Galatasaray nurin selkein lukemin

Arsenal – Galatasaray 4-1 (3-0)

Jatkopaikka näyttää olevan taas omissa käsissä eilisen voiton myötä. Lohkovoittoon ei jaksa uskoa, kun Dortmund jatkoi vakuuttavasti kaatamalla Anderlechtin vieraskentällä 3-0, mutta tuskin kakkospaikasta tulee suurempaa kisaa eilisen perusteella sen enempää turkkilaisten kuin Belgian mestarinkaan kanssa.

Alku oli meidän hallintaa, mutta perisynti eli pelin hitaus ja suoraviivaisuuden puute näkyi johtomaaliin sakka. Vaikka hallitsimme peliä tai ainakin palloa suurimmaksi osaksi ensimmäiseen 20 minuuttiin ajan ei meillä tainnut olla yhtään laukausta tai todellista maalintekoyritystä. Vierailijoilla sen sijaan oli yksi laukaus ja yksi tilanne, joka oli lähes läpiajo, mutta paitsioliputus pelasti.

Avausmaalin jälkeen kuitenkin pelimme parani ja suoraviivaisuutta ja nopeutta tuli huomattavasti lisää. Tämän jälkeen kentällä ei ollut kuin yksi joukkue aina Szczesnyn tarpeettomaan ulosajoon saakka.

Voisi sanoa, että auttaa kun peluuttaa pelaajia oikeilla pelipaikoilla. Hienoa, että jopa Wenger eilen viimeinen ymmärsi asian. Ox ja Sanchez laidoilla sekä Welbeck piikissä tarjosivat nopeutta ja taitoa sekä suoraviivaisuutta ja ennen kaikkea syöttömahdollisuuksia Özilille ja Cazorlalle. Toivottavasti jatkossa laitureina nähtäisiin aina kaksi nelikosta Sanchez, Ox, Walcott ja Gnabry. Periaatteessa listaan voisi laittaa Podolskin, mutta saksalaisen asema on käynyt Wengerin papereissa harvinaisen selväksi, joten miestä on aivan turha laskea mukaan mihinkään vaikka nimellisesti joukkueessa ja vaihtopenkillä mukana roikkuukin.

Cazorlan peluuttaminen keskikentän keskimmäisessä roolissa oli onnistunut veto. Espanjalainen jakaa hyvin palloa ja varsinkin heikompia vastustajia vastaan kotiotteluissa puolustaminen ei ole se pääasia, vaan siihen riittää toinen kaksikosta Arteta tai Flamini. Ehdottomasti samaa peluutusta toivoisi joskus näkevän jatkossakin. Puolustuspelaamista myös auttaa huomattavasti Oxin ja ennen kaikkea Sanchezin työmäärä alaspäin.

Eiliseltä pitää mainita erikseen Welbeck, Sanchez, Ox ja omaan silmään Chambersin pelaaminen on myös erittäin hyvän näköistä. Welbeck oli kentän kiistaton kuningas hattutempulla. Toivottavasti maaleja alkaa syntyä myös kovempia vastustajia vastaan. Sunnuntaina olisi hyvä paikka aloittaa.

Sanchez on loistava pelaaja, joka tuo todella paljon variaatioita ja taitoa sekä maalintekouhkaa meidän hyökkäyspeliin. Penkitys Tottenhamia vastaan sekä peluuttaminen Liigacupissa vaikuttavat eilisen jälkeen yhä tyhmemmiltä ratkaisuilta.

Ox on erittäin positiivinen ja ennen kaikkea aktiivinen molempiin suuntiin. Kaikki ominaisuudet ovat englantilaisella kohdallaan nousta loistavaksi pelaajaksi. Eilinen oli hyvä ottelu mieheltä ja toivottavasti sama jatkuu sunnuntaina, vaikka pahoin pelkään penkin kutsuvan Wilsheren palatessa keskustaan ja Özilin siirtyessä jälleen laidalle.

