’Kone edelleen epäkunnossa’

Otsikolla viittasin Villen tietokoneeseen, luonnollisesti, tuskin kukaan teistä muuta kuvitteli? Jos olin eilen huonosti valmistautunut päivitysvuoroon, tänään olen sitä vielä kehnommin, mutta päävelho palannee eetteriin jälleen huomenna. Sen lisäksi, että pitäisi olla muualla kuin koneen äärellä, olen suhteellisen pahalla tuulella.

Kuten tiedätte, tituleeraan itseäni heikinheimolaiseksi. Olen tullut maininneeksi myös pahenevan kyynisyyteni. Syy ja seuraus, tiedä häntä, mutta nyt minussa on herännyt mielenkiinto tutustua kovasti pinnalla olleeseen mielensäpahoittajan fiktiiviseen hahmoon.

En siis ole tutustunut kyseiseen hahmoon missään formaatissa, mutta kuunneltuani ja katseltuani Aamu-TV:ssä Tuomas Kyrön haastattelua, kykenin lähes välittömästi luomaan tunnesiteen tähän maaseudulla majaansa pitävään ’80-vuotiaaseen jäärään’. Ja itse kun kuvittelin tulleeni vanhaksi jo hyvä tovi sitten kun aloin merkitä kalenteriini sunnuntaiset aamupäivät Heikki Harman ja Jake Nymanin seurassa. Kuten tänäänkin.

Olen pahoillani, tämä päivitys on selvästi allekirjoittaneen henkilökohtainen puolen tunnin terapiasessio. On aika itsetutkiskelun.

Kun nyt kaksi vallan mainiota radiopersoonaa tuli edellä mainittua, olisi kaiketi sopivaa todeta seuraavaa: mestarit areenalla. Tasapeli hallitsevaa mestaria vastaan ei liene syy alkaa kiristelemään naruja, mutta mikäli eilisen hengentuotokseni ottelun alustukseksi tulitte lukeneeksi, mieleni tuloksesta kyllä onnistuin pahoittamaan.

En mene kirjaimellisesti ruohonjuuritasolle siitä mitä kentällä eilen nähtiin. Ammattilaisten kirjoittamia otteluraportteja löytyy yllin kyllin ja Ville on huomattavasti ansioituneempi avaamaan pelillisiä asioita jos niiden avaamisen tarpeelliseksi näkee. Villen tuntien on nimittäin sellainen tunne, että pelilliset asiat ovat niin usein avatuksi tulleet, että sen tietää Leicesterinkin manageri paremmin kuin hyvin.

Kirjoitin viikon takaisessa päivityksessäni mm. Mesut Özilin roolituksesta, tämän mahdollisista tuntemuksistaan roolituksestaan sekä nyt jo lähes ikuisuusaiheeksi muodostuneesta asetelmasta, miten joukkueemme on kaudesta toiseen sen ’kaksi’ vahvistusta vajaa olemaan realistisesti varteenotettava mestariehdokas.

Luonnollisesti pelkkää spekulointia oliko edellisillä viittauksilla sitten jotain, saati mitään tekemistä eiliseen lopputulokseen, tätä voi jokainen pohtia tykönään. Kun eilisessä kirjoituksessani innostuin perin näytelmällisiin tunnelmiin, voisi teemaa jatkaa Özilistä puheen ollen vielä toteamalla, että saksalainen laidalla on kuin yrittäisi sovittaa Sylvester Stallonelle roolia Joutsenlampi-balettiin. Kuoleva joutsen?

Seuraavaa ei tarvitse ottaa kirjaimellisesti, mutta kenties näkökulmana joka tuntuu kuin mahdottomalta ajatukselta lähtökohtaisesti. Eilen ei ollut Aaron Ramseyn päivä, ei sillä riman korkeudella mihin se walesiläisen kohdalla on korotettu. Pohdin pitkään pienessä mielessäni, että mahtoiko sellainen vaihtoehto käydä managerin ajatuksissakaan, että puoliajalla Ramsey vaihtoon, Özil keskelle ja Oxlade-Chamberlain laitaan?

Kuten totesin, mainittua vaihtoehtoa ei kannata ottaa kirjaimellisesti, mutta jotain reagointia olisi toisinaan ilo todistaa. Nousimme tasoihin, menimme johtoonkin ja hyvä niin, mutta päädyimme tasapeliin. Vielä kerran, spekulointia, mutta kenties olisimme voittaneet mikäli Özil olisi päässyt kapelimestariksi omalle paikalleen edessään Alex, Alexis ja Wesley Sniper – vastaan Demichelis. Se olennainen pohdinta, kävikö tällainen (tai mikään muu) vaihtoehto edes managerin mielessä? Epäilen.

Jotain kautta tekemiseemme täytyy löytää suoraviivaisuutta, todellisia maalipaikkoja on kyettävä rakentamaan järjestelmällisemmin. Meillä on eittämättä taitava joukkue luomaan maalipaikkoja vastustajan pienempienkin virheiden seurauksena, mutta niiden varaan laskeminen on kuin.. on kuin tasapeli Leicesterin vieraana vaatimattoman esityksen jälkeen.

