Uskaltaako Wenger edes yrittää enää voittaa tosissaan?

Mitä tässä on tullut luettua Arsenal aiheisia uutisia, forumeja ja blogeja siirtoikkunan sulkeutumisen jälkeen, niin yksi mielenkiintoinen teoria on ollut Wengerin pelko edes yrittää haastaa muut kärkijoukkueet tosissaan. Voi olla, että tässä ei ole mitään perään ja managerimme on vain tipahtanut yksinkertaisesti kehityksen kelkasta huippujalkapallossa, eikä sen takia enää pysty haastamaan muita huippujoukkueita.

Silti mitä enemmän asiaa miettii, niin ehkä siinä jonkin asteinen totuus voisi olla takana. Jos Wenger kerrankin hankkisi tarvittavat pelaajat, tänä kesänä hankittujen lisäksi vielä esim. Reidin, Schneiderlinin ja Falcaon se olisi myös tarkoittanut odotusten nousevan kauden suhteen. Tämä olisi hyvin ristiriitaista managerimme politiikassa, kun viimeisen lähes 10 vuoden ajan noita odotuksia on koko ajan laskettu tietoisesti jopa siihen asti, että nelossija on kuin pokaali ja Welbeckin tasoisesta hankinnasta pitäisi olla erityisen kiitollinen, niin kuin se ratkaisisi koko hyökkäysongelman kertaheitolla.

Jos Wenger kerrankin kokoaisi joukkueen, joka pelaajiston puolesta olisi tasapainoinen ja laatua löytyisi riittävästi joka pelipaikalle, niin se tarkoittaisi samalla mahdollisen menestymättömyyden syiden löytyvän yksinkertaisesti muualta kuin pelaajista. Tämähän ei voi olla mahdollista, koska managerimme ei koskaan tee virheitä, myönnä niitä tai varsinkaan ota opiksi niistä.

Olen väittänyt, että Wenger tuskin voittaisi mestaruutta, vaikka saisi Cityn tai Chelsean pelaajiston käyttöönsä. Tätähän nyt ei tietenkään voi mitenkään todistaa, vaan väite pelkkä olettamus. Tämä väite on kuitenkin samassa linjassa alussa mainitun teorian kanssa, että mies ei yksinkertaisesti uskalla ja/tai edes halua enää tehdä tarvittavia hankintoja ja paikata pelaajiston puutteita, jotka kaikki muut jalkapalloa seuraavat näkevät. Mieluummin mennään aina vähintään kaksi tai kolme todellista vahvistusta vajaalla joukkueella, jolloin selityksinä voi kierrättää vuodesta toiseen loukkaantumisia, epäonnea arvonnoissa, peliruuhkaa tai jotain muuta täysin ennalta arvattavaa asiaa, joka ei sillä useasti mainostetulla yli 30 vuoden managerikokemuksella pitäisi tulla joka ikinen kausi suurena yllätyksenä ja täysin ennen kokemattomana asiana.

Hankinnoista puhuttaessa Wengerhän vuosikaudet on väittänyt Mestareiden liigan olevan se avainasia ja ilman sitä yksinkertaisesti ei ole mahdollista hankkia ainuttakaan huippupelaajaa, koska he eivät tule ilman rahaliigan pelejä. No ilmeisesti ManU sitten joutui tyytymään muun muassa Di Mariaan ja Falcaoon meidän saadessa Welbeckin. Jokin ei taas näissä Wengerin selityksissä oikein pidä paikkaansa.

Samoin se kuinka hankinnat kannattaa jättää aina siirtoikkunan viime hetkille, koska silloin on halvemmalla laatua saatavilla. Joo hyvinpä taas tämä viimeisin siirtoikkuna sen todisti. Welbeck 16 miljoonalla ei mielestäni ole mitään laatua erityisen halvalla. Toki siellä olisi todellista laatua ollut saatavilla Falcaon muodossa, mutta eipä tuo tietenkään kelvannut. Silti väittäisin esim. Chelsean tavan ostaa tarvitsemansa vahvistukset hyvissä ajoin olevan se oikea. Sitten jos jokin hyvä pelaaja sattuu vielä tulemaan markkinoille loppuhetkillä siirtoikkunaa, niin lisähankinnan voi tehdä, mutta se ei kuitenkaan ole välttämätön. Wengerin taktiikka oli taas kerran päinvastainen eli siirtoikkunan viimeiseen päivään lähdettiin tilanteesta, että piti saada kolme vahvistusta, joiden kahden olisi pitänyt olla selkeitä avauksen pelaajia. Nyt saatiin yksi hankinta ja tässäkin tapauksessa voidaan kysyä, onko Welbeck yhtään parempi kuin Podolskin kanssa koirankopissa asuva Campbell, joka ei näytä saavan edes tilaisuutta.

