Lopputulos kesän siirtoikkunasta

Tässä on nyt reilun vuorokauden saanut miettiä Transfer Deadlinen kulkua ja ennen kaikkea kulunutta kesää siirtojen kannalta. Monenlaisia ajatuksia on käynyt mielessä, mutta päällimmäinen tunne on pettymys. Ei sen takia, että olisin odottanut minkään muuttuvan Wengerin johdolla, vaan koska joukkue ei yksinkertaisesti ole lähellekään valmis taistelemaan liigamestaruudesta. Nelossija on aivan maksimi tällä nykyisellä joukkueella Wengerin manageroidessa ja tuokin voi hyvin jäädä saavuttamatta.

Ennen kesää ja vuosikausia oli tiedossa, että tarvitsemme uuden ykköshyökkääjän, koska Giroud ei yksistään riitä määrällisesti eikä laadullisesti. Silti ainoastaan ranskalaisen pidempi loukkaantuminen vähän ennen siirtoikkunan sulkeutumista vasta ajoi Wengerin paniikkiostoksille. Ihan turha väittää, että Welbeck oli pitkään suunniteltu ostos. Koko kesä ja vuosia aikaa ostaa hyökkääjä ja lopulta päädytään Welbeckiin ihan siirtoikkunan viime minuuteilla.

Seuraava lainaus Onlinegoonerin forumilta kuvaa hyvin Wengerin käyttäytymistä siirtomarkkinoilla ja kuinka siinä ei suurimmaksi osaksi ole mitään pitkäjänteistä suunnitelmaa, vaan hankinnat tapahtuvat esim. loukkaantumista ja muista pakottavista syistä johtuen paniikkiratkaisuina juuri ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

Welbeck’s training with England at Colney. What do you know eh…. Wenger’s scouts work day & night looking all over the world and the one player who’s apparently better than what we have can be found on our own training pitch on the last day of the window? What are the chances?! Panic buy? I won’t have a word of it!

Muistuttaako jollain tavalla Flaminin paluuta seuraan viime kesänä? Toki Welbeck on parannusta Sanogoon, mutta tuon ei pitäisi olla mikään perustelu. Parannusta olisi lähes jokainen Valioliigassa ja moni alemmallakin sarjatasoilla ammatikseen pelaava hyökkääjä. Vuosia tiedettyyn ongelmakohtaan saatiin puolivillainen paniikkiratkaisu, vaikka aikaa on ollut useita siirtoikkunoita ja viimeisimpänä koko kesä hankkia kunnon hyökkääjä ja viimein korvaaja Van Persielle. Jopa ManU ehti korvata Van Persien ennen kuin me, vaikka myynnistä Manuun on jo yli kaksi vuotta. Tämä siis ylipäätään olettaen, että huhut entisen kapteenimme polvivammasta pitävät paikkansa. Jos ei niin silloin Van Gaal vain päätti, että Rooney, Van Persie ja Hernandez eivät ole riittävät vaihtoehdot hyökkääjiksi. Toista se on meillä..

On myös aivan turha väittää, että esim. tänä kesänä ei ollut saatavilla hyviä tai jopa loistavia hyökkääjiä. Muun muassa Costa, Mandzukic, Immobile, Balotelli ja viimeisimpänä Falcao ovat vaihtaneet maisemaa. Ottaisin Falcaon milloin vain ennen kuin Welbeckin, vaikka kyseessä olisi vain kauden laina mahdollisella osto-optiolla. 40-50 miljoonan hyökkääjästä viiden tai kuuden miljoonan lainahinta kaudessa ei todellakaan ole paha summa. Palkka toki jäätävä, mutta jos meillä on ollut varaa roikuttaa Diabya, Rosickya ja kumppaneita vuosikausia mukana nostamassa liksaa ilman mitään hyötyä joukkueelle, niin varaa olisi myös maksaa yhdelle maailman parhaista hyökkääjistä nykymarkkinoiden mukaista palkkaa. Tässä on vain mihin kysymys mihin rahat halutaan käyttää ja Wenger käyttää ne mieluummin jo seurassa olevien pelaajien jatkuviin palkankorotuksiin, vaikka näytöt suurimmalla osalla eivät niitä puoltaisikaan.

