Wengerin lehdistötilaisuus, Welbeck ja koko ongelman ydin

Wengerin lehdistötilaisuus oli jo eilen ja siinä saatiin muun muassa loukkaantumispäivitystä. Eiliseen arvailuihin nähden ei kuultu paljoa uutta. Ramsey on epävarma, mutta pelaaminen saattaa olla mahdollista. Sen sijaan Özil, Arteta ja Gibbs ovat pelikuntoisia. Walcott sen sijaan ei yllättäen palannutkaan elokuun lopulla tai syyskuun alussa joukkueharjoituksiin, kuten aikataulun mukaan piti olla. Uusin arvio on se perinteinen kaksi tai kolme viikkoa, joka voi käytännössä olla siis mitä vain. Eli toisin sanoen ainakaan kuukauteen on turha odottaa vielä Walcottia kentälle. Ei oikein mene putkeen tämä kuntoutus meillä tälläkään kertaa, kun vertaa esim. Falcaon tilanteeseen.

Viimein Wenger avasi sanaisen arkkunsa Welbeckin suhteen, mutta viesti oli melko ristiriitainen tai vähintäänkin tilanteen olisi voinut hoitaa paremmin. Ihan turhaa on jostain lainasopimuksista puhua, kun pitäisi vain kehua uutta hankintaa. Samoin älyttömyyttä on selitellä millään tapaa siirtoikkunan viimeisen päivän reissua Roomaan. On täysin epäkunnioittavaa meitä kannattajia kohtaan, väittää, että siirto ei olisi tapahtunut ilman Rooman reissua jos Welbeck todella oli managerimme hankinta.

Eikö Wenger olisi viitsinyt nousta tarpeeksi aikaisin sängystä ylös vai miksi siirto olisi Lontoossa ollessa jäänyt tekemättä? Helppohan se on tuollaisia keksittyjä selityksiä nakkoa, kun niitä ei perustele tai kerro enempää asiasta. Ainut syy miksi Welbeck ei olisi tullut jos Wenger olisi ollut Lontoossa, kuten olisi ehdottomasti pitänyt, oli Wengerin halua ainoastaan lainata Welbeck, kun taas Gazidis oli valmis maksamaan Manun haluaman summan ja näin lopulta tapahtui Wengerin poissa ollessa.

Käsittämätöntä ylipäätään kuinka Wenger voi edes valita, että Paavin tapaaminen on tärkeämpää kuin palkkatyön hoitaminen siirtoikkunan vilkkaimpana päivänä. Ilmeisesti kahdeksan miljoonaa puntaa vuodessa ei ole tarpeeksi, jotta managerimme voisi olettaa laittavan työn etusijalle matkustelun ja vapaaehtoisten tilaisuuksien sijaan.

No joka tapauksessa Welbeck on meidän pelaaja ja mielenkiintoista nähdä mitä huomenna tulee tapahtumaan peluutuksen suhteen. Jos Wengerin päätösvaltaa on jotenkin kyseenalaistettu tai jopa loukattu tässä siirrossa, niin englantilaishyökkääjä saattaa hyvinkin aloittaa vaihdossa tai korkeintaan laiturina. Se on nähty niin useasti, että joukkueen etu ei merkitse mitään, vaan Wengerin on saatava viimeinen sana asiassa kuin asiassa vaikka kaikki muut näkisivät miehen olevan väärässä. Toisin sanoen Sanogo huomenna avauksessa on täysin mahdollinen ratkaisu manageriltamme.

Manussa on hieman eri standardit hyökkääjien suhteen, kun Van Gaal sanoi myyneensä Welbeckin, koska maaleja ei yksinkertaisesti synny tarpeeksi. Falcao Van Persien ja Rooneyn seuraksi, mutta meille sen sijaan kelpaa Manun kolmos- tai nelosyökkääjä ykkösvaihtoehdoksi. Surullista kuinka tähän on tultu Wrightin, Bergkampin, Henryn ja jopa Van Persien parin hyvän kauden ajoista.