Welbeckin hankinnassa on myös mielenkiintoista, että siirrosta on useampi päivä, mutta Wenger ei ole kommentoinut ainakaan virallisilla sivuilla sanakaan miehestä. Ehkä Welbeck ei ollutkaan Wengerin hankinta ja Wenger ei olisi ostanut ketään. Kuitenkin managerimme ollessa aivan käsittämättömästi Roomassa siirtoikkunan viimeisenä päivänä hyväntekeväisyysottelussa ehkä muu seurajohto hankki Welbeckin. En tiedä, mutta outoa on ettei Wenger ole kommentoinut sanallakaan uusinta hankintaamme. Muiden kesän hankintojen kohdalla julkaisun yhteydessä saimme kuulla lähes heti Wengerin kommentit pelaajasta. No ehkä Wenger vain on taas ansaitulla lomalla maaottelutauon aikana, onhan tässä jo pari peliä kautta pelattukin ja siirtoikkuna saatu ansiokkaasti hoidettua pois alta, joten lomat on totisesti ansaittu..

Mainokset

28 thoughts on “Uskaltaako Wenger edes yrittää enää voittaa tosissaan?

 1. Nyt mennään jo tosi syvissä vesissä! Onko huomattu, että hankimme Sanchezin nyt kesällä? Ja sitä edellisenä kesänä Özilin.

 2. Tuo on mielenkiintoinen ajatusleikki kyllä, voittaisiko Wenger esim. Cityn tai Chelsean peräsimessä tämänhetkisellä materiaalila mestaruuden? Ei nyt takerruta sopeutumisseikkoihin tai onko materiaali managerin näköinen. Kiistatta kaksi laadukasta ja tasapainoista joukkuetta kuitenkin kyseessä.

  Itsekin kallistuisin sille kannalle, ettei voittaisi. Varsinkin Wenger Cityssä olisi epätasainen kisa, Mourinho veisi.

  Vaikea tuota on perustella mitenkään, mutta jollain lailla peleihin valmistaminen ja pelien aikaisen reagointi ns. yllätyksiin on Wengerillä vaisua. Ottamatta kantaa miten siinä kävisi kärkipeleissä, niin kovin on löysä ja rento asenne Wengerin tiimeillä vuodesta toiseen satunnaisissa tavallisissa vieraspeleissä ja kotijoukkue on hetkessä johdossa. Välilä kiri ei sitten enää onnistu. Tätä sattuu niin usein ja vuodesta toiseen, että peleihin valmistamisesta alkaa jo ihmetellä: miksi Wenger?

 3. Yksi kunnon hankinta/kausi ei vaan yksinkertaisesti riitä, varsinkaan kun joukkueesta näin selkeästi puuttuu laatua tietyiltä sektoreilta(vasenpuolustaja, puolustava kk, hyökkäys jne.). Fakta nyt on vain se, että tämänkään ikkunan jälkeen kilpailijoita ei ole saatu milliäkään kiinni, vaan pikemminkin jääty lisää jälkeen. Ei tuo ero tietenkään pelkästään ostamalla pienene varsinkaan kun kilpailijat ostavat enemmän sekä määrällisesti että laadullisesti, mutta kun peli on ollut nyt nähdyn näköistä paskaa ei voida kyllä puhua mistään kirimisestä harjoituskentälläkään.

  Miten voi olla, että Wengerin & co jokavuotinen sumutus taloudellisesta kyvyttömyydestä menee edelleen joillekin läpi. Jo varmaan kolme vuotta on puhuttu yli sadan miljoonan kassasta, joka on käytössä joukkueen vahvistamiseen. Minne se on kadonnut? – Ei ainakaan joukkueen vahvistamiseen. Tänä vuonna on pistetty noin 75m haisemaan, mutta myynneillä ja aikaisempien myyntien poistoilla nettokulutus on ollut noin 35m. Kassassa olisi siis edelleen ollut ainakin 60m käytettävissä esim. Falcaoon, Cavaniin, Reussiin tai Khediraan, puhumattakaan toppareista.

