Todella yllättävä piste tuliaisina pelitapahtumat huomioon ottaen

Everton – Arsenal 2-2 (2-0)

Loppujen lopuksi tämä on tulosurheilua, joten sen suhteen ei voi olla mitenkään äärimmäisen pettynyt. Päinvastoin ihan puhtaasti pisteitä tarkastelemalla vierastasapeli Goodison Parkilta ei ole niitä huonoimpia tuloksia. Lisäksi ainahan tasapelit näin päin jättävät paremman maun kuin, että olisimme menettäneet kahden maalin johdon viimeisen 10 minuuttisen jälkeen, vaikka koko peli olisi ensin ollut täysin hallussa siihen asti.

Kahden maalin tappioasemasta nouseminen ei koskaan ole helppoa, ei etenkään vieraskentällä kovaa vastustajaa vastaan. Tästä on ehdottomasti annettava plussa joukkueelle, sillä epätoivoisessa paikassa se jaksoi yrittää loppuun saakka. Tuo taistelu palkittiin pisteellä, joka toki oli paljon myös Evertonin heikkoutta, kun se lopetti täysin pelaamisen ja uskoi voiton olevan jo takataskussa.

Viimeistä vajaata varttia lukuun ottamatta ottelu kulki lähes täysin kotijoukkueen suunnitelman mukaan ja sen hallinnassa. Näytti varmalta, että tulee toisinto viime kauden tappiosta, mutta ihmeitä näemmä tapahtuu. Olimme suurimman osan tuosta ensimmäisestä 75 minuuttisesta askeleen tai parikin jäljessä sinipaitojen hyökätessä ja pitäessä palloa enemmän ja ennen kaikkea vaarallisemmilla aluilla.

En tiedä mitä kesän aikana on tapahtunut, mutta me emme tahdo päästä edes enää maalipaikoille. No toki samaa ongelmaa oli paljon havaittavissa jo viime kaudella. Ensimmäisen jakson aikana emme saaneet yhtään kunnon maalipaikkaa tai vetoa, johon Howard olisi todella joutunut venyttämään. Tämä on todella huolestuttavaa, kun ottaa jo huomioon, että viime kaudella teimme yli 30 maalia vähemmän kuin kaksi sarjan kärkijoukkuetta.

En todellakaan jaksa syyttää pelkästään pelaajia, vaikka edelleenkään en pidä Sanchezia ratkaisuna meidän hyökkääjäongelmaan. Chileläinen on omissa papereissani enemmän laituri tai ei ainakaan hyökkääjä yhden kärjen systeemissä. Toki jos pelaisimme kahdella kärjellä, niin se saattaisi olla aivan eri asia, mutta tuota ei tapahdu, kuten me kaikki tiedämme.

Tuloksesta huolimatta joukkueiden systeemeissä huomasi huikean eron, vaikka molemmat pelasivat periaatteessa samalla kenttäryhmityksellä. Olen kauan sanonut, että pelaajia voimme vaihtaa maailman tappiin asti, mutta niin kauan kuin Wenger jatkaa managerina, niin mitään suurempaa muutosta tuloksiin tuo pelaajien vaihtaminen ei tuo.

Lyhyesti sanottuna Martinez on manageri, joka elää tässä päivässä ja ymmärtää nykypelin, mutta meidän ranskalaismanageri on tippunut jo vuosia sitten kehityksen kirkkaimmasta kelkasta. Sitä ei todella harvinainen nousu kahden maalin tappioasemasta yhdessä pelissä muuta miksikään. Vaihtaisin Wengerin välittömästi Martineziin jos tuo olisi mahdollista.

Toisaalta ottelusta jäi kuitenkin positiivinen maku lopun huikean nousun johdosta. Sitten taas jos katsoo isompaa kuvaa ja peliesitystä ja samoja ongelmia, jotka ovat olleet vuosikaudet esillä, niin ei se paljoa lupaa jatkossakaan. Jos teet asiat samalla tavalla kuin aikaisemminkin, niin turha odottaa mitään suuria muutoksia tuloksissa. Tämä jos joku pätee Wengerin tekemiseen.

Olemme aivan liikaa maalinteon suhteen Ramseyn varassa. Eilenkään walesilainen ei pelannut todellakaan hyvin, mutta siitä huolimatta onnistui maalinteossa. Giroudin onnistuminen oli tärkeä, mutta valitettavasti en näe miehen osuvan jatkossakaan kovin usein, kuten eilinen viimeistetarkkuus osoitti. Paikkoja oli useampaankin maaliin ja muut yritykset hyvistä paikoista eivät menneet edes maalia päin.

