Kauden ensimmäinen Pohjois-Lontoon derby vuorossa

Oli Wengeristä mitä mieltä tahansa niin luulisin tänään kaikilla tai ainakin lähes kaikilla goonereilla olevan vain yksi tavoite. Kotivoitto on ainoa tulos, joka kelpaa. Tasapeli on sama kuin tappio tai ainakin hyvin lähellä sitä kotiottelusta paikallisvastustajaa vastaan.

Toivottavasti aloitamme ottelun samalla tavalla kuin viime kotiottelun liigassa Manchester Cityä vastaan. Tuolloin olimme todella hyvin pelissä mukana heti alusta asti ja hallitsimme selvästi ottelun ensimmäistä pariakymmentä minuuttia. Tuolloin ei tietysti palkintoa tullut maalin muodossa, mutta ehkä tällä kertaa on toisin.

Toiveena olisi ehdottomasti Özilin jatkaminen kymppipaikalla. Valitettavasti tämä ei ole yhtään varmaa ja en yllättäisi alkuunkaan jos Wilshere palaa avaukseen, vaikka pelaaminen Ramseyn rinnalla ei tunnu toimivan kummankaan kannalta hyvin ja ennen kaikkea joukkue kärsii. Özil omalle paikalleen ja laidoille Sanchez ja Ox. Toivottavasti näin, mutta veikkaan Cazorlan olevan Oxin tilalla, jolloin mies tulee syömään Özilin pelitilaa ja samalla syöttövaihtoehtoja pystyjuoksujen muodossa on vähemmän.

Puolustus valitsee itse itsensä ja samoin maalissa Szczesny on selkeä valinta. Yhtä selkeästi veikkaan Artetan avaavan ja Ramsey lienee myös varmasti avauksessa. Toisin sanoen ainoat kysymysmerkit ovat Wilshere, Cazorla ja Ox. Yksi tai todennäköisemmin kaksi näistä jää penkille ja luultavasti toinen penkille jäävä on Ox.

Veikkaan Wengerin valintojen olevan:

Szczesny

Chambers-Mertesacker-Koscielny-Gibbs

Ramsey-Arteta-Wilshere

Sanchez-Welbeck-Özil

Ensimmäisenä kysymyksenä tulee mieleen, että mitäs tehdään Gibbsin mahdollisesti loukkaantuessa? No varmaan Flamini tai Bellerin menee sitten vasemmaksi pakiksi. Topparin loukkaantuessa taas Bellerin tulee oikealle ja Chambers siirtyy keskelle. Voisi sanoa, että aivan äärirajoilla mennään puolustuksessa ja tämä ei tule päättymään hyvin. Toivottavasti kuitenkin tänään vielä selvitään jotenkuten.

Vierasjoukkueen tilanteesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta BBC:n ennakon mukaan ainoastaan Walker olisi poissa loukkaantumisen takia. Vierasjoukkueella ei siis ole ainakaan mitään selittelemistä poissaolijoilla ja loukkaantumistilanteella jos tämä tieto pitää paikkansa.

Mielenkiintoista nähdä lähteekö Pochettino korkealla ja kovalla prässillä, kuten kotiotteluissa miehen joukkueilla on tapana. Peliä edeltävien haastattelujen mukaan argentiinalaiskäskyttäjä viittasi tähän suuntaan. Mitään yllätystä meidän peliryhmityksessä tai taktiikassa ei tule olemaan, joten sen suhtaan vastustajilla on aina etu asiassa. Wenger ei yllätä koskaan, joten meitä vastaan taktiikka on sen puolesta erittäin helppo laatia.

Vahvasti on sellainen tunne, että maaleja tullaan näkemään tänään useampikin ja 0-0 ei ole lopputulos missään nimessä. Meidän puolustuspeli ei ole vakuuttanut koko alkukauden aikana, mutta eipä ole vierailijoidenkaan. Hyökkäyssuuntaan meillä pitäisi olla riittävästi laatua maalin tai parinkin tekemiseen varsinkin jos Özil saa pelata omalla paikallaan keskustassa.

Toki myös vastustajan riveissä ainakin Adebayor yleensä syttyy näihin peleihin entistä seuraansa vastaan. Se näkyy joko maaleina tai sitten ylilatautumisena ja toivottavasti tällä kertaa jälkimmäisenä. Togolaisen lisäksi en lähtisi erityisemmin nostelemaan pelaajia ylös vierasjoukkueesta, mutta pelipäälle sattuessaan Eriksen on hyvä ja miehen erikoistilanteet ovat vaarallisia oli kyse sitten kulmista, sivuvapareista tai suorista vapaapotkuista. Jonkin asteinen yllättäjä naapurin riveissä alkukaudella on ollut kolmesti jo liigassa osunut Chadli.