Joka tapauksessa hyökkääjätilannetta saatiin maanantaina parannettua määrän sekä laadun puolesta, mutta siitä huolimatta se on kaukana tarvittavasta. Tämän voi todeta jo puhtaasti vertailemalla meidän vaihtoehtoja kilpailijoihin. Melkein kaikilla on kaksi tai jopa kolme parempaa hyökkääjää kuin meidän ykkösvaihtoehto.

Hyökkääjän lisäksi jo ennen kesää oli tiedossa, että toppari tarvitaan, mutta se jäi saamatta. Tämä on suorastaan rikollista, kun vielä samaan aikaan yhteensä puolustajia ykkösjoukkueen kirjoilla on ainoastaan kuusi tai seitsemän jos Bellerin lasketaan mukaan nollan Valioliigastartin kokemuksella. Hieno ratkaisu oli myös päästää Jenkinson lainalle West Hamiin. Voi olla, että ikävä tulee aika nopeasti, kun perinteinen loukkaantumissuma iskee.

Vermaelenin vielä ollessa joukkueessa Wenger aivan suoraan lupasi ja sanoi hankkivansa topparin jos/kun belgialainen myydään. Kapteeni kyllä myytiin perinteen mukaan, mutta eipä näkynyt korvaajaa. Chambers ei kelpaa vastaukseksi, sillä mies oli jo tuolloin hankittu ja huomioitu tilanteessa. No ketäpä tämä yllättää, että Wenger puhuu puuta heinää ja valehtelee suoraan kannattajille minkä ehtii. Kaiken huippu oli tässä tilanteessa myydä vielä nelostoppari Miquel Norwichiin. Ei Miquel olisi ollut hääppöinen vaihtoehto, mutta parempi kuin Monreal taas kerran laskettuna kahdelle pelipaikalle, sillä Gibbsin kunnossa pysymisen tietäen Monrealille riittää pelejä yllin kyllin parhaallakin paikallaan. Unohtamatta, että espanjalainen on todella heikko vaihtoehto topparin tontille. Toki vielä siirtoikkunan sulkeuduttuakin jäljellä on alelaarien alelaari, joka voi hyvin olla managerimme näköinen ratkaisu.

Puolustukseen ja erityisesti topparin paikalle on selvä vajaus pelaajista määrällisesti. Sen sijaan keskikentän puolustavaan rooliin pelaajia on periaatteessa kolme, kun Coquelin voidaan laittaa ”like a new signing” -osastoon. Valitettavasti vain yksikään vaihtoehdoista ei ole riittävä kuin rotaatioon ja Coquelin tuskin edes tuohon. Sitten Flaminin 2007-2008 läpimurtokauden meillä ei ole ollut tarpeeksi hyvää puolustavaa keskikenttämiestä, joten olisi tässä hetki ollut aikaa tehdä asialle jotain. Tuskin tuli siis suurena yllätyksenä monille tai ei ainakaan olisi pitänyt tulla, että Wenger jätti taas kerran tämän todella tärkeän pelipaikan vahvistamatta. Artetan valinta kapteeniksi viikkoja sitten jo oikeastaan varmisti asian.

Lyhyesti yhteen vedettynä ennen kesää tarvitsimme ehdottomasti kolmostopparin, avauksen puolustavan keskikentän ja ykköshyökkääjän. Nämä siis vahvistusten osalta, sillä Debuchy, Ospina ja Chambers olivat pakollisia korvaajat lähteneille tai lainatuille. Emme saaneet mitään tarvituista, vaikka Welbeck on toki hyökkääjä, mutta en missään nimessä laske miestä todelliseksi vahvistukseksi, jota olisimme todella tarvinneet. En tiedä olisiko ollut suuri ero antaa Campbellille näytönpaikka Welbeckin hankinnan sijaan. Tätä tuskin saamme koskaan tietää, sillä eiköhän Campbell istu niin vaihtopenkillä kuin katsomossa suurimmaksi osaksi tammikuuhun, jolloin mies myydään muualle.

Yhdellä Onlinegoonerin forumin lainauksella kiteytettynä tunteet siirtoikkunasta ovat:

The ONLY signing I am interested in is a New Manager…everything else is pointless.

Mainokset

34 thoughts on “Lopputulos kesän siirtoikkunasta

 1. Aika kova kannanotto, jos siirtokesän yhteenvedossa ei ole edes mainintaa Alexis Sanchezista 🙂

  Mutta eipä silti, puolustuksen osalta olen samoilla linjoilla. Liian suuri ja typerä riski luottaa siihen, että selvitään nykykalustolla.

