Onko mikään muuttunut parempaan suuntaan viime kauden nöyryytyksestä?

Viime kaudella Wengerin tuhannes ottelu meidän managerina oli täysi pannukakku ja totaalinen nöyryytys Stamford Bridgellä. Tuosta ei pitäisi olla vaikea parantaa. Viimeksi kotijoukkueella oli paikkoja vielä useammankin maalin tekemiseen, mutta tietysti paljon asioita myös meni Mourinhon ryhmälle suotuisasti. Ulosajo on yksi näistä, mutta toisaalta sillä on turha selittää, sillä se oli vain seurausta meidän heikosta pelaamisesta ja ennen kaikkea puolustamisesta.

Hyvää tälle päivälle on, että viimeisen noin 10 vuoden suurin peikkomme pelaajista eli Drogba on mitä todennäköisimmin sivussa loukkaantuneena. Tästä huolimatta siniset ovat selkeä suosikki, sillä liigan kuumin hyökkääjä Costa on ilmeisesti pelikuntoinen, vaikka joutuu aloittamaan kolmannen pelin yhdeksään päivään. Saa nähdä kestääkö miehen takareidet? Meidän kannalta olisi huomattavasti parempi jos ei kestäisi, sillä varalla hyökkäykseen Drogban ollessa sivussa on ainoastaan Remy.

Rehellisesti sanoen vaikka Costa tai Drogba eivät pelaisi minuuttiakaan en jaksa uskoa silti pisteisiin tai edes tasapelin saamiseen. Syy on yksinkertainen eli Mourinho vie Wengeriä satanolla näissä kamppailuissa kerta toisensa jälkeen. Pahinta on, että portugalilaisen ei tarvitse tehdä mitään ihmeellistä, vaan melko lailla sama taktiikka toimii kerta toisensa jälkeen.

Perinteisesti Mourinhon ryhmät ovat vahvoja erikoistilanteissa oli kyse sitten kulmista tai sivuvapareista. Tämä on täyttä myrkkyä tietäen kuinka puolustamme noissa tilanteissa. Toinen yhtä selvä ongelma on meidän pallonhallinta ja sivuttaissiirtely. Nämä eivät tuota meille juuri ollenkaan maalipaikkoja ainakaan kovempia vastustajia vastaan, mutta sen sijaan vastaiskupaikkoja suuren määrän vastustajalle.

Laitapakkimme muun muassa ja välillä myös keskikenttämiehet tai ainakin liian moni heistä on liian ylhäällä, joka antaa vastustajille lähes vapaan väylän hyökätä suoraan toppareita vastaan. Jokainen puolustajana pelannut ja jalkapalloa enemmän seurannut tietää, että noissa tilanteissa ei mahdottomasti ole tehtävissä. Yhdestä tai kahdesta tilanteesta saattaa vielä selvitä jos hyvin käy, mutta jos useampia tulee erityisesti huippujoukkueita vastaan, niin omissa soi varmasti.

Haluaisin nähdä saman avauksen meiltä kuin Galatasarayta vastaan, mutta Wilshere tulisi Cazorlan paikalle. Laidoilla on ehdottomasti oltava Sanchez ja Ox tai meillä ei ole mitään mahdollisuuksia. Özil omalle paikallaan noiden lisäksi ja tämä antaisi kerrankin mahdollisuuden pelata vastaiskupeliä, kun laidoilla ja kärjessä olisi tarpeeksi nopeutta, taitoa ja suoraviivaisuutta.

Haluaisin meidän pelaavan periaatteessa Chelsean omilla aseilla eli vastaiskupeliä. Tietysti meillä ei ole sinisten tapaan vaarallisuutta erikoistilanteissa, joka on ehdottomasti heikkous. Tästä huolimatta ylin nelikkomme on ehdottomasti tarpeeksi hyvä aiheuttamaan ongelmia John Terryn johtamalle suhteellisen hitaalle puolustuslinjalle jos joukkueen taktiikka rakennetaan sen varaan.

