Siirtoikkuna auki enää viikon verran

Huhupuolella on toki nimiä tasaiseen tahtiin esillä, mutta jotenkin viime aikoina on tuntunut, ettei missään meihin yhdistetyssä nimessä ole todellisuuspohjaa nimeksikään. Eniten huhuissa viime päivinä esillä olleet nimet ovat ehkä Manolas, Gustavo, Carvalho, Song ja Cavani.

Valitettavasti kreikkalaistoppari Manolas näyttää menevän muualle, AS Roma on ainakin viimeisten huhujen mukaan todennäköisin kohde. Harmi, sillä tarvitsemme ehdottomasti topparin ja Manolas ei olisi ollut mikään junnu, vaan 23-vuotias ja kokemusta on myös jo maajoukkuetasolta arvokisoja myöten. Toki tason riittävyys on kysymysmerkki kovemmassa liigassa, mutta ehkä tuo olisi Chambersin kanssa ollut riittävä varavaihtoehto Mertelle ja Kosille.

Keskikentän pohjan tilanne näyttää erittäin pahalta, kun huhut pyörivät ympyrää ja ovat tällä hetkellä taas Carvalhon ja Gustavon kohdalla. Molemmat kelpaisivat, eikä itselläni ole selvää suosikkia kyseisestä kaksikosta. Gustavo olisi tasonsa osoittanut ja varma valinta. Toisaalta Carvalhon potentiaali pitäisi olla erittäin suuri, mutta samalla kokemattomuus huippusarjasta ja ylipäätään ainoastaan yhden kauden kokemus Sporting Lissabonista on todella vähän. Silti kumpi tahansa parantaisi ehdottomasti vaihtoehtoja meidän ongelmapaikalle ja ottaisi todennäköisesti avauksen paikan.

Song taas olisi aivan järkyttävä hankinta. Fabregas ei kelpaa takaisin, mutta kuriton ja puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi sopimaton kamerunilainen Afrikan mestaruuskisarasitteella sitten kelpaisi. Tämän täytyy olla pelkkää huhua ja todella huonoa sellaista. Valitettavasti ilmainen lainasiirto voi hyvinkin houkutella Wengeriä ja lisäksi Song pystyy auttavasti pelaamaan topparia, joten riski tämän toteutumiselle on olemassa. Tämä olisi todellinen isku päin kannattajien kasvoja taas kerran. Koko kesä huhutaan todellisia vahvistuksia ja sitten tulee Song takaisin hoitamaan sekä puolustavan keskikentän että topparin rooleja istuttuaan kaksi vai kolme vuotta B*rcan penkillä ja katsomossa. Taso ei ole varmasti nykyään edes sitä mitä se oli lähtiessä.

Hyökkäyspäässä Cavanin nimi on edelleen esillä suhteellisen paljon, mutta valitettavasti en näe tämän tapahtuvan missään nimessä. Samoin Falcao olisi huhujen mukaan mahdollisesti saatavilla jopa lainasiirrolla, joten periaatteessa nyt ei voi väittää huippuhyökkääjien olevan mahdottomia hankittavia. Nämä pelaajat vain maksavat paljon, mutta niin se vain toimii jos haluaa todellista huippulaatua. Valitettavasti Wengerin viimeiset kommentit Giroudista 25 liigamaalin pelaajana eivät ainakaan tue millään muotoa uuden hyökkääjän hankintaa.

Podolskin todennäköisen myynnin jälkeen, jos oletetaan siirtosumman olevan 10 miljoonan luokkaa, on meidän kesän nettokulutus hankintoihin alle 20 miljoonaa. Tuo on todella pieni summa ja todistaa taas kerran, että todellista yritystä ja halua vahvistaa joukkuetta ei ole ollut. Seuran kassassa on edelleen pitkästi yli 100 miljoonaa, mutta silti kolme paikkaa olisi ehdottoman vahvistuksen tarpeessa, mutta mitään ei tapahdu vaikka viikko on enää aikaa toimia ennen kuin siirtoikkuna sulkeutuu ensi viikolla maanantai-iltana.

