Pakkovoitto vai pakko välttää tappio?

’Kone rikki’, siinä Villen allekirjoittaneen aamupäivällä tavoittanut tekstiviesti referoituna. Itse olen puolestani liikenteessä, eli näillä eväillä noin viiden minuutin ottelupäivän päivitys. Täytyy vain toivoa, että joukkueemme on paremmin valmistautunut kuin FinnGooners.

Niin, kenties blogi näillä eväillä sitten vältti ainakin tappion? Olen seurannut tässä viikonlopun lähestyessä keskustelua iltapäivän ottelun merkityksestä isommassa kuvassa peilaten viime kauden katastrofaalisiin tuloksiin ’isoja poikia’ vastaan. Tekisi mieli sanoa, että mikäli kysymys asetetaan otsikon mukaisesti, kannattajien keskuudessa vallitsee harvinainen yksimielisyys tappion välttämisen pakosta.

Näen asetelman hyvin filosofisena, ollako vai eikö olla, jos sallitte. En voi välttyä ajatukselta, että tappion välttämisen pakkoa korostavien mielipiteiden taustalla piilee pelko. Uskalletaanko ottaa kuuluisaa härkää sarvista, vai halutaanko sittenkin pelata varman päälle ja jatkaa viivytystaistelua?

Kuinka usein olenkaan tullut maininneeksi, miten tämän päivän informaation tulvassa kannattajien ja pelaajien ajatukset eivät sittenkään ole niin eri maailmoista kuin sitä ehkä kuvittelisi. Tästä aavistuksen huolestuneena arvuuttelen missä määrin joukkueen sisällä otteluun lähdetään mielessä pakkovoitto vai näkemykseni mukaan kannattajien perin yksimielinen visio tappion välttämisen pakosta.

En tietenkään väitä, että aihe on teemana joukkueen harjoituksissa ja pukuhuoneessa, mutta olemassa se on. Se mitä haluan nähdä, on nimenomaa kannattajien kanssa erimielinen joukkue. Jos tässä kohtaa pohditte omaa vastaustani otsikon monilta osin absurdiin kysymykseen, olen pakotettu valitsemaan pakkovoiton.

Perustelu vastaukseeni tulikin jo oikeastaan edellisessä kappaleessa. Jos haluaa pakolla välttää tappion, toimii se käsijarruna suorittamiselle. Ei uskalleta ottaa tätä härkää sarvista, vältetään pienimmätkin riskit ja käydään viivytystaistelua mihin pitkässä juoksussa kuuluvat väistämättömät tappiot. Vaikka iltapäivän ottelu on myös ’vain’ yksi muiden joukossa, on se – halusimme tai emme – enemmän.

Tasapeli Leicesterin vieraana sai tunteeni kuumenemaan. Community Shield mukaan lukien se oli kauden kuudes virallinen ottelumme ja edelleen sanalla sanoen sekavaa suorittamistamme perusteltiin muun muassa kesän MM-kisoilla. Vaikka arvokisoilla olisikin ollut pienen pieni roolinsa, ei se voi selittää esimerkiksi pelaajien lähes harhailunomaista paikkansa hakemista.

Tekisi mieli väittää, että Leicester-ottelu näytti juuri niin sekavalta kuin siihen laadittu sekava käsikirjoitus. Tänään tuon käsikirjoituksen sopii toivoa olevan huomattavasti paremmin laadittu. Kaikki voimme laatia oman käsikirjoituksemme, ja se kannattaakin tehdä. Tämä siitäkin huolimatta, että lopulta voimme vain spekuloida omilla tuotoksillamme tänään alkaen kello 14.45 julkaistavaan.

Millaista draamaa, komediaa, näiden yhdistelmää, tragediaa vai peräti farssia meille tänään tarjoillaan jää nähtäväksi. Näyttelijät ovat matkan varrella vaihtuneet, ilmaisutaidoiltaan kehnoimmat ovat vaihtaneet kesäteatteriin, olemme nähneet huippuosaajien jättävän kulissimme ja vaihtavan Broadwayn parrasvaloihin, mutta olemme myös kiinnittäneet varteenotettavia tekijöitä.

