljon kroonisten lasinilkkojen Diabyn, Gibbsin ja Rosickyn varaan.

Meidän avaus tulee varmasti olemaan paras mahdollinen ja mitään ei säästellä viikon vaikeampaan peliin Evertonia vastaan. Tämä tarkoittaa todennäköisesti Giroudin palaavan avaukseen todella huonosta vitsistä menevän Sanogon tilalle. Tämäkin vain todistaa Wengerin arvomaailman eli tämän illan ottelu on tärkeämpi kuin esimerkiksi viime viikonlopun avauskierros tai tuleva Evertonin kohtaaminen.

Giroud Sanogon tilalle ja muuten sama avaus kuin Crystal Palacea vastaan on oma veikkaukseni. Itse kierrättäisin keskikenttää ja laitureita jonkin verran. Ainakin Campbell ja Rosicky voisivat hyvin olla avauksessa tänään. Ramseyn aloittaminen penkillä olisi myös vähintään harkitsemisen arvoinen veto. Tällä kaudella ei toivottavasti taas peluutettaisi walesilaista rikki. No turha toive, kun Wenger tajuaa suunnilleen yhtä paljon järkevästä rotaatiosta ja vaihdoista kuin sika helmistä. Tämä on nähty lukemattomien kausien ajan.

Veikkaan tuloksen olevan hyvä meille, vaikka kyseessä ei olekaan helppo peli. Silti katsoessani Besiktasin nimilistaa ainoastaan Ba ja meidän entinen junnu Özyakup ovat tuttuja nimiä. Toki valmentajana on Slaven Bilic. Tämä nostaa joukkueen vaarallisuutta, sillä pidän kroaattia kelpo valmentajana. Silti pelkkä Demba Ba ei pitäisi riittää meidän kaatoon.

Luotan meidän saavan vähintään tasapelin, mutta millä hinnalla on suurin kysymys. Lyhyellä tähtäimellä ajateltuna vaikutukset näkyvät luultavasti Everton pelissä lauantaina, mutta myös pidempiaikaiset menetykset eivät ole poissuljettuja, kun puolikuntoisia pelaajia joudutaan jo kauden toisessa ottelussa laittamaan kentälle.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

41 thoughts on “Besiktas illan vastustajana

 1. Postimiehestä vielä: postimieshän soittaa aina kahdesti, mutta en ole nähnyt hänellä puhelinta enkä ovikelloa, liekö tässä syy, kun ei ehdi ilmoittaa, missä on menossa…

 2. Täytyy myöntää et oli hirveää nähdä cesc sinisessä äklöpaidassa , siitä ei ihan heti yli pääse….

 3. Ihan tervetullutta suoraan sanottuna, että Sanogo jäi Turkin koneesta pois. Avaa paikan toivottavasti Campbelille edes vähäksi aikaa.

  Ihan pakko näistä Wengerin projekteista kommentoida.
  Tulee nopeasti mieleen sellaisia projekteja kuin Henry, Cesc, Gibbs, Ramsay. Loukkaantumisista tai muista ongelmista huolimatta AW on luottanut herroihin ja seura kiittää. Luoja tietää, että allekirjoitan monet täällä päivästä toiseen esiin tuodot puutteet managerissamme, mutta kärsivällisyys on mielestäni myös hyve ja loppujen lopuksi tulevaisuutta on aika vaikea kovin pitkälle ennustaa.
  Toivotaan että lähes sokea luotto Sanogoon vielä joskus palkitsee, mutta mietitääs hetkinen, kuinka monta minuuttia mies on yhteensä arsenalille ihan oikeissa peleissä pelannut?
  Annetaanko kaverille vielä muutama peli aikaa vakuuttaa suuntaan tai toiseen ennen kuin poltetaan roviolla ja lähetetään Gervinhon perässä Italiaan

  • Ei tuosta niin kovin kauaa ole, kun blogisti kehui Aaronia (kommentoijien kehuja en selannut):

   20.8.2012:
   ”Wilshere on vielä kaukana pelikunnosta ja Rosickyn, Diabyn, Ramseyn, Coquelinin ja Frimpongin varaan ei valitettavasti voi syystä tai toisesta paljoa laskea.”
   24.8.2012:
   ”Sahin on kuitenkin aivan eri luokan pelaaja kuin Diaby, Ramsey, Coquelin, Frimpong tai Rosicky.”
   26.8.2012:
   ”Eihän Diaby mikään loistava pääpelaaja ole, mutta huomattavasti parempi kuin Ramsey tai Coquelin.”
   27.8.2012:
   ”Kun haetaan sitä voittomaalia, niin todennäköisemmin Podolski sen tekee kuin Ramsey.”

