Southampton Liigacupissa

Tämän viikon tärkeimmästä ottelusta ei ole mitään epäselvyyttä. Tänään on pelipäivä ja se on tietysti merkittävää, mutta arvojärjestyksessä tämä Southamptonin kohtaaminen jää silti selkeästi lauantain paikalliskamppailun varjoon.

Joka tapauksessa jatkopaikka olisi hyvä ottaa. Wenger ei urallaan Arsenal managerina ole voittanut Liigacupia, joten tuossa olisi Euroopassa menestymisen lisäksi korjattavaa. Toinen syy on, että nämä Liigacupin pelit FA Cupin ensimmäisten kierrosten ohella ovat ainoita, jossa managerimme kierrättää joukkuetta ja näin ollen vaihtopelaajat saavat peliaikaa. Jos pelit loppuvat tähän yhteen, niin se on tuoltakin kannalta harmi.

Aloitetaan loukkaantumisuutisilla. Debuchyn sairasloman pituus on selkiytynyt leikkauksen myötä. Vähintään kolme kuukautta, joka käytännössä tarkoittaa, että ranskalaispuolustajaa ei tänä vuonna enää nähdä pelikentillä. Veikkaisin tammikuun tai todennäköisemmin helmikuun olevan mahdollinen paluuajankohta jos ja kun vanhat merkit pitävät paikkansa.

Ei kannata odottaa liikaa, kuten Walcottin tapaus on viimeisimpänä jälleen opettanut. Paluun harjoituksiin piti tapahtua elokuun lopulla tai tämän kuun alussa, mutta nyt uusin arvio on ensi kuun loppupuolella maaottelutauon jälkeen. Hienosti hoidettu ja eihän tässä mene kuin pari kolme kuukautta enemmän kuin muilla seuroilla vastaavissa vammoissa.

Kokoonpanossa tullaan tänään näkemään luultavimmin rajusti muutoksia normaaliin verrattuna. Puolustusta lukuun ottamatta tähän on mahdollisuuksia ilman, että tason merkittävää tippumista. Puolustuksessa ollaan Debuchyn loukkaantumisen sekä Monrealin ollessa sivussa siinä tilassa, että ketään avauksen pelaajaa ei pitäisi missään nimessä riskeerata. Valitettavasti vain tämä tarkoittaisi puolustuslinjan sitten olevan muotoa Bellerin, Hayden, Ajayi ja Coquelin tai Flamini. Tässä ongelmaksi taas tulee, että jatkomahdollisuudet kärsivät olennaisesti. Aivan järjetöntä kuinka Wenger on päästänyt puolustajatilanteen tähän pisteeseen. Koko kesä oli aikaa hankkia tarvittavat pelaajat, mutta nyt jo kauden ollessa vasta alussa olemme järjettömissä ongelmissa.

Veikkaan avauksen olevan suurin piirtein tämä:

Ospina

Bellerin-Chambers-Hayden-Coquelin

Diaby-Flamini-Rosicky

Ox-Campbell-Podolski

Ospinan debyytti tullaan todennäköisesti näkemään ja hyvä niin. Ainakaan ennalta maalivahtiosasto ei pelota, mutta saa nähdä kuinka ensimmäinen peli uudessa seurassa kulkee kolumbialaiselta, kun alla on vielä loukkaantuminen. Toki taisi Ospina jo kerran ainakin ehtiä loukkaantumisen jälkeen pelata maajoukkueessa, joten ihan nollassa pelituntuma ei ole.

Mielellään olisin nähnyt myös Gnabryn otteita tänään, mutta valitettavasti nuoren saksalaisen paluuajankohta pitäisi Wengerien viimeisten kommenttien perusteella olla suurin piirtein sama kuin Walcottilla eli joukkueharjoituksiin mukaan ensi kuun loppupuolella.

Toivottavasti Campbell saa tänään näytönpaikan oli pelipaikka sitten piikissä tai laiturina. Ehkä Sanogon ollessa taas yllätys yllätys loukkaantuneena ja vaihtoehtojen ollessa vähissä paikka tulee olemaan hyökkääjä. Toki reservien peleissä pirteästi esiintynyt Akpom voisi olla toinen vaihtoehto, mutta kai Campbell on kuitenkin nokkimisjärjestyksessä vielä edellä.