Neljä pistettä kahdesta liigapelistä ei ole mitenkään katastrofi ottaen huomioon eilisen olleen viiden vaikeimman vieraspelin joukossa. Esitykset ovat ne kuitenkin, jotka antavat aihetta huoleen suuressa määrin. Seuraavana on vastassa Besiktas keskiviikkona ja sitten sunnuntaina sarjanousija Leicester vieraskentällä. Katsotaan mihin suuntaan tämä homman lähtee kääntymään ja tapahtuuko peliesityksissä mitään muutosta.

Mainokset

16 thoughts on “Todella yllättävä piste tuliaisina pelitapahtumat huomioon ottaen

 1. Nyt Wengerin vaihdot kyllä toi pisteet. Kuka haluaa nähdä Campbellin tekijänä, kuka Cazorlan.

  Marina pois ja turkkilaisia turpaan. Sen jälkeen kauden toinen startti.

 2. Oli Giroud millanen tuhnu tahansa niin perkeleellinen takaisku on jos nyrjähtänyt nilkka syö useammankin pelin. Everton -peli valitettavan selkeästi osoitti sen, että Giro on meidän jengistä kuitenkin tällä hetkellä se ainoa vakavasti varteenotettava kärkimies. On sentään jotain preesensiä ja pakit ei voi ihan nauraa boksista pihalle. Onni onnettomuudessa on se, että tähän mennessä ollaan kuitenkin saatu ihan kohtuullisia tuloksia paskoista esityksistä huolimatta. Nyt sitä pakkia, puolustavaa kk:ta ja kärkeä sisään ja vähän sassiin!

 3. En mää tiedä, mutta toi Wengerin itkeminen avustavalle erotuomarille, joka pelissä, jossa ollaan häviöllä on säälittävää ja oksettavaa. Katsoisi peiliin saatana! En tykkää katsella tollaista yhtään ja lähinnä myötähäpeä nousee jäärää kohtaan, kun tämä sama kaava toistuu kaudesta toiseen. Kertoo myös paljon persoonasta, että häviön tullen syitä ei etsitä itsestä vaan muista.

  • No johonkinhan sitä pitää Jääränkin turhautumisensa purkaa! Avustava tuomari on helppo kohde.
   Liekö ollut pilu kortilla viime aikoina Wengerilläki, en tiiä.

 4. Tulos eiliseltä oli loppujen lopuksi ihan ok, koska ei everton vieraissa ole millekään jengille helppo ollut moneen kauteen. Esitys taas oli pelottavan heikko ja tehoton, varsinkaan keskikentän keskusta ei pystynyt pitämään palloa tai luomaan kunnon tilanteita. Ramsey ei ole todellakaan pelintekijä, enemmänkin lampardin kaltainen hyvillä tehoilla viimeistelevä box-to-box-tyyppi. Jack ei pystynyt pitämään palloa, murtavia syöttöjä ei tullut yhtään ja haastot myös onnettomia. Flamini juoksee ja juoksee ja kolistelee, mutta siinä se olikin. Tuli artetaa todella paljon ikävä, vaikka jalka ei riitäkään, niin pelinrytmittäjänä on kuitenkin joukkueen paras.

  Hankinta kk:n keskustaan on pakollinen, jos everton pystyi tukkimaan keskustan, niin mihinköhän josen apinalauma pystyy.
  Eipä olisi Cesc kelvannut eiliseen ryhmitykseen peliä tekemään.

 5. Peli oli kyllä jälleen ihan vitun paskaa ja ei voi kun ihmetellä, että Everton luovuttaa pisteet viimehetkellä jo toista viikkoa putkeen. Kahdeksan voitotonta peliä peräjälkeen, eli ei ole kyllä hommat täysin linjassa sielläkään.

  Piste oli äärettömän tärkeä jo siinäkin mielessä, että näennäisen positiivinen alkukausi sai jatkoa. Nyt kun keskiviikkona CL-paikka varmistuu voi Wenger paineettomassa tilassa huoletta suorittaa puuttuvat kolme hankintaa. Khediran on pakko olla yksi niistä ja se toivottavasti tietää Wilsheren penkittämistä loppukaudeksi.

 6. Koska Javi Martinez loukkaantui, Bayern hakee korvaajaa ja se on tod.näk. Khedira. Jotkuthan eivät pidä Khediraa keskikentän pohjan pelaajana, mutta pikkuseura Bayernissa ehkä ajatellaan toisin.

  • Mulle riittäis Vidal, Cavani ja laadukas vaspa (Baines…:). Sillä vaan ei ole mitään väliä (mikä mulle riittää). Wenkulle riittää mm vaspan tontille lasaretti-Gibbo ja tämä Nacho-mään joka ei osaa puolustamisen perimmäisiä periaatteitakaan. Tämän nachoilijan yläpuolelle kun istutetaan mies (Özil) joka on kuullut laitalinkin puolustustehtävistä maajoukkuekavereiltansa niin homma on juuri sitä mitä eilen näimme. Näkiköhän mr Wenger?