Loppuun vielä linkki artikkeliin, joka puhuu asiaa. Moneen kertaan olen itsekin tämän sanonut. Eniten tässä koko meidän seuran toiminnassa raivostuttaa se, että voittaa ei edes yritetä kaikilla olemassa olevilla resursseilla, vaan tyydytään mieluummin tähän nelossijapokaaliajatteluun. Kukaan ei voi taata menestystä ja pokaaleja, mutta ainakin itselleni riittäisi jos todella yritettäisiin. Sen enempää manageri kuin seurajohtokaan ei saa tässä asiassa saa puhtaita papereita lähes vuosikymmeneen ja se on loppujen lopuksi koko ongelman ydin. Linkitetyn artikkelin otsikko tiivistää kaiken oleellisen:

Winning isn’t everything. Wanting to win is.

Mainokset

21 thoughts on “Wengerin lehdistötilaisuus, Welbeck ja koko ongelman ydin

 1. Täytynee nyt kuitenkin muistaa, että Anelka, Henry ja van Persie tulivat sisään raakileina ja nimettömämpinä kuin Welbeck. Edelleen kaverin voisi antaa pelata ennenkuin luokitellaan sen enempää. Eihän Welbeck nyt ainakaan vielä ole RvP:n tai Rooneyn veroinen hyökkääjä, mutta 9 maalia ja 15 kertaa avauksessa nyt mitenkään huono ole. Jos vaikka verrataan Arsenalin kakkos- tai kolmoskärkiin. RvP ja Rooney saivat enemmän aikaa piikissä ja saivat ampua rankkareita. Ei tuo tilastojen vertailu nyt niin paljon parempi näiden kahden osalta ole.

  Van Gaal voisi nyt itse keskittyä ensimmäisenä pääsemään edes Moyesin suoritustasoon, ennenkuin hirveästi puhuu muiden standardeista…

  Wengerin Rooman matka oli kyllä aika outo veto. Joskin asia oli itsessään tärkeä. Asia lienee ollut kuitenkin tiedossa ja Arsenalilla oli ihan riittävästi aikaa hoitaa diilejä ennen viimeistä päivääkin. Toki mielenkiinnolla odotellaan, että mikä tämä stoori nyt sitten muka on, ettei Welbeck olisi tullut jos Arsene olisi ollut vaan kotosalla.

  Honkaselle kiitokset, näiden taukojen aikana menee päivät sekaisin. Nyt voi sanoa, että iso peli huomenna. Toivotaan Mersonin osuvan oikeaan ennustuksissaan…

  • Jarkka, tuo Wengerin kommentti siis viittasi siihen että Welbeckin diiliä ei olisi tehty jos AW ei olisi herännyt jo kuudelta aamulla valmiina lähtemään Roomaan ja ollut jo 7:30 yhteydessä Welbeckin diiliin liittyen. Näin jäi aikaa tehdä itse diili. AW:han mainitsi myös, että oli ensin tavoitellut lainaa – koska ei tiennyt että Welbeck oli myös ostettavissa. Kun tieto ostomahdollisuudesta tuli, halusi AW ukon ostaa.

   Kyseessä ei siis ole asia, että jos AW olisi ollut Lontoossa päättämässä niin diiliä ei olisi tehty. Näin ei ole missään sanottu vaan tämä on puhdasta paskaa lehdistöltä ja tietyiltä AW vastaisilta tasoilta. Toki täytyy muistaa, että nyt AW antoi lausunnollaan mahdollisuuden paskamyrskyn nousemiselle. Sen nostaminen ei ole kuitenkaan AWn vika.

 2. AW: ”At the start the player was only available on loan, but after he became available to buy I agreed. It was quick because it was the last day of the transfer window but I had no hesitation to do it.”

