Reilun viikon verran valitettavasti maaotteluita tiedossa

Hiljaista on punavalkoisessa maailmassa. Pelaajat ovat suurimmaksi osaksi lähteneet maajoukkueiden mukaan, tällä kertaa tarkka määrä taitaa olla 14 pelaajaa. Wengeristä ei ole tietoa, mutta eiköhän mies suuntaa jonnekin ”kokouksiin” ja kissanristiäisiin eli toisin sanoen lomalle ennemmin kuin keskittyy Lontooseen jäävien pelaajien kanssa joukkueen ongelmiin ja ennen kaikkea muun valmennuksen kanssa miettimään missä mennään jatkuvasti metsään.

Eihän sitä tosin tarvitsekaan harjoitella tai yrittää tehdä mitään paremmin ja toisella tapaa, kun syyt heikkoon menestykseen aina löytyvät jostain muualta kuin omasta tekemisestä ja ratkaisuista. Voisi luulla topparin, puolustavan keskikenttämiehen ja ykköshyökkääjän hankkimatta jättämisen jo vuosia sitten vanhaksi menneiden taktiikoiden kanssa olevan syy jatkuviin heikkoihin tuloksiin. Onneksi näin ei kuitenkaan ole, vaan muiden rahankäyttö, tuomarit, kentien kunto, peliohjelma, loukkaantumiset, FFP ja jopa me kannattajat olemme syitä, jonka takia tulokset ovat heikkoja.

Tulevia maaotteluita pelataan useina päivinä, ensimmäiset pelit ovat perjantaina ja esim. Englanti sekä Espanja pelaavat jo perjantaina ja sunnuntaina, mikä sopii hyvin seurajoukkueita ajatellen. Sen sijaan kauimmaksi muutenkin matkustava Sanchez pelaa Chilen jälkimmäisen typerän harjoitusmaaottelun vasta keskiviikkona, joten hyökkäyspään parhaan pelaajamme valmistautuminen Hull pellin on kaukana optimaalisesta. Tietysti ylipäätään pitää odottaa saako Sanchez tuossa ottelussa pelata vai tuleeko FA:lta sanktioita Ivanovicin lyömisestä. Tähän mennessä ei ole kuulunut mitään, joten ehkä kerrankin pääsemme kuin koira veräjästä. No vielä ei kannata juhlia, sillä tässä on puolitoista viikkoa FA:lla aikaa kelata uusintoja ennen seuraavaa liigakierrosta.

Sanoisin meidän pelaajista neljän hyötyvän maaotteluista edellyttäen, että saavat peliaikaa. Ospina, Campbell, Rosicky ja Podolski tarvitsevat minuutteja, koska niitä ei todellakaan ole tullut alkukaudella kuin muutama. Tietysti Rosickyn kohdalla yksi peli olisi sopiva määrä, sillä kaksi ottelua lyhyen ajan sisään yleensä tarkoittaa jonkin sortin loukkaantumista.

Muutama pelaaja myös hyötyy maaottelutauosta, koska ei ole mukana maajoukkueringissä. Suurin hyötyjä on varmaan Mertesacker, joka saa nyt hieman lepoa ja pystyy ehkä harjoittelemalla paikkaamaan olematonta pre-seasonia. Normaalisti Arteta hyötyisi myös maaotteluista, mutta nyt kapteeni on loukkaantunut. Flamini taitaa Merten ohella olla ainut ns. avauksen tai tämän hetken avauksen pelaaja, joka on poissa maaottelukuvioista. Jaa no onhan siellä myös Monreal, joka ei enää mahdu Espanjan ryhmään.

Ei tarvitse ihmetellä kuinka otteemme ovat heikkoja, kun Wengerin häviäjämentaliteetti on tarttunut myös pelaajiin. Szczesny yrittää tässä haastattelussa väittää alkukauden olleen ihan kohtalainen, vaikka tosiasiassa se on ollut lähes katastrofi. Tietysti jos rima on juuri ja juuri siinä nelossijapokaalissa, niin kai alkukauden voi sanoa olleen kohtalainen. Toki emme ole edes kiinni Wengerin tärkeimmässä pokaalissa tällä hetkellä, joten ihan hirveästi en kehtaisi alkukaudesta puhua positiiviseen sävyyn.

Joskus olisi mukava kuulla suoraan pelaajien suusta, että he ovat pettyneitä kuinka esim. tässä tapauksessa alkukausi on mennyt ja ehdottomasti parempaan olisi pystyttävä. Sen sijaan kaikki haastattelut ovat samaa jargonia kuinka huominen on parempi ja virheistä opitaan. Jotenkin tuo ei enää vakuuta, kun samaa on kuultu vuosikausia ilman mitään muutosta asioissa. No totuushan on, että joukkue on managerinsa näköinen ja se todella pitää paikkansa.