Jos peliesityksemme on hyvä suurimman osan ottelusta, niin en epäile hetkeäkään etteikö se riitä voittoon. Sen sijaan jos pelaaminen on puolivillaista tai ehkä ennemminkin ottelun huomioon ottaen hermostunutta ja/tai varovaista voi tulos olla aivan muuta kuin me goonerit toivomme. Pelaajisto meillä on selkeästi parempi kuin naapurilla, mutta valitettavasti valmennuksen osalta ei voi samaa sanoa.

Tänään on yksinkertaisesti voitettava, kaikki muut vaihtoehdot ovat liian masentavia. Hienoa, että tämä on lauantain peli ja vieläpä iltaottelu. Viikonloppuna pelatessa nämä paikalliskamppailut ovat lähes poikkeuksetta joko lauantain päiväpelejä tai sitten sunnuntaikamppailuja. Nyt ajankohta tarjoaa mitä parhaimman paikan ottaa muutama otteluun valmistava juoma ja totta kai lisää ottelun aikana. Pelin jälkeen sitten pahimmassa tapauksessa voi turruttaa koko kropan tai parhaassa tapauksessa juhlia voittoa yömyöhään.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

80 thoughts on “Kauden ensimmäinen Pohjois-Lontoon derby vuorossa

 1. Prkl kuin jännittää vanhaa ukkoa illan peli!
  Faneille. comissa mukavaa kirjoittelua päivän peleistä.
  Mainitsee tottenhotit meidän pikkuveljeksi…elikkäs melkoisista jämägeeneistä kyse 🙂

 2. Selvä voitto ja alistusote olisi asiallista. Ruma tappio Arsenalille söisi myös naapurin argon uskottavuutta rotan lailla, se on se perinteinen kuvio ja erittäin toivottavaa. Niin kauan kun Spurs jatkaa managerirulettiaan, ei niistä ole mitään huolta, oli rahaa tai ei.

  • Jaa Alexis penkillä,en ymmärrä,kannatti kuitenki turhaa liihacuppii mies uhrata mut sit penkittää tärkeään derbyyn!?!

 3. Ykköshyökkääjä pelasi heikon kokoonpanon liigacupissa muttei NLD:ssä? Enkä todellakaan puhu Danny Welbeckistä. Käsittämätön ratkaisu, jonka takana voi olla vain flunssa tmv. pikkujuttu.

 4. Veteraaniosaston Arteta on tietenkin todella herkkä loukkaantumaan jo nykyään, mutta ei se Flaminikaan ole mitään terästä enää. Ei ole kaukaa haettua, että Diaby vetää siellä parin matsin päästä.

 5. Rambon loukkaantumisen saa jäärä ottaa omalle kontolleen saatana , piti väkisin vaan peluuttaa matsista toiseen täysiä minuutteja.

 6. Ilmeisesti Arsenal pelaa ykdeksällä pelkästään loukkaantumisten takia lopussa.

  Aika heikolta näyttää voiton suhteen. Kulmat surkeita, samoin harvat nopeat vastahyökkäykset. Hieromalla ei paljon maalipaikkoja tule. Welbeck on aktiivinen, kyllä, mutta ei mikään kova maaliuhka.

 7. Kaksi takareittä samaan peliin. Eikä kumpikaan näistä takareisistä edes pelannut tiistaina. Wilsheren pelinjälkeistä hiusmurtumauutista tms. odotellessa.

 8. Kroenkelle on jo vetämässä anomus Colneyn vesijuoksualtaan laajentamisen rahoittamiseksi. Eihän sinne millään enää kaikki mahdu.

 9. No joo, blogistin kanssa samaa mieltä.
  Wengerin syytä tämäkin…
  Jatkosopimus välittömästi!
  (kerrankin ajoissa)

 10. Tää ”kotona tasurit ja vieraissa kuokkaan” ei tuu isoja vastaan riittämään! Ja tää loukkaantumistouhu on jotain ihan saatanan sairasta!

 11. haista wenger vittu ei kannata ostaa DMF:ää koska onhan siellä Flamini. Ei oo maksanu kun kahessa ottelussa henkilökohtasista virheistä 4 pinnaa *thumbsup*

 12. No nyt uudelleen katsottuna: kyllähän flamster sössi ja pahasti spudsin maalissa.

  Hmm, tappokärkeähän tuo matsi huuti…

 13. Esitys oli kiistatta aika kehno. Özil sai nyt kaivattua isompaa roolia, mutta laiturit eivät saaneet oikein mitään aikaan lukuunottamatta Oxin oivallista maalia. Varsinaisen laitarakentelun Spurs otti kokonaan pois ja Kaboul katkoi täydellisesti kaikki vaaralliset matalat kovat keskitykset maalin eteen. Sanchez ei tuonut lainkaan kaivattua uutta vaihdetta, vaan oli huono. Ramsey ja Wilshere olisivat ansainneet vaihtokomennon muutenkin ilman nähtyjä tapahtumia.