Kolmostoppari, avaukseen puolustava keskikenttä ja hyökkääjä olisivat välttämättömiä hankintoja. Lisäksi jos viisaasti toimittaisiin, niin hankittaisiin myös uusi avauksen vasen puolustaja. Gibbs ei vain pysy kunnossa, kuten jo monen kauden ajan on nähty ja Monrealin taso ei riitä kuin rotaatioon, jota Wenger ei edes harrasta. Lisäksi enää ei ole Vermaelenia joukkueessa, joka pystyi usealla kaudella paikkaamaan vasempana pakkina, kun Gibbs ja kumppanit olivat loukkaantuneina.

Mitä luulette tuleeko hankintoja ja jos tulee niin montako? Nimiäkin voi tietysti heittää kommentteihin jos siltä tuntuu. Veikkaan valitettavasti yhden hankinnan olevan aivan maksimi ja sekin voi olla jonkin asteinen pettymys, toivottavasti ei sentään Songin luokkaa.

Mainokset

38 thoughts on “Siirtoikkuna auki enää viikon verran

 1. Yksi tai kaksi hankintaa tulee. Toppari ainakin ja ehkä keskikentän pohja lisäksi. Saattaa tulla yksi äijä joka kelpaa molemmille paikoille. Carvalho lienee yksi vaihtoehto. Song ei tule, siitä olen varma. Flaminia ja Campbellia lukuun ottamatta Wenkulla ei ole ollut tapana hankkia paluumuuttajia ja Flamininkin kohdalla on varmaan jonkun kerran pohtinut kyseisen rekrytoinnin mielekkyyttä. Jos Giron loukkaantuminen osoittautuu pidempiaikaiseksi niin sitten onkin mielenkiitoiset paikat. Todennäköisesti kuitenkin ainut mitä tapahtuu on Poldin myynnin laittaminen jäihin.

 2. Pakko sieltä nyt ainakin kaksi uutta miestä on tulla. Jos Songin päättävät hankkia niin hommaisivat nyt samantien Denilsoninkin takaisin, että saataisiin taas keskikentälle unelmamiehitys Song-Denilson-Diaby.

  Nyt kun Wenger intoilee loukkaantuneen Giroudin mahdollisilla maalimaarillä ja hehkuttaa jo nevergoal Sanogon paluulla niin tuskinpa sieltä sitä hyökkääjää ainakaan tulee.

 3. Murtuma nilkassa ja 3kk saikkua Giroudille Telegraphin mukaan, joten kaipa myös hyökkäykseen saattaa uusi kaveri vielä tulla.

 4. Kausi näyttää siis alkavan erittäin huonosti. Joku hyökkääjä on pakko ostaa, mutta noiden voimakkaasti Giroa tukevien lausuntojen jälkeen ei se mikään tekijämies ole, vaan joku täysin statisti tai aito tuhnu.

  Erittäin kova haaste Wengerille löytää kolme pelaajaa keskiviikon jälkeen. Mutta kun rima on asetettu Källströmin tasolle, ei se mahdotonta ole.

 5. Joo, ennen torstaita ei varmasti tapahdu mitään. Veikkaan, että joku rotaatiotoppari sieltä on tulossa sisään.

  Artetan ja Giroudin loukkaantumiset saattavat sitten aiheuttaa sen toisen hankinnan. Vaikkakin Artetan taidettiin ajatella jo olevan mukana City-matsissa. Jos kulisseissa ei ole väännetty jo kahta diiliä käytännössä valmiiksi, niin kolme pelaaja on Arsenalille liikaa. Nyt olisi hyvä olla hereillä. Tässä vaiheessa Podolskin päästäminen pois tuntuisi entistä hölmömmältä vaikkei tuo yksi yhteen Giroudin kanssa menekään. Raastavaa olisi katsoa jos Poldi lähtisi ja tilalle roudattaisiin joku liigajyrä.

  Viikon päästä tiedetään jo paremmin. Mutta kyllä tässä täytyy alkaa valmistella itseään pettymykseen viimeisen viikon osalta. Ukkoa on tippunut 1/peli tahtia ja rinki on liian kapea pitkään kauteen. Tahti alkaa hiljalleen kiihtyä kohta (anti?)kliimaksia. Jos nyt jotain positiivista haluaa hakea, niin varmasti lehtijepet keksii myös paljon hauskoja huhuja siitä, ketä Arsenal on hankkimassa.