Suurin ongelmamme on Wenger ja hänen taktinen kyvyttömyys ja jääräpäisyys tehdä asiat samalla tavalla, vaikka tuo tapa ei olisi toiminut aiemminkaan. Tämän päivän tapauksessa yrityksiä on ollut Mourinhoa vastaan 11 ottelua ja kertaakaan emme ole poistuneet kentältä voittajina. Veikkaan tänäänkin mentävän kaavalla, jossa pidämme palloa ja kotijoukkue iskee sitten nopeasti vastaan tehden maalit. Toivottavasti olen väärässä, mutta valitettavasti mikään ei viittaa siihen. Pistekin olisi jo aikainen joululahja.

COME ON YOU GUNNERS!!!

Mainokset

74 thoughts on “Onko mikään muuttunut parempaan suuntaan viime kauden nöyryytyksestä?

 1. Taisi siitä 2-8 Manu-matsistakin alkaa hiukan parempi ryhti niitä vastaan? Ehkä näin vastaavasti käy myös Chelseaa vastaan, vaikka voitto Stamfordilla onkin toistaiseksi melkoista utopiaa.

  Veikkaan huomattavasti puolustusvoittoisempaa taktiikkaa Arsenalilta ja tasapelin yritystä noin käytännössä, vaikka maaleja tietenkin jossain määrin yritetään. Varmasti painotetaan Chelsean myrkyllisten prässihetkien parempaa tunnistamista ja reilusti vaan purkupalloja Welbeckin suuntaan, kun siniset yrittävät nopeita riistoja. Näpertely on juuri sitä, mitä he toivovat ja lisää näitä Flaminin ym. pehmeitä/mustia minuutteja.

  Valitettavasti nyky-Chelsea on kyvykäs myös jauhamaan taidolla voiton, vaikka Arsenal pelaisikin ns varman päälle. Tasapeliinkin tarvtiaan maali-kaksi Arsenalilta ja se on erittäin kova vaatimus tänään. Saa nähdä, joskushan se Moun taika murenee, mutta rehellisesti sanottuna kahdella hyvällä pelillä tältä syksyltä ei ole helppo lähteä tähän saumaan murskaamaan peikkoja.

 2. Kunhan vaan aloituskokoonpano olisi paras mahdollinen. Özilin olisi oltava keskellä .Alexis ja Ox laitoihin.Polakki jatkakoon maalis,vaikka Ospina ryövännee 1.veskan paikan tulevaisuudessa .Jos ei konsonantin pelit parane.

 3. Lineup in full: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Wilshere, Flamini, Cazorla, Ozil, Alexis, Welbeck

  Substitutes: Martinez, Monreal, Coquelin, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Campbell, Podolski

  • Oiskohan niin, että Özil kymppipaikalla, Wilshere Özilin rinnalla tai vähän puolustavammin ja Santi oikealla.

   Missäkähän Ospina on, kun ei ole penkillä?

 4. Ei ole mikään bussikokoonpano Chelseallakaan. Josella on itseluottamus noussut ja haluaa taas lyödä Arsenalin avoimmemmalla pelillä.

  • Aika pimennossa siellä. On nyt kyllä omaan silmään vähän laajentanut sädettään millä pelaa.

   Wenger ja Mouru siellä ottaa jo kontaktia 🙂

 5. Aika ryhdikäs alku (25 min). Ei ylilatausta, ei velttoilua. Chambersin kortti muodostunee ongelmaksi vielä myöhemmin. Sinne tullaan iskemään.

  Ja sitten Kos aiheuttaa pilkun. SIttenkin normaalia.

  • Juuri tuon takia pitäis Özilin olla siinä. Keskustan kautta saatais paljon vaarallisempia hyökkäyksiä silloin. En voi käsittää miks Wengerin valinta siihen on Wilshere. Ongelma korostuu vastahyökkäyksissä. Wilsheren syöttö menee harakoille kovin usein.

   • Eipä Özililtäkään mikään maaginen ottelu ollut. Ihme pyörimistä ja neppailua.

 6. 4-1-4-1 alkaa vihdoin näyttämään hyvältä. Hazardin yksilösuoritus vain erottaa joukkueet. Özil keskellä tässä formaatiossa olisi vain itsetuhoista.

