Liigassa kauden vierasavaus vuorossa Evertonin Goodison Parkilla

Turkin matkalta saatiin kohtalainen tulos, ei niin hyvä kuin aiempina vuosina Mestareiden liigan karsinnan samaisessa vaiheessa, mutta joka tapauksessa tulos on riittävä pitämään meidät selkeinä ennakkosuosikkeina etenemään lohkovaiheeseen.

Tänään ei kuitenkaan ole kyse Mestareiden liigasta ja tulevan keskiviikon ottelun ei pidä kummitella missään nimessä managerin tai pelaajien mielessä. Everton on mille tahansa joukkueelle vaikea vastus ja erityisesti kotikentällään se pystyy voittamaan melkein kenet tahansa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita tai saisi tarkoittaa meidän tyytyvän mihinkään muuhun kuin voittoon. Tämän pitää olla ehdottomasti asenne ja se ainut tavoite illan kamppailuun.

Silti jos rehellisesti puhutaan, niin ottaisin tänään tasapelin jos sitä ennakkoon tarjottaisiin. Pelimme on näyttänyt todella pahasti keskeneräiseltä kahdessa aiemmassa ottelussa, vaikka vastus on ollut selvästi heikompi kuin Everton. Tähän lisättynä viime kauden nöyryytys vastaavassa ottelussa ja ennen kaikkea se, että Wenger ei todistetusti paljoakaan muuta ryhmitystä tai taktiikkaa, vaikka se olisi havaittu heikoksi tai jopa katastrofaaliseksi tietyissä peleissä ja tiettyjä vastustajia vastaan.

Meidän kokoonpanossa voi olla jotain muutoksia. Muutokset, jos sellaisia nähdään, tulevat olemaan Mestareiden liigan toisesta osaottelusta johtuvia. Se on Wengerille tärkeämpi kuin tämän päivän ottelu ja ehkä sen takia kierrätystä voidaan nähdä normaalia enemmän. Normaalissa tapauksessa mentäisiin pelkästään loukkaantuneen Artetan vaihtamisella Flaminiin.

Tänään edellä mainituista asioista johtuen ei ole kovin helppo veikata avausta, mutta jotain tällaista se saattaa olla:

Szczesny

Debuchy-Mertesacker-Chambers-Monreal

Wilshere-Flamini-Ramsey

Sanchez-Giroud-Rosicky

Mieluummin kuitenkin näkisin Rosickyn Wilsheren tilalla ja Oxin tai Campbellin vasempana laiturina. Koscielnyn veikkaan saavan lepovuoron jos Merte on pelikuntoinen. Tämä jos joku tapahtuessaan todistaa, mitkä ottelut olivat tärkeimmät näistä kolmesta. Cazorlaa saatetaan lepuuttaa samasta syystä, mutta tämän näen vain olevan hyväksi joukkueelle, sillä Cazorlan ei pitäisi missään tapauksessa olla laiturin paikalla avauksessa. Ei ainakaan silloin, kun hyökkääjänä on Giroud.

Saksalaiskolmikkomme saattaa olla mukana tänään, mutta Merteä lukuun ottamatta en usko muiden olevan avauksessa. Özil tulee luultavasti vaihdosta jossain vaiheessa sisään ja samaa toivoisin ehdottomasti Podolskin kohdalla, mutta tuo tuskin toteutuu. Hyvä jos joukkueen paras viimeistelijä on edes kokoonpanossa.

Kotijoukkueen pelaajatilanteesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta ainakin yksi lupaavimmista englantilaisista keskikenttäpelaajista eli Barkley on loukkaantumisen takia sivussa. Coleman ei myöskään pelannut avauskierroksella, mutta saattaa tosin olla jo kuntoutunut. Meidän kannalta olisi parempi jos irlantilainen olisi vielä sivussa tämän ottelun, sillä sen verran hyvästä pelaajasta on kysymys. Coleman olisi ollut oma valintani ehdottomasti ennen Debuchya Sagnan korvaajaksi.

