Tulihan se totuus esiin miksei puolustavaa keskikenttää hankittu taaskaan

Kesällä sitä jo pelkäsi, että uutta keskikentän pohjapelaajaa ei hankita, koska Arteta on Wengerin uusi kapteeni ja luottomies. Toinen syy oli, että Wenger luottaa noin kymmenettä vuotta putkeen Diabyn paluuseen ja siihen, että voi tehdä miehestä pelaajan keskikentän pohjalle.

Kuinka pihalla maailman tapahtumista ja todellisuudesta pitää olla toimiakseen näin? Diaby koko liigan loukkaantumisherkin pelaaja on siis ratkaisu pelipaikalle, jossa nimenomaan joutuu taklaamaan paljon ja suojaamaan puolustusta. Eihän sillä myöskään näytä olevan mitään väliä, että Diaby ei käytännössä ole tuolla paikalla koskaan pelannut. Tähän saakka pelipaikka on aina ollut hyökkäävämpi, joko keskimmäinen tai jopa kymppi. Paljon pelejä tai siis paljon Diabyn mittapuulla on myös kertynyt laidalla.

Tämä Diabyn sijoittaminen keskikentän pohjalle on jopa Wengerin mittapuulla aivan älytöntä toimintaa. Yksinkertainen tosiasia on, ettei ranskalainen pysy kunnossa oli paikka sitten mikä tahansa kentällä. Se on perusongelma ja ei muutu miksikään, vaikka managerimme keksisi mitä moninaisimpia selityksiä asiasta ja uusia pelipaikkoja maailman tappiin asti. Niin kauan kuin Diabyn varaan lasketaan jotain ja se on samalla pois vahvistusten hankkimisesta, niin silloin mennään niin metsään kuin se vain on mahdollista.

Pientä päivitystä loukkaantumisista saatiin lauantain derbyä silmällä pitäen. Monreal jatkaa sivussa selkävaivojen takia, mutta Flamini on luultavasti toipunut puujalasta ja ottaa mitä todennäköisimmin paikkansa vaihdosta. Arteta varmasti löytyy avauksesta ja toki voi olla, että Flaminilla tekee tiukkaa ylipäätään päästä edes vaihtopenkille, kun Wengerin kultapoika Diaby näyttäisi juuri tällä hetkellä olevan kunnossa sen perinteiset kaksi tai kolme peliä maksimissaan ennen seuraavaa loukkaantumista.

En ole ehtinyt tai muistanut ottaa esille näitä Wengerin kommentteja, jotka managerimme antoi ennen Aston Villan kohtaamista viime viikolla:

on his tactical set-up…
It’s difficult for me to explain all the tactical changes but not a lot has changed.

Anteeksi mitä? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Vaikea selittää kaikkia taktisia muutoksia, mutta toisessa lauseessa sanoo sitten, että paljon ei ole muuttunut. Yritä nyt Arsene päättää kuinka asia oikein on. Toki kaikki tietävät, että mikään ei ole muuttunut vuosikausiin, mutta eihän tuossa yllä olevassa ole mitään tolkkua.

Otetaan vielä toinen lainaus samasta haastattelusta:

We have a lot of offensive players, with Ozil, Wilshere and Ramsey – and even Arteta when he plays is initially an offensive player. To find the balance we have as well to defend and I think we have to find a balance between attacking and defending. That’s why it’s not an easy subject.

Ymmärsinkö siis oikein, että balanssin löytäminen hyökkäämisen ja puolustamisen välillä on vaikeaa? Tämä varmasti pitää paikkansa, mutta asiaa varmaan helpottaisi jos joukkueeseen edes kerran noin vuosikymmenessä hankittaisiin keskikentän pohjalle pelaaja, joka on aidosti puolustava keskikenttämies ja vieläpä mielellään tasoltaan todella kova sellainen. Sen sijaan hyökkäävien keskikenttäpelaajien käyttäminen puolustavassa roolissa sen enempää kuin tasoltaan selkeästi riittämättömien tapausten peluuttaminen vuosikausia tuskin auttaa asiassa.

