Aston Villa ja Villa Park päivän haaste

Viikon tärkeimmät tai pitäisikö sanoa vuoden tärkeimmät tulokset ovat tulleet. En suinkaan puhu viikon Dortmund pelistä, tämän päivän ottelusta tai mistään muustakaan viheriön tapahtumasta. Arsene FC:n tai toiselta nimeltään Arsenal PLC:n vuositulos julkaistiin eilen.

Rahaa tilillä oli 173 miljoonaa puntaa toukokuun lopussa. Tuosta kesällä meni noin 40 miljoonaa, kun lasketaan ostot ja myynnit. Ehkä siis olisi ollut vielä varaa ostaa tarvittava toppari, puolustava keskikenttä ja parempi kärki kuin Welbeck. No mitä turhia ja toisaalta eihän ostaminen ole edes mahdollista, kun maailmassa ei yksinkertaisesti ole saatavilla parempia pelaajia kuin jo joukkueessa olevat vaihtoehdot. Ei vaikka managerimme painaa hommia 24/7 löytääkseen vahvistuksia.

Tänään on valitettavasti pelipäivä, joka voi hiukan sotkea juhlamieltä. Onneksi viheriön tapahtumat ovat kuitenkin suhteellisen vähäpätöisiä pankkitilin puntapinoihin verrattuna, joten edes mahdollinen tai jopa todennäköinen pistemenetys tai edes tappio ei pilaa kovin pahasti eilisen loistavia tuloksia managerillemme ja seurajohdolle.

Päivän otteluun mentäessä eiliset loukkaantumisuutiset olivat kohtalaisen hyviä. Wilshere, Chambers ja Flamini ovat kaikki pelikuntoisia. Sen sijaan Wengerin viimeksi arvelema Monrealin paluu ei tapahdukaan nyt, vaan Gibbs jatkaa omalla paikallaan. Valitettavasti toinen peli parin päivän sisään voi perinteisesti olla liikaa ja tuolloin ollaankin todellisissa ongelmissa vasemman puolustajan tontin ja totta kai sitä myöten koko puolustuslinjan kanssa.

Wilshere on kunnossa ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin se tarkoittaa englantilaisen aloittavan, vaikka tuo ei välttämättä ole pelaajan, eikä sen enempää joukkueen etu. Toki viime peleissä Wilshere on ollut parempi kuin esim. vierellä pelannut Ramsey, mutta silti ei ole kenenkään etu peluuttaa Jack taas kerran sairastuvalle, vaikka vaihtoehtoja olisi penkillä järkevään rotaatioon.

Veikkaan meidän avauksen kokonaisuudessaan olevan tämä:

Szczesny

Chambers-Mertesacker-Koscielny-Gibbs

Ramsey-Arteta-Wilshere

Özil-Welbeck-Sanchez

Ainut mahdollinen vaihto tässä näkisin Wengerille olevan Wilsheren jättäminen penkille ja Cazorlan laittaminen keskelle. Toivottavasti olen väärässä ja Wenger yllättää laittamalla esim. Oxin, Flaminin, Podolskin ja/tai jopa Rosickyn avaukseen. Ei kannata kuitenkaan kovin paljoa laittaa rahaa likoon tämän toteutumisen puolesta.

Kotijoukkue Aston Villa on ollut alkukauden suurin yllättäjä, kakkossija sarjassa ja neljässä pelissä ainoastaan yksi päästetty maali. Kova saldo ja ei lupaa erityisen hyvää meille, kun maalinteon kanssa on melkoisia ongelmia. Ei sillä, että puolustuksen kanssa olisi ollut yhtään helpompaa. Aston Villalta puuttuu kuitenkin joukkueen paras hyökkääjä Benteke, jonka pitäisi hieman helpottaa urakkaa. Toki nykykunnossa puhuttaessa niin meidän puolustuksesta kuin kotijoukkueen hyökkäyksestä on Agbonlahorin ja Weimannin nollamainen jo tarpeeksi haastava tehtävä.

Avainasian ottelussa näkisin olevan puolustuspeli viitaten aiempaan Aston Villan päästettyjen maalien määrään. Jos pidämme nollan, niin voitto on lähellä ja jopa todennäköinen. Eiköhän Sanchez tai vaikka Ramsey sen yhden onnistu tekemään, mutta jos omiin menee yksi puhumattakaan enemmästä on hyvin vaikea nähdä kolmen pisteen matkaavan Pohjois-Lontooseen.