   • Joo, näitähän sieltä nyt ensimmäiseksi tarjotaan. Kumpikin saattaa onnistua oikeanlaisessa systeemissä, mutta vaikea noita on nähdä suorina Giroudin korvaajina. Siksi kumpainenkaan ei niin miellytä. Jollain tapaa kiehtoisi ajatus siitä, että kokeiltaisiin kahden kärjen taktiikkaa. Podolski, Walcott tai Sanchez ei kukaan tunnu optimaaliselta ratkaisulta yksin kärkeen. Mutta jokaisella on hyviä ominaisuuksia kahden kärjen taktiikkaan.

 6. Giroudin luokkaantuminen pistää kyllä alkaneen viikon tosi mielenkiintoiseksi. Varsinkin jos nuo 3kk arviot ovat oikeita. Arsenalin tapauksessahan tämä hyvinkin saattaa tarkoittaa sitä, että Giroud ei enää tänä vuonna pelaa. Nyt Wengerkin pystyy kunniallisesti syömään sanansa siitä, että hyökkäykseen ei enää tehdä hankintoja. Kukaan tervejärkinen ei voi lähteä kauteen loukkantumisherkkä nollan maalin mies ”ykköstykkinään”.

  Parhaimmassa tapauksessa Giroudin pitkä loukkaantuminen voi olla Arsenalille jopa se tarvittava onnenpotku, mitä jo viime viikolla kaipailinkin. Nyt vaan paniikkinappula järeästi pohjaan ja Falcaota tai Cavania hirmusummalla sisään. Halvempana vaihtoehtona ja lyhyen ajan ratkaisuna voisi vaikka yrittää jotain varttuneempaa tekijämiestä vuoden sopimuksella. Eto’o nyt ainakin olisi saatavilla. Minimissäänkin tämän on pakko tarkoittaa sitä, että Podolskin kauppa laitetaan jäihin ja miehelle annetaan vihdoinkin kunnolla vastuuta.

  • Eto’o taitaa tänään tehdä vuoden pahvin Evertonin kanssa. Mikä tietysti jo sinällään kertoo palkkatason putoamisesta.

 7. Jos jollain ihmeen ilveellä wenger hankkii uuden hyökkääjän, niin mun veikkaus on Jeremie Aliadiere. Voisi irrota Umm Salalista ihan käypään hintaan.

  • 😀 Tai jos Aliadieren hinta on liian korkea, niin kenties Arsene nappaa ”yllättäin” ilmaa seuraa olevan Jeffersin ”takaisin kotiin”!

 8. 2-3 ukkoo tulee sisään.Cavani tai Falcao sisään tai sit Poldi pidetään ja toi 2 hyökkääjän taktiikka Poldi -Alexis takana Özil vois toimia.Ihmettelen suuresti jos Song tulee takas.Ei se ainakaan Kamerunin MM- peleissävakuuttanut, päinvastoin.Yksi kolmesta tulokkaasta voi olla myös laina.Mielenkiintoinen viikko on menossa…

 9. Timesin mukaan Sporting voisi tinkiä Carvalhon hinnasta jos diiliin sisältyisi Gnabry tai Coquelin lainalle. Lähde kun on hieman luotettavampi, niin kenties tässä voisi olla perääkin. Coquelin olisi oikeinkin hyvä ratkaisu, koska tuo ei taida olla HG-pelaaja? Ottaisivatkohan vielä Miyaichinkin samaan diiliin.

 10. Toppari hankintaa pidän varmana. Deadline daynä pieni mahdollisuus toiseen toptop quality siirtoon.

 11. Suoraan Wenkun suusta: on tyytyväinen hyökkääjätilanteeseen ja Podolski jatkaa Arsenalissa. Nyt todennäköisesti saa sitten Poldi taas saumoja näyttää kykynsä sentterin paikalla. Sitähän tälläkin foorumilla on moni toivonut. Toivottavasti saadaan peli rullaamaan niin, että saksalaiselle siunaantuu paikkoja. Viimeistelijänähän Poldi on kyllä huippuluokkaa, mutta paikoille pääseminen, kaksinkamppailupelaaminen ja kombinaatiopelaaminen muiden kanssa on ollut aika kehnoa. Siinähän nimenomaan Giroud taas on aika hyvä.

