Uusi viikko ja maaottelut jatkuvat

Henten päivitys olisi ansainnut olla useammankin päivän ylimmäisenä ja niin sanotulla etusivun paikalla, sillä siinä riittää luettavaa ja ennen kaikkea pohdittavaa pidemmäksi aikaa.

Maaottelut jatkuvat edelleen, joten kovin paljoa ei ole tapahtunut viime päivinä punavalkoisessa maailmassa. Wenger ilmeisesti jatkaa lomailuaan ja/tai eri kokouksissa ja tapahtumissa kiertämistä, vaikka harjoituskentälläkin riittäisi tekemistä ensimmäisten otteluiden perusteella yllin kyllin. Toki usea pelaaja on maajoukkueiden mukana, mutta olisi siellä Colneyssa sentään paikalla noin puolet joukkueesta.

Jos ei manageristamme ole mitään näköhavaintoa, niin ei ole myöskään kuulunut ainuttakaan kommenttia sitten siirtoikkunan sulkeutumisen ja Welbeckin hankinnan. Todella kummallista ja herättää monenlaisia ajatuksia. Kenen hankinta Welbeck lopulta oli? Vaikea sanoa, mutta ei tämä mediahiljaisuus ja siitä seuraavat spekulaatiot ainakaan mielestäni seuran etua palvele, kuten Hentekin jo eilen kirjoitti. No Wenger tekee, kuten Wenger haluaa ja siinä ei paljoa muiden mielipiteet paina.

Tietysti jos Welbeck on muiden kuin Wengerin hankinta, niin se nostaa suuria kysymysmerkkejä ilmaan. Vaikka en Wengerin kykyyn kasata voittava joukkue enää uskokaan, niin silti managerin tehtävä on tehdä pelaajahankinnat tai siis päättää ketä hankintaan. Jos kuitenkin Gazidis ja muu seurajohto on puuttunut tilanteeseen, kuten esim. jo Özilin hankinnan kohdalla vahvasti epäiltiin, niin se sekoittaa entisestään tätä meidän tilannetta.

Toki ymmärrän, että jossain vaiheessa managerin tekemiseen on puututtava jos kauteen aiotaan lähteä Sanogo ainoana todellisena vaihtoehtona hyökkäykseen. Suurempi kysymys on kuitenkin, että miksi ylipäätään Wengerille annettiin vastikään kolmen vuoden jatkosopimus jos miehen harkintakykyyn ei enää luoteta joukkueen kokoamisessa?

Vaihdetaan aihetta maaotteluihin. Tässä virallisten sivujen listaus maajoukkuetehtävissä mukana olevista pelaajista. En ole maaotteluita tai edes niiden tuloksia juurikaan seurannut. Jostain osui kuitenkin silmään uutinen, että Sanchez pelasi turhassa harjoitusmaaottelussa lähes koko pelin ja toinen ottelu on vielä edessä. Toivottavasti tuossa edes toisessa ottelussa alkukauden hyökkäyspelimme ehkä tärkein palanen saa lepoa ennen kuin noin viikon sisään sitten pelaamme Manchester Cityä, Dortmundia ja Aston Villaa vastaan, joista kaksi jälkimmäistä on vielä vierasotteluja.

Vähintäänkin mielenkiinoista oli taas havaita kuinka Ospina pelasi Kolumbian mukana, vaikka ei meidän riveissä ole edes vielä pystynyt loukkaantumisensa jäljiltä olemaan vaihtopenkillä. Tämä vain osoittaa kuinka palkanmaksajalla eli seurajoukkueella ei ole paljoa sananvaltaa, kun maajoukkueet pelaavat. No toki hyvä jos Ospina sai pelituntumaa, mutta silti omaan makuuni tämä kuvio ei vain ole oikein.