  Welbeck ei ole tälle tasolle sopiva kärki. Työteliäs, joo, tekee kaavamaisesti paljon oikeita asioita, kyllä, mutta hyökkääjälle tärkeä yllätyksellisyyys puuttuu täysin ja tuntuu olevan kovin helppo pala puolustajille joukkueesta riippumatta.

  Ansaittu tasapeli. Valitettavasti. Vain kaksi voittoa kuudesta pelistä tarkoittanee sitä, että Chelsea takavaloissa mestaruusunelmista saa kovapäisinkin tykkimies luopua jo marraskuussa.

 14. Ei mutta nämä loukkaantumisethan ovat vain sattumaa kaudesta toiseen eikä niille olisi tehtävissä mitään (ei ainakaan peluutuksella ole tässä osaa eikä arpaa – uusi palkkaamamme fysio-mystiikkokin jo sen todistaa). Taisi olla Mykki, kun joskus selitti, että ei tällä tasolla ole muuta kun huonosta -säkästä- kyse jos monta pelaajaa on saamaan aikaan uimassa. Kyllä meillä on paska säkä, kun katsoo viimeisstä 6-8 kautta.

 15. Onneksi seuraava liigapeli onkin kauden varmin tappio eli Jose-sedän kohtaaminen, vielä vieraissa. Toivottavasti numerot on vähän pienemmät kuin puoli vuotta sitten.¨

  Turha tulla jauhamaan väärin kannattamisesta, katsokaaa Wengerin surkeat tilastot Mourinhoa vastaan.

 16. Onhan tämä nyt kohtalainen shokki, että perinteinen varma 3 pinnan matsi munitaan ja ihan ansaitusti. Taaksepäin on menty.

  Luultavasti jääräpäinen Wenger ajaa kuitenkin uutta pelisysteemiään läpi ainakin koko kauden ensimmäisen puoliskon, vaikka tulokset olisivat mitä.

 17. Villa ja Saints pelit taisi mennä ilman loukkaantumisia.
  Nyt korjattiin sekin kahdella loukilla..

  Hyvin taistellaan Manun kanssa injury tilastossa.

 18. Maineikasta Kloppia jo huudetaan saarten kommenteissa tilalle. Mainitaan nyt sekin, että Klopp piiskasi Dortmundin Arsenalia vastaan niin kovaan iskuun, että sen jälkeen kolme peliä onkin mennyt voitotta (2 tappiota).

  Pirun vähän tuntuu olevan kriisijoukkueet halitsevia hyviä valmentajia olevan olemassa. van Gaalin kausikin todennäköisesti pokaaliton jne.

  Edelleen silti liputan managerin vaihdosta kesälle. Toivoa sille lienee kuitenkin n. 1% luokkaa.

 19. Wenger valitteli matsin jälkeen hyökkäysoptioiden puuttumista. Oma syy: miksei vaihtanut Poldia parempaan ja miksi ylipäätään osti Welbeckin?

 20. Koska arteta loukkaantui, mou pääsee iskemään flamsteriin. Paitsi että Wenger yllättää ja kiikuttaa keskikentän pohjalle Diabyn…

  Manun sanotaan olevan kriisijoukkue – ovatkin jo meitä peräti kaksi pistettä jäljessä.

  • Ja Manun umpisurkea puolustus on päästänyt peräti kaksi maalia enemmän kuin Arsenalin. Tehtyjä sama määrä, mikä sinänsä on yllätys, koska kärjissä on aika kova ero Arsenaliin. Veikkaan Manun tekevän tällä kyllä selvästi enemmän maaleja loppujen lopuksi. Kauden aito kriisijoukkue on kuitenkin Liverpool, vaikka sitä ei saa sanoa, koska Rodgers on saarten suuri manageritoivo ja mukava mies. Poolin rämpiminen ei tietenkään meitä yllättänyt.

   Jälleen kerran nelossijapokaaliin on erinomaiset mahdolliset, pelaa Arsenal miten tuskaisesti tahansa. Kilpailijat munivat samaa tahtia ja UCL-pääsemispaniikki ehkä vältetään täysin taas kerran.

