Lyhyesti loukkaantumistilanteesta

Tätä kirjoittaessa ei Arsenal.comiin ole vielä ilmestynyt perinteistä torstain tiedotusta loukkaantumistilanteesta. Jotain pystyy kuitenkin päättelemään jo harjoituskuvista. Özil näytti olevan mukana, joten saksalaisen loukkaantuminen ei onneksi vaikuta pahalta ja väliin jäi ainoastaan maaottelut, joka on pelkästään positiivista. Näin onneksi tällä kertaa, mutta ei se muuta miksikään Wengerin idioottimaista peluutusta jälleen kerran.

Ospina on palannut Kolumbian maajoukkuetehtävistä ja ottaa oletettavasti paikkansa penkiltä lauantaina. Hyvä näin, sillä Martinez ei todellakaan ole valmis vastuuseen liigassa ja etenkään huippupeleissä jos Szczesny loukkaantuu tai ajetaan ulos kentältä. Toki ulosajon sattuessa se nyt on melkein sama kuka maalissa on, sillä kyyti tulisi tuossa tapauksessa olemaan kylmää vajaalla pelatessa.

Suurin ja olennaisin kysymys viime päivinä on kuitenkin ollut Ramseyn tilanne tiistaisen loukkaantumisen jäljiltä. Walesilainen loukkasi nilkkaansa maaottelussa, mutta viimeisten tietojen mukaan tilanne ei näytä kovin pahalta. Pelaaja itse toivoo tai arvelee olevansa pelikuntoinen jo lauantaina. Ramsey puuttui eilisistä harjoituskuvista, mutta selitys on varmaan se, että Wales pelasi vasta tiistai-iltana vierasottelun Andorrassa, joten tuskin harjoitukset tulivat kysymykseen heti keskiviikkona aamupäivästä Lontoossa.

Ramseyn tilanteen lisäksi suurimmat kysymysmerkit ovat Gibbs ja Arteta. Ovatko miehet toipuneet loukkaantumisistaan? Tähän saadaan varmaan vastausta tämän päivän aikana tai viimeistään huomenna. Gibbs on kuitenkin ollut muutaman viikon sivussa ja Monreal pelannut jopa yllättävän hyvin, joten en olisi täysin varma, että englantilaista kannattaa laittaa avaukseen vaikka kunnossa olisikin. Artetan kohdalla tilanne on lähes sama. Tosin Flamini ei todellakaan ole vakuuttanut paikallaan, joten en näe suurta eroa kumpi pelaa lauantaina jos Arteta on kuntoutunut. Wengerin tietäen kapteeni palaa kuitenkin avaukseen jos on edes suurin piirtein pelikunnossa.

Welbeckin hankinta saa yhä kummallisempia piirteitä tai paremmin sanoen mitä ihmeellisimpiä huhuja liikkuu sen ympärillä. Viimeisimmän huhun mukaan pelaajista muun muassa Arteta ja Mertesacker olisivat olleet vaikuttamassa siirron toteutumiseen. Welbeck oli harjoittelemassa Colneyssa Englannin maajoukkueen mukana ja näin ollen tämä mahdollisti siirron ihan loppuhetkillä.

En tiedä onko tässä mitään perää, mutta jos pelaajien pitää alkaa suosittelemaan ja suurin piirtein anelemaan edes jonkunlaista hyökkääjävahvistusta tai vahvistusta ylipäätään, niin ollaan todella syvissä vesissä. Kaiken tosiaan kruunasi Wengerin Rooman matka koko vuoden kiireisimpänä siirtopäivänä. Jos Wengerin annetaan lähteä Roomaan tuollaisena hetkenä, niin en yhtään epäile, etteikö tässäkin huhussa voisi olla totuutta mukana. No edelleen lauantai tulee kertomaan jo paljon asiasta, pelaako Welbeck ja jos pelaa niin millä paikalla?

