Judge me in May

Oravanpyörämme on taas edennyt tiettyyn kohtaan kautta tai sanoisinko paremminkin vuotta. Aina kauden loputtua ja kesällä sanotaan, että pitää odottaa siirtoikkunan loppuun ennen kuin voi arvostella hankintoja ja niiden laatua tai ennen kaikkea meidän tapauksessa niiden hankkimatta jättämistä.

Tosin aina siirtoikkunan sulkeuduttua saa sitten heti kuulla kuinka enää asialle ei voi tehdä mitään ja nyt on pärjättävä näillä mitä on ja oltava tyytyväinen. Samoin seuraavan kerran saa arvostella sitten toukokuussa, kuten managerimme sanoi jo noin viisi, kuusi vai jopa seitsemän vuotta sitten. Tuota toukokuuta ei vain ole tullut vielä milloin Wenger olisi ottanut vastuun epäonnistumista ja virheistään.

Huomaatteko yhtään yhtäläisyyksiä tässä esittämässäni vuoden kulussa siihen kuinka hommat ovat lähes viimeiset 10 vuotta edenneet? Tammikuussa toki saa aina kuulla, että laatua ei ole saatavilla. Se voi jossain määrin jopa pitää paikkansa, mutta ei todellakaan niin, että koko maailmasta ei löytyisi ainuttakaan pelaaja, joka on saatavilla ja vahvistaisi meidän joukkuetta. Tietysti Wengerin sanoessa, että laatua ei ole saatavilla tammikuussa, niin voisi esittää vastakysymyksen miksei sitä laatua sitten sitä suuremmalla syyllä osteta kesällä? Ja sama on toistunut niin usein, että ei todellakaan puhuta yhdestä tai kahdesta kerrasta.

Samoin siirtoihin ja joukkueeseen liittyen Wenger sanoo yleensä aina, ettei tarvitse hankintoja, koska joukkueessa on jo niin paljon pelaajia ja laatua kaikille pelipaikoille. Jos näin todella on, niin miksi emme sitten pärjää paremmin, eikö tässä ole aika selkeä ristiriita? Jos joukkue on sellainen kuin Wenger haluaa ja laatua on riittävästi, niin ei kai meidän sijoituksen ja pokaalin pitäisi kausi toisensa jälkeen olla nelossija. Ehkä vika onkin siis managerissa, kuten useat jo tietävät, mutta eihän se ole mahdollista taas monien mielestä. Se on ainakin varmaa, että Wengerin puheet ja lupaukset ovat pahasti ristiriidassa tekojen ja ennen kaikkea saavutusten kanssa viimeiseltä noin kahdeksalta vuodelta.

Huhujen mukaan Wenger on saanut lähtöpassit Ranskan television kommentaattorin hommasta:

Arsène Wenger’s contract co-commentating France games for TF1 has not been renewed, much to Wenger’s surprise, reports Le Parisien.

Eipä yllätä jos jutut studiossa ovat samaa tasoa kuin meidän managerina selitellessä milloin mitäkin asiaa. Nämä lainaukset Onlinegoonerin forumilta aiheeseen liittyen osuvat melko hyvin ja ensimmäinen sai vähintäänkin hymyn kasvoille:

Jesus, poor sod will have to get himself a part time job to make ends meet! Hopefully it will be stacking shelves in Sainsburys on a Saturday afternoon.

Even french TV have realised he hasn’t a clue what he’s talking about… shame our fucking board didn’t.

En ole missään nimessä Myles Palmerin seuraaja ja harvoin edes luen miehen tekstejä, mutta tämä Welbeck tapaus Wengerin kommentoimattomuuden osalta saattaa todella pitää paikkansa. Hankinnasta on aikaa jo useita päiviä ja edelleenkään emme ole kuulleet manageriltamme mitään uusinta hankintaamme koskevaa. No ehkä Wenger on vain taas rantalomalla, mahdoton tietää varmasti.

Muistaakseni MM-kisojen aikaan heitin ilmoille idean, että ehkä Kolumbian kapteeni Yepes voisi olla vuodeksi käyttökelpoinen topparivahvistus. Nelostopparina 38-vuotias kolumbialainen voisi vielä mennä ja varsinkin siirtoikkunan sulkeuduttua tässä topparitilanteessa tuskin vaihtoehtoja on liiaksi. Mieluummin ottaisin Yepesin vuodeksi tai vähintään tammikuuhun asti kuin ei ketään. Mieluummin myös Yepes kuin Monreal topparina. Tämä ei tietysti poista tosiasiaa, että tähän tilanteeseen ei olisi pitänyt edes koskaan ajautua.

Laitetaan loppuun perjantaikevennys kuvan muodossa, jossa on kuitenkin valitettavan paljon totuutta mukana. Sitähän sanotaan kuvan kertovan enemmän kuin tuhat sanaa.