Erikoistilanteissa kotijoukkue on vahva, joka ei ole hyvä merkki tietäen meidän haavoittuvuuden niissä varsinkin jos Mertesacker on edelleen poissa avauksesta. Baines on liigan parhaita vapaapotkujen ja kulmien antajia ja lisäksi miestä e ole syytä päästä keskittämään vapaasti laidaltaan. Saa nähdä pelaako Lukaku kärjessä vai jälleen oikealla Monrealia vastaan, kuten viime kaudella Martinez onnistuneesti ennätyshankintaansa peluutti.

Bainesin ja Lukakun lisäksi Evertonissa on paljon mielenkiintoisia pelaajia, mutta varsinkin keskikentällä Flamini, Ramsey ja kuka kolmas pelaakaan saa onnistua todella hyvin, sillä Evertonilla tuo osa-alue on hyvin hallussa McCarthyn, Barryn, Besicin, Osmanin ja Gibsonin ollessa vaihtoehtoja, vaikka Barkley on loukkaantuneena. Ainakin ensin mainittu olisi myös meillä avauksen mies puolustavan keskikenttäpelaajan tontille.

Periaatteessa tasoeron kaikesta huolimatta pitäisi olla meidän eduksi edelleen, mutta ei todellakaan enää niin selvästi kuin vuosia sitten. Tämä voidaan laskea jonkin asteiseksi huippuotteluksi ja näissä managerien taktiset taidot sekä kyky saada joukkue viritettyä huippuunsa ovat ratkaisevia tekijöitä. Valitettavasti Martinez vie ainakin omissa papereissani selkeästi pidemmän korren Wengeriä vastaan tässä vertailussa. Eihän se vielä tietysti takaa vielä mitään varmaa, mutta antaa varmasti hyvät lähtökohdat otteluun kotijoukkueelle.

Meidän voitto olisi jonkin asteinen yllätys ja tasapeli ihan kohtuullinen tulos. Se on sitten eri asia miksi on tultu tilanteeseen, että Evertonia vastaan pitää olla tyytyväinen tasapeliin. Joka tapauksessa vähistä ennakko-odotuksista huolimatta kyseessä on pelipäivä.

COME ON YOU GUNNESRS!!!

Mainokset

74 thoughts on “Liigassa kauden vierasavaus vuorossa Evertonin Goodison Parkilla

 1. Hieman yllätti, miten heikosti Evertonkin aloitti. Evertonia ei MM-kisat liikaa rasittaneet ja matkustivat kotiinkin ajoissa. Mutta sehän olikin vieraissa, Toffeesilla on usein nahkeaa se vieraspelaaminen ja siksi ei menestystä (UCL-paikka).

  Oikeastaan kiinnostavaa on tässä se, miten lähtee Wengerin rotaatio käyntiin ja peluutetaanko 2 vk treenanneita saksalaisia miten Everton- ja Besiktas-peleissä. Nyt todellakin olisi rotaation paikka, mutta maltillisesti. Campbell ja Rosicky olennaisimpina vaihtoehtoina, mutta oikeastaan panisin Jackin tilalle Oxin keskikentälle, koska suunnanmuutosta pitäisi parantaa varsinkin vieraspeleissä. Santi jatkanee väsyneitä esityksiään vasemmalla.

  Aika huonot ennakko-odotukset kahden virallisen pelin ,perusteella. Arsenal ei ole kunnossa ja treenata ei ehdi. Wenger kyllä saa vanhaan tapaan hyökkäyspelin kasaan joskus syyskuussa, siinä hän on aika hyvä, mutta alkaako taas alakerta samalla vuotaa, kuten niin usein?

  Sanogolle ja Sanchezille toivoisi viikon sisään kuparisen rikkoutumista jo säälinkin vuoksi. Aina kiusallista, kun oman suosikin jonkun pelaajan kohdalla aletaan laskeskella maalittomuusminuutteja. Ja Arsenalin kohdalla mediamylläkkä Sanchezin floppaamisesta on vain muutaman viikon päässä, ellei tahti parane.

 2. Maailmanmestari Podolskin myyminen tässä hyökkääjätilanteessa on/olisi taas kyllä erinomaisen typerä veto manageriltamme.