  Meillä on maailman eniten tuottava stadion, jossa joka peli käytännössä loppuunmyyty, maailman kalleimmat liput, joka vuosi Chäppäripalloa ja aina alkulohkosta jatkoon, Lontoon markkina-alue ja reilusti pienemmät palkkakulut kuin kilpailijoilla (ManU, ManC, Chelsea). Kun Emirateskin on jo jonkun aikaa ollut ainakin joidenkin lähteiden mukaan maksettu tonttikauppojen ja muiden kikkailujen avulla, niin selittäkää nyt helvetti, että miten vitussa voi olla mahdollista, että meillä ei olisi rahallisia resursseja haastaa kilpailijoita?

 4. Jos Falcaon viikkoliksa £ 345.000 pitää edes lähellekään paikkansa, niin miksi edes pitää keskustella mahdollisuudesta hänen hankkimiseen?

  Tämä ei tarkoita, että kuulun automaattisesti AKB-klaaniin, mutta yleensä totuus sijaitsee jossain yltiöpessimismin ja äärioptimismin välimaastossa. Esim. Falcao-keskustelussa nämä huhuillut palkkatasot ovat jo oikeasti sellaisia, mitkä kannattaa ottaa pohdiskeluissa edes huomioon, eikä vain todeta, että Falcao olisi ollut tarjolla, mutta eipä vaan Wengerille kelvannut.

  • Samaa mieltä. Ei kuulu ollenkaan seuran politiikkaan maksaa tuollaisia palkkoja. Olisin mieluusti ottanut pelaajan mutta joku raja palkoissakin.
   En tiedä onko moni huomannut mutta Arsenal oli tehnyt tarjouksia kolmesta topparista mutta kaikki menivät puihin erinäisistä syistä. Ja samaten voisi todeta että ei kaikki muutkaan joukkueet saa haluamiaan vahvistuksia. ManUn suurin ongelma on puolustus ja sen kokemattomuus, keitä sinne on tullut? Kaksi laitapakkia vaikka toppari osastolta lähti kokemusta ja osaamista roppakaupalla.
   Olimme myös toiseksi eniten rahaa käyttänyt joukkue valioliigassa mutta emme silti vahvistuneet yhtään?!
   Eikö kukaan ihmettele että jos se Schneiderlinin oli sitten niin helposti saatavilla niin miksi kaveri pelaa vieläkin Southamptonissa vaikka useampi huippujoukkue oli kuulemma pelaajan kintereillä??
   Useamman kerran olen muuten ihmetellyt blogistin linkittämiä uutisjuttuja, esimerkkinä uusin. Suurin osa näistä jutuista on aina olettamuksia mutta silti ne otetaan totena koska ovat Wengeriä kritisoivia tai muuten häntä vastaan. Ja kuka oikeasti luulee että joukkueeseen hankitaan pelaaja joka ei ole managerin hyväksymä, varsinkin kun sanotaan että Arsenalissa ei tehdä mitään ilman Wengerin hyväksyntää. Huomattavan ristiriitaisia nämä jutut välillä!

 5. 345.000/viikko = 1.400.000/kk * 10 = 14.000.000 + Monacon vaatima välisumma 6.000.000 = 20.000.000. Eli noin 20 miljoonaa koko paketti. Mahdotonta? Ainoastaan siinä mielessä, että joku peliaate estää maksamasta toiselle enemmän kuin toiselle. Ei mitään tekemistä sen kanssa, että ei olisi ollut varaa.

  Sama ääliölogiikka esti myös Khediran hankinnan kun ei voitu maksaa 150.000/viikko, minkä olisi kelpuuttanut. Vaikka saattaa kuulostaa joillekin kovalta tuo 345.000/viikko, niin kannattaa vaikka mielessään laskeskella paljonko Arsenal maksaa sellaisille jampoille, jotka pelaavat muutaman hajaminuutin sieltä täältä tai eivät pahimmassa tapauksessa ollenkaan (Diaby).

 6. Falcaon laina on kauden loppuun eli noin 10 kk. Diaby on ollut kirjoilla kohta 9 kautta kesälomat mukaan lukien. Viikkopalkka varmaan ainakin 50.000. Siitä kun lähtee ynnäilemään, että mihinkä kaikkeen sitä oikeastaan onkaan varaa niin voipi vaikka yllättyä. Eikä sankari Abou ole likimainkaan ainoa turhakeosaston edustaja.

 7. En mä sanonutkaan, että siihen ei olisi varaa, mutta aika lyhytnäköistä seurajohtamista tuo olisi. £20 miljoonaa yhdestä kaudesta!?! Siinä voi tosiaan aika moni kaveri kolkutella agenttinsa kanssa managerin ja tj:n ovea, jos yhdelle hepulle maksetaankin yhtäkkiä 3 kertaa enemmän, kuin tämän hetken palkkakunkulle.