   • Mitä odotit Chelsean vieraissa? Ennakkoluulotonta hyökkäämistä ja perinteistä turpaan ottamista vastahyökkäyksistä? Niin minäkin. Mutta saatiinkin varauksellista hyökkäyspelaamista paremmalla tasapainolla joten Chelseakaan ei ole juuri mitään luoneet.

   • Ihan vain Öziliä keskelle. Ja jokusen maalitilanteen. No, yksi olisi tullut ilman jackien louhikkokosketusta.

    Ja jotta Wenger ei ihan menettäisi kasvojaan, tästä ois haettava tasuri.

 7. Eipä aiemmin ole nähty edes Arsenalin pelaajaa noin vapaana maalivahtia vastaan mitä Jack oli. Tekniikka ei vaan riittänyt.

 8. Liian isoja pelejä tällaiset Wilsherelle.

  Se on vaan sellanen juttu, että näistä matseista on jo jonkun aikaa ollut ainoa merkittävä asia tulos. Ei paljon naurata, jos nyt on yritystä ja tsemppiä, kun silti tulee turpaan.

  Jaaha… Costa – Fabregas toimii… EI KELVANNEET MEILLE KESÄLLÄ, KOSKA EIVÄT SOVI PELITYYLIIN!!!

 9. Säälitti Wenger jo alussa, kun ensimmäisestä rappauksesta meni kuppi nurin.

  Mutta tappiolukemia leikattu isolla prosentilla, eteenpäin on menty.

 10. Aika hyvää monologia selostajalta Costasta. Ei pärjää mestaruustaistelussa ilman hyökkääjää. Ei auta veteraaniosasto tai tuhnut, viittasikohan Giroudiin.

 11. Onks nyt menty eteenpäin, kun ei tullut tennislukemia? Nolla maalipaikkaa on ainakin suhteessa siihen, että heikompia joukkueita vastaan rakennamme muutaman paikan.

  Özil oli huono, welbeckiä ei ollut ollenkaan jne.

  Ja kas, kriisijoukkue Muna meni ohi sarjataulukossa. Samoin spuds.

  Mitäs vielä? Enää ei voi käyttää hokemaa: ei olla hävitty yhtään matsia valkussa.

 12. Ja onneksi Wengerin sopparia on enää 2 ja puoli vuotta jäljellä.

  Mulla on ruvennut tuo Wenger käymään sääliksi. Älä sinäkään Ville enää kiusaa vanhaa miestä…

  • Lisäksi wenger menetti kasvonsa tänään. Lähtee tönimään – ja saa pataan. Ja levitteli jälleen käsiään neljännelle dumarille. Noin toimivat yleensä kokemattomat valmentajat – ja liian usein saman kohtalon kokeneet vanhat jäärät.

   • Kun ei ole joukkueelle enää mitään annettavaa, niin agressiot kohdistuu tuomareihin. Tähän asti olen rähjännyt Wengeriä,…mutta nyt käy enää sääliksi. Ei taida Mestareiden Liiga paikkaa tulla enää tämän kauden jälkeen näillä peleillä, joka Arsun kannattajana
    tietysti harmittaa.

 13. Ainoa ilonaihe oli se, että suurimman osan aikaa peliote oli paljon modernimpi kuin viime kauden naiivi höntsä. Kaverilla oli vaan taitoa reilu määrä murtaa melko kurinalainen Arsenal. Voitosta ei pelattu.

 14. Alkaa olla kyllä jumalauta pönttö täynnä. Pari viimeistä liigapeliä on ollut sellaista vitutuksen kirjoa äärimmäisestä vielä äärimmäisempään, että parempi varmaan siirtyä suosiolla kiekkokatsomoon ettei tässä ihan lopullisesti pimahda.

  Positiivisuusparonit ja Wengerintoilijat voi painua vailla todellisuuspohjaa olevine argumentteineen pysyvästi hevon vittuun. Ei muuta.

 15. Näinhän se menee – lainaan fb:n puolelta: se oli vasta kauden eka tappio valioliigassa ja sekin tuli vieraissa sarjakärjelle.

