Tuloksellisesti erinomainen viikonloppu, järkevät vaihdot liian vaikeita Wengerille ja talouslukuja

Viikonloppu oli loistava tulosten näkökulmasta meille. Kaikki kilpailijat menettivät pisteitä, Manchester City ja Chelsea pelasivat tasan keskinäisen ottelun, Liverpool hävisi West Hamille, Leicester suorastaan nöyryytti Manua, Tottenham hävisi kotonaan West Bromwichille ja jopa Everton kärsi kotitappion Crystal Palacelle. Tämän kaltaiset tulokset ovat todella harvinaislaatuista herkkua, usein yksi tai kaksi kilpailijaa menettää pisteitä, mutta äärimmäisen harvoin kaikki.

Voitto viikonloppuna oli hyvä saavutus siinäkin mielessä, että usein Mestareiden liigan vierasottelun ja jälkeen otteet Valioliigassa ovat heikkoja ja pistemenetys lähellä. Näin ei kuitenkaan onneksi tällä kertaa tapahtunut, vaan Villa Parkin tappioton tilasto sitten 1998-1999 kauden sai jatkoa selvänumeroisella voitolla.

Pitää palata vielä muutamalla asialla lauantain otteluun, kun en muistanut ja/tai ehtinyt niitä eilen ottamaan esiin päivityksessä. Rotaatio oli kerrankin järkevää ja erityisesti Sanchezin pitäminen vaihdossa koko ottelun oli erinomainen ratkaisu, josta pitäisi olla hyötyä jatkossa.

Rotaatio toimi siis suhteellisen hyvin, mutta sen sijaan vaihdoista Wenger ei edelleenkään ymmärrä juuri enempää kuin sika helmistä. Peli oli aikoja sitten ratkennut, mutta miksi odottaa melkein 80 minuutille ennen vaihtojen tekemistä? Podolski, Rosicky ja kumppanit tarvitsevat peliaikaa ja osa kentällä olleista lepoa. Lauantaina aikaisiin vaihtoihin ottelun ratkettua olisi ollut loistava tilaisuus jo 50-60 minuutin kohdalta.

Toinen asia oli Wilsheren ottaminen kentälle, miksi? Miksi ei Coquelin tai Diaby, jotka olivat penkillä, sillä Wilshere ei todellakaan pelituntuman takia minuutteja tarvitse. Pikemminkin minuutteja on tullut aivan liikaa ensimmäiseen reiluun kuukauteen tämän alkukauden aikana. Sen sijaan Diaby ja Coquelin, kun kerran ovat kuitenkin joukkueessa mukana olisivat varmasti voineet viimeisen vartin tai mielellään enemmänkin pelata. Samoin minkä takia ottaa vihdoin pelaamaan päässyt Ox pois, kun esim. Özil olisi ollut paljon mieluummin levon tarpeessa. No tämä oli kuitenkin suhteellisen pieni asia, mutta silti tuonkin voisi tehdä paremmin.

Kolmas suurempi asia oli Chambersin peluuttaminen loppuun asti. Miksi ihmeessä? Uudella hankinnallamme oli kortti alla ja lisäksi tuomari jo kerran puhutteli miestä repimisen seurauksena. Lähes kaikki managerit olisivat tuon jälkeen tehneet vaihdon, varsinkin pelin ollessa ratkennut, mutta ei Wenger. Samasta olen kirjoittanut muutamia kertoja aikaisemminkin, joten lauantaina sai vain toivoa Chambersin pysyvän kentällä, koska varmaa oli, ettei Wenger tee vaihtoa tälläkään kertaa.

Joku voi pitää jopa kaikkia edellä mainittuja asioita pieninä ja turhina edes mainita, koska voitto saatiin. Mielestäni nämä ns. pienet asiat kuitenkin koko kauden aikana muodostavat suuren kokonaisuuden ja kun samat virheet toistuvat ottelusta ja meidän tapauksessa vuodesta toiseen, niin ei voida puhua pienistä asioista alkuunkaan.