Southampton on aloittanut kauden vahvasti tai vähintäänkin kelvollisesti, kun ajattelee kuinka paljon viime kauden avauksesta lähti pelaajia sekä tietysti manageri Pochettino. Saa nähdä tuleeko etelärannikon seura parhaalla kokoonpanolla illalla Grovelle. Periaatteessa tuo olisi mahdollista, koska europelit eivät rasita joukkueen pelaajia. Joka tapauksessa vierailija saa jalkeille varmaan ihan kilpailukykyisen avauksen ja toiveet jatkopaikasta ovat varmasti olemassa erityisesti tietäen meidän ongelmat puolustuspäässä.

Seurattavia pelaaja voisi sanoa useampiakin, mutta jos Schneiderlin ja Ward-Prowse ovat kentällä, niin heihin ainakin kannattaa kiinnittää huomiota vastustajan riveissä. Ranskalainen olisi kelvannut ja tietysti edelleen kelpaisi meidänkin avaukseen Artetan tilalle. Ward-Prowsen erikoistilanteet ovat erittäin vaarallisia, joka ei lupaa hyvää tietäen meidän heikkoudet tuolla osastolla, ei vaikka parhaat olisivat kentällä ja näin ei todellakaan tule olemaan tänään.

Tilastoista voi hakea rohkaisua illan kamppailuun, sillä emme ole hävinneet kotona Southamptonille sitten vuoden 1987 eli lähemmäs kolmeen vuosikymmeneen. Myöskään tappiota ei ole koskaan tullut neljässä kohtaamisessa Liigacupin puolella. Tietysti tilastot ovat tilastoja ja niillä ei ole juuri merkitystä tänään pelin alkaessa klo 21.45. Tv:stä peliä tuskin näkee ainakaan täällä Suomessa ja streamien löytäminen voi olla myös normaalia hankalampaa. Täältä kuitenkin pitäisi löytyä ainakin muutama vaihtoehto.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

29 thoughts on “Southampton Liigacupissa

 1. Ottelu on tänään Veikkaustv:n ohjelmistossa eli striimien etsintää ei tarvitse sen enempää tehdä. Löytyy varmaankin myös esim. Unibetilta.

  Kokoonpanosta: Chambers ei saa missään tapauksessa olla edes penkillä. Hän on ainoa Depuchyn korvaaja, joten merten ja kosin ohella katsomon puolelle.

  • Jaa, vai onko Veikkaustv:ssä… Veikkauksen avaussivulla on, mutta ottelusta ei ole linkkiä kalenteriin…

  • Tää on hienoa: Kommentoin omaa kommenttiani jo toisen kerran… Tos.näk. siis matsi tulee Veikkaustv:stä ja Unibetilta aivan varmasti.

 2. Itse veikkaan kokoonpanoksi.
  Bel-merte-calum- Gibbs
  Rosicsky-Wilshere-Diaby
  Ox-Podolski-Campbell

  Katsotaan osuuko blogistia lähemmäs 🙂

 3. Kroenke siirtänyt ”neuvonanto rahaa” Kroenke Sports Enterprisesesille. Ja kuinka ollakkaan £3miljuunaa eli samanverran mitä kertynyt vuodessa lippujen hintojen korotuksen yhteydessä.

 4. Olihan tuo Clynen veto otettavissa, mutta miksei Wishere mennyt peittämään vetoa loppuun asti. Lopetti vaan prässäämisen yht’äkkiä

 5. Totta kai on debyytti ja muuta, mutta Ospinasta huomasi heti ensimmäisten minuuttien jälkeen, että jännittää niin perkeleesti. Kalcacupin kolmannella kierroksella!

 6. kyllä on kummallista peliä puolin ja toisin… intoa riittää–

  Bellerin on kyllä todella pehmeä!! Lähes yhtä pehmeä ku poldi o laiska.

 7. Fb:n puolella kovasti kehutaan Belleriniä. Tähän mennessä: Ollut toki aktiivinen, mutta ei pääse kenestäkään ohi, syötöt mitä sattuu ja puolustuksessa tosiaan pehmeä ja aina vähän jäljessä. Voi toki kehittyä vielä vaikka kuinka, mutta ei ole vielä valmis näihin matseihin.

  • Lepsua puolustamista lähes koko joukkueelta. Pikkuhiljaa pakko alkaa taipua uskomukseen ettei Poldista vaan yksinkertaisesti ole avauksen mieheksi.

