Kerrankin maaottelut eivät haittaa, vaan oikeastaan päinvastoin

Täytyy sanoa, että tällä hetkellä eivät maaottelut pahemmin haittaa. Meidän tilanne on niin sekava ja heikko, että oikeastaan tauko tuli hyvään paikkaan. Kolme ottelua liigassa, joista ainoastaan yksi on pystytty voittamaan. Ei todellakaan riittävä suoritus edes nelossijapokaaliin, kun kaksi vastassa oli kaiken lisäksi yksi sarjanousijoista.

Toki isompaa kuvaa katsottaessa sama meno jatkuu vuodesta toiseen ja se on se kaikkein masentavin ja surullisin asia. En jaksa kuitenkaan tästä yhtään enempää tänään. Muutenkin tämä päivitys taitaa olla aika lailla yhtä tyhjän kanssa. Se on ainakin tunne tällä hetkellä.

En ole katsonut suuremmin kuinka pelaajamme ovat pelanneet maaotteluissa. Jostain luin Walesin pelaavan vain yhden maaottelun, joten se on positiivinen asia Ramseyn peliminuutteja ajatellen. Lepoa ei ole tulossa missään otteluissa tykkimiespaidassa, joten mitä vähemmän minuutteja maajoukkueen paidassa tulee, niin sitä pidempään tärkein pelaajamme saattaa pysyä pelikunnossa.

Tässä hyvä artikkeli pelitaktiikastamme ja ennen kaikkea ryhmityksestä. 4-4-2 timantti muodostelmaa olen itsekin välillä ehdotellut, sillä se antaisi mahdollisuuden pelata kahdella kärjellä ja lisäksi keskikentälle Wenger saisi laittaa neljä keskikentän keskustan pelaajaa. Tämänhän managerimme tekee yleensä joka tapauksessa peluuttaen laiturina Öziliä tai jotain muuta keskikenttämiestä eli eikö tuo timanttimuodostelma voisi olla ratkaisu ongelmaan? No tämä on turhaa spekulointia, kuten tiedämme 4-3-3 tai 4-5-1 pysyy ja turha edes haaveilla mistään muista variaatioista. Mieluummin Wenger laittaa pelaajat väärille paikoille kuin muuttaa yhtään pelisysteemiä.

Lopetetaan tämä lyhyt päivitys surulliseen uutiseen tai pikemminkin huhuun, jonka mukaan Arteta ja Giroud olisivat saamassa jatkosopimukset. Ei yllätä, mutta missään nimessä Artetalle ei pitäisi tarjota jatkoa, vaan tämä kausi olisi pitänyt mennä korkeintaan rotaatiossa kapteeniksi valitsemisen sijaan. Giroudille toki ymmärrän vähän paremmin jatkon, mutta sekin on vähän siinä ja siinä jos ja kun se tarkoittaa ranskalaisen jatkavan meidän ykköshyökkääjänä seuraavatkin vuodet. Kakkosvaihtoehtona Giroud on kelvollinen ja etenkin vaihdosta tullessaan hyvinkin käyttökelpoinen.

Loppuun ilmoitusasiana, että huomenna tai alkuviikosta on luvassa Henten päivitys. Tämä on loistavaa ennen kaikkea sen takia, että Hente on loistava kirjoittaja, mutta itsekkäästi ajateltuna myös vapaapäivän takia. Vapaapäivä tulee todella tarpeeseen, sillä sen verran täynnä olen Wengerin ja seuramme toimintaa ylipäätään tällä hetkellä.

Mainokset

9 thoughts on “Kerrankin maaottelut eivät haittaa, vaan oikeastaan päinvastoin

 1. Eilisen kommentointi oli aika mielenkiintoista. Onhan se hyvä, että teitä positive-Patsyja löytyy meidän negative-Nancyjen rinnalle, jotta saadaan aikaan vastakkainasettelua ja sitä myöten keskustelua. Se on kuitenkin samalla surullista, jos joillekin on päässyt käymään niin, että tuo ikuinen nelossija on jo alkanut tyydyttämään tarpeet. Tunnustetaan muka-faktat, että Chelseaa ja Man Cityä ei edes pystytä tosissaan haastamaan. Velkarahoitteinen ManU kuuluu varmaan myös tähän parempaan sakkiin, eli oikeastaan kun Liverpoolin porukat ja paikallisvastustaja jää taakse niin kausi on onnistunut.

