Lisää ajatuksia Everton pelistä

Seuraavassa tulee vielä mietteitä lauantaisesta vierailusta Goodison Parkille. Emme olleet taaskaan valmiita otteluun, vaan nopeasti olimme tappiolla ja paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla isommatkin. Mistä tämä johtuu pelistä ja kaudesta toiseen, että ottelun alut ovat täyttä myrkkyä vastustajan ollessa vähääkään kovempi?

Avauskokoonpano oli kohtalaisen hyvä ottaen huomioon käytettävissä olevat pelaajat. Selvää oli, että Mertesacker ja Özil eivät olleet vielä valmiita peliin. Tuo ei ole mikään ihme, kun molemmilla oli ainoastaan takana puolitoista viikkoa harjoituksia ja ei ainuttakaan treenipeliä. Myös Sanchez näyttää keskenkuntoiselta tai sitten vain totuttelu uuteen joukkueeseen ja liigaan ottaa aikansa. Ehkä kyseessä on molempia, mutta ei eilinen mitään hyvää ollut ja ei ainakaan paranna uskoa siihen, että chileläinen olisi ratkaisu hyökkääjäongelmaamme Wengerin kiveen hakatussa yhden hyökkääjän taktiikassa.

En myös ymmärrä millään muotoa, että Wenger ostaa yli 40 miljoonalla yhden maailman parhaista kymppipaikan pelaajista, mutta sitten peluuttaa Öziliä toistuvasti laidalla. Laidalla saksalaisesta ei saa läheskään parasta irti ainakaan nykyisessä ryhmityksessä. Kaikki tietävät meidän heikkouden vasemman pakin tontilla erityisesti Monrealin pelatessa ja siihen yläpuolelle sitten Özil, jolta ei varmasti tule apuja puolustussuuntaan. Tilanne on täsmälleen sama Cazorlan pelatessa vasempana laiturina.

Özilin tai Cazorlan peluuttaminen laiturina ei ainoastaan syö hyökkäystehoja, koska kumpikaan ei pysty suoraviivaisiin haastoihin laidalla, mutta tämän lisäksi apu puolustussuuntaan on olematonta. Lauantainakin molemmat maalit tulivat enemmän tai vähemmän juuri meidän vasemman laidan kautta. Ei ollut ensimmäinen kerta ja ei varmasti viimeinen Wengerin jatkaessa tätä peluutusta satavarmasti.

On järkyttävää, että Özilin tasoinen pelaaja laitetaan toistuvasti pelaamaan väärällä paikalla, vaikka jälki voisi olla todella kovaa oikein käytettynä. Samalla Özilin peluuttaminen laidalla tarkoittaa Wilsheren saavan minuutteja ja pelejä, joka ei vain ole oikein katsoessa miehen otteita tällä hetkellä. Wilshere penkille ja Özil keskelle pitäisi olla päivänselvä ratkaisu. Cazorla sitten varamieheksi saksalaiselle ja vaihdosta sisään ja ehkä joissain poikkeustapauksissa laituriksi.

Kaiken kruunaa, että Fabregasin hankkimatta jättämistä perustellaan Özilillä ja sitten mies ei pelaa edes keskellä, vaan laidalla suuressa osaa pelejä. Loistavaa toimintaa manageriltamme taas kerran ja samaa herkkua on luvassa seuraavat kolme kautta vähintään.

Vastustajan koventuessa näimme myös Chambersin olleen aika hukassa. Tämä ei ole mikään ihme, kun Valioliigatasolla täysin kokematon toppari laitetaan suoraan avaukseen kauden alussa. Miehen virheistä olisi voinut tulla maali tai kaksikin ja ainoastaan Evertonin heikko viimeistely pelasti tällä kertaa. Jos Wenger todella kuvittelee, että selviämme kauden Chambers kolmostopparina ja samaan aikaan kakkosvaihtoehtona oikeaksi puolustajaksi, niin todelliset katastrofin ainekset ovat ilmassa.

Flamini mielestäni menee rotaatiossa keskikentän pohjalle, mutta avauksen pelaajaksi ranskalaisesta ei enää ole jos tavoitteet ovat korkeammalla kuin nelossijassa. Sama pätee tietysti Artetaan. Valitettavasti vain tiedämme Wengerin ja seurajohdon tavoitteen olevan ainoastaan nelossija, joten sen suhteen nykyiset vaihtoehdot ehkä riittävät.

Jos Barryn tasoinen pelaaja dominoi keskikentän keskustassa suurimman osan pelistä, niin se kertoo valitettavan paljon meidän tasosta tuolla osastolla. Barry ja McCarthy olisivat varmasti parempi vaihtoehto tällä hetkellä kuin Flamini/Arteta ja Wilshere. Tietysti asia ei ole noin mustavalkoinen ja siihen liittyy myös muu joukkue ja ennen kaikkea taktiikka ja kenttäryhmitys.