Yksi on ja pysyy samana – ohjaaja. Arsene Wenger voi pitää itseään hyvin etuoikeutettuna, että teoksensa yhä jaksavat kiinnostaa suurta yleisöä siinä määrin, että on saanut paikkansa pitää. Lavasteet ovat valmiina, toivotaan osansa saavien näyttelijöiden virittäynyneen tarvittavan rentoon tunnelmaan valmiina areenalle ja toivotaan ohjaajan tuoreimman käsikirjoituksen yllättävän yleisön onnistuneilla sloganeilla sekä juonenkäänteillään. Pakkohan se on.

Come on Arsenal!

– hente –

Mainokset

61 thoughts on “Pakkovoitto vai pakko välttää tappio?

 1. Missäs Tampereen goonerille katsovat tänään pelin? Yksi etelän mies voisi saapua paikalle myös

 2. Welbeck piikissä, kiva nähdä ny. Sanogo ei edes penkillä. Vaihtopenkkikin alkaa näyttää jo hyvältä, jos tarvetta on niin löytyy tasoa sieltäkin.

 3. Aloituksen suurin kysymysmerkki on Flamini – nyt ei ainakaan heti kättelyssä varoitusta. Muuten on paras aloitusbändi aikoihin.

 4. Käsittämätöntä, ettei Gibbs korvaa Monrealia.

  Ja keskikentän kolmikko on heikohko, kukaan ei ole täydessä iskussa. Özil jatkaa todennäköisesti laidassa, vaikka ei se nyt ihan varmaa ole kun Wenger etsii epätoivoisesti jotain, millä kääntää surkea top-5 tilasto paremmaksi:

  Played: 8 Won: 1 Drawn: 3 Lost: 4 For: 8 Against: 22.

 5. Kova lataus Arsenalilla, mutta syötöt menee edelleen vain vähän sinne päin. Enimmäkseen, ettei nyt kukaan vaan pahoita mieltään.

 6. Hoh hoijaa, ihan sama miten hallitsee, jos omista paikoista ei tehdä tai oikeastaan paikasta, sillä welbeckin tolppa on ollut ainoa maalipaikka. Taas boksin tuntumassa yritetään ahtaassa tilassa pikkuneppailua.

  • Vaikka nyt pystytään jo aitoon yhden kosketuksen neppailuun, kuvio on kovilla joukkueilla tiedossa ja Arsenalin pelaajien liikettä seurataan todella tiiviisti. Näin ollen Arsenal ei saa juuri koskaan miehiä aidosti vapaaksi maalipaikkaan. Kyllä tästä pitäisi keksiä jotain muuta, taktikka on tiedossa. Tämän suurempaan syöttönopeuteenkaan ei Arsenal pysty lihamuurin edessä ja homma ei toimi.

 7. Nyt sitten odotellaan, mitä löytyy Wengerin taktiikkapussista puoliajalla. Tähän asti Pellegrinin nöyrä ja passiivinen taktiikka on dominoinut todella vahvasti. Tämä ei ole sama City, joka höntsäsi elokuussa Wembleyllä.

  Luotto Wengeriin tässä tilanteessa??

 8. Flamini reagoi pallon menetykseensä perin miehekkäästi, juoksu loppuu kuin seinään, kädet pystyyn ja anova katse tuomarin suuntaan. Ei pilli soinut nyt ja keskelle mentiin.

 9. Henk koht en odota muuta kun sitä päivää että päästään Wengeristä eroon, ihan sama tuleeko voittaja vai tappioita on tää paska niin nähty.

 10. Ei tekisi mieli nyt kehua itseäni, mutta minkäs teet: ennakkoon totesin Flaminin olevan heikon lenkki ja Özilin pitäisi herätä. Näin on käynyt tähän mennessä. Sen sijaan Alexis on ollut pirteä, mutta vapaapotkut ovat olleet kammottavia.

 11. Ei näytä ankkuripeli toimivan, pelaa Arteta tai Flamini. Löysää ja pehmeää. Flaminin hölkkä oli kyllä käsittämätöntä. Ja käsittämätöntä myös, että City saa ylipäätään vetoja 3 vs. 6-7 hyökkäyksillä. Arsenal tarvitsee 7 miestä ylös ja ei silti saa paikkoja aikaan.