  Jos luotettava toppari olisi saatu hankittua rrosteriin, niin siirtokesää voisi pitää jopa hyvänä.

 2. Päivä on nyt tullut sulateltua tuota deadlinedayn meininkiä ja vaikka pettymys on tietenkin valtava on lieventäviä asianhaarojakin alkanut ilmaantua. Luonnollisesti Welbeck on valtava parannus luokattomaan Sanogoon, vaikka aivoton munaravaaja onkin. Eikä Welbeckin tarvitse edes kovin kummoisesti onnistua, että on selkeä parannus myös Giroudiin. Giroud ei ole mielestäni koskaan soveltunut kovinkaan erikoisesti tuohon Wengerin pyhään yhden kärjen ryhmitykseen. Giroud tarvitsisi rinnalleen toisen lähellä pelaavaan hyökkääjän, jolle pudotella palloa ja antaa pikku nippejä. Yksinäisenä piikkinä Giroud on täysi turhake, elleivät laidat kavenna keskelle ja keskikenttä nouse tukemaan hyökkäyksiä voimakkaasti.

  Welbeckin luulisi kykenevän epägiroudmaisiin pystyjuoksuihin linjan taakse ja erityisesti odotan, että nyt saataisiin vihdoinkin nopeita omalta alueelta lähteviä vastahyökkäyksiä. Nyt sormet ristiin, että Wenger ymmärtää peluuttaa uutta talismaaniaan hyökkäänä eikä laidalla ManUn tapaan. Kaikki on kuitenkin mahdollista, koska Sanogo tarvitsee lisää pelejä kärjessä sopuetuakseen peliin nimeltä jalkapallo.

  Vaikka Welbeckin nappaaminen viime tipassa hätäratkaisuna hyökkääjäongelmaan oli tyhjää parempi ei voi silti kuin ihmetellä, että miksi ei toimittu aikaisemmin ja miksi ei hommattu sitä top top-laatua. Taloudellisilla syillä ei enää voi enää mitenkään perustella. Balotelli esim. oli jopa halvempi ja jos 16milj. ollaan valmiit sijoittamaan, ei muutama millu enemmän tunnu missään. Tietysti nuorena ja vieläpä englantilaisena pelaajana Welbeckillä tulee olemaan jonkinlainen jälleenmyyntiarvo, mutta silloin kun pelaaja hankitaan akuuttiin tarpeeseen ei jälleenmyyntiarvolla pitäisi olla mitään merkitystä.

  Puolustava kk ja toppari jäi hankkimatta, mutta en nyt jaksa niistä lätistä enempää… Arsene Knows…

 3. Eniten ärsyttää se, että tämä tiedettiin. Itseasiassa olin jopa varma, ettei ketään tulisi. Silti päivästä toiseen sai lukea vittuilua siitä, että Arsenal ostaa puoli maailmaa ja erimieltä olevat on muovisia faneja. Nyt, kun totuus on mitä on, niin sitten huutelijat onkin piiloutuneet.

  • Täh? En nyt kyllä saa ihan kiinni tästä ajatuksesta. Onkos se siunkaan kontribuutio tällä palstalla ollut paljo muuta kuin naaman aukomista eri mieltä oleville?

   Arsenal vahvistui kesän aikana, jonkin verran. Maalivahtiosaston voinee katsoa vahvistuneen hieman, koska Ospina on lähtökohtaisesti Fabianskia laadukkaamman oloinen. Hyökkäystä vahvistettiin sitten isommalla kädellä. Keskikentän keskustaan on määrällisesti ihan riittävästi pelaajia, Coquelin periaatteessa plussaa. Mutta laadullisesti tuo alin paikka tuntuu haavoittuvalta. Alakerrassa taas määrällisesti turhan vähän väkeä, ei siitä pääse yhtään mihinkään.

   Arsenalilla on edelleen laadukas joukkue, mutta liikaa pitää jossitella, toivoa ja laittaa lauseet konditionaaliin. Olen minäkin pettynyt, että kaksi pelipaikka, joita olisi mielestäni pitänyt vahvistaa, jäivät ilman vahvistusta. Mutta näillä nyt mennään ainakin neljä kuukautta…COYG!

