Dortmund jälleen vastassa ja puolustajatilanne katastrofin partaalla

Tänään on jälleen pelipäivä kyseessä Mestareiden liigan lohkovaiheen alkaessa. Harvinaisesti pelimme tulee Yleltä, joten streamien etsintään ei ole tänään tarvetta. Peli alkaa perinteisesti 21.45 ja tuskin studio enempää kuin 10 minuuttia ennen tässä jääkendon luvatussa maassa. Lisäksi sen parin minuutin studioajan Erkka V. Lehtola todennäköisesti puhuu B*rcasta tai jostain mikä ei liity millään tapaa illan otteluun.

Lauantain Manchester City pelissä unohtui mainita Wilsheren hienot otteet. Maalin lisäksi muutenkin tekeminen oli parempaa kuin pitkään aikaan, ehkä jopa vuosikausiin. Toivottavasti jalat ja ennen kaikkea nilkat kestävät, sillä tuosta pitäisi olla hyvä jatkaa. Samalla mielestäni peli osoitti ehdottomasti, että Wilsheresta ei saa puolustavaa keskikenttää millään, vaikka sellaisestakin on puhuttu aina välillä. Oikea rooli kolmen keskustassa on keskimmäinen pelipaikka. Ehkä jossain tapauksissa jopa ylin, mutta ainakaan vielä tehojen puolesta tuohon ei ole perusteita.

Sanchez on mielestäni ollut meidän alkukauden paras pelaaja ja sopeutumisaikaa ei suuremmin ole tarvittu. Joukkueen tekeminen on ollut kokonaisuutena heikkoa, mutta siitä huolimatta chileläinen on onnistunut tekemään jo kolme maalia ja syöttöjäkin on tainnut tulla ainakin yksi. Taisteluasenne ja joka tilanteessa loppuun asti pelaaminen on myös erittäin mahtavaa katsottavaa, erityisesti kun se ei kuitenkaan ole ainut hyvä ominaisuus vaan tekniikka, nopeus ja peliäly ovat myös kohdallaan. Täytyy vain toivoa, että Wenger ei heti peluuta Sanchezia loppuun ja loukkaantuneeksi, kuten suuri vaara on olemassa.

Sitten tämän illan peliin. Molemmilla on loukkaantumishuolia yllin kyllin. Aloitetaan Kloppin ryhmästä, jolta puuttuu vajaa puolet normaaleista ykkösavauksen miehistä. Muun muassa Hummels, Reus, Sahin, Blaszczykowski ja Gundogan. Tämä varmasti näkyy jossain, mutta silti en epäile hetkeäkään, etteivätkö punamustat saa iskukykyistä joukkuetta jalkeille.

Dortmund pelaa yleensä hurjalla tempolla heti alusta asti ja pyrkii prässäämään korkealta. Näin ainakin aikaisemmilla kausilla ja en usko kovin paljon muuttuneen viime kerroista tuon suhteen ainakaan, kun nyt Saksassa pelataan. Lisäksi keltamustat ovat erittäin vaarallinen vastaiskujoukkue, joka ei enteile hyvää tietäen meidän haavoittuvuuden juuri pallonmenetyksien jälkeen.

Loistavia pelaajia on sivussa kotijoukkueelta, mutta riittää mielenkiintoisia nimiä silti useampiakin kentälle. Immobile olisi kelvannut kesällä meillekin, katsotaan mistä jäimme paitsi jos italialainen pelaa. Kagawa teki paluun Dortmundiin epäonnistuneen ManU visiitin jälkeen ja japanilainen nauttii edelleen vankkaa kannattajien suosiota. Kagawa ei ehkä täydessä pelikunnossa ole tai ainakin pelituntuma on hakusessa, mutta siitä huolimatta saattaa aiheuttaa ongelmia. Hummelsin poissa ollessa todennäköisesti myös näemme meille huhutun kreikkalaistoppari Sokratisin kotijoukkueen avauskokoonpanossa Suboticin parina.