  • Ja sitten löytyy meitä, jotka seuraavat Arsenalia tiiviisti, mutta joiden elämässä on tärkeämpiäkin asioita, kuten esim terveys. Ei jaksa stressata jokaisen hankinnan tai hankkimatta jätetyn pelaajan takia. Eikä tappion hetkelläkään rasvata köyttä, vaan katsotaan huomiseen. Päivä kerrallaan, kuten tohtori sanoo….

 2. Nythän näyttää siltä, että Arsenal rakentaa uudelleen laadukasta joukkuetta. Tosin kärkiosastolle Welbeck oli kiistatta pettymys, keskinkertainen pelaaja, jonka avut on muualla kuin maailnteossa. Tie ei ole suoraviivainen, vaan Wenger tosiaan tuntuu toteuttavan välillä tätä top-top-argumenttiaan eli ostaa tuosta vaan pohtimatta, kun joku kohtuullisen käyttökelpoinen pelaaja tulee myyntiin. Silti, nämä todelliset ison rahan hankinnat on hyvin ja järkevästi pohjustettuja.

  Nytkin on yleinen mielipide, että jäätin 2-3 huippuhankintaa vajaaksi, vaikka pelaajia tuli aika monta kesällä.

  Ongelma tässä hitaudessa on se, että seurassa jo olevat laadukkaat pelaajat todennäköisesti kyllästyvät odottelemaan iskukykyistä mestaruudesta taistelevaa joukkuetta montaa vuotta. Eli Özil, Ramsey, Kos jne. Pelivuosia kuluu nelossijapokaalista taistellessa. Tämä hitaan rakentamisen strategia saattaa kaatua tähän mahdottomuuteen. Ja Wengerin kyvyttömyyteen repiä maksimitulosta tästäkään materiaalista. Jokainen asiantuntija esim. tajuaa ettei Poolin materiaali ole parempi, mutta niin vaan ovat edellä.

 3. Arsenal vahvistuu pikkuhiljaa, mutta tuntuu että kilpailijat vahvistuu nopeammin. En olisi ikinä voinut uskoa kolme vuotta sitten, että Arsenal ostaisi Alexin ja Özilin kaltaisia pelaajia, jotka osoittaa selvää suunnanmuutosta seuramarkkinoilla. Sentakia koen olevani enemminkin pettynyt, sillä osa minussa uskoi siihen, että joukkue vahvistuisi vielä enemmän.

  Puolustuspää on Arsenalilla hyvä, mutta itse koen edelleen että katastrofi voi olla yhden loukkaantumisen päässä.

 4. Pettymyshän määräytyy pitkälti ennakko odotuksien määrän mukaan. Ne, jotka odottivat wengerin ostavan joukkueellisen uusia pelaajia, varmasti pettyivät tähän ikkunaan. Tätä aihetta on kyllä sen verran jo kommentoitu että jätetään se tällä kertaa rauhaan.

  Tuo villen postaama artikkeli keskikentän timantista oli erinomainen kiitos siitä.

  Kokoonpanoists ja pelipaikoista on keskusteltu nyt sen verran, että päätin jommata uuden fm.än ja lähdin arsulla pelaamaan joulukuusella.
  Näin sain oikeastaan kaikki pelaajat oikeille pelipaikoilleen. (Walcott ja poldi ynnä muut istuu penkillä)
  Flamini potkii jaloille keskentän keskellä jacky ja ramsay kirmaavat b2b ja özil ja cazorla nauttivat giroudin pudottamista palloista.
  Kumpikaan kympeistä ei vain suostu tekemään maaleja. Nyt olisi litille tilausta.

 5. Eiks toi timantti ole niin last season,yhdeksäkymmentälukulainen takktiikka. Yksikään moderni valmentaja ei kyllä käytä sitä. Chelseassahan joku niiden manageri käytti sitä jokunen vuosi sitten. Kaikkihan nauroivat sille.

  • Liverpoolille tuskin kovin moni nauroi viime kaudella tai sanotaanko, että syytä siihen ei olisi ainakaan ollut. Ei ne toki pelanneet koko kautta timantilla, mutta aika usein.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s