Samalta näyttää tämäkin kausi ongelmien ollessa tiedossa, mutta korjaamattomina

Kaksi kauden ensimmäistä virallista ottelua ovat jättäneet todella paljon miettimisen aihetta. Joukkue vaikuttaa olevan todella kaukana siitä iskusta, jolla voisi odottaa menestystä tulevan. Hyökkäyspelaaminen on aivan karmeata katsottavaa ja paikkoja ei saada luotua, vaikka vastustajat ovat olleet kaukana terävimmästä kärjestä.

Perusongelma eli loukkaantumiset ovat jo vahvasti kuvassa mukana, vaikka vasta ollaan ihan kauden alussa. Gibbs, Arteta ja Sanogo ovat liittyneet Walcottin sekä vesijuoksukuningas Diabyn seuraksi sairastuvalle. Myös Koscielny pelaa jo vähintään pienellä riskillä loukkaantumisen osalta. Toisaalta jos haluaa yrittää jotain positiivista nähdä, niin mahdollisesti Artetan ja Sanogon loukkaantumiset voisivat herättää Wengerin tekemään hankinnat noille paikoille.

Epätodennäköistä tämä kuitenkin on, sillä miksi ihmeessä Wenger nyt muuttaisi parin loukkaantumisen takia toimintatapojaan, kun ei ole tehnyt sitä vuosikymmeneen, vaikka monet ongelmista ovat olleet kaikille selkeästi nähtävillä. Sanogon loukkaantuminen ei kai ole mikään vakava, joten Wenger voi rauhassa jatkaa viimeisimmän projektinsa kanssa puuhastelua joukkueen menestyksen kustannuksella. Artetan puolestaan korvaa Flamini ja varmaan managerimme papereissa edelleen joukkueessa mukana roikkuva Coquelin on ihan pätevä varavaihtoehto ranskalaiselle aina kapteenin paluuseen asti.

Samat naamat näyttävät tälläkin kaudella olevan avauksessa ottelusta toiseen ja rotaatiosta ei ole mitään näköhavaintoa. Ainoat vaihdot avaukseen näyttävät tulevan taas pakon sanelemana eli loukkaantumisten seurauksena ja pienemmässä määrin pelikieltojen. Ei tarvitse olla suuri selvänäkijä nähdäkseen, että muun muassa Ramsey on peluutettu puhki jo hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta ja luultavasti loukkaantuneeksi asti.

Sitten on pakko ottaa kantaa tähän Fabragasin tilanteeseen, joka nousi miehen loistavan maanantaisen esityksen johdosta jälleen esille. Perustelkaapa vielä kerran miksi Wengerin kannatti päästää maailmanluokan pelaaja alihintaan kilpailijaan, kun Cesc olisi omien sanojensa mukaan halunnut palata tykkimiespaitaan?

Samaan aikaan meillä on keskikentälle Diaby, Coquelin, Arteta, Rosicky, Cazorla ja Wilshere, joista kaikista olisi voinut luopua jos siis tila olisi ollut todellinen hankkimatta jättämisen syy. Todellisuudessa kaikista ei olisi edes tarvinnut hankkiutua eroon, vaan jo pari olisi riittänyt.

On käsittämätöntä kuinka väitetään, että Fabregas ei olisi mahtunut joukkueeseen. Eikö managerimme voi kenties kokeilla jotain muuta ryhmitystä, esim. keskikentän timanttia, joka olisi mahdollistanut Özlin, Ramseyn ja Cescin samanaikaisen pelaamisen. No vastauksen tiedämme, sillä Wenger ei todellakaan ole edes halukas kokeilemaan jotain muuta kuin kiveen hakattua yhden kärjen ryhmitystään, jonka kaikki vastustajat ovat tienneet jo vuosia.

Tällä kaudella, jos Wilshere pysyy kunnossa, tulee mies pelaamaan kovan määrän otteluita juuri tuossa keskikentän keskimmäisessä roolissa, joka olisi Fabregasin paras pelipaikka. Ei paljoa naurata, sillä tasoero on karmaisevan suuri entisen kapteenimme hyväksi. Toisin sanoen nykyiselläkin ryhmityksellä Fabregasille olisi varmasti riittänyt peliaikaa enemmän kuin tarpeeksi ja joukkue olisi vahvistunut selkeästi.

Vuosikausia on myös aina valitettu kuinka rinki on liian kapea loukkaantumisten ja väsymyksen iskiessä. Tämähän on Wengerin joka vuotinen selitys, kun pelit alkavat mennä heikommin. Nyt saatavilla olisi ollut huippulaatua ja vieläpä edellisesti, kun vertaa markkinoilla moniin muihin siirtyneisiin pelaajiin. Ei vain kelvannut, koska managerimme suunnaton ego ei kestänyt ottaa kerran lähtenyttä pelaajaa takaisin, vaikka se olisi ehdottomasti ollut joukkueen edun mukaista.