Meidän entisestään jo heikko puolustajatilanne koki pari uutta takaiskua Debuchyn loukkaantumisen lisäksi. Monreal ei matkustanut ollenkaan Dortmundiin selkävamman takia ja Chambersin pelaaminen angiinan takia on epävarmaa. Gibbs ilmeisesti palaa avaukseen, mutta moneksiko peliksi tai minuutiksi on olennainen kysymys.

Nyt ollaan siinä tilanteessa, että ellei Chambers pysy pelaamaan niin todennäköisesti Bellerin joutuu tekemään Mestareiden liigan debyytin aivan liian kovaan paikkaan. Käsittämätöntä kuinka tähän on taas tultu. Vielä viime kaudella Bellerin ei mahtunut pelaamaan Watfordissa, jonka takia laina purettiin etuajassa ja nyt espanjalainen on meidän avauksessa tai vähintäänkin penkillä. Lisäksi myös Hayden on jouduttu varmaankin ottamaan mukaan, koska puolustajat ja ennen kaikkea topparit ovat aivan lopussa, koska Chambersia tarvitaan oikealla kuukausia Debuchyn loukkaannuttua.

Toivottavasti lähestymistapamme otteluun on sama kuin viime kaudella eli normaalia maltillisempi ja puolustusvoittoisempi. Alkuun kotijoukkue satsaa taas luultavasti paljon, mutta jos tuo kestetään niin mitä pidemmälle peli etenee niin luultavasti myös meille alkaa aueta maalipaikkoja. Sen sijaan jos lähdemme alusta asti rohkeasti hyökkäämään, niin pelkään pahoin taululla olevan rumat lukemat nopeasti, kun katsoo kuinka olemme tällä kaudella puolustaneet selkeästi Dortmundia heikompiakin joukkueita vastaan.

Erityisesti perisyntiämme eli laitapakkien jatkuvia uhkarohkeita nousuja voisi jättää suosiolla vähemmälle. Bellerin on toki parhaimmillaan varmaan ylöspäin, mutta se ei kuulosta hyvältä Dortmundin vaaralliset vastaiskut huomioon ottaen. Samoin monen viikon loukkaantumisen jälkeen todennäköisesti paluun tekevä Gibbs saisi miettiä tarkoin milloin nousee, kun pelituntuma ei varmasti ole huipussaan ja lisäksi tunnetusti apua yläpuolelta tuskin paljoa tulee jos ja kun siellä pelaa Özil tai Cazorla.

Dortmund on mielenkiintoinen joukkue ja sen pelejä on mukava neutraalina katsoa. Toki tänään missään nimessä näkökulma ei ole neutraali, vaan kaikkea muuta. Jotenkin on sellainen tuntuma, että tänään tuskin nähdään 0-0 tulosta, vaan maaleja voi syntyä useampiakin. Valitettavasti katsoessa meidän pelaajatilannetta ja ennen kaikkea esityksiä tähän mennessä kotijoukkuetta täytyy pitää ainakin pienenä ennakkosuosikkina. Tietysti lukuisat loukkaantumiset vaivaat myös Dortmundia, joka helpottaa meidän elämää. Silti esityksen on pakko olla parempi kuin aiemmissa kauden peleissä. Sama ilme kuin Cityä vastaan lauantaina ja ei ilmaisia maaleja erityisesti erikoistilanteista, niin silloin kolmen pisteen hakeminen on täysin mahdollista. Voi olla liikaa vaadittu, vai onko? Se nähdään illalla.

Puolustajatilanteen ollessa mikä on, niin päätetään päivitys aiheeseen sopivaan vitsiin Onlinegoonerin forumilta:

Rumors that AW plans to have Diaby fill in as right back. Apparently he’s been telling AW for years: ”Don’t worry, I’ll be right back”

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

75 thoughts on “Dortmund jälleen vastassa ja puolustajatilanne katastrofin partaalla

 1. Studio taitaa alkaa Areenassa jo 21.00
  Yleensähän ne kyllä puhuu siellä suurimman osan jostain muusta kun illan pelistä. Tänään varmaan maajoukkueesta ja hjk:n eurotaipaleesta…….

