Ei siirtoasiaa, vaan palataan hetkeksi viikonloppuun

Kiitos Hente eilisestä päivityksestä. En olisi millään ehtinyt sitä naputtelemaan.

Tänään luontevin aihe olisi varmaankin pureutua eiliseen fiaskoon tai tuo on väärä ilmaisu. Fiasko on tämä koko siirtoikkuna taas kerran kokonaisuudessaan, eikä pelkkä eilinen tietenkään. Tämä on kuitenkin sen verran suuri pala haukattavaksi, että ajattelin hieman koota ajatuksia yhteen ja mahdollisesti kirjoittaa huomenna aiheesta. Sen sijaan tänään palaan vielä viikonlopun Leicester peliin ja kahteen menetettyyn pisteeseen, joka sekään ei kuulu mihinkään iloisiin uutisiin.

Ottelu oli juuri niin vaikea kuin ennakkoon saattoi kuvitella ja melkeinpä jo ennakkoon tiedetyistä syistä. Toki tästä huolimatta Wenger meni täysin samalla ja ennakkoon arvattavalla kaavalla niin ryhmityksen kuin taktiikan ja myös pelaajavalintojen suhteen.

Samat naamat taas avaukseen ja järkevästä rotaatiosta ei ollut tietoakaan. Wilsheren penkittäminen oli pieni plussa, mutta sekin tapahtui pakon edessä, kun Ramsey täytyi saada kokoonpanoon ja Özilin sekä Cazorlan on myös oltava kentällä, vaikka samaan aikaan kaksikko vain on lähinnä pilaamassa toistensa peliä ja lisäksi toinen joutuu pelaamaan laiturin tontilla.

Surkein valinta avauksessa oli kuitenkin Sanogo taas kerran. Sanchez oli tehnyt edellisessä pelissä maalin ja näytti pääsevän vähän paremmin sisään hyökkääjän pelipaikkaan, joten loogistahan on vaihtaa postimies piikkiin seuraavaan otteluun. Samoin jos Sanchez vaihdettiin heikkojen otteiden takia Evertonia vastaan kentältä 45 minuutin jälkeen, niin kuinka ihmeessä eilen Sanogo sai jatkaa lähes 80 minuuttia? Tai mitä Campbellin pitäisi tehdä saadakseen näytönpaikan, ehkä hattutemppu joka kerta päästessään vaihdosta vajaaksi 10 minuutiksi kentälle?

Sitten taas jo aiemmin mainittu Cazorla ja Özil olivat jälleen yhtä aikaa kentällä. Tämä tarkoitti taas Özilin peluuttamista laiturina, josta ei vain ole oikeastaan mitään hyötyä joukkueelle. No saapa sillä tavalla sentään kaikki mahdutettua kentälle, jotka sinne haluaa. Ei sillä ole mitään väliä, vaikka se ei palvele joukkueen etua.

Lisäksi Özilin kohdalla Wenger teki taas perinteisen mokan eli peluutti saksalaista reilun viikon harjoituskauden jälkeen heti kolmessa ottelussa vähän yli viikon sisään kolme kertaa avauksessa ja lähes täydet pelit, joka johti tälläkin kertaa loukkaantumiseen. Saa nähdä kuinka pitkään sellaiseen, mutta tämä vain taas kerran todistaa kuinka managerimme ei edes yritä tai halua oppia aiemmista virheistä mitään. Se on aivan sama ketä hankitaan fysiö- ja lääkäriosastolle, niin kauan kuin Wenger jatkaa tätä idioottimaista peluutusta ottelusta ja kaudesta toiseen. Loukkaantumisia tulee ja ne eivät ole millään muotoa suurimmaksi osaksi muiden kuin managerin vika.

On se vain hirveää katseltavaa, kun sarjanousija Leicester pystyi laittamaan meille täysin kampoihin ja olisi voinut voittaa jos Ulloa olisi saanut pallon sivuverkon sijaan kehikoiden sisään avopaikassa ja tämän lisäksi oli muutama muukin erittäin vaarallisen näköinen tilanne. Jopa tätä enemmän kuitenkin häiritsi taas kerran kuinka kotijoukkue oli selvästi terävämpi ja paremmalla jalalla liikkeellä. Kausi on alussa, joten mihinkään väsymykseen ei pitäisi voida vedota viikkopelistä huolimatta. Sitä varten joukkueessa on enemmän kuin 11 pelaajaa ja järkevää rotaatiota saisi käyttää, mutta tätähän ei nähdä koskaan. Lisäksi kotijoukkue vaikutti olevan fyysisesti vahvempi voittaen kaksinkamppailut suurelta osin. Tämä tosin ei ole yllätys ja homma on melkein sama ketä vastaan tahansa ja johtuu pitkälti meidän mikkihiiriosastosta keskikentällä.