Mainokset

24 thoughts on “Judge me in May

 1. En aina ihan ymmärrä tuota nelossija kritiikkiä.

  Jos kerta joukkue on päin helvettiä rakennettu sekä peluutettu ja lisäksi taktiikat ovat aivan perseestä niin eikös ole aikamoinen ihme, että olemme vuosi toisensa jälkeen edes neljänsiä?

  Nyt tietysti minut leimataan AKB osastoon, koska en suostu allekirjoittamaan sitä, että Wenger on aivan kujalla kaikissa jalkapalloon liittyvissä asioissa. Noh, se on kaiketi joko tai. Wenger on paskoista paskin tai jumalasta seuraava, vaikka minulle totuus on jotain muuta.

  Esimerkiksi blogisti kirjoitti taannoin kuinka Everton ottelu olisi päättynyt suvereenisti Arsenalin voittoon jos valmentajat olisi vaihdettu päittäin. Tämä siitäkin huolimatta, että samaan aikaan Everton mukamas pyyhkii lattiaa meidän avauskokoonpanolla useammankin paikan osalta. Howard, Coleman, Baines, Lukaku ja nyt jopa Barry sekä McCarthy on julistettu täällä pelaajiksi, jotka kävelisivät meidän avauskokoonpanoon tosta noin vaan.

  Wengeriltä vaaditaan pokaaleja, mutta Martinez, Moyes ja Pochettino kelpuutettaisiin meille ruoriin saman tien, vaikka näyttöjä ei pokaalien muodossa juuri ole. Moyesia ei tietysti enää ja siitä ollankin oltu aika hiljaa, että monen vuoden ajan skottia oltiin tuomassa kultatuolissa Wengerin tilalle.

  Eli miten siis on? Jostain syystä se nelossija jää monelta joukkueelta saavuttamatta, vaikka puolet näiden kokoonpanosta ollaan muiluttamassa meidän avaukseen puhumattakaan valmennuksesta, joka meillä on siis mitä ilmeisimmin korkeintaan Valioliigan keskitasoa?

  Pointtini on se, että tuolta kritiikiltä lähtee aika nopeasti pohja kun annetaan ymmärtää, että mitään ei seurassa tehdä oikein ja ennen kaikkea Weger ei tee mitään oikein. Useimmiten Villen kritiikissä on mielestäni perää, mutta potenssit ovat aika korkeita, kuten myös usein täällä siteeratulla onlinegooner foorumillakin.

  Lisäksi tämä rahan kulutukseen perustuva kritiikki on usein aika köykäistä kun kaikki perusuu siihen, että seuralla on 150 miljoonaa tilillä. Sillä sitten mukamas voidaan ostaa yhdessä ikkunassa Falcao, Cesc, Schneiderlin, Shaw, Coleman ja palkkabudjetin säätämiseksi riittää se kun tiputetaan Diaby pois palkkalistoilta, Realismi puuttuu. Vaikka Arsenal on nykyään varsin kilpailukykyinen taloudellisesti, ei meillä silti ole mahdollisuuksia kuroa yhdessä tai kahdessakaan ikkunassa sitä eroa umpeen, jonka City ja Chelsea ovat ottaneet aiempina kesinä täysin ylenpalttisella kulutuksella, johon meillä ei tuolloin ole ollut mitään saumaa vastata.

  Wenger on nihkeä hankkimaan pelaajia, se on totta, ja esimerkiksi topparin hankkimatta jättäminen oli typerää uhkapeliä,mutta asiassa on myös hyvät puolensa. Me ei osteta useinkaan 20 miljoonan keskinkertaisuuksia kuten ’Pool tai Tottenham. Vai mitä sanotte nimistä Tiote, Fellaini, Dempsey, Joe Cole, Young, Soldado, McManaman ja Lambert. Näihin olisi kulunut jo sievoinen summa jos blogisti ja täällä kommentoijat (itseni mukaanlukien) olisivat saaneet tahtonsa läpi. On siis toisin sanoen myös Wengerin ansiota, että siellä tilillä on edelleen sitä rahaa 150 miljoonaa ja sitä jää varmaan myös sitten seuraavalle managerille kun Wenger aikanaa seuran jättää.

  Viimiesenä voisin sanoa myös, että ei ole mikään fakta, että Wengerillä on sitä rahaa käytössä tuo 150 miljoonaa tai edes sitä brittilehtien mainostamaa 100 miljoonaa, yhden ikkunan aikana tuhlattavaksi. Toki edelleen siihen toppariin oli varmasti rahat olemassa.

  Tässä siis hieman omia näkemyksiäni seuran tilasta ja Wengeristä. Blogi on edelleen ainutlaatuinen ja mahtava enkä ole hyppäämässä FB kelkkaan. Ei muuta.