  Jos oikeasti olet sitä mieltä, että tuo olisi

 8. …järkevää johtamista, niin olenpa iloinen, että et ole osana seurajohtoamme.

  Vertailu Diabyn kanssa tässä kohtaan on ehkä lievästi ontuvaa.

 9. Ne nyt vain on lainalaisuudet sellaiset, että kirkkaimpien starojen palkkataso on tuollainen. Se, että sille tasolle ei haluta siirtyä kertoo vain ja ainoastaan kunnianhimon puutteesta.

 10. Jos itse olisin seura johdossa, kuten ehdottelit, en olisi mistään lainoista edes kiinnostunut. Ennemmin olisin ostanut Falcaon suoraan 4 tai 5 v. sopimuksella. Ostohinta 50-60m + 20m kausi= 150m. Ja silti olisin mielestäni toiminut järkevästi.

  • Falcao, kaverin ikä papereissa 28 vai 29, huhuissa enemmänkin, justiinsa alla iso polvivamma -> 4-5 vuoden sopimus… Ei terve! Mitähän Özil, Sanchez ja kumppanit olisivat tuumineet…

   Kyllä teillä tietyillä jampoilla karannu mopo täysin lapasesta.

  • Olisitko edes kysynyt Monacolta tai Falcaolta itseltään suostumusta asiaan?

   Eikös tuolla Falcaolla ole alla aikalailla vastaava vamma, kuin Walcottilla? Jos Falcao olisi hankittu Arsenaliin ja kaveri loukkaantunut pian uudelleen, niin todennäköisesti olisi manattu sitä, miten Wenger hankkii aina näitä lasinilkkoja.

 11. Voisi myös kysyä, mitä Wenger halusi roikotta Poldia ja Campbellia mukana, vaikka joku tai pikemminkin kai monet asiat kavereiden pelissä mättää managerin mielestä?

  Tavallaan hienoa, että Wenger on sitkeä useiden pelaajien kohdalla, joskus se onnistuu (Ramsey), joskus ei (Diaby). Nyt kuitenkin tilanne on se, ettei maaleja tekeviä kärkiä oikein ole Sanchezin lisäksi ja Walcott ehkä pysyy kunnossa, kun joskus palaa. Kyllä ensi kesänä pitää tehdä ratkaisuja ja vaihtaa kärjessä miehiä siitä epäonnistuneimmasta päästä alkaen. Pelipaikka on kriittinen, eikä auta paljonkaan vaikka Özil olisi miten ylivoimainen tahansa, jos kärjet ja laidat on huonoja. Arsenalin asema olisi selkeästi toinen mestaruuteen kasvun suhteen, jos kärjessä olisi luontainen maalntekijä, nyt tehdään aivan liian paljon työtä per maali. Nyt materiaali ylhäällä on liian laajasti kakkosvaihtoehto-tyyppistä.

  • Luulen, että Campbelliä ajetaan (hyvin) varovaisesti sisään, mutta Poldin kohdalla tilanne on toinen. Lukas on selvästi ylijäämää, käsittääkseni miestä yritettiin siirtää muualle, mutta suuri palkka karkottaa ostajia. Palkkansa myötä turhan kallis katsomoveikko.

 12. Tuo vammatilanne on tietenkin vaikea, mutta oletettavasti mies on kunnossa ja läpäissyt tarkat tarkastukset. Ei kai manu muuten olisi ottanut. 28 ei ikänä ole paha ja silloinhan pelaaja on yleensä parhaimmillaan. Hyviä pelivuosia helposti muutama jäljellä, esim. Ibra, bergkamp, jne.

  Pointti ei koko jutussa kuitenkaan ole falcao tai hänen hirmupalkkansa vaan se, että taas mentiin kakkos- tai toisten neloskoriin katsomaan, mitä jää saataville kun ovat omat vahvistuksensa tehneet. Falcao oli varmasti ainakin palkkansa puolesta kallein vaihtoehto, mutta olisihan siellä ollut muitakin ns.Ykköskorin laatupelaajia tarjolla, esim. Costa aiemmin ja cavani nyt.

 13. Perustuuko tämä Campbell hypetys mihinkään muuhun kuin siihen yhteen hyvään peliin MM-kisoissa? Laina Kreikassa meni ilmeisesti ihan kohtalaisesti, mutta sarja on tasoltaan varmaan jotain mestaruussarjan ja league onen välimaastosta.

