Rotaatiosta ei tietoakaan ja ero vain kasvaa esim. Dortmundiin vaikka pelaajiston puolesta asian pitäisi olla päinvastoin

Järkevän rotaation lähes täydellinen puute ja pelaajille lepovuoron antaminen ovat Wengerille täysin vieraita käsitteitä. Tässä on suurin syy loukkaantumisongelmiimme kaudesta toiseen. Ehkä Forsythen palkkaaminen auttaa jossain määrin, mutta se ei poista suurinta ongelmaa eli loukkaantumiset tulevat jatkumaan niin kauan kuin peluutus on nykyisen kaltaista.

Wilshere ilmeisesti loukkasi nilkkaansa Dortmundia vastaan ja vielä en ole löytänyt tietoa mikä on arvio loukkaantumisen vakavuudesta. Wilshere on hyvä esimerkki asiassa kuinka managerimme ei yksinkertaisesti edes tajua tai ainakaan halua käyttää joukkueen laajuutta hyväksi. Varsinkin keskikentän kohdalla järkevä rotaatio olisi enemmän kuin mahdollista, koska tuonnehan managerimme on kerännyt pelintekijöitä ja hyökkääviä pelaajia aivan liikaa.

Kausi on alussa vasta, mutta Wilshere on ehtinyt pelaamaan kahdeksan kertaa kuukauden sisään maaottelut mukaan lukien, joka on todellakin liikaa. Wilsheren loukkaantumishistorian tietäen tällainen pelimäärä yhdistettynä MM-kisojen rasituksiin ja siitä johtuneeseen vajavaiseen harjoituskauteen on kuin oikein hakemalla hakisi ongelmia. Keskikenttäpelaajat tarvitsevat muutenkin laiturien ohella enemmän rotaatiota, sillä pelipaikkana jo ihan juostujen kilometrien puolesta on erittäin kuormittava.

Kaiken huippu on taas, että silloin kolme vai neljä vuotta sitten Wilsheren lyödessä itsensä läpi Wenger myönsi peluuttaneensa miestä liikaa, jonka takia loukkaantuminen tuli. Nyt vihdoin Wilshere näytti pääsevän kuntoon ja jonkin asteiseen iskuun, niin sama näyttää toistuvan. Tämäkin vain todistaa, että Wenger ei opi tai edes halua oppia virheistään mitään. Ja valitettavasti Wilshere ei ole ainut esimerkki, vaan useimpia pelaajia joukkueessa.

Wengerin rotaatio on loukkaantuneen tai pelikiellossa olevan pelaajan vaihtaminen pakon edessä. Mitään muuta on turha odottaa on pelaaja kuinka väsynyt tai huono tahansa. Ainoat poikkeukset ovat Liigacupin ottelut ja välillä myös FA Cupin, mutta niitä ei montaa kaudella ole ja noissa homma menee sitten yleensä lähes koko joukkueen vaihtamiseksi kerralla. Liigacupissa tämän ymmärrän, mutta muissa kisoissa täytyisi löytää se järkevä yhden, kahden tai kolmen pelaajan kierrätys suurimassa osaa otteluja. Se auttaisi pelaajia jaksamaan, pysymään terveinä ja lisäksi vaihtopelaajat ja rotaatiomiehet olisivat tyytyväisempiä saadessaan peliminuutteja, joten kaikki voittaisivat.

On täysin roskapuhetta kuinka Wenger puhuu aina kuinka laaja rinki meillä on tai ei tuo välttämättä ole huuhaata, mutta millään tavalla managerimme ei hyödynnä asiaa. On aivan turha väittää, että emme pärjää Manchester Cityä ja Chelseaa vastaan, koska heillä on laajempi rinki. Ei se auttaisi meillä mitään, koska nykyistäkään Wenger ei osaa kierrättää. Mitä sitten jos penkillä ja katsomossa istuisi lisää pelaajia. Peliaikaa ja vaihtoja avaukseen ei kuitenkaan tulisi kuin pakon edessä.