Pystymme etenemään usein nopeasti hyökkäyskolmanneksellemme, mutta sitten koittaa niin tutut vaikeutemme ja mikä murheellisinta, vaikeudet mitkä ovat kaikkien tiedossa. Paljon staattisia jalkoja rintamasuunta kaikkea muuta kuin vastustajan maalia kohden ja lopulta peliväline löytää itsensä auttamattoman ahtaasta tilasta. Jos näin on aikeissa jatkaa, ainakin meidän kannattaisi sitten keskittyä harjoituksissa huomattavasti enemmän hyödyntämään eduksemme tuomittuja vapaapotkuja ja erikoistilanteita. Nerokkaasti voisi nähdä tämän harjoittelun palvelevan myös toisessa päässä kenttää.

Ehdottomasti hatunnosto peli-ilmeestä millä joukkue eilen otteluun tuli, sekä noususta tappioasemasta johtoon. Pelkkä asenne ei kuitenkaan riitä. Kun Manchester City vastoin pelitapahtumia onnistui johtomaalissaan, romahti oma korttitalomme hetkellisesti pahoin. Taivaansiniset muuttivat välittömästi pelaamistaan ja näissä tilanteissa olisi toivottavaa, että omasta pelikirjastamme löytyisi lääkkeitä reagoida muuttuneeseen tilanteeseen nopeammin. Parhaassa tapauksessa tietenkin siten, ettei korttitalo ehtisi romahtaa lainkaan, korkeintaan hieman huojuisi kevyessä tuulenpuuskassa.

Olen pahasti myöhässä aikataulustani..

Viittaan loppuun vielä eiliseen päivitykseeni. Kaikkea muuta kuin relevantissa kysymyksessä pakkovoitosta tai pakosta välttää tappio päädyin pakkovoittoon. Pelasimme kotikentällä ja vaikka miten pirteällä ilmeellä joukkue nurmelle asteli, emme kyenneet tälläkään kertaa kaatamaan karhua. Näitä tilastoja voi nyt rakentaa mielensä mukaan, mutta yksi ennen kuin Liverpool asteli kuvioihin mukaan on seuraava, eli Chelseaa, ManUa ja ManCityä vastaan nyt viimeiset yhteensä 19 kohtaamista ovat tuottaneet meille kaksi voittoa.

Karhunmetsästys jatkuu ja huoleni piilee haavoitetun karhun vaarallisuudessa, siksi se olisi ollut pakkovoitto eilen. En tarkoita, että kilpakumppanimme kokisivat itsensä haavoittuneen karhun rooliin, vaan pelaajillemme se rauhallisesti korpimetsässä asteleva suuri eläin näyttäytyy poikuettaan viimeiseen asti varjelevana satutettuna eläimenä kaikessa vaarallisuudessaan.

Saatoimme taannoin menettää [harvoin] johtoaseman silkkaa hölmöyttämme, kun maalin johto ei tyydyttänyt, vaan kahden maalin voitto nyt vain näyttää ja tuntuu paremmalta. Nyttemmin, kuten eilen, tuntuu kuin johtoasemassa väistämättä mieleen hiipii epäilys hankitun johdon pitämisestä loppuun asti. Minä en osaa sanoa mistä, mutta jostain se tarvittava itseluottamus on vain kaivettava esiin ja managerin puolestaan on pakko hankkia edes värikynät ja koristella vanhoja piirustuksiaan. Olisiko itseluottamuksen esiin kaivaminen kollektiivisesti helpompaa ja managerin väritysaskareet mielekkäämpää jos emme olisi ’kahta’ vajaa, vai olemmeko?

– hente –

Mainokset

7 thoughts on “’Kone edelleen epäkunnossa’

 1. Mielenkiintoinen tilastokummajainen: Vastustajan ensimmäinen maalia kohti osunut veto/pusku on myös mennyt maaliin jokaisessa neljässä valkkumatsissa.

 2. Olin vuosi sitten eräillä kursseilla Oulussa. Ylivieskalaisen kouluttajan kanssa tuli puhetta jalkapallosta ja ilmoitin leppeästi olevani pesunkestävä gooneri. Johon kouluttaja sanoi, että Arsenalilla ja futiksella ei ole mitään tekemistä keskenään !?!
  Mitä v..ttua totesin ja ilmoitin olevani surkeimmilla kursseilla ikiaikana.
  Päivän päätyttyä sitten kurssin vetäjä pyyhkäisi parsseloonan huivin kurkkunsa ympärille? Häh?

 3. Debuchy 3kk sivussa. Olemmeko vieläkin yhden puolustajan loukkaantumisen päässä kriisistä?

  • Olemme. Ja nytkin suht kokematon 19 -vuotias pelaaja jatkuvasti avauksessa seuraavat kolme kuukautta. Voi vain kuvitella niitä paineita joita Chambersille asetetaan. Ehdottomasti huippulupaus, mutta pahoin pelkään, että liian isoa roolia tarjotaan liian aikaisin. (Toki vain oma mielipide).

   • Olen samaa mieltä kyllä. Kovassa peliputkessa jossain vaiheessa Chambersilla niiaa taso varmuudella. Pieni huili ja toivottavasti oikea tapa käsitellä takapakkia toivottavasti riittävät ja taas mennään täysillä.

 4. Onkohan koko Suomen Kallella lainassa pykälä, että saisi miehen takaisin kesken lainan? Nyt on jopa Kallea ikävä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s