   29.7.2014:
   ”Ramseyta lukuun ottamatta olisin ollut valmis laittamaan kenet tahansa keskikenttäpelaajan myyntiin jos kysymys oli joukkueen koosta ja keskikenttäpelaajien määrästä.”

   Näin pikaisesti arkistoa selatessa…
   Eli JooJoo tulee vielä!

   • kaks vuottako tässä sitte pitäis venailla menestyksen kustannuksella et postimees vois tulla kyseeseen avaukseen?

 4. Jos haluaisi viisastella, niin eihän vielä ole aika Sanogoa dumata. Viime kaudella veti 4+10 peliä (kaikki kisat) ja nyt yksi matsi. Eräs Thierry Henry veti selvästi pitemmän kiikariputken muistaakseni tulokassyksynään. Viisi peliä avauksessa ei ole kuitenkaan paljon. Poldille kyllä vaadittiin ”sopeutumispelejä” moneen otteeseen, vaikka kokeneena kettuna nimenomaan hänen pitäisi paukuttaa tuosta vaan börsiä, ilman lämmittelyjä.

  En silti lähde vertaamaan Sanogoa Henryyn vaan enemmän Anelkaan. Pallonkäsittely ei ole silkkiä, nopeutta ja suoraviivaisuutta löytyy. Ei nivelly kovin hyvin ympäröiviin pelimiehiin. Sanogo on varmasti parhaimmilaan vastaiskupainotteisessa pelitavassa (jossa itsekkyyttä voidaan sallia enemmän), koska juoksuvoimaa on kohtuullisesti isoksi mieheksi. Vastaavasti pääpeli ei ole target-miehen tasolla. Saa nähdä, mitä hänestä tulee. Kello käy kyllä nopeasti, 2-3 maalia pitäisi tulla pian, muuten pää pettää, veikkaisin, ja Arsenal-ura on pitkälti taputeltu sen myötä.

  Itse en kyllä suuremmin luottaisi Campbellinkaan. Eipä taida nämä miehet tehdä pienemmän peliajan kakkoshyökkääjältä oivallista 10-12 maalia kaudessa.

  • Hienosti sanottuna I agree. Muutaman pelin livenä nähneenä, miehessä on potentiaalia, joka pitää vain pystyä kääntämään varmuudeksi ja sitä ei valitettavasti saa muuta kautta kuin pelaamalla.

  • Samoilla linjoilla ollaan.
   Lisätään vielä, että kaveriin ei ole haaskattu siirtosumman muodossa lantin lanttia. Veikkaan, että jo tämän hetkisillä näytöillä jannusta saisi myymällä jokusen lantin.
   Muutama peli alle vielä ja sitten lainalle Derbyyn ja sieltä Hjk:hon 10 000 siirtosummalla paukuttamaan maaleja.

   • Siis mitö helvettiä?? Onko Arsenal joku kasvattajaseura, johon voidaan tulla pariksi vuodeksi eka kypsymään ja pilaamaan muiden peli omalla taitotasolla?? 2007-2011 olivat yhtä helvettiä, kun Wenger pakotti näitä Denilssoneja, Almunia, Eboueita kentälle kehittymään..

 5. Gibbsin kohdalla arviot ovat olleet 2-3 viikkoa. Eli City-matsiin paluu lienee todennäköinen tämän hetken huhujen mukaan, saattaa muuttua hovissa.

  Nähtävästi 5 peliä avauksessa riittää kertomaan, että joku on kasa höyryävää sitä itseään. Olisikohan sama malli jos joku 40-50 miljoonan hankinta ei adaptoituisi samassa ajassa? Vai vaatisiko kenties tällainen supertähti hieman pidemmän sopeutumisajan? Mä en epäile hetkeäkään, etteikö Sanogossa olisi nähtävillä potentiaalia kehittyä hyväksi hyökkääjäksi. Wengerin recordi hyökkääjien kohdalla on kuitenkin ihan hyvä. Se on asia erikseen, että tuleeko taso koskaan riittämään Arsenaliin pitkässä juoksussa. Ei kai tässä nyt vielä mistään sokeasta luotosta voida puhua. Sanogo nyt vaan oli fyysisesti valmiimpi aloittamaan ekan liigapelin.