Jos ei tajua yhteyttä muun muassa Artetan, aiemmin Denilsonin, Songin, ja kumppaneiden peluuttamisella keskikentän pohjalla ja päästettyjen maalien korkealla määrällä, niin on aivan väärässä ammatissa. Vielä pahempaa on, että Wenger saattaa tämän tajuta, mutta silti jatkaa itsepäisesti kokeilujaan ja toivoo kaiken natsaavan kohdilleen joskus tulevaisuudessa kuin taikaiskusta, vaikka mitään ei tekisi eri tavalla. Kaikki muut toki tietävät, että näin ei tule tapahtumaan.

Toki puolustavan keskikenttämiehen tontti ei suinkaan ole ainut ongelma meidän puolustamisessa tai ylipäätään keskikentän tai pelaajien roolittamisessa ylipäätään. Laitapakit ovat suurimmassa osassa tai oikeastaan kaikissa otteluissa liian korkealla toistuvasti. Varsinkin siihen nähden, että tehoja ei tule noista nousuista nimeksikään, vaan paljon enemmän vastustajat iskevät meidän päähän vastaiskuilla noiden nousujen seurauksena. Tämän ovat kaikki vastustajat tienneet jo vuosia ja käyttäneet hyväksi yhä enenevässä määrin, mutta silti Wenger ei tee elettäkään korjatakseen asiaa, vaan jatkaa täysin samalla tavalla ottelusta toiseen.

Mainokset

5 thoughts on “Tulihan se totuus esiin miksei puolustavaa keskikenttää hankittu taaskaan

 1. Diaby ei ole vastaus keskikentän pohjalle. Mutta kukaan ei tätä väitäkkään. Wenger sanoi peluuttavansa Diabya keskikentän pohjalla, koska kyseisellä paikalla ei tule yhtä paljoa sukille, mikä on ihan totta. Diaby ei ole missään vaiheessa ole ollut syy sille ettei puolustavaa KK:ta ole hankittu.

  ManU voitti toissa kaudella mestaruuden ilman puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Food for thought.

  • Mykki loistava argumentti. Mistäköhän tämä kertoo? Ei ainakaan Fergusonin ylivoimaisista taktisista kyvyistä ja Wengerin ylivoimaisen heikoista taktisista kyvyistä.

   • No sieltä voi rivien välistä lukea, mitä tahtoo.

    Pointti kuitenkin oli, että keskikentän pohjalla voi olla tasapainottava pelaaja taklaavan pelaajan sijasta mestaruusjoukkueessakin.

  • Jos tuloksesta pelataan, ajatus on perin outo, eli suojata ammattilaispelaajaa ja sovitella hänelle sopivaa suojapaikkaa. Mitäpä Diabyn pelillisist ominaisuksista, pääasia että löytyy paikka jossa pystyy nauttimaan hyvällä palkalla aidosta pelitunnelmasta.

   Sama peluutusajatus Wengerillä oli joskus pari, kolme vuotta sitten, kun Diaby oli edellisen kerran muutaman kuukauden terve. Ei Diabyn tasaisuudella kuitenkaan ole mitään asiaa keskikentän alimmaksi mieheksi, se on vaativa ja kurinalainen posti.

 2. Niin tiedä häntä, jos se ne Wenkun kyvyt ny olis niin huonot niin tuskinpä mikään kausi olis mennyt niin hyvin kun meni.Paskoja sijoituksiahan noi 3-4 on,kun sarjassa on jokusen kymmentä jengiä,mutta kyllähän Fergusonilla oli ihan eriluokan materiaali käytettävissä.Meillä oli siinä jokunen välivuosi,ku kukaan ei oikein rakentanut peliä riittävällä tasolla.Özilin tulo on korjannut tuon,kunhan sen vaan annettais rakentaa sitä peliä.Hyökkäys ja keskikenttä alkaa olemaan jo riittävä,mutta tulevaisuus näyttää,että tehdäänkö me riittävästi maaleja.Voittoonhan riittää ku tekee yhen enemmän ku vastustaja.Jos omissa soi ni soi,kunhan hyökkäyspäässäkin laulu raikaa enemmän.Eikä joka pelipaikalla tartte olla Liigan paras sen paikan pelaaja.
  Fabregas olis kelvannut juu.Kovat on saldot pojalla, mutta toisaalta mahtaakohan sen paikat kestää ku alkaa räntä ja espanjan poikaa alkaa viluttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s