 2. Juha Reini voi kyllä vetää käteen. Toisaalta iha asiaa puhuu, mutta inho Arsenalia kohtaan selvää joka lauseessa.

 3. Nyt on pakko avautua jo tuosta Wengerin peluutuksesta.. Mitä helvettiä taas samat jätkät avauksessa??? Czorla, Poldi, Campell, OX, jopa Rosicky koirankopissa ja vittu samoilla jätkillä painetaan niin kauan kunnes joku loukkaantuu!?!? Ei jumalauta. Selittäkää nyt jotkut Wengeristit tätä touhua?!?!? Kaudesta toiseen tärkeimmät pelaajat loukkaantuu jossain välissä kautta, koska Wenger peluuttaa heidät puhki. Ihan turha selittää että joku Real tai Barcakin pelaa joka pelin samalla avauksella, koska laligan fyysisyys on aivan eri luokkaa Valjun kanssa..

  Oon aivan raivon partaalla tuon jääräpään takia..Kaudesta toiseen sama stoori…..

  • Kieltämättä on ihmeellistä, että raudanluja lädikaksikko on aivan ehdoton valinta. Olisi epäillut Özilin siirron laitaan nimenomaan hyödyttäneen Cazorlaa. Oxin peluutuskin kelpaisi, varsinkin jos oppisi joskus viimeistelyn jalon taidon. Ei se penkillä ainakaan löydy. Rosicky taas on harvinaisen turha.

   Campbellista vaikea sanoa, näyttöjä ei omista mielestäni ole.

 4. Mun mielestä kentälle on laitettu paras mahdollinen jengi. Sieniliigan avausmatsi ei ole paikka, jossa aletaan kierrättää. Bellerin on tietty täysi arvoitus, mutta minkäs teet.

  • Mä perhaatteessa samaa mielt. Silti uskon, että Poldi kaikesta huolimatta olisi Saksan maaperällä ollut kova veto laidalle.

 5. Onhan tämä aika karseeta. Puolustus on just niin pihalla kuin saattoi pelätä. Kun siihen vielä lisää Artetan, jolla nopeus ei ole enää muutamaan kauteen riittänyt näihin matseihin.

 6. Onhan meidän puolustus uskomaton. Ihan sama puuttuuko sieltä joku tai ei. Mertesacker-Koscielny on aivan kusessa, ollut oikeasti joka pelissä tällä kaudella.

  Ei tulla montaa nollapeliä pitämään tällä kaudella. Tosin painekin on jatkuvasti alakerrassa, kun oma pelinrakentelu päättyy ensimmäiseen syöttöön.

 7. Järkyttävää koscielnylta, aivan järkyttävää. Nyt ox laitaan ja mesut pois, hieromalla ei nytkään onnistu. Özilin peluutus laidalla on helmiä sioille, jack ja ramsey ei vaan pysty tekemään peliä riittävän hyvin.

 8. Tää touhu on niin upeeta. Ei ole tulossa kaikkien aikojen floppi-kausi.. Kuukausi pelattu ja en ole koskaan nähnyt näin huonoa Arsenalia ja meidän pitäisi olla vie vähän vahvistunut…
  right man for the right job, right?

 9. Miksihän puolustajien sijoittuminen ja kovuus pettää ja odotellaan vaan paitsiota? Kaikki tuntee toisensa ja Arteta-Merte-Kos nyt viime kaudella pärjäsi vielä ihan hyvin 3-4 matsia lukuunottamatta. Nyt on taso laskenut roimasti. Eipä pitkään yhdessä pelaaminen ym. kliseet tunnu toimivan yhteen.

 10. Taktisesti Klopp vie Wengeriä tässä ottelussa sata-nolla. Tykkimiesten pelityyli kyllä opeteltu hyvin ja Arsenal tällähetkellä täysin aseeton. Ensimmäiseksi pitäisi ottaa se pallonhallinta itselleen, eikä päästää Dortmundia pelaamaan sitä suunnitelmaa, mikä on tarkoitettu vain meitä varten.

 11. Jos hyökkäyspelin ainoa idea on saada 10-20 metrin pystysyöttöpaikka pystyyn Welbeckille ja Sanchezille, niin silloin pitäisi kyllä Özil saada keskelle. Jackiltä ja Ramseyltä menee pari tuntia saada kunnon syöttö aikaan. Toki prässi on tiukkaa enimmäkseen.

