Koscielny ehkä myös loukkaantunut, Giroudille ja Artetalle jatkosopimukset?

Huomenna on vuorossa taas pelipäivä Galatasarayn tullessa Grovelle lohkovaiheen toisessa ottelussa. Ottelu on käytännössä pakkovoitto tai jatkomahdollisuudet kärsivät selvän kolauksen. Toki tasapelin tai tappionkin jälkeen jatkopaikka olisi mahdollinen, mutta jos kolmea pistettä ei tule edes kotipeleistä, niin vaikea uskoa vieraskentällä sujuvan yhtään paremmin. Tämä on saatu todistaa niin useasti viime kausina erityisesti europeleissä.

Tätä kirjoittaessa ei vielä ole tietoa huomisen loukkaantumistilanteesta virallisten sivujen päivityksen muodossa, mutta eiköhän Arsenal.comiin päivän mittaan joitain uutisia asiasta ilmesty. Epävirallisempien tietojen mukaan Wilsheren kohdalla selvittiin suhteellisen vähällä, vaikka nilkan vääntyminen näytti todelta pahalta hidastuskuvissa lauantaina. Optimistisimman arvion mukaan englantilainen olisi mahdollisesti pelikuntoinen jo huomenna tai viimeistään viikonloppuna Chelaseaa vastaan. Hyvä näin, sillä nyt Ramseyn ollessa vähintään kuukauden ja todennäköisemmin pari sivussa on Wilserelle käyttöä ja jopa niin, että se on joukkueelle eduksi.

Koscielnyn kohdalla huhut ovat sen sijaan huonompia, mutta eivät mitenkään yllättäviä. Akillesjännevamma on ollut tiedossa koko kauden ja nyt palaaminen ainakin huomenna ja mahdollisesti myös viikonloppuna on epävarmaa. Tämä ei tule kenellekään muulle yllätyksenä kuin Wengerille, joka varmaa syyttää tästäkin huonoa tuuria. Ehkä olisi kannattanut hankkia se toppari, kuten managerimme lupasi jos Vermaelen myydään.

Chelsean leiristä kuului myös meitä hyödyttäviä uutisia jos ne pitävät paikkansa. Costan takareisi on ainakin Mourinhon mukaan siinä kunnossa, että se ei kestä pelaamista montaa kertaa viikossa. Tästä huolimatta entinen Atletico Madridin hyökkääjä on tänään avauksessa Mestareiden liigassa ja tarkoitus olisi myös pelata meitä vastaan viikonloppuna. Tämä siitä syystä, että Drogba on ainakin tänään sivussa ja luultavasti myös viikonloppuna. Pienellä varauksella kannattaa tietysti suhtautua näihin Mourinhon puheisiin, sillä ne voivat olla osittain pelkkää mediapeliä. Toki Costan takareisivammat ovat yleistä tietoa, mutta saa nähdä pitävätkö puheet Drogbasta alkuunkaan paikkansa. Silti vaikka molemmat sekä Costa että Drogba olisivat sivussa, niin siitä huolimatta sunnuntaina Chelsea olisi massiivinen ennakkosuosikki ottelun voittajaksi.

Kaikki muut paitsi Wenger tietävät kuinka pitäisi ratkaista meidän hyökkääjäongelma ja puolustavan keskikentän tilanne. Ainoa oikea ratkaisu olisi ostaa selkeä vahvistus vihdoinkin molemmille pelipaikoille, mutta sen sijaan managerimme suunnittelee jatkosopimusta Giroudille ja Artetalle. Oi tätä ihanuutta ja onneksi samaa on jäljellä vähintään vielä reilut kaksi ja puoli vuotta..

Giroudin kohdalla jatkosopimuksen ymmärrän vielä jotenkin, sillä ranskalainen on kelpo vaihtoehto kakkos- ja/tai kolmoshyökkääjäksi Welbeckin kanssa, mutta edelleen perusongelma eli ykköshyökkääjän puuttuminen jää jäljelle. Sen sijaan missään nimessä Artetalle jatkosopimuksen antaminen ei ole perusteltua. Varamieheksi ja rotaatioonkin pitäisi löytyä parempi vaihtoehto jos joukkuetta todella halutaan kehittää ja taistella oikeista pokaaleista tämän keksityn nelossijapystin sijaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s