 2. Ymmärtääkseni seuralla on siis edelleen velkaa aika reilusti eikä sitä ole lyhennetty alkuperäisestä suunnitelmasta mitenkään poiketen, eli bond-velka on 2025-31 tienoille jonnekin. Lyhytaikaiset velat on ehkä hoidettu. Asian toinen puoli on se, että bond-velan lyhennys ei sido seuraa nykyliikevaihdolla käytännössä juurikaan, ehkä sitä kannattaa pitää verotusteknisistä syistä tmv.

  Keskustelu hankinnoista on hedelmätöntä niin kauan kuin luja taloudellinen ote ei ole mukana. Taseanalyysiä ei ole eikä sitä edes juuri kukaan halua lukeakaan, kuulemma. ”On varaa” on tyhjä heitto. On kuitenkin selvää, ettei lisää velkaa voi ottaa hankintoja varten ja toisaalta jo velkasopimukseen liittyy selvän likividiteettivaatimukset, eli lyhyesti kassa ei voi olla tyhjä, ei edes lähelle tyhjä.

 3. Me mitään topparia tarvitse….Wenkula (ei nimimerkki ) on mullistamassa pelin evoluution….kun kattoo Arsun rosteria niin
  ollaan siirtymässä (siirrytty) 4-6-0 ja huikein visio tulee olemaan luokkaa 2-8-0 top top hyökkääjien pelatessa tasapuolisuuden vuoksi muissa seuroissa…

 4. Hyvää tykitystä Pgoonerilta.

  Tuohon viimeiseen kappaleeseen liittyen, en ihan ymmärrä tuota blogin ja facebook-ryhmän vastakkainasettelua. Eihän ne ole mitenkään tosiaan poissulkevia. Kuitenkin jos FB:ssa satut mainitsemaan jotain positiivista, niin täällä leimataan nopeasti ”fanipojaksi”. Se on hauskaa se.

 5. Kyllä Arsenalilla rahaa on, mutta eihän tuo pelaajiin käytettävä raha tai siirtosumma ole mikään olennaisin asia. Tärkeämpää on se, että mitä sillä rahalla saa.

 6. Aamen. Vielä kun se itse pääasia eli peli hieman tuosta räpellyksestä paranisi niin heitän yläviitoset kaikkien kanssa. Welbeck tekee hatun cityä vastaan!!!

 7. Vaikka miten selitellään, siirtoikkuna meni meiltä huonosti. Henkilökohtaisesti ärsyttää höpinät jostain nelossijapokaalista. Nyt pyyhitään kyyneleet ja niistetään nenät. Kausi on vasta alkanut ja kukaan ei ole vielä esittänyt mitään valmista, paitsi chelski. Katotaan jouluna missä mennään, mutta ei dissata danny-boytakaan ennen kuis pääsee näyttämään. Sehän pääsee avaukseen karsintamatsissakin kun studge loukkaantui.

 8. Mielenkiinnosta lukenut ManU fanien keskustelua futisforumin puolelta ja suurin osa on harmissaan Welbeckin siirrosta koska on suora kasvatti ja vissiinkin jonkinlainen kulttipelaaja. Monet eivät näkeneet kaverissa potentiaalia nousta ykköskärjeksi mutta monestihan pelaajat jotka eivät aivan lyö itseään läpi ekassa seurassaan, nousevat tähdeksi seuraavassa. Welbeck mielestäni on siinä kynnyksellä että viimeinen askel olisi vielä otettava. Kaverissa on potentiaalia ja tehot kun pääsee kärjessä pelaamaan, ovat olleet aika hyvällä tasolla.

  • Oman kasvatin yliarvostus on toisaalta paha perisynti jokaisella kannattajaryhmällä. Welbeck on ja pysyy rotaatiojamppana, ellei sitten päädy johonkin Sunderlandiin joskus.

   Silti, näilläkin pelaajilla on tärkeä rooli ja Arsenalilta on puuttunut tehoja varahyökkääjiltä. Koska täysin ylivoimaista kärkeä ei ole ollut sitten van Persien, monen pelaajan on onnistuttava. Tässä on Welbeckin hyöty ja sauma, rahkeita maailmanluokkaan kun ei ole.

 9. Ei totta puhuen harmita tuo welbeckin hankinta ollenkaan,mieluummin welbeck kuin falcao,ei pelkän korkean palkan takiakaan,ehkä olen sen verran futisromantikko että olen tyytyväinen kun saatiin brittiläinen kärki,englannissa kun ”ollaan”.on ihan mukavaa kun pitkästä aikaa niitä brittejä joukkueessa sentään on,eikä stadionin velka tunnu niin kovasti enää wengeriä pakottavan ostoksille ranskaan tarjoushinnoille.enkä ole todellakaan rasisti,mutta koen ainakin itselle tärkeäksi sen,että kun englannin liigaa pelataan niin myös koko joukkue ei koostu pelkästään ulkomaanvahvistuksista.vaikka tosin kai welbeckin juuret ghanasta ovatkin.