Mistään uusista loukkaantumisista ei ole tullut luettua, mutta kuten jo sanoin en ole kovin tarkkaan seurannut maaotteluluiden tapahtumia. Loukkaantumistilanne näyttää juuri nyt paremmalta kuin ennen maaottelutaukoa jos näitä uutisia on uskominen. Toki noissa arvioissa ainakin Walcottin paluu on veikattu aivan liian aikaisin ja tuskin englantilainen on vielä moneen peliin edes vaihtopelaajana mukana kokoonpanossa. Lisäksi listalta puuttuu mahdollinen Özilin loukkaantuminen, joka tapahtui Leicesteriä vastaan typerän peluuttamisen seurauksena.

Parempia uutisia ovat sen sijaan Gibbsin ja Artetan mahdolliset kuntoutumiset. Gibbs todennäköisesti menee suoraan avaukseen Cityä vastaan, vaikka Monreal on pelannutkin useassa pelissä hyvin tai vähintäänkin kohtuullisesti. Tietysti myös Artetan kuntoutuminen olisi tärkeää, sillä kyseenalaisesta tasosta huolimatta nykyinen kapteeni on Flaminin lisäksi ainoa vaihtoehto keskikentän pohjalle. En laske tähän mukaan viime kaudella Bundesliigassa pahasti flopannutta Coquelinia. Ranskalainen menee korkeintaan liigacupissa jotain alasarjan joukkueita vastaan.

Toki loukkaantumisista puhuttaessa on hyvä muistaa, että maaottelut ovat vasta noin suurin piirtein puolimatkassa tämän maaottelurupeaman osalta. Yleensä vähintään se yksi tai kaksi pelaajaa palaa enemmän tai vähemmän loukkaantuneena näiltä komennuksilta. Nähtäväksi jää tapahtuuko näin tälläkin kertaa vai olisiko kerrankin onni matkassa mukana.

Mainokset

7 thoughts on “Uusi viikko ja maaottelut jatkuvat

  1. Totta kai. Pokaaleille voi jo huoletta raivata tilaa sieltä palkintokaapista…

    Mutta ihan rehellisesti, erittäin hyvä että Welbeck saa onnistumisia alle. Ja kyseessä kuitenkin Sveitsi vieraissa eikä mikään Gibraltar, jota Lewandowski eilen murjoi. Tärkeää on kuitenkin saada nyt Arsenalin piikkiin äijä, jolla on itseluottamus kunnossa maalin edessä. Welbeckillä luulis nyt ainakin jonkun aikaa olevan.

  2. Wengerin suhde Welbeckiin nähdään heti lauantaina: Jos Sanogo (tai Sanchez) kirmaa kärjessä ja Welbeck istuu penkillä, niin tilanne on vähintäänkin mielenkiintoinen.

  3. Eipä kyllä yllättäisi, jos Wenger suhtautuisi kriittisesti koheltaviin lädeihin. Sanogon ylivoimainen fyysinen preesens ja älykäs liike hallitsevat hyökkäysvoimassa.

    Sinänsä Arsenalilta markkinointimielessä älykästä alkaa lyödä rumpua Englannin maajoukkuemiehistä. Tunnetusti paras keino pitää paikalliskannattajien kritiikki (pokaalien suhteen) aisoissa on vedota ”omiin poikiin” ja maajoukkuestatukseen, ikään Englannilla nyt olisi kovinkin verinen kilpailu tai kivikova materiaali.

    • Valitettavasti se mikä minulle tulee keskinkertaisten lädien ostamisesta meleen on Levy, eli rakas naapuri, joka varsinkin viime vuosikymmenellä näki tässä oivan yleisönsä kosiskelukeinon ja myös siinä hetkessä keinon lyödä Arsenalia. Nythän Spursissa pikemminkin savustetaan lädejä ulos jos nyt mitään erityissuhdettä enää onkaan ja siellä on urheilulliset arvot keskiössä enemmän. Olisipa Arsenalissakin ja se top top oikeasti mielessä.

  4. Koskas ukot palaa maju-reissulta? Lähinnä mietin, että ehtiikö Welbeck ottaa max 1-2 reenit joukkueen kanssa. En siis laskisi mitenkään varmaksi avaajaksi tässä tilanteessa. Hyvä ny kuitenki ku sai pari häkkiä alle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s