  Vielä eiliseen liittyen. Cavanista tulee mieleen jollain tapaa Torres. Todella kova kun Rafa peluutti Poolissa kovatempoista vastaiskupalloa. Sen sijaan staattinen pelitapa Chelseassa laski ”hieman” miehen tehoja. Cavani ja Costa ovat tähän asti onnistuneet yhdessä seurassa ja yhdessä pelitavassa. Ei noita mitenkään varmoina onnistujina voi pitää. Jos Arsenal pelaisi kuten 10 vuotta sitten, niin silloin uskoisin Cavanin olevan selkeä vahvistus. Mutta kun tässä nyt edelleen mennään possession-pelitavalla, niin nuo vastaiskumiehet saattavat hyvinkin jäädä tehoiltaan toivottua heikommiksi.

 6. Luin kyllä uutisista, että Mertesacker ei matkustanut Turkkiin ja Koscielny ei ole mukana pakosta vaan ihan siitä syystä, että on terve. Hmm…

 7. Gibbsin loukkaantumisesta pitää mielestäni aiheesta antaa pyyhkeitä seuran fysiikkavalmentajille. Mies ei ollut MM-leirityksessä ja veti tiettävästi ihan ongelmitta ehyen preseasonin ja kunnon piti olla huipussaan liiga-avauksessa. Mutta heti tuli jalkapalloilijoiden klassikkovamma.Ei mennyt putkeen se.

  Nyt uuden fysiikkaihmeen pitäisi antaa näyttöjä, ettei paluu ainakaan perinteisestä lievän takareisivamman kolmesta viikosta pitene eikä toisaalta heti uusi. Olisi kiva saavutus.

 8. Annetaan Sanogolle aikaa, mutta eihän mies tällä hetkellä avaukseen kuulu..Mielelläni näkisin Campbellin mielummin pari matsia pelaamassa, jos Giroudia ei voi laittaa avaukseen.

 9. Avaus muuttunut vaan Giron ja Nachon verran. Eli Szczesny, Debuchy, Chambers, Kos, Nacho, Arteta, Jack, Rambo, Alexis, Santi ja Giro avauksessa ja penkillä sitten Martinez, Rocy, Ox, Campbell, Flamini, Miquel ja Bellerin.

 10. Turkkilaiset tosiaan jättäneet nurmen aivan surkeaan kuntoon. Vaikuttaa ihan selkeästi mun mielestä.

 11. Flamini ei kauan ehtinyt olla kentällä ilman varoitusta. Saas nähdä malttaako pysyä kentällä loppuun asti.

  Tää toka jakso ollut ihan rugbya.

 12. Kaksi peliä, aika surkeaa on ollut, varsinkin hyökkäys. Ramsey sentään hankki ensi viikolle lepopäivän.

  Kuten arvelin, Bilic on ammattimies joka osaa tukehduttaa myös vastustajan peliä. Tiukaksi menee, jos turkkilaiset tempaisevat vaikkapa avausmaalin ensi viikolla.

 13. 0-0 ja ehkä vain yksi loukkaantuminen on kelpo tulos. Normaaliin pelinrakenteluun ei ollut mitään mahkuja tuolla perunapellolla. Miten on mahdollista, että kesän jälkeen Istanbulissa nurtsi on kuin tammikuussa Wiganin stadionilla? Täytyy olla jossain määrin tarkoituksellista. Lajihan vaihtuu sit Emiratesilla.

 14. Voisin lyödä ihan mistä tahansa vetoa, että lauantainakin on aivan vitun sama avauskokoonpano kuin kahdessa ekassa pelissä (Gibbsiä lukuunottamatta).. On tää touhu vaan niin uskomatonta, että kaudesta toiseen pitään kuluttaa pelaajat loppuun ja kaikki loukkaantuu. Artetan loukkaantuminen tosin on hyvä juttu mutta Gibbsin ei..Kukakohan lauantaina loukkaantuu?