  Omaan silmääni kaveri ei ole tehnyt vielä MITÄÄN, mikä oikeuttaisi ansaittuun näytön paikkaan Arsenalissa. Toki kaveria voi peluuttaa välillä vaikka cup-peleissä, mutta mielestäni mitään hän ei ole ansainnut ja kaikki puheet koirankopista ovat joutavia.

  • Kyllä. Ne vähät ensimmäiset minuutit jo näyttivät, että taktista sisäänajoa pitää tapahtua Campbelle paljon. Ei hän nyt dominoiva tai taitava pelaaja ole, että omalla visiollaan matseja ratkaisee.

 14. Aika hyvissä ajoinhan arsukin hoiti nuo tämän kesän siirrot. Vaihtoehtoja hyökkäykseen Alexin muodossa ja sagnan korvaajaksi depuchy. Myös Chambers on ollut hyvä haku. Tuo puolustava keskikenttä juttu on vähän erikoinen tilanne. Riippuu miltä kantilta taas katsoo. Wenkula luottaa artetaan ja flaminiin, jotka ovat samassa sylkykupin roolissa kuin OG. Ei oikein voi edes sanoa kritiikiksi, mollataan nyt kun on muodissa. Olihan artetalla viime kaudella heikkoja pelejä, mutta ei koko kausi ollut huono. Veikkaisin että viime kauden loukkaantuminen vaikutti jollain tavalla kauteen. Saa tosin taas nähdä miten tämä kausi käynnistyy kun vesijuoksusta saapuu.
  Noista toppareista sen verran että itselleni oli kyllä yllätys kun ei ketään tullu. Tiedä sitten miksei saatu ketään kosin ja merten tuuraajaksi. Sillä kolmos ja nelos topparin paikkahan Se olisi ollut. Penkillä pääosin kaudesta. Toivottavasti calle saa paljon pelejä alle westhamissa, sillä pelaaminen kehittää ei penkillä istuminen. Hieman hirvittää jos tulee tilanne että toppareina on nacho ja Chambers, tai wenkula ja bould..
  Tuo welbecin hankitahan oli vähän samaa mallia kuin özil viime kaudella, kun odoteltiin balen kauppoja. Liekköhän oltiin edes kovin tosissaan tuossa falcao kisassa kerran palkka on hurja. Epäilen. Huvittaa välistä nuo paniikkiostos väitteet, eiköhän tuo jäärä ole useasti askeleen tai pari edellä lehdistöä ja asiantuntijoita. Tietysti jokaisella omat mielipiteensä..

 15. Falcaon ja myös di Marian hankinta ovat aiheuttaneet kritiikkiä joidenkin muna-fanien keskuudessa. Ovat sanoneet, että muna alkaa muistuttaa Shittyä ja Chelskiä pelaajapolitiikaltaan. Ja kyllähän etenkin 20 miltsin vuokra on jo aika pohjat. Joo, toki sit sanotaan, että kylläpäs kannatti, jos Falcao dominoi valkussa. Mun mielestä Falcaota ei ois pitänyt hankkia noilla ehdoilla, vaikka ois ollut saatavilla. Eikä Fabregasta, jos hänestä olisi tullut kovapalkkaisin.

  Wenger sen sijaan mokasi, kun verman tilalle ei hankittu ketään ja kun k-kentän pohja jäi vahvistamatta.

  • Ai joo, Mourinho: Vaikka sai Realissa lähes rajattoman pelaajabudjetin, tulokset olivat Realin mittapuun mukaan laihoja.

 16. Uskon, että juuri tästä on wengerin harjoittamassa pelaaja politiikassa kyse.
  Palkka harmoniasta. Muistan kuinka pitkään wallcottin jatkosopimusta väännettiin. Wenkku ei halunut maksaa kiiturille liikaa, koska ovella on aika nopeasti jonoa tän jälkeen.
  Niin kauan kun ei ole varaa maksella koko aloitus kokoonpanolle 100k viikossa niin kannattaa jättää noin 200k palkkaa vaativat noille öljy rahotteisille jengeille.
  Missähän hinnoissa arsun liput meniso jos olisi yhtä kallis avauskokoonpano ku vaikka shittyllä.

  Ehdottomasti munasi kuitenkin kun jäi toppari hankkimatta.
  Yksinkertaisesti mkään ei kelpaa selitykseksi.

 17. Aamun blogihetkeä takana 2 minuuttia ja nyt jo vituttaa. On tää blogi kyllä parhaimmillaan huikeaa ilotulitusta. Asenteellisuudessa edes Halla-Ahon scripta ei yllä samoihin lukemiin 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s