Vaikea nähdä minkään olevan erilailla tällä kaudella suurta kuvaa katsoessa. Nelossija on se maksimi ja senkin saavuttaminen saattaa koventuneesta kilpailusta johtuen olla entistä hankalampi saada pidetyksi. Joukkueessa on aivan liian monta ilmiselvää puutetta suurimpana managerin kyvyttömyys, jotta mistään todellisesta Chelsean tai Manchester Cityn haastamisesta voitaisiin puhua ja sama koskee ehdottomasti Mestareiden liigaa.

Tilannetta ei todellakaan pelasta edes yksi topparihankinta, jolla päästään vasta suurin piirtein viime kauden tasolle puolustuspään pelaajista ja vaihtoehdoista puhuttaessa. Edelleen kaksi suurinta ongelmakohtaa ovat ratkaisematta eli hyökkääjä ja puolustava keskikenttäpelaaja. Molemmat hankinnat pitäisi olla todellisia vahvistuksia joukkueeseen, mutta ainakaan henkilökohtaisesti en usko hetkeäkään tuollaisten pelaajien olevan tulossa seuraavan reilun 10 päivän aikana uuden topparin lisäksi.

Mainokset

13 thoughts on “Samalta näyttää tämäkin kausi ongelmien ollessa tiedossa, mutta korjaamattomina

 1. Numeroita rakastaneet muuten ovat katsoneet, että Arsenal oli viikonlopun lyhyin ja kevyin joukkue. Ei ihme, että ainoa miehen kokoinen pelaaja (Sanogo/Giro) ovat tärkeitä. Puolustuksessa.

 2. Nyt oli jo Blogistinkin mittapuulla poikkeuksellisen masentava päivitys.
  En allekirjoita nelos sijaa liigassa yhden pelin jälkeen. Cescin päästäminen Portugalilais hobitin hihnaan oli pyöristyttävin hetki sitten Rvp:n myynnin mutta siitäkin ollaan marmatettu jo niin monta kerta, että ei se itkemällä parane.

  Jos saataisiin keskikentän ankkuri joka on myös hyvä pääpalloissa, olisi meillä heittää ideaali tapauksessa erikoistilanteisiin (hyökkäys ja puolustus) Merte, Kos, Giru ja tämä ankkuri, näin ollen ei tarvitsisi pitää aina Girua tai Yaya kolmantena topparina. Ja voitaisiin kokeilla muitakin hyökkääjiä.

 3. Nyt sen Khediran voisi viimein hankkia vaikka sitten 200000/viikko palkalla. Ihan sama lasketaanko puolustavaksi, hyökkääväksi vai box-to-box pelaajaksi. Kyseessä on kuitenkin laatupelaaja, joka on valovuoden Artetaa edellä kaikissa mahdollisissa rooleissa ja samat sanat pätee myös Wilshereen.

  Kärjessä on myös pakko yrittä jotain muuta. Helpointa olisi tietenkin antaa vastuuta joko Campbelille tai Podolskille. Tuskin tapahtuu…

 4. Mä sanon edelleen, että Fabregasin tulo kaatui palkkapyyntöön. Ei voisi olla niin, että Fabregas palaisi kovapalkkaisimmaksi pelaajaksi sen jälkeen kun vaatimalla vaati siirtoa. Ja kun roolituksessa Özil on edellä. Jos syy on jokin muu (Wengeriä ei nyt vain hotsittanut yms.), niin sit on vaikea käsittää.

 5. Kyllä vituttaa jos Balotelli menee Liverpooliin ja me katsellaan tota umpi-hidasta Giroudia taas koko saatanan kauden. Ei jaksais. Mikä tämä juttu edes on, että Wenger hankkii nykyään tällaisia Sanogo, Giroud, Bendtner, Chamakh tyyppisiä hujoppeja kärkeen??

  • Tuollaisen target pejaajan tärkein ominaisuus lienee muiden pelaajien mukaan tuominen hyökkäyksiin. Kyllähän kunnossa ollessaan Giru nättejä palloja pudotteli Theolle ja Ramsaylle. Tänä vuonnakin vielä tulee niitä pudottelemaan Alexisille ja muille.
   Tai sitten putoaa itse penkille.
   Pelkkänä puolustavana hyökkääjänä ei jengin ykköskärkeä voi roikuttaa.

   Ei ole tainnut tulla yhtään kunnollista keskitystä Girun päätä kohti kahdessa ensimmäisessä kovassa pelissä.
   Toki Giru tekee targetiksi harvinaisen vähän maaleja päällän vaan enemmänkin painii ittensä sinne vitosen sisään ja neppaa siitä sisään puolustajan edestä.