 15. Tulos tyydyttävä, mutta olihan tämäkin peli taas aikamoista kuraa. Pallonmenetyksiä, henkkoht tekniikka huonoa, harhasyöttöjä, etäisyydet päin persettä jne…. Uusista calum ollut positiivinen yllätys ja debu kans ok. Alexis huono. Vanhoista jack huono, santi huono, giroud huono, Aaron huonon ja tyydyttävän väliltä. Ei oo joukkue iskussa. No ei täs vielä hätää, mut paskaa fudista arsenal pelaa tällähetkellä.

 16. Olipahan surkea räpellys . Loukkaantumistahtikin tuntuu olevan entisensä , vähintään ukkoper peli .
  Kärkimiestilanne on lähes koominen , eikö tosiaaan vois edes koittaa Santzesia tai Campheliä kärjessä , ei ainakaan vois huonommin toimia ?

  Onnex saksalaista terästä on tulossa viikonloppuna ruotuun , sitä tarvitaan tosiaan .

 17. Jos jonkun on pakko loukkaantua niin toivottavasti Giroud loukkaantuu. Sittenhän sinne olisi pakko ostaa joku uusi yrittäjä, joka mahdollisesti sen yhden pystyjuoksun pystyy edes joskus tempaisemaan.

 18. Vaikka kait kuulunkin pessimistiosastoon, en nyt näe tätä matsia ihan huonona. Taisteltiin tasuri. Hyökkäyspäässä ei toki kulkenut ja esim. Giroud’n tekniikka ei riitä perunapelloille, mutta kyllähän Besiktasin jampat kentältä pettyneinä lähtivät.

  Puhkihan melkein jokainen on eli Everton-matsista tulee vähintään yhtä hankala. No, merte, Özil ja toiv. myös Poldi avaukseen, niin kohtuuhyvin tulee kierrätystä. Lisäksi arteta tuskin pelaa vähään aikaan.

 19. In Tuhnu we trust… Mitäpä me millään Cavanilla tai Falcaolla tehtäisiin kun meillä on noin huikea ykköskärki? Mummo-vainaa sanois, että pojallehan nauraa naurismaan aidatkin. Tuhnusta huolimatta meidän tämän hetken suurimmat ongelmakohdat on oikea pakki (Gibbs totaali lasinilkka ja Monrealin taso ei kertakaikkiaan riitä) ja kk:n pohjamme pelitapa ja siellä pääasiassa operoivat pelaajatyypit (Arteta – ei täysverinen kk:n pohjan luuta, Flamini – kohnottaja). Vitsipakki Monrealin on skoutannut jokainen vastustaja ja topparilinjamme edessä on ammottanut jo monta vuotta Vieiran kokoinen aukko ja senkin ovat skoutanneet kaikki vastustajamme. Mitä tekee Wenger? Ei mitään. Ratkaisu ei todellakaan ole joku PSG-junnu, eikä esim Khedirakaan toisi joulua edes elokuun lopulla pelin tuohon osa-alueeseen. Wengerin ajatusmaailmaan ei kerta kaikkiaan sovi kovat taklaajat jotka kykenevät myös pelinrakenteluun eli pelaajatyyppi Schweinteiger, Matic, Alonso jne. Se erottaa meidät räikeimmin monesta voittajajoukkueesta.

 20. Positiivista on se, että Debuchy on ollut erittäin hyvä molemmissa peleissä. Ei ole silmin nähden taso oikealla laidalla tippunut. Jaksaa juosta, kamppailee hyvin, hoitelee pääpallojakin kohtuullisesti ja näyttää ajoittain vaaralliselta ylöspäin. Myös Rambo saa väkisinkin lepotaukoa ensi viikolla. Paskaahan tuo peli oli, mutta tulos on kohtuullinen. Turkkilaiset on yleensä aika kujalla vieraissa. Lisäksi saksalaiset on kehissä. Kun saadaan pallollinen peli temmoltaan normitasolle kunnon kentällä niin Besiktas ei pysy mukana. Pitäisi vaan sitten saada viimeisteltyä. Meidän tämänhetkinen kärkiosasto on aivan syvältä. Ylivoimaisesti paskin Wengerin aikana ja saadaampa mennä vielä aika paljon kauemmaskin historiaan ennen kuin yhtä ankea valikoima osuu vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s