 12. Koko Wengerin taktiikka on epätasapainossa. Hyvää yritystä, mutta kun ei tuota toivottua tulosta ja samalla ollaan kahden syötön päässä vaarallisesta vastahyökkäyksestä. Näitä nähty kyllä ennenkin.

  • Vaikka Wengerillä ja Primoracilla oli 3-4 kk miettiä kärkitappioita, jopa murskatappioita, ei ideariihi ole tuottanut mitään hääppöisiä oivalluksia. En ole yllättynyt, tosin asia on niin monimutkainen, että vaikea täältä nojatuolistakaan esittää ratkaisuja. Tosin mun ja Wengerin tuloissa on muutaman miljoonan ero.

 13. Vitun vittu vetoja maali kohti nyt huonoista kulmista tai vaikka kaukaa perkele. Hart on hermona kusi sukassa, mutta taas nippaillaan ja nippaillaan maailman tappiin asti.

 14. Cityn ankkuri ja muu keskikenttä hallitsee hyvin nopeiden vastahyökkäysten eston, eikä ole tullut edes ulosajoa virheistä. Milloin, milloin Arsenalissa?

 15. Supersub Dzeko sisään. Eli Pellegrinokin kiinnostunut voitosta, Dzekolla on näitä vaihtomiesmaaleja aika lailla. Toki myös vaihtoon menneeltä Aguerolta vahva peli.

  • Sen verran vääntyi, että menee varmaan 2-3 viikkoa ainakin (hattuarvio). Eli Chambersin, Kosin tai Merten loukkaantuessa taso tippuu sitten rajusti. Bellerinin puolustustyöskentely lienee tällä tasolla aivan liian epäkypsää.

 16. Vähän polte loppui johtomaalin jälkeen. Paljon töitä maalia kohden, kun taas City teki helpolla ja vähällä työllä. Kovin masentava tasoitus.

 17. Ei voi kyllä olettaakaan, että tällä intensiteetillä voi jatkuvasti pelata. Kärkimatseihin pitäisi keksiä jotain lisää.

 18. Alexis on kyllä loistava. Ja vaikka chileläisellä olisi huonompi päivä, niin tuolla työnteolla hänet kannattaa pitää kentällä.

  Özil ja Mertesacker puolestaan joutaisivat koirankoppiin, jos meillä olisi laittaa pelaajia tilalle. Ja Özilin tilalle jopa olisikin. Melko hirvittävää ja huolimatonta molempien peli tällä hetkellä.

 19. Hyvä ja jännittävä peli uneliaiden kävelyjen jälkeen, mutta ei vieläkään voittoa. Kotona tasan ja vieraissa tuusaan isoissa matseissa jatkuu ja jatkuu. Nyt oltiin onnekkaitakin, että ei munittu lopussa, eli ei voi hirveän pettynyt olla.

  Helvetin paljon mielummin tuota Welbeckiä tuolla kärjessa kattoo kuin nevergoal-Sanogoa. Sanchez oli erinomainen ja… (nyt pitkä hiljaisuus)… Wilshere myös. Aika kauan olen joutunut odottamaan, että Jackistä tuon kommentin voi pelin jälkeen sanoa. Ehkä jatkuva julkisuudessa hilluminen sitten sopii Jackille, kun täytyy kokoajan todistella osaamistaan kaikille.

  Flamini muni ekan Cityn maalin ja oikeastaan osittain toisenkin. Tolppamiehen kuuluisi tuollaiset pallot kuitenkin ottaa, sitä vartenhan ne sinne laitetaan. Kokonaan toinen kysymys on sitten se, että miten helvetissä päästetään ukko puskemaan kulmasta noin vapaasti.

 20. Ei Welbeckin koikkelehdinta kyllä paljon vakuuttanut. Aika ulkona oi pelitapahtumista. Selvin ero joukkueiden välillä oli nimenomaan Aguero+Dzeko vs. Welbeck.

  • No kyllä Özil oli myös niin yössä että ei mitään rajaa. Ja Flaminille tällaiset matsit ovat liikaa. Ollaan lopulta onnekkaita, että saatiin edes tasuri, vaikka johtomaalin jälkeen olisi odottanut ihan toisenlaista loppua.