 10. Jos 20 joukkueen sarjassa on neljäntenä, niin ei se huonosti ole.
  Olettaako joku muka oikeasti että vielä joskus taisteltaisiin tosissaan valioliigan voitosta. Itse olen tyytyväinen nelossijaankin.

 11. Perry Groves sivusikin jo asiaa: ihan sama ketä ollaan ostettu tai oltaisiin ostettu niin ihan ensiksi pitäisi saada tuo peli kuntoon. Kauheaa katseltavaa ollut ensimmäiset matsit. Tässä asiassa Wengerin ja muiden on onnistuttava, pitkään ei voi menettää pisteitä Leicestereiltä tms. tai mestaruusjuna karkaa hyvissä ajoin.

 12. Hyvää settiä PGooner.Fakta on se että tällä foorumilla ihmiset naputtelee mielipiteitään ja nehän on helvetin kaukana faktoista.Saman voin sanoa blogistista ja mun höpöhöpöistä.Todellinen fakta nähdään keväällä taulusta.Mutta MUN mielestä meillä on paras jengi aikasmoneen vuoteen ja on helvetin mielenkiintoista nähdä mihin se riittää.Mä olen itse asiassa alkanut uskomaan SIIHEN, eikä mua kiinnosta paskan vertaa muiden uskomiset. Väitän et tällä rosterilla on saumat mihin vaan.Ja Alexis oli helvetin hyvä piikissä ,joten mitä me welbeckillä tehdään.Nooh pannaan hieman vauhtia kilpailijoiden pakkeihin…; kärki Alexis- welbeck- walcot ja takana Özil.Saattaa jopa vastustajan pakeille tulla kiire.Mut Özil vas laidassa on nähty,sen vain ja ainoa oikeapaikka on 10paikka.ja nyt sammuu gooneri.Öitä.

 13. Seuran rahapolitiikasta vielä sen verran, että Arsenal ei osta pelaajia lainarahalla. Näin oli jo ennen Kroenkea ja on yhä. Tämä on täysin hyväksyttävä ja hienokin periaate. Hankalaksi tilanteen on tehnyt se, että esim. Shittyssä ja Chelskissä rikkaat omistajat kaivavat omasta taskustaan tarvittavat paalut – kuten tietty jokainen tietää. Uefan uudet säännöt ehkä hieman hillitsevät tätä touhua, mutta wenger on uskonut vähän liikaakin siihen, että uefa pystyy isosti vaikuttamaan.

  Niin tai näin, kuten muutamat ovat kommentoineetkin: joukkueen pelaaminen pitää saada toimimaan. Jos jalkeilla on paras bändi pitkään aikaan, olisi syytä alkaa näkyä kentälläkin eikä vain nimilistana.

 14. Welbeckistä sen verran et munafaneillehan se on kova paikka kun yksi ns. ”fergusonin pojista” myytiin , ollu seurassa jo pikkupojasta asti , vähän sama jos me myytäis Jack..
  Alkuun itse en ollu kovin innostunu Dannyn siirrosta ja suorastaan pettynyt mut ehkä nyt jo pystyy näkemään ”valon” tässä siirrossa.
  Potentiaalia on tehdä sturriget ja joka tapauksessa huomattavan paljon parempi vaihtoehto kärkeen kuin nevergoal.

 15. Wenger on usein sanonut ennen siirtoikkunan viimeistä päivää että jos sopiva pelaaja joka vahvistaa joukkuetta tulee saataville voimme toimia.
  Eli yleensä ennen siirtoikkunan viimeisenä päivää joukkue on Wengerin mielestä jo valmis.

  Welbeck täyttää täysin nuo kriteerit. Kun Falcaon siirto Manuun alkoi näyttää varmalta Wenger tiesi että nyt on hyvä sauma saada hiema halvemmalla kuin normaalisti maajoukkutason lädi. Ja kun Giroud on telakalla niin onhan Welbeck vahvistus.

  Eli ei mikään paniikkihankinta joskaan ei varsinaisesti suunniteltukaan mutta menee täysin Wengerin toimitatapoihin.
  Näinhän se Özilkin tuli eikä kukaan puhunut paniikkihankinnasta. Tänä vuonna saataville tuli vain hieman pienemmän profiilin pelaaja.

 16. Hyvä kirjoitus PGoonerilta. Kun en ole naamakirjassa ja tämä plogi olisi elämän sielu (suuri kiitos kuitenkin plogisteille), kyllä tässä köyttä pitäisi rasvata. Mutta onneksi on tuo Arsenal ja Arsene, jotka pitävät meidät hengissä…

  Go silvermoon Gunners!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s