  • Hiphuraa , fb;n puolella ne jaksaa olla positiivia , hyvä heille…..
   Ja jäärä on edelleen nero kun ei ottanut cesciä takaisin.

 16. En tiedä mitä toi jengi tuolla facen puolel on vetäny.täyttykö muuten chamberssin korttitili?eikös se ollu kauden viides?ja viidestä yksi peli huilia?

 17. Mulle ihan sama mitä mieltä muut on. Jokaisella täysi oikeus pettää itseään ja uskotella, että kaikki on hyvin. Wenger tekee välillä asioita oikein, mutta henkilökohtaisesti olen vain täynää koko miestä.

 18. Kriisi-manu , taapertaja-töttenhäm pinnan edellä ja alisuorittaja pool samoissa pisteissä.
  Tosiaan oltava lääkitys kohdallaan tai sopivat sienet jotta tilanteen loistavaksi näkee..

 19. Painetta tulee Wengerille. Ennen siitä, ettei ostanut laatupelaajia. Nyt on pari kallista laatupelaaja uskaltanut ostaa. Kritiikki muuttunut sellaiseksi, että pihtiputaan mummokin tietää Arsenalin jäävän voitotta kovia joukkueita vastaan. Valitettavasti tuntuu absoluuttisen mahdottomalta, että Wenger enää koskaan pystyisi tukkimaan huutelijoiden turvat.

  En tiedä onko se Hullikaan sopiva. Kun Wenger ei osaa koskaan luovuttaa, joskus sen viimeisen luisun, joka ei korjaannukaan enää, on pakko alkaa. Sen verran tukossa on ollut peli, että ihan hyvin se murhaava putki voi tulla jo tällä kaudella.

  Helvetin pitkältä tuntuu joka tapauksessa edessä olevat Wengerin vuodet. Urheiluun kuuluu yllätyksellisyys ja Arsenalia seuratessa se puuttuu.

 20. Ajattelin vielä ilahduttaa Wengerin post match kommenteilla. Financial power mainittu:

  Arsenal manager Arsene Wenger: ”It was an even game, but at the end of the day they have financial power and used it in a effective way with players like Diego Costa and Eden Hazard making the difference.

  ”They did not work our keeper more than we did their’s. We had more shots and missed opportunities to take more. We lost on details and this is unfortunate.

  On his touchline clash with Jose Mourinho: ”I went out of my technical area because I wasn’t happy with the challenge and I wanted to see what happened. Someone stood in front of me and that was it. I say absolutely nothing else on that. ”Jose says we should have finished with eight men and I return that compliment. I don’t know how Gary Cahill finished the game. I don’t know how Branislav Ivanovic finished the game. I don’t know how Oscar finished the game. ”It is a concern to be nine points behind Chelsea, with the quality of the teams ahead of us, but we will keep on fighting and go on to the next game.”

 21. Vai financial power. Joopa joo, sillä on hyvä selitellä omaa osaamattomuuttaan. Voisivat hullien, stokejen, evertonien jne managerit käyttää aina tota säälittävää financial power -selitystä, jos sattuvat häviämään arsenalille. Olis vaan tajunnu lopettaa fa cupin voittoon, enää on vain enemmän ja enemmän hävittävää ja hävettävää, kuten nolo josen töniminen tänään.

 22. Ei noissa taktiikoissa niin eroja ollut tänään. Kumpikin pelasi puolustusvoittoisesti. Chelsean tähtipelaajat toimittivat, Arsenalin ei. Varsinkin Özil taisi olla kentän huonoin.

 23. Mahtava ilmiö tämä facebook-ryhmän mollaaminen. Onhan se todella outoa, että sieltä 1350 hengen ryhmästä löytyy erilaisia mielipiteitä. Ja kertovat mielipiteensä vieläpä omilla nimillään. Häpeällistä. Fanipojat. Optimistit.