  Ja diili onnistui matkasta huolimatta. AW osti hyökkääjän, jolla on valioliigakokemusta. Hyökkääjää ollaan kaivattu ja huudeltu koko kesä. En ymmärrä, miksi tästä on väkisin väännettävä huono asia. Vaikka kuinka ärsyttää, että tänne tuli ”ManU-ylijäämä”, niin kukaan ei voi oikeasti väittää Arsenalin huonontuneen kaupan seurauksena – päinvastoin.

  Kesällä veikkailtiin isolla porukalla, että ensimmäinen ostos tulisi elokuun puolivälissä ja joukkueeseen tuotaisiin sisään vain paskaa. Viisi oikeasti hyvää hankintaa myöhemmin kukaan ei tuo esiin sitä, että seura ja manageri ylitti melkein kaikkien blogin seuraajien odotukset.

  Onnistunut siirtoikkuna. Olisin toivonut vielä yhtä topparia, mutta ei tällä kertaa.

  • Jos tämä oli onnistunut siirtoikkuna niin kai meidän pitäisi sitten pystyä tosissaan taistelemaan mestaruudesta, eikä miettiä pysytäänkö nelossijalla. Jos näin ei kuitenkaan ole, niin missä vika? Kenties Wengerin taktisessa osaamisessa, peluutuksessa vai perinteisesti huonossa tuurissa ja kaikessa mikä ei ole Wengerin päätettävissä?

   • Viime kaudella olimme 7 pistettä mestaria jäljessä. En näe syytä, miksi tuo ero ei olisi otettavissa kiinni tällä kaudella. Toppariosaston kapeus harmittaa ja Giroudin loukkaantuminen tekee asioita vaikeammaksi, mutta silti mahdollisuudet ovat kohtalaiset.

 3. Jos joku Arsenalin uusi pelaaja olisi hoitanut hommansa yhtä huonosti kuin Van Gaal tähän mennessä Manussa niin se olisi teilattu totaalisesti täällä ja muualla! Joten odotetaan että Welbeck pääsee pelaamaan edes!
  Tuo Van Gaalin vertaus on ehkä hieman outo koska kaveri on kumminkin vasta 23v ja yleensä siinä vaiheessa ollaan vielä kehittymisvaiheessa.

 4. Samaa mantraa kierrätetään taas. Olen jo alkanut hiljalleen sopeutumaan Welbeckin hankintaan. Liekö Englannille tärkeän maaottelun kaksi maalia auttanut uskossaan horjuvaa. Wengerin sekoiluille ja toiminnan epäloogisuudelle en sen sijaan voi enää muuta kuin nauraa. Tässä alkaa hiljalleen tuntumaan siltä, että mies tahallaan testaa kannattajien pinnaa. Maajoukkueonnistu-misien jälkeen Welbeckin on pakko olla Cityä vastaan ykkösvalinta piikkiin myös mr. makuupussille. Jos Sanogo avaa kärjessä, niin kyse ei voi olla mistään muusta kuin Wengerin halusta väkisin näpäyttää niitä tahoja, jotka miehen Arsenaliin ostivat ja samalla tietenkin kertoa kannattajille taas kerran, että kuka on se joka tässä talossa määrää.

  Ramseyn tilanne on paljon hankalampi. Äärimmäisen tärkeä ottelu edessä ja parhaat voimat olisi tietenkin saatava kentälle. Mikähän sen loukkaantumisen taso sitten on? – Eipä paljon naurata, jos Ramsey käy kentällä 20 min kokeilemassa, että kestääkö paikat ja sen seurauksena huilaa taas seuraavat 3 kk. Noh, Arsene knows once again.

  Tulokset määrittää tekemisen tason. Olisi jo aika ottaa voitto näistäkin matseista virallisessa liigapelissä. Jos kuukauden takainen 3-0 toistuu, tai jos vain voitto jotenkin onnistutaan raapimaan niin Ave Wenger ja kritiikki täältä loppuu viikoiksi siihen, ihan sama kuka pelaa tai millä pelillä voitto tulee. Oma veikkaukseni kuitenkin on, että rimaa hipoen mennään taas – perinteinen kotitasuri isompaa seuraa vastaan ja vieraissa voidaankin sitten ottaa taas huolella pataan.