Kesän hankinnoista ylivoimaisesti suurin yllätys on ollut Chambers, joka jatkoi positiivisia otteitaan eilen. Vahva kaksinkamppailuissa ja suhteellisen nopea on hyvä yhdistelmä. Toki sijoittumisessa on aika ajoin toivomisen varaa, mutta pelipaikan vaihto topparin ja laitapakin välillä lähes joka peliin tuskin auttaa asiaa. Tietysti olennaisin asia on kuitenkin kokemus ja ikä, jota on vasta 19 vuotta eli virheitä tulee pakostakin ja olennaisinta on kuinka nopeasti mies oppii niistä.

Niin ja meinasin ihan unohtaa Ospinan, joka tuli ulosajon myötä tolppien väliin. Rankkarimaalista ei miestä voi syyttää ja sen jälkeen muutama hieno torjunta ja varsinkin venytys puskuun oli loistava. Ei Szczesnyn yhden ottelun pelikielto mitään haittaa ja on vain oikeastaan positiivista, että kolumbialainen saa edes vähän pelituntumaa, kun Liigacupissa ottelut loppuivat heti alkuunsa ja FA Cup alkaa vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Selkeästä voitosta ja neljästä tehdystä maalista huolimatta on pakko ottaa esille myös vähemmän positiivisia asioita. Aloitan tuomaritoiminnasta, joka oli ala-arvoista. Peli oli selkeä numeroiden puolesta, eikä muutenkaan ollut mikään erityisen vaikea tuomarille, mutta silti suoritus oli suorastaan säälittävä.

Pahin ja katastrofaalisin virhe oli Melon tappotaklaus, josta brassi selvisi keltaisella. Kuinka tuo on mahdollista ja mistä tulee punainen jos ei tuosta? Olisiko jalan pitänyt mennä katki, että se olisi ollut punaisen paikka? Onneksi Sanchez selvisi säikähdyksellä, mutta tilanteessa ei ollut monesta sentistä tai sadasosasta kiinni jalan meneminen palasiksi, kuten muun muassa olemme valitettavasti nähneet Eduardon ja Ramseyn kohdalla käyvän.

Melon taklauksen lisäksi useita rikkeitä jäi viheltämättä ja sitten taas pilli soi tilanteissa, joissa ei ollut mitään virheeseen viittaavaakaan olemassa. Lisäksi jos Melon taklaus oli keltainen, niin kuinka saman linjan mukaan Flamini sai varoituksen taklauksestaan?

Edellisestä päästäänkin Flaminiin. En tiedä mitä miehelle on tapahtunut tämän kauden aikana, mutta otteet ovat suorastaan surkeita suurimmassa osaa otteluita. Vaikka kritisoin varoitusta, niin taklaus oli tyhmä ja täysin tarpeeton tilanteen huomioon ottaen. Samanlaisia taklauksia nähdään silti lähes joka pelissä, kun järkevämpi pelaaja selviäsi paremmalla pelinluvulla ja maltilla vastaavista ilman varoitusta ja näin ollen pystyisi sitten rikkomaan lapun arvoisesti, kun siihen on todella tarvetta. Muutenkin ranskalaisen pelaaminen niin sijoittumisen kuin kasinkamppailujen osalta on murheellista katsottavaa nykyään. En pidä Artetasta juurikaan ja espanjalainen on kaukana tarvittavasta tasosta meidän avaukseen, mutta siitä huolimatta nykyinen kapteeni on selkeästi parempi valinta kuin Flamini tämän hetken esityksillään.

Miinusta esityksestä saa myös Szczesny täysin tarpeettoman ulosajon myötä. Miksi ottaa tuollainen riski erityisesti pelin ollessa jo ratkennut aikoja sitten? Vastaantulo ja järkevä peittäminen olisivat riittäneet. Ehkä siitä olisi tullut maali, mutta niin tuli nytkin sekä punainen ja pelikielto vielä tuon lisäksi. Olen todella tyytyväinen kuinka ykkösmaalivahtimme on viimeisen vuoden tai kahden aikana parantanut sijoittumistaan kauempaa tulevissa laukauksissa, mutta edelleen tekemistä olisi näiden ulostulojen kanssa roppakaupalla. Toivottavasti kehitys on samanlaista tulevaisuudessa tässäkin asiassa.