  Joo ja en ole Wenger-intoilija enkä positiivisuusparoni. Ja vaikea tosiaan nähdä Wengerin johdolla näitä isoja pelejä enää hoidettavan jatkossakaan. Mutta enemmän mua silti hävettää Arsenal-kannattajat, jotka jaksavat nuolla Mourinhon kädestä. Siinä on sellainen kokovartalokyrpä, että jalkapallosta ei toista löydy. Ei mua haittaa ollenkaan, että AW otti sen kanssa tänään yhteen. Ainakin näytti siltä, että manageri oli valmis taistelemaan ottelun voitosta, vaikkei taktiset taidot siihen enää annakaan mahdollisuutta.

 24. Wenger olisi voinut tönäistä vähän kovempaa. Koko Chelssi näyttää juuri sellaiselta kun Mou on.. kusipäiseltä.

 25. Surullista joskaan ei yllättävää nähdä Koscielnyn sulavan jälleen kerran isossa pelissä. Arsenal ei pelannut mitenkään huonosti, eikä ollut mitenkään suuremmissa vaikeuksissa mutta molemmissa maaleissa Koscielny teki virheen. Valitettavan usein Kosin huonot päivät osuu kovempia jengejä vastaan. Maalipaikkoja oli aika hintsusti, se on totta. Hieman kismittää kun Fabregasin käsipalloilua ei noteerattu, selkeästi muutti suuntaa maalin ohi.

  • Maalit olivat enemmän loistavia yksilösuorituksia kuin kosin sulamista. Ekassa maalissa nyt ei paljon voinut muuta tehdä kun on paikallaan ja toinen pääsee yllättävästi kahdesta pelaajasta ohi. Täällä kun aina mollataan sitä FTtä niin täällä olevat voisivat miettiä että miksi aina tappio peleissä kommenttien määrä on tuplasti suurempi kuin voitto otteluissa. Täällä on niin kauan haukuttu omaa joukkuetta, että ei osata ollenkaan kehua sitä kun siihen olisi aihetta! Ja ennen kuin ensimmäinen tulee sanomaan että viime aikoina ei ole ollut aihetta kehua niin tiedän!

   • Todella kömpelösti tuli Hazardia vastaan, tarjosi pilkun oikein tarjottimella. Siellä oli vielä maalivahtikin takana, ei todella ollut ainoa vaihtoehto tökätä jalkaa siihen. Toisessa maalissa luki peliä huonosti, Merte oli ylempänä ja Costa oli mahdollista pelata paitsioon. Sen lisäksi luki korkean pallon heikosti ja antoi kaverin juosta selän takaa ohi. Sarja heikkoa tekemistä. Ekassa maalissa toki hieman vastuuta voi laittaa keskikentälle kun Hazard sai juosta kovalla vauhdilla kohti maalia. Mikään ei kuitenkaan poista sitä, että Koscielnyn tekeminen molemmissa maaleissa oli heikkoa.

 26. Jos nyt ei jälleen lähdettäisi siihen, kenen kommentit ovat hyviä tai ”oikeita” ja kenen ei. Itse siteerasin yhtä fb-kommenttia sen kummemmin ottamatta kantaa itse kommentin ”laatuun”. Mutta ehkä sekin oli turha.

 27. Turpaan tuli ja jose vei wengeriä jälleen, jos ei nyt 100-0 niin just sen 2-0. Arsenalin maalintekoyritykset 10 ja nolla laukausta maalia kohti. Oliko nyt jo niin, että chelsean palkkabudjetti on arsenalia pienempi? Alkaa vaan selitykset loppumaan ja pahasti.

 28. No tietysti tulee enemmän kommenttia tappioiden jälkeen. Tappiot on kuitenkin paljon harvinaisempia, kun taso on kuitenkin se nelossijapokaali eli pisteitä ropisee. Ainahan se on hyvä tiristää samat kuluneet yhteenvedot ja analyysit mikä seurassa mättää.

  Hyvistä peleistä tai sanotaanko rutiinivoitoista on pahempi veistellä. Harva täällä on kuitenkaan mikään erkkalehtola.

 29. Ekaa maalia panen vähemmän Kosin piikkiin, vaikka olisi siinä toki voinut tehdä toisinkin. Siinä oli keskikentällä pieni sijoittumisvirhe ja Santi paikkasi vähän pehmeästi, Sitten Hazard pani turbon päälle tavalla johon ei pysty kukaan Arsenalissa (no ehkä Sanchez) ja pujotteli vaarallisesti. Vaikea paikka seisovalle topparille.

