Sentään tasapeli tuliaisina Turkista

Besiktas – Arsenal 0-0

Tämä päivitys tulee suoraan pelin jälkeen keskellä yötä muutaman oluen jälkeen. Ei sillä, että edellä mainittu olisi jotain selittelyä. En sano heti pelin jälkeen olevan paras ajankohta kirjoittaa, mutta toisaalta en myöskään väitä sen olevan mitenkään huono. Tuleepahan sanottua asiat ainakin niin kuin ajattelee, vaikka eipä tässä hirveästi ole muutenkaan mitään muuta ollut tapana kirjoittaa.

Positiiviset asiat ovat varmaan aika vähissä jälleen kerran tuon 90 minuuttisen jälkeen. No ei hävitty ja nolla pysyi omissa. Jotain muuta? Chambers jatkoi yhtä liukastumista lukuun ottamatta kypsiä otteita keskuspuolustuksessa. Loukkaantumisia tuli vain yksi ja sekin pelaajalle, joka ei kuuluisi olla avauksessa vaan ennemminkin rotaatiossa jos sielläkään. Toki Koscielny pelasi loppuun asti, mutta en olisi täysin varma miehen kunnosta. No tämä selviää seuraavien päivien aikana.

Avauskokoonpanossa ei totutusti ollut mitään ihmeellistä ja rotaatiota ei tietystikään käytetty perinteiseen wengermäiseen tyyliin yhtään. Ainoastaan loukkaantunut postimies ja vähintään taas kerran pari viikkoa sivussa oleva Gibbs oli pakko vaihtaa Monrealiin ja Giroudiin.

Jo tässä vaiheessa kautta Wenger puhui väsymyksestä ennen peliä. Uskomatonta kun kyseessä on kauden toinen peli ja silti mies ei vaihda yhtään pelaajaa avauksesta muuta kuin pakon edessä. Ei tämä millään tapaa yllättävää ole, mutta todistaa vain kaiken jatkuvan ennallaan peluutuksen suhteen.

Ramsey peluutettiin viime kaudella loukkaantuneeksi, eikä todellakaan ollut ainut esimerkki. Tällä kaudella walesilainen pelasi peräkkäisinä päivinä Emirates Cupissa lähes täydet minuutit, hyvissä ajoin ratkenneessa Community Shieldissä lähes täyden ottelun sekä nyt molemmat viralliset matsit tietenkin avauksessa ja olisi eilenkin pelannut loppuun asti ilman ulosajoa. Wenger ei todellakaan ole oppinut mitään, mutta odottiko joku todella muuta?

Tämä on vain sinänsä niin järkyttävää, kun esim. Fabregasin tai muiden selkeiden vahvistusten hankkimatta jättäminen perustellaan keskikenttäpelaajien tai ylipäätään ringin laajuudella, mutta tosiasiassa managerimme ei luota kuin avauksessa oleviin pelaajiin plus yhteen tai kahteen muuhun, kuten ikiloukkaantuneeseen Diabyyn. Missä mies muuten oli, takana piti olla onnistunut harjoitusviikko?

Kenttä saattoi eilen olla huonompi kuin mihin olemme tottuneet, mutta se oli silti sama molemmille ja ei kelpaa missään nimessä syyksi erittäin heikolle esitykselle. Sen sijaan meidän hyökkääjätilanne on täysi vitsi. Viimeistään eilinen sen todisti, vaikka kaikki vähänkään kauemmin seuranneet ovat asian tienneet jo parin kauden ajan. Giroud ei parantunut meidän hyökkäyspeliä yhtään verrattuna Sanogoon ja tuon ei pitäisi olla mahdollista, kun näki postimiehen tekemisen laadun viikonloppuna. Giroud ykköshyökkääjä ja Sanogo kakkosena. Tälle nauraa kaikki jalkapalloa seuraavat, mutta managerimme ei vain näe ongelmaa tai vielä pahempaa ei halua korjata sitä. Ja älkää sanoko mitään Sanchezista. Jos mies olisi hankittu hyökkääjäksi, niin varmaan mies siellä pelaisi ennen kuin Sanogo tai jopa Giroud.

Se on aivan sama myydä Campbell, kun hinta on nyt huipussaan MM-kisojen jälkeen jos luottoa ei tule edes eilisen kaltaisessa ottelussa meidän hyökkäyspelin ollessa täysin hampaatonta. Olisi myös mukava tietää mikä tekee Cazorlasta niin korvaamattoman Wengerin silmissä, että espanjalainen saa pelistä toiseen pyöriä keskialueella ja suurimmaksi osaksi vain hidastaa meidän hyökkäyksiä, kun haastokykyä ja ennen kaikkea nopeutta laiturin paikalle ei ole nimeksikään. Varsinkin Giroudin kanssa samaan aikaan Cazorlan peluuttaminen on aivan järkyttävän huono ratkaisu ja vastustaja voi pelata lähes kuinka korkealla linjalla tahansa ja prässätä korkealta, sillä mitään uhkaa meidän hyökkäyspelissä ei ole pystyjuoksujen saatikka nopeuden suhteen.

Edelleen uskon meidän menevän tästä jatkoon, vaikka maaliton tasapeli ei olekaan mikään erityisen hyvä tulos. Olemme selkeä suosikki kotiottelussa ilman parasta pelaajaammekin, mutta silti yksi vierasmaali turkkilaisille ja homma menee todella vaikeaksi.