  Toisaalta eipä Wengerin neroutta käy kieltäminen kun viivyttelyllään jo puolitti Khediran hinnan ja sai vielä vaihdettua Giroudin Cavaniin. Reussiltakaan ei puutu enää kuin nimi paperista ja puolustuskin se vaan tiivistyy kun Vermaelen vaihtuupi kreikkalaiseen ja West Hamin Riediin.

  Hyvältä näyttää. Kyllä.

 3. sataa viittäkymppiä ajoin eilen illalla harrikalla lepikkoon että heilahti. Vieraat naiset hoiti ja saunotti hyväksi ja nyt vaan Matchia ootellaan. Neverton ottaa kunnolla käkättimmeen, 0-3. OX, OG ja AR.

 4. Arsenal team to play Everton: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Chambers, Monreal, Flamini, Ox, Wilshere, Ramsey, Ozil, Alexis

  • Martinez iskee joukkoinern kaiken hyökkäysvoiman Monrealin laidalle. Puhutaan hyökkääjähankinnoista ja puhutaan vaikka mistä, mutta vaspa on meidän akuutein (jo krooninenkin) ongelmakohta. Sen tietävät kaikki vastustajien koutsit, mutta Wenger ei näköjään…

   Poldin myyminen olisi/on sulaa hulluutta, mutta niinhän tuossa näyttää väistämättä käyvän. Harmi. Poldi on twiittiensä perusteella jo Saksassa.

 5. Poldin myymisen täytyy tarkoittaa jotain hyökkäysostosta. Miten muuten muka pärjätään, kun vasemmalla ei osaa pelata kunnolla Ox, Sanchex eikä Walcott. Ainoa vaihtoehto olisi Cazorla? Campbellilla ei ole näyttöjä ja Rosicky oli laidalla surkea.

 6. Vai vetääköhän mesut maajoukkuemaisesti laidalla? Toimis varmana paremmin ku jack laidalla. Parasta on giroudin penkitys saksalaisten paluun ohella.

 7. Ainakin Wenger on herännyt siihen, että Giroud ei kuulu avaukseen. Saas nähdä, pistääkö kaiken luoton Sanogoon ja tuuraajana myös Sancheziin.

 8. Chambers vähän myöhästyi paitsionoususta ja vapaa puskupaikka. Ehkä oli pieni mahdollisuus konsonantilla torjua, mutta paha oli.

 9. Tää on kaiken kaikkiaan ollut aika kuraa: yritetään boksin rajalla jotain pikkunäppärää, Alexis juoksentelee sinne tänne ja harhasyöttötalkoisiin osallistuvat melkein kaikki.

 10. Paitsiomaalilla 2-0 johtoon. Pienen ihmisen iloinen lauantai-ilta, suosikki ottaa nokkaan niin että tuntuu. Puuttuu enää joulukortti ja pari loukkaantumista.

 11. Joukkue on aivan sekaisin. Oli pakko luopua Twitteristä, sillä en jaksanut enää tuota Wengerin ”rinkirunkkausta”. Uskomatonta, ettei omia virheitä edes myönnetä.

 12. Helppo ennustaa, että viime kauden vieraspainajainen vaikeilla areenoilla jatkuu. Munatonta ja huolimatonta. Maltan tuskin odottaa Stamfordin ja Anfieldin jännitysnäytelmiä.

 13. Sanchezin aloitus Englannissa on osoittautumassa varsin vaikeaksi. Ei kyllä mitään yhteisymmärrystä muun joukkueen kanssa. Puheet piikissä pärjäämisestä vaikuttavat myös aika epäuskottavilta, ei hän nyt ole pelannut siellä kuin pari minuuttia, mutta boksin tappajavaistoa en paljon huomannut.

 14. Hoh hoijaa , eipä oo mitään opittu viime kaudelta ?
  Toinen maali oli paitsio ja sitä ennen kenties virhe mutta se ei kumoa tosiasiaa että peli on täyttä kuraa tällä hetkellä.
  Lauma alisuorittajia kentällä.
  Wenkkuhan tulee nyyhkyttämään tuota toista maalia pitkään ja mahdollinen perseraiskaus on sitten vahinko ( kauden ensimmäinen sellainen )

 15. Siellä on nyt laituri kärjessä, mikä sinänsä joukkueen hyökkääjätilanteen huomioiden on ok, kymppipaikan pelaajat laidoilla ja keskellä, vasenpakki varmistavana keskikenttänä ja oikea pakki topparina.