  Toinen maali oli sitten yksiselitteisesti kaamea ja näitähän on Arsenal päästänyt lukuisia. Sanon vaan, että Mertesackerin nopeudella varustetut Adams&Keown ei moista päästäneet, vaan yhteisymmärrys ja pelinluku pelastivat nämä juoksupallot.

  • luulen, että kossu varoi siinä toista keltaista,olisihan se muuten voinut napata sen juoksevan kahvimainoksen.
   Kaksi oli ylitse muiden hazardi ja kahvimainos.

   Go silvermoon Gunners!

   • Kyllä.
    Ja jos Kosilla olisi ollut tieto, että toppareita/pakkeja olisi meillä vielä olemassa niin varmaan ”olis kokeillu onneaan” ja tieko costa olisi pyllähtänyt nurmen pintaan.

  • Toki näinkin, mutta adamsin ja keownin aikana Arsenal pelasi enemmänkin vastahyökkäystaktiikalla, jossa vastustaja ei juurikaan päässyt pystyjuoksuihin. Tai vaikka omissa kolisikin, toiseen päähän kolisi vielä useammin… Ku silloin me skabattiin yleensä sijoista 1 ja 2…

   • Niin, mutta varsinkin Keown oli toki varsinainen iiliäinen, josta ei irti päässyt jos iholle oli liimautunut. Mestari pelaamaan väärin tuomarin näkemättä. En tosin arvaa sanoa, miten menisi läpi nykyisten kieriskelijöiden aikana.

    Keownin ja Adamsin aikana toisaalta heitettiin todella paljon pitkää palloa vastustajan toppareiden suuntaan joka joukkueen kohdalla nykyiseen verrattuna. Sen verran oli Graham kouluttanut, ettei näissä paljon pallon pomppuja katseltu, vaan hoidettiin pois. Toinen repi hyökkääjää ja toinen hoiti pallon.

  • Mun mielestä kaikkia nyrkkeilijöitä pitäs vetää leukaan.
   Ja kun kerran asian vierestä mennään niin mun mielestä kaikki savikiekot tulisi Ampua! ..öitä.

 30. En tiiä.
  Rupes masentaan.
  Nyt kun konkarit vielä täällä muistelee miten Arsenal hommat aikoinaan hoiti ja ketkä hoiti, tapeltiin, ei niin kauankaan aikaa sitten…
  Voitosta joka pelissä. Muistan lämmöllä.
  Nyt ei olla voitettu chelseata kausiin, jolla ei ole historiaa olemassakaan. Tai on muutama vuosi. Muutama.
  Silti jotkut kuittaan sen: ”sentäs kärkijoukkue”. ”eka tappio tälle kaudelle”.

  Nelossija tänä vuonna, tai vähän vähemmän, siinä tavoite.
  Arsenal taas Helsinkiin!
  Hjk:ta tai hifkiä vastaan torstailiigaan!

  Kamppiina loppu…

 31. Meillähän oli ennen Josen tuloa hyvä putki juuri Chelseaa vastaan. Tais olla parikymmentä tappiotonta peliä putkeen… siis silloin joskus, kun maalivahdilla oli viikset ja hyökkäyksessä mentiin ylös alas eikä sivuttain.

 32. Jäi kyllä pilkku saamatta ja Özilistä ei ole laidalla mitään hyötyä.Jack syötteli mihin sattui ja yritteli ufojuttujaan.Sille puolustavaa roolia tai penkille.Fabregas oli kentän kunkku.Olis vaan ottanut sen Arsuun ja myynyt vaik Jackin ,Artetan yms.muualle.No Jossittelu on turhaa.Täältä tullaan vielä.Callum vois kans mennä opettelemaan,kuin laitetaan pallon päälle painoa…

 33. Jos tuon koosteen tsekkaa niin kyllä Özil aika paljon keskellä pelas ja laittoi muutaman loisto passinki. Eilen peliä seuratessa tuntui, ettei koko miestä ole kentällä..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s