 12. Kyyyyyyllä täst hyvä kausi tulee, ei tarvita kun pari uutta laitapakkii, pari puolustavaa keskikenttää ja pari kolme topparia! Ai niin mut wengerii ei puolustuspelaamisen hienoudet kiinnosta. Laittais nyt edes joskus ton maailman parhaan kymppipaikan pelaajan sille vitun kymppipaikalle. Vai onko vaan niin että wenger on saanu jo reilussa vuodessa tuhottua koko pelaajan pelipaikasta riippumatta! Huoh…

 13. Ei sillä että olisin suuri sivusiirtelyn fani, mutta sekin olisi parempaa katsottavaa kun se ettei meillä ole palloa ollenkaan.

 14. Tai kalenterivuoden 2013 mestaruus on kans kelpo argumentti. Kuukausi kautta menty eikä valoa pahemmin näy tunnelin päässä.

 15. Eihän tämä ole sinänsä mitään uutta vähän kovemmissa UCL-vieraspeleissä tai vaikeissa maissa (lue: Venäjä/Ukraina). Taktiikka on aina puolustusvoittoinen, jolloin oma hyökkäyspeli katoaa aivan totaalisesti ja palloa ei kyetä pitämään. Puolustus ei kuitenkaan silti toimi, vaan lukuisten paniikkipelastusten jälkeen vastustaja tekee tarvittavat maalit. Vuosikausia on ollut vieraspelaaminen hengetöntä varsinkin alkulohkoissa. Pudotuspeleissä on ollut yritystä, mutta kovat vastustajat pudottivat silti.

 16. 7 virallista peliä, 2-4-1. Tunnetusti Wengerin korjaus kestää aika kauan, joten marraskuussa ehkä kulkee, paitsi kun jatkuva sade masentaa Öziliä ja Santia.

 17. Aika pysäyttävä tilanne: viime kauden tärkeimmät pelaajat penkille sysipaskan peliesityksen jälkeen. Özil ja vääräpelipaikka -puheet voisi vähäksi aikaa jättää, sillä tuolla kesäteräasenteella ei homma toimisi missään.

 18. Mitä vittua tuo Arteta tekee edes futiskentillä? Toisaalta samaa voisi kysyä tän päivän perusteella ihan jokaiselta.

 19. Vaikka tuossa maalissa vietiin pakkeja satanolla niin keskittyisin tuohon miksi Dortmund on vyörynyt koko ottelun ajan meidän päätyyn, eikä meillä ole ollut minkäälaista pallonhallintaa.

  Hyvä esimerkki, kun Dortmundin päässä on vähän paniikkia niin lyövät pitkää palloa ja ryhmittyvät uudelleen prässäämään, meillä yritetään neppailla pallo ylöspäin ja aivan järkyttävä määrä menetyksiä.

 20. Jotenkin sitä ehti luulla, että city-matsin ilme olisi jatkunut, mutta dortmundin vauhtipeliin ja tiukkaan prässiin ei ollut mtn jakoa. Ja kaiken lisäksi Dortmundilta puuttui Reus yms.

 21. Hyi helvetti mikä esitys! Hirvitys. Nelossija on ihan maksimi tältä kaudelta. Pelisuunnitlemaa ei ole, pakko vaan saada tietyt nimet kentälle.

 22. nooh, eikös viime kaudellakin tullut eka tappio (kauden avauksen Aston Villa tappion jälkeen) Dortmundille ja silloin kotona.
  Eipä silti, topparipari ja Arteta pettivät pahiteneikälupaa hyvää jatkossa.
  Olihan siellä pari puolittaista paikkaa mutta ei vaan ole sellaista kärkeä joka tekisi siitä puolittaisesta paikasta tai edes hyvästä paikasta. En silti vielä dumais Welbeckiä. toinen peli uudessa seurassa eli annetaan sitä kuuluisa aikaa nyt edes hetki.
  Bellegrin hoiti hommansa ihan ok.
  Lauantain peliin Özil ja Ramsey ainakin kierrätykseen Cazorla ja OX avaukseen.