Niin ja vaihdot olivat taas suuremman luokan vitsi. Koscielnyä ei vaihdettu pois ja se maksoi ehkä maalin, sillä mies oli selvästi puolikuntoinen Ulloan puskiessa aivan vapaasti pallon maaliin. Toki myös Szczesnyn sijoittuminen tilanteessa oli vähintäänkin kyseenalaista. Tietysti topparivaihto noin aikaisessa vaiheessa on aina miettimisen arvoinen ja paha valinta, joten liikaa kritiikkiä ei tuosta voi antaa.

Paljon pahempaa sen sijaan oli taas odottaa lähes 80 minuuttia kahden muun vaihdon kanssa, vaikka missään vaiheessa meidän peli ei kulkenut ja useimmat pelaajat olivat kaukana parhaasta tai edes hyvästä vireestä. Muut managerit vaihtavat viimeistään siinä 60 minuutin kohdalla jos joukkue tarvitsee muutoksia, mutta Wenger odottaa oikeastaan aina vähintään 70 minuutille asti ja monesti pidempäänkin. Täysin naurettavaa ja kuinka voi odottaa, että vaihtopelaaja ehtii tehdä ratkaisevan eron noin 10 minuutissa. Onhan se mahdollista, mutta eikö tuo olisi todennäköisempää esim. puolen tunnin peliajalla.

Lopuksi tullaan sitten vielä kenttäryhmitykseen. Eikö Podolskin seuraksi olisi kenties voinut laittaa Campbellin tai Sanchezin ja siirtyä kahden kärjen systeemiin. No ei tietenkään, mutta miksi ei? Luulisi sarjanousijaa vastaan tämän olevan mahdollista vieraskentästä huolimatta, kun ehdottomasti tarvitsimme voiton ottelusta. Kaikki tietävät, että Giroudia lukuun ottamatta meillä ei ole kärkeä, joka pystyy pelaamaan tässä yhden kärjen ryhmityksessä, mutta siitä huolimatta sillä pelataan koko ajan ja edes kesken pelin tai lähempänä loppua tuota ei voi vaihtaa. Tämä jos jokin on täysin käsittämätöntä ja ala-arvoista managerointia, joka on jatkunut vuosikausia. Sillä ei ole mitään tekemistä rahan kanssa, vaan kyseessä on pelkkä Wengerin pakkomielle ja halua olla kokeilematta mitään muuta kuin sitä niin kutsuttua omaa peliä 4-3-3 tai 4-5-1 ryhmityksellä, kummaksi tuota meidän kävelypalloa ja sivuttaissiirtelyä nyt haluaa kutsua.

Uusi kausi, uudet vastustajat, mutta tismalleen samat virheet joista seuraa samat ongelmat kerta toisensa jälkeen. Groundhog Day kuvaa lähes täysin meidän tilannetta, mutta valitettavasti päivän sijaan kyseessä on aina koko kausi tai oikeastaan vuosi ottaen mukaan kesän siirtoikkunan.

Mainokset

15 thoughts on “Ei siirtoasiaa, vaan palataan hetkeksi viikonloppuun

 1. Pelistä sen verran että oli niin vaikea matsi kuin ennakolta odotettiinkin. Sama joukkue laittoi myös Chelsealle kampoihin ja meinasi jopa voittaa koko ottelun joten siihen nähden ei ole ihmeellistä että olimme vaikeuksissa ottelun ajan. Jos Leicesterin vastahyökkäykset aiheuttaa vaikeuksia Chelsealle niin mikä oli luulo että meidän kanssa käy?
  Mutta muuten peli on tällä hetkellä aika puuroa ja toivoa sopii että peli alkaa toimia jo seuraavassa ottelussa tai muuten näyttää huonolta.

  Siirtoikkunasta sen verran että saatiin viisi pelaajaa ja käytimme toiseksi eniten rahaa (myynnit vähennettynä). Joukkue vahvistunut viime kauteen verrattuna.