 7. Tykkimiesten piinaviikko alkaa, kun punnerretaan viimeiset siirrot kasaan Euroopassa. Varmaan muutama iso ja makoisia siirtokin, mutta tuskin Arsenaliin.

  Pakko tässä mietiskellä, mikä olisi paras keino korjata nyt nähden jälkeen? Keskikenttä on ollut pahasti alakynnessä ja pelin eteneminen hyytyy täysin, kun vastustaja panee painetta ja estää pallot eteenpäin juoksuun. Arsenal joutuu ottamaan koko ajan syöttöjä naama omaan maaliin ja hyökkäykset menee pyörimiseksi ja hyörimiseksi. Kuuluisaa yhden kosketuksen kolmiopeliä ei juuri näy. Ramseyn ja Wilsheren pitemmät avaukset ovat melkoisen epäonnistuneita ja Flamini ei edes uskalla yrittää. Nopeita jalkoja kärjessä (Sanchez) ei saada lainkaan käyttöön, joten eipä Walcottkaan tällä pelitavalla paljon auta.

  Laiturien ja keskikentän liikkumista ja porrastusta pitää parantaa. Turha siellä ylhäällä on pinkoa rinta kaarella, kun pallo seuraa viiden minuutin päästä perässä. Ihmeen vähän keskinkertaisetkin vastustajat kuten Palace ja Besiktas jättää pelitilaa Arsenalille, ihan kuin kenttäalaa olisi leikattu kolmannes pois. Mitähän tosiaan on kesä treenattu? Fysiikka on kunnossa, mutta joukkue on kuin joukko yksilöitä, ei mitään yhteisymmärrystä.

 8. Tapsa: hyvin kelpaisi. Ainoastaan Bainesista pienet epäilyt: oli MM-höntsässä ihan vietävissä eli taso riittää valkkuun, mutta viimeistään sieniliigassa tulisi ongelmia. Joo, tiedän, Monreal ei ole ongelmaton…

 9. Spurs taitaa sitten johtaa liigaa viikon. Tuskin City Poolia tarpeeksi monella maalilla kurmoottaa huomenna.

  Tämä vaan niille iloiseksi tiedonmuruksi, joille liigan piikkipaikkaviikkojen laskeminen antaa suurta tyydytystä.

 10. Jäi myös eilen kiireessä tuulettamatta se, että Arsenal voitti pallonhallintaprosentit, joten oikeasti se oli parempi joukkue ja olisi ansainnut täyden pistepotin.

 11. Alustavien tietojen mukaan Sanogo ja Giroud eivät ole pelikunnossa Besiktasia vastaan. Ramsey ainoa toivo siis maalinteossa. Ai niin, mutta sehän on pelikiellossa.

 12. Pelottavaa kyllä spurgujen peli pyöri jopa melko näyttävästi ajoittain,prässipelikin näytti valitettavasti sujuvan kelvollisesti.munan konttaus onneks sentää jatkui.näkyykö ens viikon tsämppäripeli joltaa kanavalta vai meneeko striimailuks?

 13. Poldi on siis viimeisimpien tietojen mukaan menossa joko maanantaina tai tiistaina Juveen vuoden lainalle. Sopimusta on kaksi vuotta jäljellä, mutta ilmeisesti tässä haetaan pysyvää siirtoa Juveen osto-option kautta. Sinänsä ok, koska miehelle ei löydy valmentajan mielestä käyttöä, mutta vasemmalla pelaava kaveri mielestäni tarvitaan sitten nyt eikä tammikuussa tai ensi kesänä. Öziliä ei kannata istuttaa sinne, jos kymppipaikalle on tarjota Wilshereä tai Cazorlaa.

  Ihmeellistä on sitkeät huhut Campbellin siirrosta. Millä logiikalla tuo muka toimisi? Nytkin keskiviikkona on Sanchez ainoa edes jossain määrin uskottava hyökkääjä käytettävissä olevista.

  Ancelottin mukaan Khedira jää Realiin. Tämän hän on sanonut jo aiemminkin, en ole ihan vakuuttunut tukeeko seurajohto tätä näkemystä. Ilmeisesti näin kuitenkin käy.

 14. Kotkanpoika: Matsi näkyy joko Katsomon tai Uefan maksullisen striimin kautta. Maikkari on omassa erinomaisuudessaan valinnut tv-matseiksi bilbao-Napolin ja Malmö-Saltzburgin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s