 4. Eiköhän kaikki ole jo tottuneet siihen, ettei Wenger osta yhtäkään ylimääräistä pelaajaa. Saa olla aika sokea, jos muuta uskoo.

  Tänä vuonna mielestäni ainut moka on ollut tuo, että liikaa ulostettiin pelaajia. Sagna ja Verma olisi voineet jäädä ja miettiä näitä Vesijuoksioiden ”myymistä”. Alexis, Debu jne. ovat kaikki silti laatua. Yhtäkään huonoa hankintaa ei ole.

 5. Pessimisti ei pety koskaan,
  Blogin pitäjä pettyy aina.
  Mulle siirtoikkuna oli onnistunut,
  luotan Champersiin, luotan Flaminiin.
  Uskon myös, että Danny-Boy tulee tarjoamaan juuri oikeanlaisen vaihtoehdon Özilin syöttöjä ajatellen.

  • Olisikin kiva tietää mihin blogisti olisi pettynyt jos olisi hankittu kaikki hänen odottamansa pelaajat ? Ja kenties vielä vaihdettu manageri ? Mikä sitten olisi huonosti ?

   • Nyt olet TÄYSIN hakoteillä. Tulleet pelaajathan olisivat tietenkin mahtavia vahvistuksia, jos managerina vain olisi joku muu. Siitähän tässä kiikastaa?

 6. Sagna oli ainoa avauksen pelaaja, joka lähti kesällä, ja tilalle saimme Debuchyn, joka on samaa tasoa tai parempi. Lisäksi hyökkäykseen tuli kaksi vahvistusta, Sanchez ja Welbeck. Hyvältä tämä näyttää, vaikka kolmostoppari ja puolustava keskikenttäpelaaja jäi vielä hankkimatta.

 7. Arsenal on yhden loukkaantumisen päässä katastrofista. En nyt puhu hyökkääjistä, enkä edes tärkeästä puolustavasta keskikenttäpelaajasta, vaan nimenomaa keskuspuolustajasta. Jos Kos tai Merte loukkaantuu pidemmäksi aikaan, ei 19- vuotias laitapakki Sotonista ole pitkäaikainen ratkaisu. Pidän Chambersista ja uskon, että tulee olemaan huikea ostos tulevaisuutta silmällä pitäen, mutta vielä hieman raakile ja ehdottomasti virhealtis. Puhutaan kuitenkin Arsenalin tasoisesta joukkueesta. Yksi loukkaantuminen ja vaikkapa Merten korttitilin täyttyminen ja meillä on Chambers ja Nacho puolustajina ilman paikkaajia. Kaikki me tiedetään tämä, joten katsotaan nyt oikeasti rehellisesti totuutta silmiin ja myönnetään, että paremminkin olisi siirtoikkuna voinut mennä.

 8. On Nimettömiä ja Nimettomia? Kekä kukin on?
  (Nämät sivut ei ole tötterströmien sivuja..!)
  Reilusti oma nimi/oma nimimerkki kehiin niin tiedetään oman jengin kesken kenen kans tässä milloinki saa olla eri mieltä ja Arsua kannattaa. Ugh?

   • Sun asenne on ongelma. Ei minkäänlaista kunnioitusta muita kirjoittajia kohtaan.

   • Jos nimimerkkini NimetOn osoittaa kunnioituksen puutetta, kerro miten, kenties voimme yhdessä korjata asian.

   • Nimimerkki on hyvä. Sillä hyvä jatkaa. Ja jos olet tarkkasilmäinen, niin huomaat että itse en ole missään vaiheessa kommentoinut nimimerkkiäsi, vaan niitä joilla sitä ei ole.

 9. en kyllä millään ymmärrä miten tämän voi joku nähdä onnistuneena siirto-ikkunana. hyökkäyksen vahvistuminenkin vähän niin ja niin kun ottaa huomioon Theon ja Giron loukkaantumiset (nämähän olivat tiedossa ikkunan aikaan joten voi hyvin siihen laskea?).
  puolustava kk heikkeni taas viime vuodesta kun jalat hidastuu entisestään.
  pulustuksesta lähti Sagna, Verma ja Jenks. tilalle tuli Debuchy ja Chambers, en ymmärrä tätäkään vahvistumista.
  maalivahtiosaston vahvistumisen allekirjoitan.