 21. Ottelun tapahtumiin nähden varmaan ihan ok tulos. Villelle ylipäätään: Olen kannattanut seuraa 25 vuotta, ja nähnyt hyviä ja huonoja aikoja. En ole mikään yltiöoptimisti, mutta en myöskään ymmärrä tuota jatkuvaa ruikuttamista ja oman seuran haukkumista. Eikö seuraa pitäisi nimenomaan tukea ja kannattaa silloin kun menee huonosti? Ville tuntuu lisäävän löylyä mitä huonommin meillä menee… Ylipäätään viha ja negatiivisuus eivät luo mitään, vaan ainoastaan kuluttavat…

 22. Eikö se noin nopeesti laskettuna ole 12 voittoa ja 26 tasapeliä näin kauden päätteeksi. Ihan kiva keskikastin sijoitus sillä tullee.

 23. Noista loukkaantumisista: Forsythe on siis kuntovalmentaja, eli rakentaa erityisesti tässä pelissä pettänyttä lihaskuntoa. Mutta palautumiseen vaikuttaa tietenkin palautumistoimet, jotka taas hoitaa kai Lewinin porukka. Tuskin Forsythe siellä pohkeita hieroo.

  Panee vaan miettimään taas kerran, onko Wengerin absoluuttisen negatiivinen suhtautuminen punttireeniin muuttunut? Takareisiä on vaikea treenata riittävän intensiivisesti ilman salilaitteita ja muutenkin kontrolloida lihastasapainoa. Kuitenkin on tiedossa, että Ronaldo-sukupolvi, joka ei koskaan loukkaannu, perustaa kuntonsa monipuoliselle lihasharjoittelulle.

  En nyt syytä Wengeriä tästä se kummemmin, mutta pakko tähän on saada muutosta, kun sinänsä aika kovakuntoisen oloiset jätkät lakoaa joka kausi ja toisaalta joka kausi bensa loppuu maaliskuussa. Liian kova kesätreeni ja lyhyt kuntohuippu? Näistähän se hollantilaisen kuntovalmentaja teoretisoi. Mielenkiintoista nähdä miten Manun kausi kehittyy, epäilen että hidas alku paranee laadukkaaksi toiseksi puoliskoksi.

 24. Setämiehelle:
  Jos haluaa positiivisuuta kannattaa mennä facebookin puolelle.
  Täällä vaan kirjoittaa syrjääntyneet,alkholisoituneet, tai muuten vaan vittuuntuneet 🙂

  Pois lukien honkanen jota haittaa eniten kun 5 heppanen terhi ei lähde käyntiin ja uistin on lumpeessa kiinni.

  No ei vais. Jotain pitäisi seurassa muuttua. Ei tämä näytä hyvältä.

  • 25-heppanen mercury, Henkka.
   Silti vielä masentaa tuo tapp..tasuri.
   Issen allaoleva kommentti kertoo oleellisen.
   Setämies, wellcome. Blogistin mollaaminen vaan on jo vähän väsynyttä jargonia täällä.
   Kaikkihan Villen tietää! En tiiä, prkl.

 25. Sanonpa nyt tämänkin: Wenger näytti tehneen oikein, kun jätti alexisin penkille. Ei ole oikein sopeutunut. Tosin joutui pelaamaan väärällä laidalla, mikä ainakin jossain määrin vaikutti.

  Mut onhan tää oikeasti masentavaa, kun monien fanien etukäteen mainitsemat ongelmat ovat osoittautuneet todeksi: laatukärjen ja puolustava kk-pelaajan puute. Kunhan ei se kolmaskin kauhuskenaario toteudu eli verman paikkaamatta jättäminen. Siksi masentavaa, että wengerinhän nämä pitäisi tietää paremmin.

 26. Henkka: siltä se tuntuu! Olen old school, eli en kuulu facebookiin enkä muihinkään näihin nykyajan hömpötyksiin! Eihän nämä paskat peliesitykset hyvältä tunnu, mutta ainakin itse olen olen päässyt siihen moodiin että it`s only football! En ole tuossa fb-hommassa koskaan vieraillut, mutta vaikuttaa lähinnä vitsiltä! =)

 27. Itse nyt en ala feisbook ryhmää haukkumaan. Onhan siellä asia äijät vetämässä sitä. Hienona osoituksena Arsenal-Mancity peli helsingissä.

  Mutta pointti oli siinä , että siellä on positiivimpia ihimiisiä.

  Itse näin 1988 asti seuraa kannattaneena, pikku hiljaa alkaa nyppiä. Vaikka Wengeristiksi itseni koen.

 28. Mitenköhän kävi siinä jutussa jossa Petsku Nahasapeemapetilon” minäpanenmissiäomistanraflankorsossa”

  Jättikö Away poikien keikan maksamatta?

  Huhuja vaan kuullut.

 29. Voi helvetti pojjat melkein turpaan tuli ,mut tappioton putki jatkuu. jack penkille ja Alexis tai Santi sisään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s