 23. Voisko nyt joku wengerin jatkosopparista ilahtunut ja kesän hankintoihin tyytyväinen todeta jtn myönteistä, kannustavaa tms.? Siis ihan oikeasti. Jotenkin sellaiselle ois ny tarvetta.

 24. Täällä kotikatsomossa oli hiukan erikoinen tilanne, anoppi keksi tulla kylään The match dayna eli ihan 100 % laseilla ei sitten peliä seurattu.
  Eikös tortmuntin pitänyt olla huonontunu männä kaudesta, meidän virhesyöttöjen määrä käsittämätöntä?
  Jackin kortti kuvasti missä mentiin.
  Koskaan en oo itkeny Arsun tappion jälkeen, en kuitenkaan..nyt prkl oikeasti aataminomena veti huliviliä kurkussa.

 25. Asian vierestä. Oon selvin päin, painuin ulos klo 1.27 ruokkimaan vielä anopin niin näin erikoisen tähdenlennon, oikeasti, kyllä! ; lennon kesto about 4 sekunttia ja lopussa tähti(meteori?) ”räjähti” taivaalla.
  Seurataanpa uutisia.
  Ja kerkesin toivoa Arsua tänä vuonna valioliiga kolmoseksi.

 26. ”kihisevä raivo” oli tunne yöllämatsin jälkeen , parempi kun ei silloin kirjoittanut mitään siinä tilassa.

  Saatanan munaton esitys , osaa ei näyttänyt ees pelaaminen kiinnostavan .
  Klopp-jäärä 100-0 .
  Kloppin intohimo tarttuu taatusti pelaajiinkin toisin kuin meillä jossa vaihtopenkillä oli vaan varusteita hukassa.

 27. Nyt on pelattu seitsemän matsia ja paras matsi on ollut kotitasuri Shittyä vastaan. Kotitasuri! Wenger on pystynyt tekemään korjausliikkeitä aiempina kausina, mutta kuten Timo taisi jo mainita, meneekö tällä kertaa marraskuulle vai onnistuuko aiemmin?

  Yksi ei ainakaan ole muuttunut: loukkaantumissuma. Ihan himmeetä.

 28. Itse oon vaipunut jos siihen pisteeseen, että haluan vain muutosta. Maksoi se sitten Mestereidenliigan paikan muutamaksi kaudeksi, mutta kyllä Arsenalin kokoinen joukkue tulee palaamaan takaisin.

 29. Hiljaiseksi veti eilinen. Itse koen vielä AW:n oikeaksi manageriksi meille, mutta kyllähän tuo puolustajatilanne on aivan käsittämätön. Vielä ripaus huonoa tuuria ja meikäläinen voi lähteä toppariksi.

  Jos ajatellaan positiivisesti, tuo saattoi olla hyvä herätys koko jengille. Sitä sen ainakin olisi pitänyt olla. Myöskään lohkovaihe ei ole menetetty, kunhan voitetaan loput ottelut. Eilisen kaltaisilla esityksillä se ei tietenkään onnistu.

  Keskikenttä pitää nyt laittaa muotoon Poldi-Ramsey-Özil-Sanchez. Vasemmalla on tarvittaessa Santin mentävä kolo.

  Vituttaa.

 30. Wilshere-Ramsey-tandemin piti varmaan tuoda lisää ruutia ja räminää keskikentälle sekä tilkitä keskikentän puolustamista, jota Chelsea ja Pool hyödynsivät keväällä rumasti.

  No ei ole toiminut. Mutta, koska tähän ajattelumuutokseen tai taktiikkamuutokseen on ladattu koko kesän pitkä Wenger-Primoric-Bould aivoriihi, onko kanttia muuttaa tätä koko kauden aikana? Vai odotetaanko vain Theon paluuta? Olisi kyllä kiva tietää mitä Wenger tuumii tarvittavista korjauskeinoista. Hyökkäyspeli ja syöttäminen ylipäätään on hukassa City-pelin yhtä puoliaikaa lukuunottamatta, enkä mitenkään näe, että meidän lädeistä mitään espanjalaistyylisen pomminvarmoja syöttökoneita koskaan tulee. Alkaa pikemminkin houkuttaa, josko Wilshere sittenkin olisi enemmän hyödyksi, jos alettaisiin kouluttamaan keskikentällä alemmas?