Palaan vielä nopeasti Dortmund peliin ja erityisesti Kloppin kommentteihin ennen ottelua:

We want to be as aggressive as we can. We have to concentrate on the main attributes you need when playing football. Then we will have to be tactically clever to nullify their way of playing. After doing that we can bring our own skills to the table.

Oletteko koskaan koko Wengerin aikakaudella kuulleet vastaavaa lausetta? Minä en ole. Sen sijaan managerimme on äärimmäisen nolosti myöntänyt haastattelussa, että ei välitä vastustajan taktiikasta mitään, vaan keskittyy aina oman joukkueen tekemiseen. Tämä on niin pöyristyttävä lausunto, että sitä ei todellakaan kuule keltään muulta kuin Wengeriltä huippujalkapalossa ja tuskin edes alemmilla sarjatasoilla missään.

Dortmundista jatkaessa vielä esitän toisen kysymyksen. Miten ihmeessä on mahdollista, että Dortmund on menettänyt viime vuosina parhaat pelaajansa, mutta siitä huolimatta ero meihin vain kasvaa saksalaisten hyväksi? Me kun puolestaan olemme saaneet mm. Özilin ja Sanchezin ja ketään ei ole pariin kauteen edes myyty. Eikö eron pitäisi kaventua ja kääntyä meidän eduksi pelaajistoja katsellessa. Tämähän oli monien mukaan hyvä ellei jopa loistava siirtokesä meille. Ehkä perimmäinen syy onkin valmennuksen taso, vaikka tätä monet eivät pidä mahdollisena missään tapauksessa ja syyt löytyvät aina jostain muualta.

Loppuun vielä luettavaa kolmen artikkelin verran Dortmund peliin liittyen. Ne kertovat asiat niin kuin ne ovat mitään kaunistelematta. Hyvä että edes jossain sanotaan asiat niin kuin ne ovat. Ensimmäinen on Onlinegoonerin artikkeli, toinen The Telegraphin ja kolmas itselleni tuntemattoman sivuston Tiktakan.

Mainokset

4 thoughts on “Rotaatiosta ei tietoakaan ja ero vain kasvaa esim. Dortmundiin vaikka pelaajiston puolesta asian pitäisi olla päinvastoin

  1. Eiköhän kaikki myönnä sen, että Dortmund oli tiistaina paljon parempi ja ansaitsi voittonsa. Se oli meiltä tosi huono peli usella alueella. Mutta ei nyt kuitenkaan tehdä yhden pelin pohjalta liian pitkälle vieviä johtopäätöksiä koko kaudesta ja joukkueen laadusta. Kausi on vasta ihan alussa. Valioliigassa olemme vielä yksi kolmesta joukkueesta, jolla ei ole tappiota.

    • Onhan se toki noinkin, mutta peliesitykset ovat olleet aika munattomia Shitty-matsia lukuunottamatta ja siinäkin jäimme kotitasuriin. Suurin ongelma on ollut sama kuin viime kaudella: luomme maalipaikkoja aivan liian vähän. Pitäisi olla lähes 100 prosentin onnistumisia, kun omissa kolisee 1-2 kertaa. Siitäkin huolimatta ostin tänään flaban Hull-matsiin. Walcottia odotellessa.

      • Esitykset ovat olleet kyllä aika huonoja mutta ollaan kuitenkin ilman tappioita valioliigassa. Kauden voi tässä vaiheessa kääntää niinkin että huonolla pelillä olemme kuitenkin ilman tappioita ja joukkue on esittänyt venymiskykyä muutamassa pelissä. Vaikka Dortmund peli todella surkea esitys olikin niin en silti ala maalailemaan koko kautta suohon. Ei Chelseankaan lento tule jatkumaan koko kautta samanlaisena vaan jossain vaiheessa tulee notkahdus ja kärkikin varmaan tasaantuu. Pitää vain toivoa että joukkueen taso nousee nopeasti ja voittoja alkaa tulemaan.

  2. Lukekaapa Stillmannin kolumni eiliseltä illalta Arseblogista. Hyviä huomioita, joita täälläkin olisi hyvä välillä muistaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s