The Swiss Ramble on julkaissut vuosittaisen raporttinsa meidän taloudellisesta tilasta. Mielenkiintoista luettavaa, vaikkakaan ei merkittävästi poikkeavaa viime vuosien vastaavista. Suosittelen lukemaan jos aikaa on ja erityisesti jos ette ole aiemmin miehen teksteihin tutustuneet.

Lyhyesti sanottuna kassassa on yli 200 miljoonaa puntaa ja 173 miljoonaa on summa, kun lainanhoitoon varattu osuus otetaan sivuun. Lyhyesti omasta näkökulmastani täksi kaudeksi tehty kolmen prosentin pääsylippujen hintojen korotus oli sikamainen temppu ja suoraa kannattajien muroihin kusemista. Parin miljoonan lisätuloilla ei ole mitään väliä tässä tilanteessa. Asiaa vain alleviivaa se, että nykyisilläkään miljoonilla vai pitäisi varmaan sanoa sadoilla miljoonilla ei saada topparia tai puolustavaa keskikenttää hankittua sen enempää kuin selkeää ykköshyökkääjää.

Oksettavaa toimintaa ja asiaa vain pahentaa entisestään tiedot, joiden mukaan palkkabudjettimme on nykyään suurempi kuin Chelsealla. Katastrofaalista, kun katsoo joukkueita ja esim. kesän tapahtumia. Tämä kaikki vain kertoo, että rahaa on ja avainkysymys on kuinka sitä käytetään tai ollaan käyttämättä. Meillä maksetaan mieluummin huipuille liian vähän, eikä ylipäätään hankita edes tarvittavia vahvistuksia ja mikä pahinta keskinkertaiset, heikot ja jopa aivan turhat pelaajat saavat älyttömiä palkkoja, joita kukaan muu seura maailmassa ei maksaisi. Rahaa on ja on ollut jo pitkään, mutta se on käytetty väärin tai vähintäänkin sen olisi voinut käyttää paljon paremmin.

Mainokset

9 thoughts on “Tuloksellisesti erinomainen viikonloppu, järkevät vaihdot liian vaikeita Wengerille ja talouslukuja

 1. Syy miksi Podolski, Rosicky ja kumppanit tulivat niin myöhään voi olla niinkin yksinkertainen että pojat pelaavat jo tiistaina täydet 90 min.

  Ei tainnut muuten olla oikein ketään jota olisi voinut vaihtaa Chambersin tilalle. Tai no onhan Coquelin pelunnut pakkinakin mutta ehkä näin nähtiin tällä kertaa paremmaksi vaihtoehdoksi.
  Chambershän on aika korttiherkkä joten ehkä tuo peluuttaminen kortti alla palvelee hieman tulevaisuutta ja poika oppii karsimaan pelistään turhat hötkyt pois.

 2. Nuo vaihdot eivät olleet virheitä vaan vastuuvalmentajan tekemiä tietoisia päätöksiä. Emme tiedä kaikkia yksityiskohtia joukkueen sisältä. Esim. jonkun pelaajan itseluottamukselle saattaa tehdä hyvää, että saa pelata koko pelin silloin kuin homma toimii. Enää kaksi joukkueetta sarjassa ilman tappioita – me olemme toinen niistä.

  • Hip hei, ilman tappioita liigassa, vielä kun loputkin kierrokset menee samalla kaavalla kuin nyt vkoloppuna niin voitetaan mestaruus… Kyllähän blogisti kehujakin antoi, aiheesta, mutta yhtä lailla aiheesta tuli risuja. Tuskin esim. Özilin itseluottamus olisi vaihdosta kärsinyt. Paljon on parannettavaa, niin kentällä kuin sikariportaassakin.

 3. On kyllä käsittämätön vamma kierre taas päällä!
  Veikkaan, että huomenna napsahtaa Diabylle puol vuotta lisää saikkua ja Rosickylle kanssa muutama viikko jota voidaan sitten tarvittaessa pidentää aina parilla viikolla kerrallaan.

  Kunhan Hayden ja Bellerin pääsisivät huomenna avaukseen niin saisi tuo jo todella ohut puolustus hieman lepoa.
  Merten voisi muutenkin lähes penkittää esitysten puolesta. Jos vaan olisi joku jonka laittaa tilalle..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s