Tästä päästään kuitenkin siihen ongelman ytimeen jälleen kerran. Väitän tai siis olen aivan vakuuttunut, että jos lauantai-iltana managerit olisivat vaihtaneet paikkaa, niin pisteet olisivat lähteneet mukaan meille ja vieläpä suhteellisen selvällä voitolla. Evertonilla on hyviä pelaajia paljon, mutta kokonaisuudessaan meidän materiaali on edelleen hiukan parempi ja oikein käytettynä etenkin maailmanluokan pelaajista, kuten Özilistä ja Sanchezista olisi saatavissa paljon enemmän irti. Toki muistakin pelaajista, mutta ennen kaikkea Özil on parhaita esimerkkejä tässä suhteessa, mutta ei valitettavasti todellakaan ainut.

Samoin huhujen mukaan ilmeisesti myynnissä oleva Podolski kuuluu samaan kategoriaan. On käsittämätöntä jos ja ilmeisesti kun Wenger vielä tässä hyökkääjätilanteessa ja ylipäätään maalien ollessa kortilla myy joukkueen parhaan viimeistelijän ja minuutteihin nähden tehokkaimman pelaajan kahden viime kauden osalta.

Mainokset

16 thoughts on “Lisää ajatuksia Everton pelistä

 1. Tämä anti-Wengerismi alkaa herättää jo tragikoomisia piirteitä. Milloin Özil on ennen perjantaita ollut laidalla avauksessa? Oliko saksan maajoukkue Arsenal valeasussa?

  • Mietin juuri samaa, että tämä bloggaajan viha Wengeriä kohtaan on kääntynyt jo koomiseksi. Toivottavasti bloggaaja ei löydä itseironiaa vihassaan, koska sitten homma menisi piloille.

 2. Itse en näkisi, että Özilin peluuttaminen laidalla on niinkään virhe, jos haetaan parasta mahdollista miehitystä nyt käytettävissä olevilla pelaajilla. Özilillä vauhti riittää laitapeliin toisin kuin Cazorlalla ja kuten lauantainakin nähtiin loistosyöttöjä pystyy antamaan sieltäkin. Mielestäni keskikentän ylempi kolmikko voisi tulevissa peleissä olla mallia Özil-Cazorla-Sanchez ja sitten kun Walcott joskus paranee niin siirryttäisiin Sanchez-Özil-Walcott ryhmitykseen. Cazorlaa heikkouksistaan huolimatta kannattaa parempien puutteessa peluuttaa, koska omaa kuitenkin melko hyvän syöttövalikoiman ja jonkinlaisen laukauspelotteen.

  Keskikentän alemmat kaksi paikkaa sitten Ramseylle ja tulevalle uudelle hankinnalle. Khediraa olen koko kesän sinne liputtanut enkä suostu uskomaan ettei tule ennen kuin siirto muualle vahvistetaan. Jos nykyrosterilla joudutaan jatkamaan niin väärän pelipaikan Ox tai vaikka Rosicky Ramseyn rinnalle rikkovaksi pelaajaksi. Artetalla tai Wilsherellä ei tee siinä roolissa, kuten ei missään muussakaan, hevon vittujakaan niinkuin on jo ehdottomasti liian monta kertaa jouduttu todistamaan.

 3. Molemmat maalit tässä vielä vatvotussa pelissä tulivat perinteisellä pelillä laidan kautta. Ja maalin tekijät juuri ne kaksi kaveria, jolla vielä on vaistot kunnossa ja osaavat edes joskus mennä laatikkoon survomaan pallot sisään. Erityisesti Giron Distinin kyykytys oli miehekästä pelaamista, sitä ei voi kukaan kieltää.

  En tiedä, miten saataisiin muillakin pelaajilla boksivaistot heräämään. Sanchez ei tässä suhteessa näytä kärkipelaajalta, mieluummin kuskaa itse palloa vetopaikkaan ja se ei lihamuuria vastaan juuri koskaan onnistu. Sanogosta ja Campbellista vaikea sanoa, mutta ei erityisen lupaavalta näytä.

 4. Alkukausihan on vedetty viime kaudesta poikkeavalla taktiikalla. Suoranaista 10-paikan pelaajaa ei ole ollut vaan Ramsey ja Wilshere pelaavat ikäänkuin samalla tasolla, mutta ei ihan kärjen takana asti. Vasemmalle laidalle on laitettu pelitekevä laituri (Cazorla/Özil) ja oikealle sitten nopeampi ja suoraviivaisempi vaihtoehto. Kärjessä avannut pelaaja on vaihtunut joka peliin. Joukkueessa on uusia pelaajia, jotka eivät ole vielä adaptoituneet. Lisäksi vielä kisojen takia useampi pelaaja ei ole fyysisesti valmis. Ei siis ole sinänsä mikään ihme, että peli ei vielä oikein toimi. Tuloksellisesti aloitus on ollut kuitenkin tyydyttävä, kaukana ei ole ollut sekään skenaario, että tässä vaiheessa olisi vain yksi piste liigassa.

