Özil uusin pitkäaikaisloukkaantunut

Wenger lupasi viime kauden lopulla vai päätteeksi kunnon tutkimuksen siitä miksi kärsimme eniten loukkaantumisista koko liigassa. Tätä samaa on jatkunut noin 10 vuotta, ehkä ainoastaan pari parempaa kautta on osunut väliin. Toisin sanoen huonosta tuurista ei ole kysymys, vaan monia asioita tehdään selvästi seurassa väärin.

Olisi voinut kuvitella viime keväisen managerin lupauksen ja asiaan puuttumisen parantavan tilannetta, mutta on tapahtunut täysin päinvastoin. Toki luulen, että lupaus loukkaantumistilanteen selvittämisestä oli vain pelkkää puhetta ja turhia lupauksia, jotka ovat managerimme erikoisalaa selityksien ohella.

Jos jo aikaisemmin olemme olleet eniten loukkaantumisista kärsinyt joukkue, niin nykyään tilanne on edelleen pahentunut, jonka ei pitäisi oikeastaan olla edes mahdollista. Tähän mennessä tällä kaudella taitaa saldo 11 pelatussa ottelussa olla 9 loukkaantunutta pelaajaa. Paha väittää, että tämä olisi pelkkää huonoa tuuria, vaan asioita tehdään todella heikosti ja samat virheet toistetaan jatkuvasti.

Özil on uusin loukkaantunut, arvio on 10-12 viikkoa eli tuskin tulemme enää tämän vuoden puolella näkemään ennätyshankintaamme pelikentillä. Tämä Özilin loukkaantuminen on oikein kuvaavaa managerimme toiminnalle, mutta myös lääkintäosasto saa kritiikkiä asiassa.

Ensinnäkin Özil pelasi MM-kisat kesällä loppuun asti ja tämän seurauksena pre-season jäi kokonaan väliin miehen ehtiessä harjoitella ainoastaan noin viikon verran ennen tämän kauden ensimmäistä ottelua. Lähtökohdat olivat siis kaikkea muuta kuin hyvät, mutta mitä tekee Wenger peluutuksen suhteen? Jo maalaisjärjellä ajateltuna Özil olisi pitänyt tuoda hitaasti sisään eli ensin vaihdosta tai vähintään jotain 50-60 minuuttia otteluissa, eikä tietenkään avaukseen joka ikiseen otteluun.

Sen sijaan managerimme peluutti kaikissa kuudessa liigapelissä Öziliä täydet 90 minuuttia ja myös kolmessa Mestareiden liigan ottelussa mukaan lukien karsintapeli oli saksalainen kaikissa avauksessa. Yhdessä ottelussa lepoa tuli peräti vajaan vartin verran vaihdon seurauksena ja kahdessa muussa vajaa puolituntia.

Liigassa siis Özil pelasi kaikki pelit alusta loppuun, Mestareiden liigassa aloituksessa kaikissa ja lepoa ainoastaan Liigacupissa. Tämä vielä sen jälkeen, kun saksalainen jo Leicesteriä vastaan loukkasi nilkkaansa. Joku olisi voinut ajatella tuon viimeistään olevan herätys asiassa, mutta eihän Wenger tuosta mitään välittänyt, vaan jatkoi tietysti peluutuksen suhteen samalla linjalla, kuten arvata saattoi.

Jos Wengeri ei yksinkertaisesti näe yhteyttä ääliömäisen peluutuksensa ja loukkaantumisten välillä, niin se on täydellistä tosiasioiden kieltämistä. En uskoa hetkeäkään, etteikö joku seurassa olisi sanonut ja useampaankin kertaan asiasta, mutta tuskin managerimme on ollut edes valmis keskustelemaan aiheesta, koska tietää kaiken parhaiten sillä useaan otteeseen mainitsemallaan yli 30 vuoden managerikokemuksella. Valitettavasti sama peluutusongelma on ollut lukuisia vuosia olemassa ja Özil on vain yksi tapaus. Muita ovat esim. Wilshere, Ramsey, Sagna, Gibbs, ja lukuisia muitakin löytyy.

Surkea peluuttaminen ja järkevän rotaation puute yhdistettynä mahdollisesti vanhentuneisiin harjoitusmenetelmiin ja pre-seasonin oppeihin tuottaa juuri nykyisen kaltaisen tilanteen, jossa yli puolet parhaasta mahdollisesta avauskokoonpanosta on sivussa loukkaantuneena. Suurin vastuu ja mahdollisuus muuttaa asioita on Wengerillä, mutta risuja saavat myös seuran lääkärit ja fysiot, jotka päästivät Özilin Saksan mukaan.

Kuinka voi olla mahdollista, että loukkaantunut pelaaja meillä lähetetään maajoukkueen mukaan, kun muissa joukkueissa pyritään pienemmänkin syyn ohella vetämään pelaajat pois typeristä maaotteluista ja sitä kautta ajattelemaan seuran etua. Lisäksi esim. kuntouttamisjoissa on suuri ero ja meillä pelaajien saaminen pelikuntoon kestää paljon kauemmin kuin muissa seuroissa ja kaiken lisäksi pelaaja vielä usein hajoaa lähes heti uudestaan, kun on vihdoin päässyt takaisin pelikuntoon. Useasti toki uudelleen hajoamisessa isossa osassa on typerä peluutus, josta Walcottin loukkaantuminen viime talvena on täydellinen esimerkki.