 31. Özilin kautta ne hyökkäykset pitää mennä, montako kertaa pitää vielä hävitä ei Wengerkin tajuaa sen..Ei Wilshere pysty tasaiseen suoritukseen, eilen jo ihme zippejä ja liian pitkiä kuljetuksia.Nyt kun on nopeutta ylhäälllä ni Özil keskelle., jos halutaan tulosta.

 32. Eiliseltä täysi tunnustus Dortmundille, oli parempi kaikilla osa-alueilla. Oikeastaan näytti siltä, että kaverilla olisi ollut 1 tai jopa 2 miestä enemmän kentällä. Siihen nähden, kuinka keskeneräiseltä joukkue on näyttänyt, meni jopa yllättävän kauan ennenkuin eka tappio tuli.

  Siellä on nyt valittu pelitavaksi ”avautuva viuhka” keskikentän osalta. Enkä oikein näe, että kovin äkkiä palataan vanhaan systeemiin, ei ole tapana ollut. Nyt näyttää vahvasti siltä, että ainakin Ramsey ja Özil ovat hukassa tämän systeemin kanssa. Näistä varsinkin Ramseyn pelaaminen vaikuttaa aika kokonaisvaltaisesti koko joukkueen peliin, kun tuntuu ettei walesilainen ole oikein koskaan siellä missä pitäisi. Uuden pelitavan sisäistäminen vaatii aikansa, toivottavasti tässä tapauksessa kuitenkin vähemmän kuin enemmän.

  Toinen hivenen huolestuttava juttu on puolustajien formi. Koko linja oli eilen aika sekaisin ja myös Szczesnylle sattui muutama haparointi. Merten ja Kosin pitäisi pystyä nostamaan tasoaan ja nopeasti. Bellerin näytti valitettavan raakileelta molempiin suuntiin. Pahaan paikkaan joutui pelaamaan, mutta siitä huolimatta aivan liian suuri määrä virheitä. Callea on ikävä…

  Jo joitakin vuosia itseäni ehkä eniten ärsyttävä juttu pelaamisessa on tietynlainen passiivisuus. Liian pitkiä välimatkoja, liikaa seisovia pelaajia. Eilen tästä saatiin konkreettisia esimerkkejä läpi ottelun. Arsenal ei tainnut kertaakaan saada minkäänlaista ylivoimatilannetta hyökätessä tai hyökkäystä rakennettaessa. Dortmundin ukkoja oli saman verran ja usein enemmänkin. Viime kaudella tämä toimi kun kehissä oli Giroud, Ramsey, Özil ja Walcott. Suunnanmuutokset olivat nopeampia ja pelaajien ominaisuudet tukivat pelitapaa. Nyt kun kaksi noista puuttuu ja kaksi pelaa enemmän tai vähemmän yössä, ollaan tilanteessa, että lähinnä ollaan yksittäisten pelaajien yksilötaitojen varassa. Itse pelitavan kautta paikkoja ei juurikaan saada luotua. Reaktiivisuutta puuttuu kentältä sekä kentän laidalta…

  • Mielenkiintoista näissä kahdessa pelissä oli se, miten Dortmund pyrki hirveällä munaravilla suunnanmuutoksissa jopa ylivoimahyökkäyksiin viidellä tai ainakin minimissään 3 vs kolme tilanteisiin. City taas hyökkäsi aavistuksen hitaammin ja myös lähinnä kolmella, kaksi alempaa miestä jätti aika suuren välin purkupalloja odotellessaan taaempana. Silti Aguero iski varsin helposti maalin, tosin Immobilen maalikin tuli paradoksaalisella tavalla yksinäisellä Christian Vieri-tyylisellä härkäjuoksulla.

   City mursi puolustuksen taidolla, Dortmund raivolla. Helposti kumpikin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s