  Yksi ongelmakohta pelaamisessa on ollut Ramsey, joka on parin maalin takia päässyt aika vähällä kritiikillä. Ramseyn otteet ovat olleet jopa hieman ylimielisiä ja pelaaminen kuritonta. Tämä myös varmasti on vaikuttanut muiden, etunenässä Wilsheren pelaamiseen. Ehkä Ramsey voisi palata hieman takaisinpäin, enemmän peruspelaamiseen, vähentäen hieman sitä neppailua. Niistä on aiheutunut jo jonkin verran menetyksiä, joiden johdosta sitten sai pari korttia Turkissa. Lauantaina Evertonin ekassa maalissa Ramsey taisi unohtaa Barryn ihan vapaaksi kuudentoista rajalle, josta tuo keskitys lähti. Hyvä juttu kun maaleja syntyy, mutta ehkä Ramseynkin kohdalla on lupa odottaa hieman parempaa pelaamista.

  Nyt Besiktas ja Leicester pitäisi selvittää kunnialla niin tulee pieni breikki. Osa pelaajista lähtee tuolloin maajoukkueiden mukaan, mutta pari viikkoa tulee tarpeeseen ja Cityä vastaan varmaan ollaan jo valmiimpia.

  • Toivottavasti tämä on vain alkukauden miehistöongelmien säätämistä. Mielestäni Wilsheren ja Ramseyn syöttövarmuus ei ole riittävällä tasolla tällaiseen pelitapaan, vaan vastustajan vastaiskun vaan lisääntyvät. Ja Arsenalin kortit, josta on jo merkkejä.

 5. Tosi paskaa toi vasemman puolen hyökkäyspelaaminen. Nytkin molemmat maalit tuli vasemmalta ja täysin hyödyttömien Nachon ja Cazorlan syötöistä.
  Hyvä että toi Camberskin paljastui jo tässä vaiheessa surkeaksi – penkille vaan katsomaan pelejä tai mielummin katsomoon Sanchezin seuraksi.
  Flamini kyllä toimii rotaatiossa edelleen mutta ei missään nimessä ikinä avaukseen – eli rotaatiota vasta kun(jos) peli on ratkennut niin voidaan laittaa Flamini kentälle 10 minuutiksi.
  Hulluutta päästää Polde pois tai muutkin lähteneet. Ei olisi pitänyt päästää pois. Eihän niillä mitään tehnyt kun oli paskoja kaikki mutta nyt kun niitä ei ole niin oli väärä ratkaisu luopua niistä.
  Ei voi ymmärtää että seurajohto ei ole tehnyt yhtään järkevää tai perusteltua liikettä 10 vuoteen.
  Ai että mä rakastan tätä seuraa jossa on maailman paskimmat pelaajat väärillä pelipaikoilla ja mielenvikainen manageri joka ei saa niistä kuin heikoimmat puolet esiin ja pilaa orastavat lahjakkuudet ja seurajohto joka ei tajua vaihtaa manageria.
  Jos näin ei olisi putoaisi elämältä pohja pois.

 6. Hieman samoja ajatuksia yllä olevan kanssa. Eihän Arsenalin vasenlaita mitenkään heikko ollut. Ei Everton pystynyt sieltä kautta paikkoja suuremmin luomaan ja vastaavasti Arsenal tosiaan teki molemmat maalinsa vasemman kautta. Tekisi jopa mieli sanoa, että kyllä siellä Coleman oli suuremmissa vaikeuksissa kuin Monreal.

  • Coleman hiipi puskuun Özilin ja Monrealin puolelta kun molemmat kaivelivat muniansa. Toinen maali rakennettiin nopealla vastaiskulla yllättäen meidän vasemman lohkon heikon reagoinnin seurauksena. Mitä peliä pojat on katsoneet?

   Martinez toki oli katsonut paljon meidän pelejä ja Nacho Monreal oli hänen taktiikassaan merkatuin miehemme.

  • Tästä täysin samaa mieltä.
   Kyllä 13w fm.ää pelannut teinikin osaa ns. Heikosta kohdasta keskittää hyökkäyksiä ja sellaista jengiä ei olekaan josta ei heikkoa lenkkiä löytyisi.

 7. Pari viikkoa rummutettu Manolas menee sitten näköjään Italiaan. Arsenaliin tulemattomuus oli odotettavissakin jo asian pitkittyessä.

  Pikkuisen huolestuttaa kyllä täydellinen vesiperän mahdollisuuskin.

 8. Arsenal-Besiktas on Uefan saitilta ostettavissa, hinta 7 e. Striimi käyttää silverlightia eli esim. Ipadillä ei pysty katsomaan.

 9. Olin väärässä, kyllä se City marssi kärkeen. Pool mureni kuin, no sanotaan vaikka kärjekkyyden välttämiseksi Spurs.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s