Mainokset

25 thoughts on “Lyhyesti loukkaantumistilanteesta

 1. Syvissä vesissä uidaan myös lähteistön kohdalla. Ainakin korkeakouluissa painotetaan paljon lähdekritiikkiä.

  Siirto MUnasta Arsenaliin on niin herkullinen, että roskalehdet ottavat kaiken ilon irti. Lisäpontta tuo tietysti Welbeckin Colneyssa olo, jonka johdosta salaliittoteoriat nostavat päätään.

  No mutta, jokainen uskoo mihin tahtoo.

 2. Nyt on kova! BBC uutisoi Wengerin sanoneen, ettei Welbeckiä olisi ostettu, jos hän olisi ollut maassa. Miten ylipäätään voi sanoa noin? Wenger olisi kelpuuttanut korkeintaan lainalle.

  No mitäs menee pelleilemään Italiaan D-daynä.

  • Tuostahan voi vetää vaikka mitä johtopäätöksiä kun ottaa yhden lauseen irti kontekstista. Wenger viittasi ilmeisesti siihen, että matkasta johtuen hän oli jo niin varhain liikkeellä, että ehti heti reagoida Welbeckin tilanteeseen välittömästi. Aiemminhan uutisoitiin, että Wenger olisi jo ammuseitsemän aikaan ollut yhteydessä Welbeckin agenttiin. Toisaalta, pitäisihän seurassa jonkun olla antennit pystyssä läpi yön kun siirtoraja lähenee.

   Joka tapauksessa, allekirjoitan sen, että on ihmeellistä antaa moisia lausuntoja ilman, että taustoitaa kommenttejaan tuon enempää. Nythän Wegner suorastaan tarjoaa verenhimoiselle brittimedialle tiedonjyväsiä, joiden pohjalta voi sitten itse kukin rakentaa ties mitä salaliittoteorioita, ihan lainausten kera kun hieman sanoja vääntelee.

   Positiivista on kuitenkin se, että Wenger aika suoraan sanoi näkevänsä Welbeckin nimenomaan kärkipelaajana, joskin mainitsi myös, että pelauttaminen laidalla on mahdollista.

   • Kun Manu-miehet (siis myös mediahahmot) on sitä mieltä, että Welbeck myytiin halvalla ja Wenger taas antaa ymmärtää, ettei olisi mielellään ostanut (hinnastako kiinni vai laadusta?), niin kyllähän siitä saadaan taas kuva, ettei Wenger tykkää lädeistä.

    En tiedä kuinka loogista se on, mutta kun kyseessä on Wenger joka yleensä on peluuttanut mannermaisia pelaajia, niin vähän tässä Arsenalin PR-työ lädijoukkueen puolesta kärsii. Sitä enemmän, mitä enemmän Welbeck istuu penkillä. Olisi keltaiselle lehdistölle herkullista jos Sanogo jatkaa pelaamista ja maajoukkuetähti Welbeck istuu.

    Sinänsä minulle aivan sama, kunhan joukkue pelaa hyvin. Toki on kohtuullista, että manageri, oli se kuka hyvänsä, saa ostaa haluamiaan pelaajia. Ei tämä nyt sentään mikään Real Madrid ole.

 3. Ehkä ”vähän” kylmää vettä Welbeckin Arsenal-uralle.

  Samalla kertoo siitä, että Wengerin jumalasema alkaa seurassa murtua.

 4. Spudsien vuoden evakko mörskästään Emiraateille ei toteutu. Arsenalilla on täysi kontrolli asiassa eikä mitään pakkokeinoja ole. Niitä eläimiä ei voi päästää viikoittain tekemään tuhoja Home of footballin millään rahalla. Spudsit joutuvat jonnekin kauas evakkoon ja hyvä niiin.

  • Se on ihan totta, että niitä tahroja saisi mitenkään puhtaaksi. Titetenkin pientä nyanssia asiassa on, kyllähän se kuulostaisi hyvältä, että kun joku kävi kairaamassa 3 pistettä Spursin ”koti”ottelusta, niin Arsenal saisi vielä fyrkkaa siitä. Todellisuudessa tuota ratkaisua ei ole tainnut kukaan haluta ja homma on lähinnä siirtoikkunan loppumisen johdosta tylsistyneiden journalistien mielikuvituksen tuotosta.