  • No väittäisin kyllä hyökkäysosaston vahvistuneen merkittävästi jos lähtijöinä oli Bendtner ja Park ja tilalle tuli Sanchez ja Welbeck. Eihän Giron ja etenkään Walcottin loukkaantumisia voi laskea siirtoikkunan nettoon. Loukkaantumisia ei aina voi vaan korvata ostoksilla. Monet tuntuvat sekoittavan Arsenalin hyvän taloudellisen aseman pohjattomaan kassaan. Kyllä meilläkin taloudelliset raamit, joiden puitteissa toimia. Myös palkkakulut kannattaa ottaa huomioon. Esimerkiksi Cescin hankinnassa monet jättävät tyystin huomioimatta sen, että ihan pähkinöillä ei sekään mies pelaa.

   Keskuspuolustajan hankkimatta jättäminen on ainoa selkeä epäonnistuminen tässä ikkunassa, joskin se saattaa olla erittäin kohtalokas sellainen. Puolustavan keskikentän hankkimatta jättämiseen on jo perusteluita, kuten kk-pelaajien suuri määrä, mutta itse olisin sellaisen hankkinut. Ei voi kuitenkaan suoralta kädeltä sanoa, että tuo tontti heikentyi entisestään kun jalat hidastui. Sehän on pelkkää spekulaatiota enkä ainakaan itse ole tällä otoksella kyennyt havaitsemaan, että esim. Arteta olisi jotenkin huonompi kuin viime vuonna. Jää siis nähtäväksi.

   Itse antaisin kouluarvosanan 7. Vahvasti ollaan jälleen kerran tyrkyllä siihen kolmos/nelossijaan, mutta eittämättä vajaaksi jää mestaruustaistelusta. Kuitenkin askelia oikeaan suuntaan. Runko on tasokkaampi kuin viime vuonna ja esimerkiksi laidoilla on paljon enemmän syvyyttä ja variaatiota kuin aiemmin. Ja jos oletetaan, että Arteta ja Flamini on viime vuodesta heikentyneet niin kai sitten voidaan olettaa myös, että Wilshere, Ox, Ramsey ja Sanogo ovat ottaneet askelia eteenpäin (en tosin tätäkään ole vielä itse havainnut).

   Lopuksi voisi vielä sanoa, että annetaan sen Welbeckin pelata ensin ennen kuin tuomitaan. Omissa papereissa ainakin niin kirjoittamaton kortti, ettei oikeen voi sanoa mitään näin suoriltaan. Puskista tuli!

 10. Velpekki hyppäilee kehiin tästä eteenpäin aina 67. minuutilla näyttämään erinomaisuutensa Wengerille.
  Aivan kuin Poldille on käyny. Nooh, toivotaan toivotaan Toivotaa-aa-aan….

 11. Mtäh? Mulla on leiponu kiinni tuo MTV total 2?
  Aina kauden aluksi ostan ton paketin ja niin nytkin, pelittihän tuo prkl viimeksikin…
  Isseee?

 12. Kendoa tulee hitto vieköön Total ykköseltä ja tietty oikeaa Futista kakkoselta just nu. Fy sjutton… Sanchez on muuten pelimiehiä.

 13. Kaks tottenham-fania oli ylittämässä suojatietä Drayton Parkilla: toinen huusi, varo auto! Slurps…
  Toinen että mit?..Slurps.

 14. Yhdesti olen joutunut käymään töttenhömin kaupunginosassa työkeikalla about 5 vuotta sitten ja käytiin British museumissa.
  Museokierros, jossa opas innoissaan selitti meille hyvin säilyneen muumion kohdalla, että tämä on arvokasta Tutankhamonin sukua, johon minä että: Höpön löpön, tämähän on ilmielävä gareth bale.

  Joo, öitä.

 15. ….niiin ja samalla reissulla puolenkymmentä töttöntöttön-fania pyysivät mua saunomaan tietämättä, että oon Gooneri. Löylyjen jälkeen kysyivät voinko pestä heidän selät. No tottahan toki, vastasin…

  Kyllä konekivääri on hieno keksintö.

 16. Kuhaa tulee aivan h..vetisti, sano Henkka ku särjen sai.

  Eli asiaan, ostokset tehty ja kovia peliä vaan tiedossa. Kliimaksina 27. tätä kuuta Arsenal-töttenlottentsäbädäbädingdong!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s