Järkevät vaihdot eivät vain onnistu Wengeriltä oli sitten tilanne mikä tahansa, tämän saimme eilenkin todistaa. Eilen olisi ollut mahdollisuus antaa enemmän lepoa esim. Welbeckille ja Özillle, jotka ovat avanneet kaikki ottelut viime aikoina, mutta eihän managerimme näin toiminut. Toki Özil sai vartin lepoa, mutta miksei vaihtoa voinut tehdä jo vaikka 50-60 minuutin kohdalla? Welbeckin peluuttaminen täyden ottelun verran on typerää myös ottaen huomioon englantilaisen olevan meidän ainut todellinen hyökkääjävaihtoehto Giroudin paluuseen asti eli pitkälle ensi vuoden puolelle. Lepoa pitäisi antaa aina, kun siihen on pienikin mahdollisuus.

Myös Sanchezin ja Oxin ottaminen pois ennen Öziliä tai ylipäätään Welbeckiä ei mene itselleni jakeluun millään muotoa. Ja ennen kaikkea miksi laittaa Wilshere kentälle, kun nilkan kanssa on selvästi ongelmaa? Eikö esim. Podolski, Coquelin, Bellerin tai Campbell olisi tarvinnut minuutteja huomattavasti enemmän ja ottelun ollessa täysin selvä en yksinkertaisesti voi ymmärtää Wilsheren kentälle laittamista.

Täytyy mainita vielä loppuun Galatasarayn kannattajat, jotka ovat pahimmasta päästä. Soihdut ja muut lentävät esineet katsomosta ovat arkipäivää tämän seuran pelatessa, kuten eilenkin jouduimme todistamaan. Mielenkiintoista tuleeko tuosta mitään sanktioita turkkilaisille? Tuskinpa, mutta jos tilanne olisi toisinpäin eli me tai edes jonkun muun Englantilaisen seuran kannattajat tekisivät saman, niin voitte olla varmoja UEFA:n ja Platinin lätkäisevän aivan toisesta sfääristä olevat rangaistukset.

Hyvä voitto, mutta osansa oli vastustajan heikkoudella. Sunnuntaina Stamford Bridgellä odottaa aivan eri tason haaste Mourinhon ryhmän muodossa. Rehellisesti sanoen en todellakaan odota tuota innolla, sillä jos vanhat merkit yhtään pitävät paikkansa, niin lopputulos ei paljoa anna aihetta juhlaan meille goonereille.

Mainokset

5 thoughts on “Galatasaray nurin selkein lukemin

 1. Arsenal näyttää hyvältä, jos vastustaja ei ymmärrä prässäämisestä mitään ja puolustajat on hitaita. Arvioidaan tilannetta uudestaan sunnuntaina, silloin vastustajalla lienee enemmän ymmärrystä taktiikasta ja pelihaluja myös turkkilaisia enemmän. Tässä pelissä oli hyvää lähinnä Spursia vastaan räpiköineen Welbeckin onnistumiset.

  Olisi kiva, jos Arsenalilla olisi pitkästä aikaa kärki, joka on vaarallinen myös kovia joukkueita vastaan, mutta en pidättele hengitystäni.

 2. Welbeckin kaksi ensimmäistä maalia toivat mieleen erään Arsenal-Legendan , samaa kylmähermoisuutta ja kliinisyyttä.
  Matka on pitkä vielä samoihin saavutuksiin mutta tulipahan mainittua jo ees samassa lauseessa..

  Chambers tosiaan yllättänyt alkukaudesta hyvillä otteillaan , kaikki kohisivat ennen kauden alkua toisesta saints kasvatista, shawsta joka taisi olla puolet kalliinpikin mut ainakin tällä hetkellä meidän Chambers vie manun saintskasvattia vertailussa sata-nolla…

  • Liitetään Henryä samaan lauseeseen sitten, kun Welbeck on muutaman kauden painanut 20+ maalia Arsenalin paitaan. Sitä ennen puheet on lähinnä surkuhupaisia tai vaihtoehtoisesti rankkaa toiveajattelua.

 3. Sinänsä Flaminin kortti oli tyhmä, mutta ihan hyvä vaan, että kaveri päätti antaa vähän takaisin turkkilaisille Alexisin rappauksista.

  • Tältä minunkin mielestä tilanne haisi.
   Saattoi tosissaan luulla selviävänsö tilanteests ilman lappua, kun melon hirviö liustakin sai vain keltuaisen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s