Mainokset

10 thoughts on “Reilun viikon verran valitettavasti maaotteluita tiedossa

 1. Jotenkin semmoinen yhdessä tekeminen ja harmonisuus loistaa poissa olollaan aika monessakin tilanteessa.

  Onko kavereille tuttu näky? Alexis lähtee prässäämään ja viittoilee muille, että painostakaa pallotonta.. Mitään ei tapahdu. Kaveri ottaa turhan sprintin, pakki syöttää keskelle, joka syöttää laitaan, josta Alexis sinkosi yksinään prässäämään ja joutuu tekemään hirveän duuniin taakse päin..
  Jackie on muutamaan otteeseen turhautumistaan lähtenyt prässäämään ja sitten aukeaa keskeltä tilaa, jonka Leicesterkin käyttää hyväkseen…

  Mitähän taktiikkaa proffa on kehottanut käyttämään. Prässäämään korkealta, kun tilanne niin sallii? Makaamaan syvällä, kun ei huvita prässätä? Vai jotain muuta kenties.
  Ihan mikä se puolustustaktiikka nyt onkaan, niin luulisi sitä tehtävän joukkueena. Ei luulisi tämän olevan kovin vaikeaa.
  Ovatko muutamat pelaajat kurittomia, kun prässäävät omine lupineen? Vai eikö joitain kiinnosta, kun peluutetaan ”väärällä” pelipaikalla tai muuten vain ei jalka riitä.

  En osaa sanoa kumpi olisi mieluisampi ongelma, mutta ongelmaksi asiaa kuitenkin luonnehtisin.

  Ville kirjoittaa ansioituneesti, kuinka joukkue näyttää manageriltaan. Ainakin suuri osa jengistä istuu tällä hetkellä toppatakki päällään ja odottelee. Sitten hetkittäin AW nousee tönäisemään tuota omaa Goljattiaan..
  Se nähdään kauden lopussa, että pärjääkö David tuota Portugalilaista jättiläistä vastaan edes kotiluolassaan.

  Tällä hetkellä ei hyvältä näytä.

 2. Tää ploki toimii loistavana terapiana ja itsetunnon kohotuksen lähteenä synkillä hetkillä. Kun itellä menee huonosti, tätä kun lukee pari lausetta, voi todeta että muilla on asiat huomattavasti huonommin vielä. Löytyy maailman paskinta manageria, katastrofaalinen kausi käynnissä ja huonot pelaajatkin vielä, nyyh. Kiitos siitä! Nyt on hyvä olo!

 3. Lisää iloista asiaa: ennen kuin maaotteluhöntsät ehti alkaa, Özilin polvessa on ”jotain”. Mut nou hätä, jos on paskana, meillä on runsaasti vaihtoehtoja keskikentälle. Näinhän kaikkitietävä ja erehtymätön managerimme on sanonut.

   • Joo, tää on kyllä jotain uskomatonta. Herää myös kysymys, oliko polvi jo huonossa kunnossa chelsea-matsissa, kun Özil oli erityisen vaisu.

    Loukkaantumissuma alkaa jo ylittää viime kauden. Kohta vedetään Rotsilla matsista toiseen.

 4. Lupasin, että en enää kommentoi fb:ssä olevia kommentteja, mut tää on niin hyvä – siis oikeasti -, että pakko laittaa: onks Källström vapaana?

 5. Ilman Öziliä Arsenal on puuduttava puurtajaporukka, jos ankarasti arvioi. Flair puuttuu täysin. Welbeck on tällaiseen joukkueeseen osuva kärki. Sanchez ei ole ollut se toivottu dominoiva pelaaja, jonka tosin saattoi jo Barcan ajoilta arvata, mutta saihan sitä toivoa.

  Aika lailla surkea syksy ja pelilliset hurraa-hetket saanevat odottaa itseään ensi vuoden puolella paria satunnaista matsia lukuunottamatta. Kausi on mennyt ilman ainuttakaan loistavaa liigamatsia ja turha kai niitä odottakaan ilman Öziliä, Giroa, Theoa, Ramseytä ja Debuchyä.

 6. Tässä pessimistien paratiisissa voi loukkaantumisissa nähdä positiivistakin: nyt kun tähdet ei pelaa syksyllä ja tulevat kuntoon uudenvuoden jälkeen, niin onhan meillä Fressi joukkue kahlamaan kevätkausi voitokkaasti…..

  Go silvermoon Gunners!

 7. Ainoa mistä näissä loukkaantumissa voi olla iloinen, on ristisidevammojen välttäminen. Jos Arsenalin tapa kuntoututtaa kestää 10-11 kuukautta, niin nämä muut vammat sentään vievät korkeintaan puolet siitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s