 5. Onko Welbeck sitten uusi ykköskärki, jos Sanchez on ”vain” uusi superlaituri? Ainakin oli kalliimpi kuin Giro ja suoraan viiden vuoden pahvi.

  Kyllä näillä spekseillä pitää 12 maalia syntyä vuodenvaihteeseen mennessä. Muuten Giro ottaa paikkansa.

 6. Kukaan ajatellut, että jokin toinen seura olisi vienyt uuden pelaajamme, jos Wenger ei olisi ”vahingossa” ollut näin aikaisin liikkeellä..

  Ehkäpä siis kuullut jälkikäteen, että jokin toinen seura olisi myös ollut valmiina ostamaan tuolla summalla.

  Ihme kitinää, kun ei faktoja tiedetä.. Wengerin saappaissa on hyvin vaikea olla. Sanoi mitä hyvänsä niin jossain ei olla tyytyväisiä tai vedetään vääriä johtopäätöksiä.

  Ja olen siis edelleen sitä mieltä, että Wengerin olisi aika siirtyä eläkkeelle, mutta mistä hyvä valmentaja?

 7. Jos joukkue on nyt vahvistunut viime kaudesta, sen olisi syytä näkyä myös viheriöllä. Tähän mennessä se ei ole näkynyt, näkyykö Shitty-pelissä? Vai ehkä keväällä? Ensimmäinen asia ois herättää Özil MM-horroksestaan ja toiseks saada Sanchez 90 minuutin kuntoon ja pelaamaan joukkueelle.

  • Pessimismi pois.
   Veikkaan huomiseksi kunnon hulinaa vihollisen boxissa: Sanchez ja Danny pistää pari kaappia lonkalta Özilin toimiessa tarjoilijana.
   Pelleriini repii kravattinsa ja nasri kakkaa housuunsa. Ugh.

 8. Frimeillä taas.
  Huomenna citya kuokkaan.
  Tänään ei päässyt edes teeree ampumaan, kun oli niin sankka metsä. Jaloista lähti mutta…..
  Danny the ”SNIPER” vitun Welbeck tekee ainakin yhden oman maalin.

 9. Siis toi oli Henkan kommentti.

  Tyttöystävältä kun yrittää piilottaa pornosivut, jossa on käynyt. Niin vie kaikki tiedot mukanaan.Hyvä tyttöystävälle huono teille.

 10. Maaottelutauot kyllä repii hermot riekaleiksi kun kaikki on pelien puutteessa pelkkää hypoteesia ja spekulaatiota. Onneksi tänään jatkuu itse pelit ja nyt kun kun vielä on City vastassa niin nähdään samantien missä mennään tällä hetkellä. Erinomainen checkpoint tähän väliin. Tasuria veikkaan, mutta kohtuu hyvät vibat voitonkin suhteen.

  COYG!!!!!!!!!

 11. Maailmalla nostettiin esille viime kauden kolme mursktatappiota, jotka myös kaikki alkoivat 12.45. Asiayhteys tietysti kiistettin ja Arsenal voitti alkukauden kaksi helppoa liigapeliä samalla kellonlyömällä plus Evertonin cupissa. Saapa nähdä, onko Wenger muistanut laittaa pelaajien hotellissa herätyskellon oikeaan aikaan.

 12. Toivottavasti avauksen hyökkäyskolmikko olisi Alexis-welbeck-ox ja özil kymppipaikalla, jos on kunnossa. Laitureilta tarvitaan myös alaspäinjuoksemista eikä santi tai özil puolusta riittävän hyvin. Kk:n pohjalle flamini ehdottomasti pitämään toure aisoissa ja jack kaveriksi pelkästään siksi, koska on juoksuvoimaisempi kuin kapteeni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s