 21. Harmittaa kyllä vähän se, että aika selkeästi saksalaisilla on maha täynnä MM-voiton jälkeen. Tietävät, ettei enempää tai ainakaan isompaa voi voittaa. Merte panikin hanskat naulaan maajoukkueessakin ja Özil näyttää siltä, että seuraavan kerran kiinnostaa kolmen vuoden päästä kun mestaruutta aletaan puolustaa.

  Ymmärrettävää täysin, mutta Arsenal kärsii. Kova toppari olisi pitänyt ostaa. Merte-Kos on sen verran ulalla, että jopa huipputoppari, ei ole niin sanottua että nykypari jatkaa sittenkään pitkään automaattisena avauksen valintana.

  • Tarkennan, ansaitsisi pelata. Toki pelaavat nyt, kun vaihtoehtoja ei ole. Chambers on lupaava, mutta malttia ja pelinlukua tarvitaan lisää.

   Matsi herätti kyllä paljon ajatuksia, miten kaudessa käy. Varsinkin kun tasapelikierre tuo pian jo hieman vannetta kupoliin. Chelsean meno on nin vahvaa, että ero kärkeen saattaa repsahtaa jo ennen talvea ratkaisevasti, jos heikot joukkueet eivät ala nuijiintua nyt.

 22. No ei se Welbeck tosiaankaan mikään sateentekijä ole, mutta kun vertailukohta on Sanogo niin eipä ole vaikeaa parantaa. Itse olisin tuolle paikalle ostanut/lainannut sen sen Falcaon hintaan mihin hyvänsä.

  Diego Costa olisi ollut kanssa mielenkiintoinen nimi, mutta kun sen pelityyli ei sitten millään sovi Arsenaliin kuten kesällä niin monet aiheellisesti huomauttivat, niin palloilkoon nyt Chelseassa.

 23. Mestaruusjuna on jo karannut selkeästi. Fabregas pitää siitä huolen. Nelossijakin tulee näköjään tekemään tiukkaa. 4 pelistä ollaan voitettu yksi. Hyvin menee. Oi rakas nelossija missä olet?

 24. Chelseaa lukuunottamatta kaikki isot menettäny pisteitä ja tulee nykyesityksillään menettämään jatkossakin. Taitaa olla hopeeta vaan tarjolla tänä vuonna. Mutta sehän olis jo parannus viimevuotisiin tuloksiin. 🙂 Alexis on kyl kova, huikee taistelija ja taitoa riittää. Özil sais kyl alkaa heräilee vai vetääkö laitapelaajan tontti mielen matalaksi. Saksan paidassa laitapaikka maistui kun oli varmaan pääasia että sai peliaikaa isoissa kinkereissä, mutta ehkä se ajatteli olevansa arsussa ”the man” ja nyt kun paikka on annettu toiselle niin ei oikein huvita.

  • Jack ja Rambo tekevät nyt sitten hartiavomin töitä, kun heidän alapuolellaan on heikompaa tavaraa. Jos olisi saatu huippuankkuri, Öziliä olisi paljon helpompi peluuttaa kymppipaikalla.

   Vaikka Saksan esimerkkiä miettien, ehkä perinteisen taitavan ja puolustushaluttoman kymppiässän aika on ohi ja keskikentällä pitää nimenomaan olla Wilsheren ja Ramseyn kaltaisia pelaajia?

 25. Seuraava matsi onkin liigakakkosta vastaan. Edes voitto ei auta Villan ohi.

  Costa 7 maalia. Valitettavasti Jose osui oikeaan. Suarezmaiset tehot odotettavissa.

 26. Muutenkin Chelsean kesän siirtoikkuna meni kohtalaisesti. Sold 75m ja purchased 91m, eli nettokulutus vaivaiset 16m. Suurimmat myynnit Lukaku 28m ja David Luiz 40m. Kukakohan maksaisi meidän kolmoskärjestä ja kakkostopparista vastaavat hillot? Koscienystä saataisi kunnolla tinkimällä puolet eli 20m saadakin, mutta sitten jäisi puolustus melkoisen vajaaksi. Sanogon markkina-arvon en usko ihan Lukakun hintaan kipuavan vaikka samaikäisiä ja rotuisia ovatkin.

 27. Tämän paivän hilpeyttä vielä entisestään lisää se, että meihin kesällä vahvasti linkitetyt Schneiderlin ja Remy osuivat myös. Montakohan Falcao tuikkaa QPR:ää vastaan huomenna?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s