  Jos ajattelee Wengerin näkökulmasta asiaa niin ehkä hän näkee meillä olevan suurin ongelma maalinteossa! Kärkijoukkueista olimme todella kaukana tehdyissä maaleissa viime kaudella sen takia siihen haettu täydennystä. Keskikentän ongelman Wenger yrittää luultavasti korjata pelitavalla mutta sen onnistumisesta ei kukaan mene takuuseen ja ei varmaan uskokkaan.

 2. Wengerin ongelma on hankintojen tekeminen. Peluutukset ja taktiikat hän hoitaa hienosti, mikä on nähty tuloksissa. Olemme koko ajan roikkuneet top 4:ssä, ja viime kaudella mestaruus jäi vain 7 pisteen päähän, vaikka meillä ei ole samanlaista penkkiä ja resursseja kuin joillain toisilla joukkueilla. Saa nähdä, miten kostautuu puolustavan keskikenttäpelaajan ja topparin hankkimatta jättäminen tällä kaudella.

 3. Samaa mieltä kuin Janne. Välillä on omituista, että samaan hengenvetoon haukutaan sekä joukkue, että Wengerin osaaminen. Kun katsoo kuitenkin sitä paljon parjattujen top 4 sijoitusten putkea niin eihän se voi olla mahdollista, että joukkue on sekä päin helvettiä rakennettu että valmennettu.

  Mennään liian ohuella ringillä jatkuvasti. Ei siinä paljon rotatoinnit auta kun useammalla pelipaikalla taso tippuu dramaattisesti yhden loukkantumisen myötä. Meidän joukkueen materiali on jatkuvasti ollut n. kolmanneksi/neljänneksi paras liigassa ja kolmansia ja neljänsiä sijoja on sitten saatu.

  Rahan käyttöön tämä taas kulminoituu. Nyt laitettiin taas vähän enemmän rahaa kuin aiemmin, mutta jälleen kerra hanat meni siinä vaiheessa kiinni kun oltiin parin ukon päässä hyvästä ringistä. Nyt on tuo peräpää aivan paperin ohuella pohjalla ja se tulee taatusti jossain määrin kostautumaan. Toki Wengeriin luotan siinä määrin, että taas kerran se nelossija tulee hoidettua, mutta miksi se materiaali on taas kerran sellainen, että paremmastakaan ei ole oikein toivoa? Paljonko sitä rahaa nyt sitten on käytössä? Tilillähän sitä on, mutta miten paljon siirtoihin on käytössä? Ja oliko tosiaan Wengerin valinta, että topparia ei hommattu vai epäonnistuiko neuvottelutiimi. Luulisi, että ainakin haku oli päällä kun Wenkku itsekin niin selvästi asian toi esille.

 4. Nyt tämä alkukausi menee tuloksellisesti varmaan välttävän ja tyydyttävän välimaastoon. CL:ssä jatkoon ja liigassa ilman tappioita, joskin 7 pistettä lämmittäisi tässä vaiheessa enemmän kuin 5. Sitten taas pelillisesti mennäänkin jo lähelle huonoa. Ehkä tässä on kuitenkin syytä olla hieman kärsivällisempi viiden ottelun otannalla. Sinänsä en epäile etteikö Wenger saa pelitapaa toimimaan, nyt taktiikka näyttää hieman muuttuneen, joka vaatii hieman sisäänajoa.

  Se on totta, että variaatiota taktisessa tekemisessä tulisi olla enemmän. Cupin finaalissa tuollainen nähtiin ja se tuotti lopulta ihan hyvän tuloksen. Tähän kotisohvamanagerointiin kuitenkin heittäisin, että eiköhän siellä Wenger ja Bould nyt hippasen paremmin tiedä missä mennään kenenkin pelaajan kohdalla. Kyllähän etäkannattaja saa ja voi esittää subjektiivisen ja puhtaasti mutuun perustuvan arvionsa, mutta eihän sillä mitään arvoa sinänsä ole.

  Tilanteeseen kuitenkin reagoitiin, siis Sanogon ja yleisesti kärkipelaajien kohdalla. Vaikka se blogipravdan mukaan todennäköisesti onkin väärä pelaaja ja väärä ajankohta.