Valitettavasti tämän jälkeen voi jo suurella varmuudella sanoa, että lauantain Everton ottelu tulee olemaan toissijainen tapahtuma managerimme papereissa. Kaikki paukut tullaan laittamaan ensi viikon keskiviikkona pelattavaan toiseen osaotteluun Besiktasia vastaan. Täytyy sanoa, että olen yllättynyt jos tulos on joku muu kuin tappio Goodison Parkilla lauantai-iltana. Toki tässä on pieni toivonkipinä, kuten viime kauden FA Cupissa, että tietämättään Wenger laittaa niin sanotun osittaisen kakkoskokoonpanon kentälle ja se tarkoittaa tuoreita jalkoja sekä suoraviivaisuutta hyökkäämiseen. Ehkä sitä kautta myös paremman tuloksen voisi kuvitella olevan mahdollinen, näin ainakin jos haluaa positiivisesti ajatella.

9 thoughts on “Sentään tasapeli tuliaisina Turkista

 1. Giroudilta hyvä matsi. Yaya ja OG siinä meillä loistavat kärjet. Oikeasti varmaan kaikilla valioliiga joukkueilla on paremmat.

 2. Jos nyt enää yhtään kunnon hankintaa edes tulee, niin meni viikkoa myöhemmäksi. UCL-paikka ei ole missään nimessä varma. Toki ehkä halpa toppari ja joku junnu, niitähän aina sopii ostaa.

  Keskikentälle ei ole laajuutta. Ainoa lupaus paremmasta on se, että Ox oppii vetämään siellä joskus korkealla tasolla. Muutenhan sinne on heittää lähinnä Rosicky ja Diaby jo nähtyjen lisäksi Özil on oma lukunsa ja tietysti ainoa maailmanluokan pelintekijä Arsenalin playmaker-turvotuksessa.. Ei ihme ettei Diabyä ja Rosickyä paljon heitetä rotaatioon. Rosicky olisi pitänyt korvata kesällä, mutta varmaan siellä istuvat torstaina Wengerin toimistossa torstaina Artetan kanssa keskustelemassa jatkosopimuksesta.

  Santi on kyllä jäämässä hitaasti mutta varmasti Arsenalissa paitsioon, sopivat pelipaikat on kortilla. Omasta mielestänikin Santin pelaaminen pitäisi pikku hiljaa rajoittua Özilin varamieheksi.

 3. Kieltämättä turhan helposti ennakkoon heikommat joukkueet pystyvät sumputtamaan Arsenalin tehottomaksi. Paljon huonoja viimeisiä tai toiseksi viimeisiä ratkaisuja. Eikä surkeassa kunnossa ollut kenttäkään tukenut Arsenalin tapaa pelata. Oikealla laidalla huomaa selkeästi, että siellä on kaksi uutta pelaajaa. Sanchez liikkuu laajalla säteellä eikä ole vielä adaptoitunut pelaamaan uusien joukkuekavereiden kanssa. Debuchyn kanssa varsinkin hankalaa, loppua kohti näytti siltä, että Debuchy ei oikein tiennyt milloin kannattaisi nousta ja milloin ei. Hyvin Bilic oli tukkinut sen alueen, mihin Arsenal yleensä haluaa syöttää. Kyllähän niitä maalipaikkoja tuli riittävästi 1-2 maalin tekemiseen mutta viimeistely oli mitä oli. Keskuspuolustus ja Szczesny pelasivat ihan hyvällä tasolla, vaikka muutama virhe toppareillekin eilen osui.

  Keskikentällä Ramsey-Wilshere ei oikein toimi. Näissä kahdessa ottelussa silti Ramsey on ollut huonompi. Jollain tapaa kurinalaisuutta puuttuu, liiaksi kaikkea neppailua ja kikkailua. Sekä sitten kaksi melko hölmöä korttia. Ehkä tuli heppoisesti, mutta itse Ramsey antoi tuomarille mahdollisuuden. Ei ole välttämättä edes huono asia, että ensi viikolla Ramsey on katsomossa ja Wilshere pelaa.

  Ehkei pelin nyt täysin valmista voi odottaakaan elokuussa olevan. Mutta kyllä siellä on nyt tekemistä että palaset alkaisivat loksahdella kohdilleen. Sitä rotaatiota tässä hieman toivoisi, sen verran epätasaista tekemistä on useammalla pelaajalla ollut, etenkin hyökkäyssuuntaan. Artetan sairasloman pituudeksi arvailtu jopa kuukausia. Kenties tämä voisi hieman aktivoida taas toimimaan siirtomarkkinoilla.

 4. Vaikka Tuhnu oli kentällä potenssissa 3, häntä ei vaihdettu Cambelliin. Onko niin, että Arsene säästää kaveria, ettei loukkaantuisi ennen kuin myydään tai laitetaan lainalle…

  • Tuhnu pysyi kentällä, koska häntä tarvittiin puolustuspään pääpalloihin, esim. kulmissa. Cambellistä ei siihen rooliin olisi.

 5. selityksiä voi löytyä miksi tuhnu ei pelaa hyvin tällä hetkellä, mutta eikö tämän kokoisessa seurassa ole edes toista samantasoista hyökkäjää laittaa kentälle, jolla voisi olla parempi päivä??? Eihän noita huippukärkiä aivan puissa kasva, mutta olisi edes joku??

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s