Tähän mennessä saldomme on yksi voitto neljästä liigaottelusta ja se ei todellakaan mairittele. Vastaavalla suorittamisella ollaan kauden loputtua todella kaukana neljän joukosta puhumattakaan mestaruudesta. Olemme toki tappioton, mutta se ei paljoa lämmitä pistesaldon näyttäessä kuutta mahdollisesta kahdestatoista. Tasapelit ovat ainoastaan hyväksyttäviä ja jopa hyviä tuloksia vaikeimmissa vierasotteluissa pahimpia kilpailijoita vastaan. Muutenkin sarjassa tasapeli on lähempänä tappiota ja yksinkertaisesti paljon tasapelejä pelaamalla ei tulla olemaan korkealla sarjataulukossa, vaikka samaan aikaan tappiosarake näyttäisi pientä lukemaa.

Kaikki ennusmerkit ainakin omissa papereissani viittaavat tänään pistemenetykseen ja jopa tappioon, vaikka tasapeli lienee todennäköisempi. Näin ainakin jos katsotaan tilastoja. Emme ole kai hävinneet sitten kauden 1998- 1999 Villa Parkilla liigaottelussa. Toivottavasti tuo jatkuu, mutta suoraan sanoen tasapeli olisi melkein sama kuin tappio tänään. Kotijoukkueen loistavasta alkukaudesta huolimatta meidän pitäisi olla niin paljon laadukkaampi joukkue, että pisteet lähtevät mukaan viikon Mestareiden liigan ottelusta huolimatta. Jotenkin vain tästä huolimatta olo on kaikkea muuta kuin luottavainen.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

45 thoughts on “Aston Villa ja Villa Park päivän haaste

 1. Arsenalin palkkabudjetti ylitti ensimmäistä kertaa Abran aikana Chelsean. Chelsealla silti kalliimpi joukkue, joten halvalla ne tähdet sielllä pelaavat. Tai rahat paremmin jyvitetty.

 2. Veikkaus on pelkuruudessaan näköjään muuttanu kertoimiaan taas kerran. Eilen pelasin pari kymppiä Villaan kertoimella 4,70. Win-win-situation siis käsillä jälleen, Noh, tappio on ainakin vältetty, koska veikkaukselta ei voi voittaa. Eiköhän 0-0 tasuri ole melko hyvä lopputulos parilla avainpelaajan loukkaantumisella maustettuna.

 3. Afsc:n virallisessa fb:ssä on avattu keskustelu, jossa omia vain kannustetaan – moittiminen kielletty. Hieno homma. Sinne kaikki. ”Hienosti sössitty” ”Meni vain kolme metriä yli maaliin – seuraava varmasti menee enää kaksi metriä yli.” Jotain tällaista kait? No joo. Unohdetaan toi – nyt Villaa pataan.

 4. Mä jatkan monologia: onneks Konsonantti on vireessä. Puolustaminen erikoistilanteissa on jälleen aivan karseeta.

 5. Edelleen sattuu huippujoukkueeksi poikkeavan usein noita pallonmenetyksiä keskikentällä, kun vain 2-3 omaa on pallon alla.

  • Nyt se Chambers pois kentält ettei vaa ota punasta.peli kuitenki jo selvä ni ei kannattas riskeetata.

 6. Periaatteessa hyvä peli. Ehkä Özililtäkin tippui apina selästä. Welback avasi maalitilin, joten tästä on hyvä jatkaa.

  En voi ymmärtää miksei tuolle erikoistilannepelaamiselle saada tehtyä mitään. Taas merkkausvirhe ja konsonantin piti venyttää kunnolla. Hyvin venyttikin. Wenger kyl puhuu et erikoistilannepuollustus on helppo korjata,mutta mitään ei tapahdu tässäkään asiassa.

 7. Puurtamistahan tuo olisi ollut ilman Özilin väläyksiä. Ramseyn dieseli alkaa kenties lämmetä. Oxi toivottavasti pääsee taas juoneen kiinni, itseluottamus vaikuttaa olevan nousussa. Chambers pelasi itsevarmasti ja osaa yllättävästi tukea laidassa hyökkäyksiä. vaikkei varsinaisia napakymppisuorituksia tullutkaan.

  Puolustuksen testaus jäi heppoiseksi, Sczcesnyn varsinkin. Omiin olisi toki voinut alussa mennä yksi.

 8. Alkua lukuunottamatta jokseenkin tasapainoinen peli. Maalipaikkoja ei edelleenkään hirveästi luotu, mutta tehoja löytyi.

 9. Konsonantti teki kuitenkin nollanollassa todellisen huipputorjunnan , olisi voinut pelin kulku muuttua jos olisi mennyt sisään.
  Hallintaprosentit oli kyllä huikeat mut tekopaikkija ei silti hirveästi luotu , eipä tosin tarvinnutkaan ku peli oli ratkaistu.

  Pitkästä aikaa oli mukava katsella matsia vapautuneesti selvässä johtoasemassa 😉

  • No juu, paha oli villan punoa uusia juonia puoliajalla, jos jampat olivat päät vessanpöntössä. Ja varmaan tartunta tuli nyt sit meidän jengiin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s