 8. Poldihan on ollut täällä perinteisesti kaiken kritiikin yläpuolella, onhan miehen huonot otteet aina Wengerin syytä, mutta täytyy ihmetellä millä helvetin ilmeellä Poldi nostaa melkein 100 kiloa euroa/viikko. Aivan surffailua on Podolskin peli tai pikemminkin pelailu.

 9. Ei Poldi ole minkään kritiikin yläpuolella. Jokainen pelejä katsova saattoi huomata jo avauskaudella, että kyvyt on hyvin rajoitetut viiteryhmässä ja possession pallossa mies on täysin ulalla.

  Olisi pitänyt myydä kesäll, mutta Wenger ei saanut hyökkääjäkauppoja lukkoon ajoissa.

 10. Junnut saivat sit yhden matsin verran kokemusta. Jäi toka puoliaika melkein kokonaan näkemättä nettiyhteyden tiltattua eli tosi hienoa kaiken kaikkiaan.

 11. Ei harmita kaljacupista putoaminen yhtään. Penkkimiehet on Arsenalissa huonoja pelatessaan yhdessä, se ei varsinaisesti ole uutinen. Ei yksi Sanchez tehnyt tapahtumaan itseluottamusta.

  Sääli, että Ospinalle tästä on vaikea nousta. Painetta konsonantille tulee kovin vähän.

 12. etpä Isse paljoa menettänyt. pari ihan hyvää paikkaa ja jonkinlainen painejakso saatiin, paremmat paikat siunaantuivat kuitenkin Sotonille, lähinnä kontrista, ja melkeinpä voisi sanoa että oltiin onnekkaita ettei 2HT:lla päästetty maalia.
  varsin samat ongelmat tuntuu pätevän kakkos-jengiin kuin ykkösiinkin, liikaa täytyy tehdä töitä jotta maalipaikoille päästään, vastustaja taas pääsee harvinaisen helposti paikoille. lisäksi tuollaista puolittain pelaamista ja hölmöjä yksilöratkaisuja nähdään aivan liikaa, tässä pelissä ne kostautuivat Rockyn rikkeenä ja siinä miten heikon purun jälkeen ei annettu riittävästi painetta Clynelle. käsittämättömintä tässä on se että suurin osa näistä perseilyistä (mukaan lukien Poldin hölkkäily) tapahtui näiden meidän kokeneemman kaartin edustajien toimesta, no siitä saa nuoret pojat hyvin esimerkkiä tulevaisuutta varten kun isotkaan starat eivät läheskään aina jaksa parastaan antaa.
  sen verran täytyy antaa myös plussia että Alexis pelasi loistavan pelin ja ainakaan chileläisen työpanokseen ei peli kaatunut. suurta iloa aiheuttaa myös Chambersin esitys linjan johtajana, yllättävänkin kypsää toimintaa pojalta.

 13. Thänks Miku raportista. Wengerin mielestä tokan jakson hallinnalla ois maali pitänyt tehdä… Mutta enemmän wenger valittaa sitä, että Merte ei ole täydessä kunnossa ja edessä on kolme kovaa matsia viikon sisällä. Eeh, kukas se olikaan, joka ei ostanut Verman tilalle ketään…?

 14. Merte…
  Kertonut Arselle, että on täydellisessä kunnossa ja voi tarvittaessa tuurata öziliä myös kymppi paikalla ja konsonanttia mokkena.

 15. Myös itsellä jäi lähes koko toinen puoliaika näkemättä nettiyhteyksien ym.takia.facen puolel tosiaa hehkutetaa meidän nuorta puolustusta,itse en tosin toista jaksoa nähnyt ku n.vartin mutta en nyt hirveesti lähtis hehkuttamaan tota puolustusta,kyllä soton ainakin ilmeisesti suht hyvin paikoille pääsi.oliko esim bellerin niin hyvä ku sitä facen puolel hehkutetaa,ei nyt ainakaa allekirjoittanutta täysin ekan jakson perusteella vakuuttanu vielä.

 16. Bellerin ei tosiaan ollut hyvä. Pari kertaa nopeudellaan paikkasi huonoa sijoittumistaan ja kamppailupehmeyttään. Pari puolittaista läpiajoa pelasti, jotka taisi molemmat kyllä myös itse aiheuttaa.
  1 hyvä keskitys boksiin toisella puoliajalla, johon sanchez pääsi tuikkaamaan mut Forsters otti hyvin kouraan.

  Motm menisi mun osalta kyllä Alexisille tai Chambersille, molemmat yrittävät herätellä jengiä ja ohjata muuta touhua.
  Turhan yksin jäivät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s