 6. Ei järin hyviä siirtohuhuja. Balotelli menossa Pooliin ja hinta ei ole paha. Sisältää riskinsä, mutta tuolla iällä taloudellinen riski olisi kuitenkin melko pieni. Hinta jopa alle puolet versus Cavani tai Falcao. Lisäksi huhut Podolskin lähdöstä hieman lisääntyneet. Poldin lähtiessä ykkösjoukkueesta olisi kadonnut kesän aikana Viviano, Fabianski, Sagna, Vermaelen, Bendtner sekä sitten Poldi. Ja tulleita olisi Ospina, Debuchy, Chambers, Sanchez ja Campbell. Vahvistuminen jää melko marginaaliseksi eikä rinkiin olisi tullut lisää leveyttä. Eikä 3/4-toppari tätä oleellisesti muuta.

 7. Nythän ei pitäisi Poldia myydä, kun vasempaan laitaan ei pelaajaa ole tullut. En usko Sanchezin pelaavan siellä lainkaan. Ja muutenkin yleisessä hyökkäyspalapelissä Sanogon ja Campbellin taso on iso kysymysmerkki.

  Balotelli menköön Pooliin, mutta keskikentälle tarvitaan vähintään yksi mies. Kyllä hyökkääjäkin kelpaisi. Jopa sen kreikkalaiset sinetöiminen on taas totutun vaikeaa, vaikka topparin tarpeeseen ei jää mitään epäselvyyksiä.

  Valitettavasti keskikentän loukkaantuminen näyttää herättäneen Bayernin Beckenbauerin ja uhoa löytyy Khedirasta. Kun jonossa on saksalaisen perässä myös Chelsea, mahdollisuudet Arsenal-paitaan ovat todella ohut.

  Hyvin keskivaiheilla mennyt siirtoikkuna uhkaa päättyä pannukakkuun. Elokuun viimeisinä tunteina jämälaarin äärellä ja ehkäpä vesiperä kuten tammikuussakin.

 8. Blanc höpisee Rabiotin kaupan olevan valmis. Muitakin seuroja kai on kintereillä, mutta eiköhän Wenger ole lämmitellyt pojan niin valmiiksi, että Arsenal on osoite.

  Hirveän paljon pantaisiin näin ollen kahden superjunnun varaan: Rabiot ja Chambers. Kumpikaan ei toki avauksen selvä valinta, mutta peliaikaa lienee tulossa aika paljon yksinkertaisesti siksi, että hyviä vaihtoehtoja on niin vähän. Miten se olikaan, you never win anything with kids..?

 9. Siirtoikkuna näytti tosiaan puolessavälissä meidän kannalta hyvältä mut kaksi suurinta ongelmakohtaa on edelleen täyttämättä ja taitaa jäädäkin……
  Cescin hankkimatta jättämistä en tule ikinä antamaan jäärälle anteeksi , sylettää katsoa kun johtaa sinisessä äklöpaidassa joukkueensa mestaruuteen.

 10. Issen kanssa samoilla linjoilla, että eiköhän tuo Cescin palkka ollut iso tekijä. Jos siis huhut 200k/vko pitävät paikkansa. Ja vaikea myös arvioida, että mikä miehen itsensä halu oli tulla takaisin. Oletuksena siis kuitenkin on, että Ramsey ja Özil ovat ykkösvalinnat pelipaikoilleen. Jos joku toinen työnantaja tarjoaa isomman vastuun ja paremman palkan, niin ei tuollaiseen liene vaikea tarttua. Eiköhän puheet siitä, että Wenger ei ota vanhoja pelaajia takaisin voida unohtaa. Sitä nyt en ymmärrä alkuunkaan, että mitä tekemistä tällä on Wengerin egon kanssa. Se lienee lukijoiden tiedossa, että blogisti ei Wengeriä arvosta lainkaan. Mutta onhan se nyt aika kornia esittää täysin subjektiivisia näkemyksiä mukamas faktoina.

 11. Wenger on mun mielestä velkaa meille sen, että saa kertoa tyhjentävän totuuden miksi Cesciä ei meille hommattu.
  Vai joko on kertonu?

 12. usein olen Villen kanssa samaa mieltä, mutta tässä Cesc-casessa käännyn Issen kannalle. mies hinnoitteli itsensä pihalle. nyt kun muutenkin meillä on vähintään kummallinen palkkarakenne niin ei se ainakaan normalisoitunut olisi jos itsensä joukkueesta kiukuttelemalla ulostanut Cesc olisi tullut palkkakuninkaaksi. hyvä vain että meni muualle, toki Chelsea kismittää. samoin olen vain tyytyväinen että Balotelli-miina väistettiin. se etten näitä jamppoja joukkueeseen halua ei kuitenkaan tarkoita etteikö Jäärän tulisi joku hankinta vielä tehdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s