   Huomenna tiukka peli. Jos Ramsey ei ole 100% niin mieluummin Wilshere avaukseen ja Ramsey tarvittaessa vaihdosta sisään. Pienenä toiveena se, että Wenger luopuisi tuosta ”avautuvasra viuhkastaan” ja Özil pelaisi omalla paikallaan. Ja vaikka Gibbs palaakin kokoonpanoon ja varmaan avaukseen, niin Cazorlan voisi penkittää ja kokeilla vaikka Sanchezia vasemmalla. Oikealla taas Ox, jolloin laiturit tekisivät hyviä töitä myös alaspäin.

 5. Huoh. Kiitos Timo.
  Minkähän näköinen olisikaan pyhättömme ollut, jos siellä olisi tötteröpäät saaneet vuoden hillua…

 6. En löytänyt mistään viittauksia, että Wenger olisi mieluummin ottanut Welbeckin lainalle. Kovasti kehuu kaveria eli luulisi kaiken joutavan salaliittoteorian loppuvan.

  Mitä Rooman matkaan tulee niin ilmeisesti nimenomaan sen takia Welbeck saatiin tänne eli managerin siirtopäivämatkustelunkin kritisointi joutaa romukoppaan. Tiedä sitten mitä AW tarkoittaa tuolla ”ilman matkaa ei olisi tapahtunut.” Oletan, että haastattelussa mainittu aikainen klo 6.00 herääminen mahdollisti aikaisen yhteydenpidon Welbeckin agenttiin taikka Roomassa sai tiedon naamatusten, että Welbeck olisi seuraa vailla.

  Joka tapauksessa loistavaa toimintaa managerilta. Ainoastaan topparin puuttuminen jää kaivelemaan.

 7. Wenger sanoi, että halusi Welbeckin ensin lainalle, mutta kun selvisi, että ManU on valmis mymään, oli varsinainen siirto kuulemma helppo päätös.

  Tässä nyt liikkuu eri medioissa eri versioita tämän päivän lehdistötilaisuudesta. Osa jättää lainauksissa eri asioita pois kuin toiset. Wenger sanoi, että Welbeckin siirtoon liittyy tarina, jota hän avaa myöhemmin, mikä tarkoittaa, että brittilehdistössä on tsemabalot päällä ja paskageneraattorit kuumina.

  Olisi ehkä ollut viisaampaa olla mainitsematta yhtään mitään. Ei Welbeckille ole varmaan ainakaan yhtään helpompaa aloittaa urakkaansa Arsenal-paidassa kun huhumylly jauhaa taustalla. Toisaalta, hän varmaan itse tietää siirtoonsa liittyvät yksityiskohdat aika tarkasti eli sikäli helpompi tilanne kuin mitä ulkopuolisen näkökulmasta voisi luulla.

 8. Minusta asia ei ylläolevilla seltyksillä parane. Wenger oli huono pressissä ja loukkasi pelaajaa. Selvä (eräs) tulkinta on, että Welbeck oli Wengerin mielestä liian kallis eikä olisi itse ostanut, jos olisi saanut viimeisen sanan. Tai sanotaanko näin, ettei ilman lainan mahdollistamaa näyttöä luottanut tarpeeksi onnistumiseen. Toki haettu osto-optio olisi varmasti liikkunut samoissa summissa ensi kesänä.

  En sano, että tulkinta on ainoa oikea, mutta kokeneelta managerilta typerästi bensaa liekkeihin medialle.

 9. Sehän tässä on tullut myös selväksi, ettei Walcott pelaa viikkoihin vielä. Täystreeneissä piti olla elokuun lopussa, muttei ole vieläkään. Mikään ei ole muuttunut. Onneksi Falcaon kuntoutus ei mennyt reisille.