En tiedä onko seuraava Onlinegoonerin forumilta otettu lainaus fakta vai ei, mutta jos luvuissa on edes vähän totuutta mukana, niin se kertoo karulla tavalla kuinka pihalla managerimme ja myös muu pelaajien kunnossa pysymisestä vastaava henkilökunta on:

Mesut Özil missed 36 days due to injury in his whole career before he joined Arsenal. He’s already missed 133 days due to injury at Arsenal.

Ei muuta kuin antoisaa maaottelutaukoa, sillä vielä ei ole edes pelattu peliäkään ja meidän optimiavauksesta on jo yli puolet sivussa. Saapa nähdä mikä on tilanne viikon kuluttua.

Mainokset

13 thoughts on “Özil uusin pitkäaikaisloukkaantunut

 1. ”Suurin vastuu ja mahdollisuus muuttaa asioita on Wengerillä”

  Ei vaan Kroenkella. Wenger tekee mitä haluaa niin kauan kuin sen annetaan olla osa Arsenalia. Kroenke voi muuttaa asiat päivässä yhdellä mahtikäskyllä. Älä hauku vanhaa miestä, hauku sitä joka voi muuttaa asiat mutta ei muuta.

 2. Ex valmentajana tiedän miten tärkeätä on pelaajalle palautuminen otteluiden välissä ja harjoitukset on myös suunniteltava sen mukaan. Rotaatio ottelu ruuhkissa on ensiarvoisen tärkeää pelaajien palautumisessa. Jos pelaaja lähtee otteluun ilman optimaalista palautumista edellisestä ottelusta on loukkaantumis riski 9-10 kertainen. Arsenaalissa voi olla juuri tästä kysymys? Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus ja nämä asiat vaikuttavat myös henkiseen kapasiteettiin mikä on myöskin näkynyt Arsun peleissä. Olen pitänyt sitä nopeana joukkueena, mutta kun katsoin Chelsea ottelua niin yllätyin koska siinä hävittiin lähes jokainen kaksinkamppailu irtopallosta 5 metrin säteellä joka on pelaajan tärkein nopeus ominaisuus ja missä Arsenal on ollut aina hyvä. En keksinyt muuta selitystä kuin puutteellisen palautumisen eli pelaajien väsynyt lihaksisto. Ironistahan tässä on se, että sen näkee tv:n välityksellä tuhansien kilometrien päästä, mutta manageri ei näe sitä kentän laidalta.

 3. Olen päättänyt lopettaa negistelyn ja iloitsen täysin rinnoin jo nyt siitä, että emme ensi siirtoikkunassa haki ketään, koska niin monta like a new signingia tulee vesi jumpasta takaisin rinkiin.

 4. Veikkaan, että tämän kauden jälkeen Wenger lähtee. Eihän tämä ole edes kannattavaa bisnestä enää.

 5. Olen uutisten pohjalta käsittänyt, että tuo loukkaantumisasia on otettu joukkueessa vakavasti, ja tällä hetkellä on selvitys menossa, mistä homma johtuu. Pidemmän ajan tilastot näyttävät, että kyse ei ole vain sattumasta.

  Mutta mitä olen seurannut, niin ns. parhaat pelaajat kyllä pelaavat paljon muissakin seuroissa. Onko kellään tilastoja, miten esim. Ronaldo tai Messi on sivussa vain huilatakseen.

  • Messi Ronaldo + monet monet muut pelaa paljon, mutta ehkä heidän seuroissaan osataan hoitaa palautuminen optimaalisesti otteluiden välillä? Palautuneet lihakset kestää paremmin kolhuja.

 6. jos katsoo esimerkiksi Wilsheren juoksutyyliä niin kaverihan laittaa todella raskaasti painoa jaloille.. tarkoitan lähinnä näitä pallon kanssa juoksuja. En yhtään ihmettele, että nilkat paukkuu ja seuraavaksi paukkuu polvet. Tuota kun vertaa Alexis poikaan, jota on taklattu tällä kaudella rumasti jo kaksi kertaa, eikä minkäänlaista kolhua, kaveri osaa väistää.

  Walcott on taas sellainen, että sillä räjähtävyydellä paikat hajoaa.

  Giroud+ moni muu on vain peluutettu loppuun.. kuten blogisti sanoo Özilin tapauksessa myös.

  Se kierrättäminen ei vain toimi tässä seurassa..

  Ronaldo pelaa paljon vai pelaako? Ja missä liigassa pelaa jne.

 7. Mesillä minuutteja 653+190.

  Ronaldolla 933.

  Özilillä liigaa 540 min plus kolme peliä UCL:ää, joista miehen oma saitti ei viitsi pitää tilastoa, mutta ei siis mitenkään isompaa rasitusta kuin Ronaldolla, jolla tosin on tunnetusti kovimpia fysiikoita pelissä ja laadultaan huipputreeniä vuosikausia takana.

  Kyllä mä uskoisin, että tässä on harjoittelun laadun ja palautumisen kanssa painitaan. Wenger käyttää kyllä erilaisia feedback-menetelmiä, mutta tiedä sitten mitä niissä seisoo.

  • Mielenkiintoisia lukuja, ja tosiaan viittaa siihen, että kyse ei ole ylipeluutuksesta vaan enemmän siitä, että meille ei osata palauttavia toimenpiteitä

 8. Yksi asia, mikä on nostettu esille, on Emiratesin nurtsi eli että se ois liian kova. Voi tietty olla klassinen syiden etsiminen vääristä paikoista. Ja joo muutkin siellä pelaavat, mutta vain matsin per kausi.

 9. Espanjan liigalaisia suojaa surkeantason lisäksi myös lämpimämpi sää.Varsinkin talvella monilla nivuset paukkuvat saarilla, kun mahd.ei paukkuisi Espanjassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s