 16. Sinänsä Wengerin puheet siitä, että kausi alkoi liian aikaisin, on tietenkin naivi. Käytettävissä oli englantilaiset ja Ramsey liki koko preseasonin ja nämäkin ovat heikossa vireessä. Varsinkin Oxin kehitys junnaa paikallaan. Ainakin nämä kundit olisi voinut saada vireeseen.

 17. Vietiin sitten Evertonilta pilkku. Voidaan kai sitten hyvällä omallatunnolla lopettaa mussutusta paitsiomaalista (joka se kyllä oli)

  • Ja ihan hyvin ois voinut saada. Toivon todella, että wenger ei mussuta matsin jälkeen paitsiomaalista.

 18. Ainoa hyvä puoli tässä pelissä on, että se herättää tämän palstan taas eloon.

  Wengerillä kun on kokemusta näistä paniikkihankinnoista niin veikkaan, että paniikkihyökkääjä (lue Eto’o) tulee vielä tässä ikkunassa.

  • Yllättävää että palsta herää eloon kun Arsenal on tappiolla! Varmaan enemmän kommentteja kuin fa cupin finaalissa!

 19. AIka kevyesti on Evertonin rehdit lädit oppineet vetämään munat maihin. Ei se mitään ratkaisu, mutta taktiset katkot on muilla hyvin hallussa.

 20. Giron paikat toki enemmän mitä Sanogo ja Sanchez saivat yhteensä. Mutta ei paikoilla peliä mitata, pikku hiljaa saisi onnistuakin. Tämän matsin kiri ja nousu eivät näytä onnistuvan, mikä ei varinaisesti yllätä.

 21. Tää matsi on täysin linjassa palace- ja Besiktas-matsien kanssa. Heikosta vastustajasta nihkeä voitto, keskinkertaisen kanssa tasuri ja hieman paremmalta pataan. Paitsi jo Campbell kääntää lopussa.

 22. Tasoitus hieno juttu, mutta kyllä joukkue on helkkarin sekaisin. Ei missään nimessä saa olla tyytyväinen tälläisen peliesitykseen.

 23. No huh huh …

  Täytyy myöntää et ite olin jo heittäny kirveen kaivoon mut onnex joukkue oli eri mieltä

  Syvemmät analyysit myöhempää , voitettu piste .

 24. Kommentit: 12 ennen peliä, 2 0-0 tilanteessa, 43 tappiotilanteessa, 8 tasatilanteessa ja matsin loputtua.
  Tää blogi kuolee ku arsenal voittaa mestaruuden. 😄 No ainakaan blogistin on turha nillittää. Tasuri tuli! No joo, olihan tää taas vähän mitä sattuu, mut jokainen varmaan ties et ei oo helppo matsi tulossa. Itse ihan hyvillä fiiliksillä eteenpäin 👍😎

 25. Seinän takana asuu vuokraemännän tyttö. Metelistä valitettu Giroudin maalin jälkeen. Häätö lähellä.
  Aivan se ja sama…tasuriki tuntu kuiten voitolta!
  C’mon Gooners!

 26. Punavalkoisissa kävin pyyteleen meteliä anteeksi. Ei mittään, nuoli vielä mun tekohampaat puhtaaksi.

 27. Aika erikoinen maalitilasto: kauden neljästä maalista kolme on syntynyt tuomarin antamalla lisäajalla (yksi ekan puoliajan lisäajalla ja kaksi tokan jakson) ja se varsinaisellakin peliajalla tehty 83. minuutilla. Kannattajien hermoja voisi hieman säästää tekemällä jokusen maalin hieman aiemmin.

 28. Wengerin mukaan Giroud’n nilkka ei näytä kovin hyvältä. Keskiviikkona jälleen Sanchez kärkeen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s