 10. Luultavasti homma tapahtui juuri niin kuin Mykki sanoi että siirron mahdollisti se että Wenger joutui lennon takia heräämään aikaisemmin ja se mahdollisti sen, että hän pystyi ottamaan yhteyttä Welbeckin taustajoukkoihin jo aikaisin. Ja sillä että Wenger sanoi että siirtoa ei olisi tapahtunut jos ei olisi lähtenyt Roomaan johtuu luultavasti siitä että ei olisi joutunut heräämään niin aikaisin.
  Itse ainakin tulkitsen asian niin, enkä sillein että muut henkilöt seurassa pääsivät tekemään siirron koska Wenger ei ollut paikalla!! Miksi Wenger silloin ottaisi asian edes esille!

 11. Ihmettelen myös, jos Wenger ihan aidosti pitää Welbeckiä top top laatuisena. Ilmeisesti istuu kuitenkin Giron kuntouduttua penkillä tai pelaa laidalla.

  Pool-miehet kiirehtivät kehumaan Sturridgea verrattuna Welbeckiin ja van Gaal pääsi sivaltamaan, ettei Welbeck ole Manu-standardia. Normaalia, mutta Welbeckillä on kovat paineet näyttää nyt, ettei ole tuhnu. Erityisesti viimeistelyssä pitää onnistua, minkä huonouteen van Gaal erityisesti tarttuikin.

 12. Miten noista kommenteista voi saada sen käsityksen, että Wenger ei mukamas itse hankkinut Welbeckia? Vahvaa tulkintaa pitää harrastaa

 13. Mä luulen, että Colneyn siivooja lähetti pilailufaksin Manchesteriin ja siellä otettiin homma todesta. AInoa kummallisuus tässä on se, että faksi toimi.

 14. Kyllä mä periaatteessa luotan, että Wenger yhä tunnistaa kunnon maalintekijän. Raakileissa tekee paljon virheitä (paitsi Anelkan ja van Persien kohdalla), mutta kyllä nämä aikuisten haut on aika hyvin toimineet. Welbeck on siinä kohtaa outo, tuskin toimii.

 15. Timo hei, missä se linjaus oli että Giron kuntouduttua Welbeck pelaa laidalla? Ei kannata omia heittoja laittaa Wengerin sanomaksi. Alkaa vähän jo mennä maku tollasesta.

  Eiköhän homma mene siten, että paras kärki pelaa ja parhaat laiturit pelaa. That’s it.

  • En ole väittänytkään sellaista, jos tarkkaan lukee. On puhtaasti oma tulkintani, ettei Welbeck ole top top laatua ja mielestäni osin Wengerin höpinät viittaavat siihen, ettei hänenkään mielestään, mutta osti silti. Eli puhui lähinnä muunneltua totuutta kesällä.

   Myös omaa tulkintaani (tai arvaus) on, ettei Welbeck pysty nyt käsillä olevassa 3,5 kuukaudessa vakiinnuttamaan asemaa selvänä ykköskärkenä. Giro tulee ja ottaa paikkansa, vaikka se katkeraa monille onkin.

   Mun mielestä ei pidä automaattisesti kannattaa suu vaahdossa jokaista pelaajaa, jonka seura ostaa. Taustansa ja heikkojen näyttöjensä takia Welbeckillä on paljon tehtävää todistaa kelpaavansa Arsenal-paitaan. Seuralegendaksi ei koskaan.

 16. No se nähdään tuota pikaa…paikoista vaan sisään ni hyvä tulee.Giro kun saa niitä liian heikolla prossalla sisään.

 17. Minäkin tosiaan suosittelen katsomaan sen koko pressin, niin saa ehkä hieman parempaa kuvaa, kuin joistain yksittäisistä otsikoista.

  Toki kaikki tekevät asioista sellaisia johtopäätöksiä, mitkä parhaiten omaan agendaan sopivat. Mutta tulkinnat siitä, että Welbeck olisi haluttu vain lainalle, tai että Wenger ei olisi pelaajaa ollenkaan halunnut hankkiakaan, ovat lähinnä sensaatiohakuista paskaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s