  • Onko kenelläkään statistiikkaa viikonlopun pelistä, syöttöjen suhteen ? Väitän, että hyökkääjän on vaikea tehdä maaleja, jos hänelle ei palloa pelata. Sama kuka siellä heiluu, jos kk-miehet hierovat palloa 16 rajalla poikittain…

   • Ihan sama se ei ole. Jos hyökkääjä osaa hakeutua oikeisiin paikkoihin ja tehdä oikein ajoitettuja juoksuja, toki hänet on myös helpompi syötöillä löytää. Hyvä esimerkki on everton-matsi: Sanchez oudolla paikalla oli ihan yössä, Giroud sai tokalla jaksolla useita paikkoja ja paljolti oikea-aikaisilla liikkeillään. Tehothan giroud’lta tuppaavat puuttua, mutta hän tekee muuten sitä, mitä yksinäisen kärjen kuuluukin.

 5. Wenger piti taas huolen ettei tarvitse tälläkään kaudella mestaruudesta pelata!!!WENGER OUT!!!!!

 6. Ei saatana millaista paskapuhetta jos kaudesta toiseen väitetään ettei mukamas hyökkääjille pelata palloja ja sen takia he eivät tee maaleja. Katsokaa Thiery Henryn viimeinen maali Arsenaal paidassa Sunderlandia vastaan lisäajalla!??!? Henry osaa haistella tilanteen niin kuin tähti-hyökkääjän kuuluukin.. Giroud esim ei ikinä osaisi lukea peliä niin ja haistella rottana maalipaikat. Esim Falcaohan on tässä asiassa nero.

  • Katsoin viimeisen Henry-maalin Arsenalin paidassa. Giroud on tehnyt tusinan maalia vastaavista paikoista keskityksistä.

   • Ja sokea pitää olla jos väittää että meillä hyökkääjät sais tarpeeks ruokaa… Kyllä se pallo nopeasti viedään vastustajan boksin tuntumaan, mutta sitten alkaa se ihme siirtely….

 7. Kävin tänään Armourissa asioilla ja kaveri sieltä kysyi, olenko tyytyväinen Welbeckistä. Sen verran haavoilla olin vielä, että meni vastaus vaivautuneeksi mutinaksi. Kaikki lähellä olevat henkilökunnan jäsenet räjähtivät röhönauruun ja sanoivat, että melkein kaikki ovat vastanneet samoin.

  Eli eipä maistu tuoreeltaan tykkimiehille. Kyllähän tässä tunteet vähän rauhoittuu ja onhan Manu-miehellä jotain näyttöjä, joita Sanogolla ei ole yhtään ja omasta mielestäni Campbellillakin enemmän hypeä kuin tekoja. Welbeck on nopean osaston selvä kakkoskärki Theon jälkeen. Kriittistä olisi opettaa pikku hiljaa Sanogollle target-pelaamisen alkeet, kun Giro nyt on pitkään poissa. Sanogo on fysiikaltaan sopiva siihen rooliin, mutta osaamista ei yhtään.

 8. Joo on Welbeckissä on kuitenkin potentiaalia. Ikää on kuitenkin vasta se 23 v. Tehot Englannin maajoukkueesta on ihan hyvät ja viime kaudella mies pelasi ManU:ssa 13 valju-ottelua kärjessä ja teki niissä 8 maalia. Laidalla pelasi loput pelit (12), joissa teki vaan yhden eli nimenomaan piikissä Welbeck voi tehdäkin jotain. Ja ainakin työmoraali on kunnossa. Itse asiassa ainoa juttu mikä itselle on Welbeckistä jäänyt mieleen näkemieni otteluiden perusteella on käsittämätön juoksumäärä läpi ottelun. Toivottavasti kohta jää muutakin.

 9. en sinänsä pidä Welbeckiä mitenkään huonona pelaajana, päinvastoin… se että mitä järkeä mies oli hankkia meille nyt onkin sitten toinen asia. joukkueessa 6 puolustajaa ja puolustava kk surkealla tasolla, mitä tekee Jäärä? hankkii Welbeckin hyökkäykseen, hyökkäykseen jonne on ennestään laittaa Sanchez, Campbell ja varauksin Podolski (+loukkaantuneet Theo ja Giro jossain vaiheessa)… ei voi ymmärtää. varsinkin Campbell lienee erittäin tyytyväinen tähän hankintaan. kahvimaan pojalle ei näyttöpaikkoja anneta nimeksikään ja eteen hankitaan vielä Welbeck ManUsta, mutta siltikään miestä ei suostuta myymään pois. on taas Wengeriltä sen luokan matematiikkaa ettei uppoa meikäläisen päähän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s