  • Lisätään tuohon heikkouksiin vielä puolustuspelaaminen, ylipäätään palloton pelaaminen ja pääpelaaminen. Saa olla todellakin kliininen kaveri, että paikkaa sillä nuo muut aukot.

   Pakko kuitenkin myöntää, että kahden kärjen taktiikalla olisin nähnyt mielelläni Girun kanssa Poldin liikkeellä. Tai jonkun jengin useista pikakiitureista.

 12. Poldin jääminen haiskahtaa vahvasti siltä, että se kytkeytyy Giroud’n loukkaantumiseen ja vähän siihenkin, että wonder-kid Sanogo on vähän väliä vesijuoksemassa. Ei tarvi ryhtyä aina vastenmielisiin ostopuuhiin ja Poldi on jo tottunut koirankoppikomennuksiin – joka on edessä heti, kun jompikumpi maalitykki palaa.

 13. Olen pettynyt Poldin jäämiseen. Olisi kannattanut myydä nyt ja ostaa soveliaampi pelaaja tiallle.

  No, ei kai kukaan ollut halukas maksamaan Poldille sopivaa palkkaa.

  Hyvä puoli tässä on se, että ehkä nyt jää toimistolle voimia vääntää toppari ja keskikenttäpelaaja.

  • Hyvä pointti. Näyttäisi siltä, että Hayden pitää rekisteröidä jos halutaan saada se kahdeksan HG:tä täyteen. Tällöin 24 paikkaa on nykyisellä miehityksellä täynnä kun Sanogo ja Gnabry menee rekisteröimättöminä U21 pelaajina. Tähän on laskettu kuitenkin Diaby mukaan. Jos Diabya ei rekisteröidä niin sitten voidaan hommata kaksi pelaajaa sisään riippumatta näiden HG-statuksesta. Jos Diaby on kuitenkin mukana rekisteröidyssä squadissa kuten olettaa sopii, niin siinä tapauksessa kahden hankinnan tullessa kysymykseen toisen hankinnoista tulisi täyttää HG-vaatimukset (tällöin esim. Chambers tai OX voitaisiin jättää rekisteröimättä U21 pelaajina, jolloin ringin koko, 25, ei ylittyisi)

   • Ja nythän ei ole käytännössä mitään viitteitä siitä, että ostettaisiin hg-pelaaja. Schneiderlin tosin täyttäisi kriteerit, mutta tuskinpa häntä myydään. Koska toppari on pakko ostaa, tämä tarkoittanee keskikentän jättämistä Diabyn kunnossapysymisen varaan. Ketään ei sinne ole tulossa.

   • Toki siis Haydenin tilalle voisi rekisteröidä jonkun noista. Outoa tosin, että kyseisten äijien kohdalla ei HG statusta näy, vaikka pakkohan niiden on se täyttää, koska meillä näyttäsi olevan Jack, Ox ja Chambers U21 kiintiössä.

    Joka tapauksessa jos halutaan kaksi hankintaa tehdä niin toisen pitäisi olla HG-statuksen omaava. Toinen vaihtoehto on jättää tosiaan esim. Diaby nuolemaan näppejään tai myydä joku non-HG tieltä pois.

 14. Äh, tuo valjun sivujen squad näyttää ihan härän persettä. Siellä puuttuu se HG status aika monelta pelaajalta. Damien Martinezhan siis on HG-pelaaja eli meillä on nyt 24 paikkaa täytettynä, joista yhdeksän on HG:ta (Szczesny, Gibbs, Walcott, Ramsey, Martinez, Coquelin, Akpom, Bellerin aj Miquel).

  Tarkoittaa siis sitä, että kaksi ukkoa voidaan vielä kevyesti muiluttaa sisään, riippumatta HG-statuksesta, ja tiputtaa noista kiintiökavereista yksi pois.

