Galatasaray ja Chelsea tämän viikon ottelut

Viikonloppu ei todellakaan ollut sellainen kuin olisi toivonut. Emme hävinneet, mutta se onkin ainoa positiivinen asia. Lisää loukkaantumisia, heikkoa peluutusta ja ihmeellisiä vaihtoja oli taas kerran ottelun teema. Ei siis mitään yllättävää tai mitä emme olisi nähneet jo vuosikausien ajan.

Tällä viikolla ihme kyllä keskiviikon Mestareiden liigan ottelu on se tärkeämpi tai sanotaanko se, johon kannattaisi keskittyä. Koko kilpailuna en pidä Mestareiden liigasta, koska mitään menestysmahdollisuuksia meillä ei ole Wengerin johdolla ja lisäksi alkulohkon ottelut ovat suurimmaksi osaksi tylsiä seurattavia. Kaava on, että etenemme jatkoon yleensä lohkokakkosena ja tämän jälkeen noutaja tulee välittömästi ensimmäisellä jatkokierroksella.

Syy miksi pidän tämän viikon otteluista Galatasarayta tärkeämpänä ei suinkaan ole toiveet menestymisestä Mestareiden liigassa, vaan yksinkertaisesti se, ettei sunnuntaina Stamford Bridgellä ole kuitenkaan mitään muuta odotettavissa kuin tappio ja hyvin mahdollisesti ruma sellainen.

Mourinho vie kerta toisensa jälkeen Wengeriä satanolla samalla kaavalla ja mitään muutosta ei ole luvassa tälläkään kertaa. Tietysti sitä toivoisi toisin, mutta mikään ei valitettavasti viittaa muutokseen. Eiköhän Fabregas ja Costa jo riitä muutaman vastaiskumaalin tekoon ja jos tuo ei jostain kumman syystä toimi, niin tällä kertaa Mourinho voi vaihtopenkiltä heittää viime vuosikymmenen suurimman peikkomme eli Drogban varmistamaan asia.

Loukkaantumistilanteemme on taas melko katastrofaalinen, vaikka kausi ei ole juuri enempää kuin kuukauden ehtinyt vanhentua. Avauksen pelaajista sivussa ovat Debuchy, Ramsey, Arteta, Walcott ja Giroud. Lisäksi Wilshere on loukkaantuneena ja oikeastaan avauksen pelaajaksi laskettava, vaikka näin ei pitäisikään olla. Rotaatiopelaajista Monreal ja Gnabry ovat sivussa sekä lisäksi huonoksi vitsiksi luokiteltava Sanogo. Mies ei pysy kunnossa edes, vaikka ei pelaa. Ei tarvitse olla myöskään suuri ennustaja, että jo todennäköisesti tämän viikon aikana joukkueen pelatessa kolme kovaa ottelua kahdeksaan päivään vähintään Gibbs liittyy vesijuoksuosaston puolelle.

Hyvin on taas toiminut valmistautuminen kauteen ja kesän harjoitukset, kun pelaajia tippuu keskimäärin yks per peli tahdilla sairastuvalle. Eikö Wenger puhunut viime kaudella, että loukkaantumisista tehdään kattava tutkimus ja selvitetään syyt jatkuviin ongelmiin. Varmaan tuo oli vain taas kerran tyhjiä lupauksia, sillä mikään ei ainakaan näytä muuttuneen parempaan suuntaan.

Ihan vertailun vuoksi Chelsealla on tällä hetkellä yksi loukkaantunut pelaaja samoin kuin viikonloppuna kohtaamallamme Tottenhamilla. Myös Cityllä on vain puolet meidän loukkaantumismääristä eli neljä pelaajaa sivussa, Liverpoolilla viisi. Manulla on saman verran ukkoja sivussa, mutta tuo ei käy minkään valtakunnan selitykseksi asiassa. Jos jossain muuallakin tehdään asiat huonosti, niin ei se tee meidän toimintaa yhtään sen paremmaksi.

Niin kauan kuin näitä loukkaantumisia ei saada kuriin, niin jo ne pelkästään tuhoavat kauden toisensa jälkeen. Syitä on varmasti monia, kuten peluutus, loukkaantumisherkät pelaajat (mm. Diaby, Gibbs, Rosicky, Walcott) ja varmasti myös harjoittelussa niin kesän kuin kaudenkin aikana tehdään asioita väärin. Yksinkertaisesti vuosikymmenen ajan, lukuun ottamatta ehkä yhtä tai kahta vuotta, kyse ei voi aina vain olla huonosta tuurista.

Shad Forsythen palkkaaminen toivottavasti auttaa, mutta vielä miehen on vaikea arvioida, koska kesän harjoituskaudella yhdysvaltalainen oli Saksan mukana MM-kisoissa ja muutenkin muutoksen aikaansaamiseen menee varmasti enemmän kuin pari kuukautta. Edellyttäen tietysti, että Forsythe ylipäätään saa tehdä muutoksia, eikä vain tullut osaksi jo olemassa olevaa tiimiä. Eikä Forsythe mikään taikuri ole, sillä esim. niin kauan kuin Wenger ei piittaa järkevästä rotaatiosta ja peluuttaa suuren osan avauksen pelaajista loppuun ei siinä paljon auta uusien työntekijöiden palkkaaminen.

Loppuun vielä linkki huumorilla kirjoitettuun blogipäivitykseen, jossa on kuitenkin totuutta takana pelottavan paljon.

Mainokset

7 thoughts on “Galatasaray ja Chelsea tämän viikon ottelut

  1. Kaikki varmasti tietävätkin, että gala-matsi ei kuulu maikkarin ohjelmistoon. Ovat valinneet sport1:lle atletico-juven (ihan perusteltu valinta) ja maxille aina ”kiinnostavan” basel-poolin. Koskahan maikkarilla menee jakeluun, että hyypiä ei enää pelaa poolissa… Sport2:ota tulee jääkendoa. Eli arsenal-gala vain uefan striiminä 7 eurolla.

  2. Ymmärtääkseni 8 ykköskorin pelaajaa tällä hetkellä loukkaantuneina. Ramseyn huilin pituudeksi BBC vahvisti n. kuukauden ja varmaan helposti päästään vakavamman hamstring-vamman kuuteen viikkoonkin.

    Noista palaajista ainoastaan Theosta on todella suurta iloa. Debuchyä ja Giroa tässä kaipaa aika paljon Ramseyn ohella, mutta turhan monta kuukautta pitää odotella.

  3. Pieni jäniskevennys: Intian uuteen ammattilaissarjaan on haalittu pelaamaan mm. Silvestre ja Andre Santos! Toki siellä jäähdyttelevät myös mm. Freddie ja Pires.

  4. Jaahas, Giroud tehnyt uuden sopparin ja kestää vuoteen 2018 asti. Loukkaantuneen pelaajan kanssa jatkosopparin veivaaminen onkin ns. järkevää… Tarkoittaa sitä, että wengerin kaudet pelataan loppuun kärkien osalta Giroud’n, welbeckin ja postimiehen voimin.

    Diabylle pitäis myös saada uusi pahvi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s