 15. Sinänsä eikö Diabyä kannattaisi lainata johonkin kevyeen seuraan, esim. Ranskaan? Palkanhan joutuu Arsenal melkein kokonaan maksamaan, ei kukaan viitsisi ottaa riskiä muuten tuollaisella rekordilla. Mutta Arsenalin vesijuoksufasiliteetit on nähty ja mikään seuran keinoissa oleva ei tunnu auttavan terveenä pysymisessä (40 loukkaantumista). Jos nyt kuitenkin pysyisikin terveenä, pelejä tarvitsee rutkasti jotta fysiikkaan tulee matsisärmä ja -kestävyys ja kirisi menetettyä peliaikaa takaisin. Arsenalin panoksilla ei oikein ole varaa peluuttaa kuntoon. En näe mitään järkeä pitää Diabyä, koska pelaaja on ilman tuntumaa ja oli jo alunperinkin perin ailahteleva tasoltaan.

  Toinen vaihtoehto on tietysti sopimuksen purkaminen suoraan, mutta kai tuo lainan antama ”mahdollisuus” olisi reilumpi.

 16. Ex-pelaajien ei pitäisi antaa olla punditteja tai minkäänlaisia lausuntoautomaatteja. Nyt Alan Smith (se Arsenalin) kertoo, että Wellbeck olisi loistohankinta.

  Ja vielä oudompi on Tony Cascarinon ”analyysi”, jossa hän saa Poldin joka suhteessa paremmaksi ja hyödyllisemmäksi pelaajaksi joukkueelle kuin Özilin. Hänen täytyy olla totaalisen yksin mielipiteensä kanssa. Esim. Poldi parempi joukkuepelaaja? Özil pystyy pelaamaan kolmea pelipaikkaa, Poldi yhtä ja maalipaikkoa Özil rakentaa noin kymmenen kertaa enemmän. Asenne on yhtä lailla loistavan positiivinen kummallakin, toki. Oli hänellä muitakin pointteja, mutta täysin usvassa on koko mies.

  Onneksi on Michael Owen, jonka perusteltuja ja joka suhteessa punnittuja mielipiteitä on aina ilo lukea.

 17. United pistää haisemaan oikein kunnolla kun vielä Vidalin ja pari puolustajaa haalivat. Samaan aikaan Wenger pelaa säästöliekillä ja tuskailee kun laatua ei ole saatavilla, kuinkas muuten. Kunhan vaan ei tuohon Welbeckiin sortuisi. Yksi päätön kana Walcottin muodossa riittänee.

  Ja sinne meni muille maille tosiaan myös Eto’o. No onhan noita: Mirror listaa 12 hyökkääjää vielä oikein Wenger-todennäköisyysprosenttien kanssa: Falcao 22%, Welbeck 50%, Gicnac 43%, Henry 13%… … … Mitenköhän se Henryltä vielä sprintti irtoaa 37v iässä? Lampard-tyyppinen lainaratkaisu ja tervetuloa vaan laittamaan palloa takakulmaan vanhaan malliin.

 18. Joo hiljalleen siirtoja alkaa tulla, nyt kahden päivän sisään varmistuneita Balo, Di Maria, Benatia ja Manolas. Saattaa kuitenkin olla niin, että useampi suurseura on jo hankintansa suorittanut. Arsenalin lisäksi Manu ja Spurs lienee edelleen markkinoilla. Ja osin saattaa tulla kilpailua ainakin keskikentän puolustavista pelaajista. Jos huomenna mennään jatkoon, niin ei yllättäisi jos ainakin yksi hankinta tulisi sen jälkeen nopeasti. Toki sekään ei yllätä jos kaikki mahdolliset liikkeet tehdään ikkunan viimeisen 12 tunnin aikana.

 19. Benik Afobe hoitaa lainavelvollisuuksiaan kunnialla osallistumalla ManU:n löylyttämiseen mikkihiiri-cupissa. Tainnut jäädä ”jumalasta seuraavan” Van Gaalin taikasauva pössyttelyn luvattuun maahan. Noh, näemmä täälläkin riittää ManU:n kadehtijoita, koska laittoivathan ne nyt ihan helvetisti rahaa pöytään. Ei sillä väliä, että hankinnat on ylihintaisia ja väärille pelipaikoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s