Shad Forsythen asema seurassa

Tänään nopea päivitys ajankohtaisesta aiheesta eli loukkaantumistilanteesta. Huomioikaa myös, että tämä teksti on kirjoitettu perjantaina jo hyvissä ajoin ennakkoon, koska tämän päivän aikataulu ei anna periksi tälle harrastukselle.

Osa teistä lukijoista mahdollisesti lukee päivittäin tai ainakin silloin tällöin myös Le Grove nimistä Arsenal aiheista blogia. Tuolla jo aiemminkin useaan otteeseen Pedro on kirjoittanut loukkaantumisista ja nyt viimeksi aihe on ollut esillä sekä eilisessä että toissapäiväisessä päivityksessä. Nuo ovat ehdottomasti lukemisen arvoisia päivityksiä jos ette ole jo niihin tutustuneet.

Voi olla, että menee jos nyt ei ihan kopioinniksi, niin ainakin osittain peesaamiseksi ja samojen asioiden toistoksi tämä päivitys kuin Le Groven edelliset päivitykset. Tästä huolimatta muutama sana nykyisestä tilanteesta.

Ensinnäkin oliko uusi kuntovalmentajamme Wengerin vai Gazidiksen hankinta? Tämä on olennainen kysymys ja varmasti ratkaiseva pääseekö mies todella vaikuttamaan ja ennen kaikkea muuttamaan toimintatapoja. Vielä on liian aikaista sanoa mitään varmaa, mutta ennusmerkit tähän asti eivät ole kovinkaan hyviä.

Loukkaantumistilanne ei ole parantunut yhtään ja jopa pahentunut. Kolmessa kuukaudessa ei tietysti ehdi tehdä ihmeitä varsinkin, kun pre-season meni suurimmaksi osaksi Forsytheltä ohi MM-kisojen takia.

Outo ratkaisu on kuitenkin pitää entinen kuntovalmentaja Tony Colbert seurassa ja vieläpä samassa tehtävässä. Jos Forsythe olisi todella ollut Wengerin hankinta, niin kaiken järjen mukaan Colbert olisi saanut lähteä, koska loukkaantumistilastot ja joukkueen hyytyminen viimeistään keväisin ovat olleet kammottavaa katsottavaa jo lähes 10 vuoden ajan. Miksi pitää Colbert jos muutosta ja parannusta todella halutaan? Ehkä Forsythe oli enemmän tai kokonaan Gazidiksen hankinta, jonka takia myös Colbert jäi ja todellisuudessa määrää edelleen.

Lisäksi voisi olettaa, että jos Forsythe olisi todella palkattu tekemään muutosta, niin amerikkalainen olisi tuonut mukanaan muutaman ns. oman työntekijän ja uusinut koko valmennustiimiä rankemmalla kädellä. Toki tämä on vain arvailua, mutta tällä hetkellä vaikuttaa, että mitään muutosta parempaan ei ainakaan ole tapahtunut.

Jotenkin tässä Forsythen hankinnassa on samat fiilikset kuin Özilin. Oliko kumpikaan todella Wengerin hankinta vai tuliko päätös Gazidikselta ja muilta johtoportaasta? Özilin jatkuva peluutus väärällä paikalla viittaisi tähän suuntaan samoin kuin Forsythen tapauksessa jo ylempänä mainitut asiat. Toivottavasti olen väärässä ja onhan Wenger yksinkertaisesti ennenkin pilannut paljon pelaajia peluuttamalla heitä väärillä pelipaikoilla, joten ei tuo välttämättä asiaa todista mihinkään suuntaan.

Todennäköisesti joku Saksan maajoukkuepelaajistamme on suositellut Forsytheä ja tämän seurauksena mies palkattiin. Tämä tuntuisi ainakin loogiselta. Pelaajat siis pitävät miehestä ja arvostavat tämän työtä, mutta kuinka paljon mies todella saa vaikuttaa on se olennaisin kysymys? Ainakin tähän asti nähdyn perusteella niin Özilin kuin Forsythenkin kohdalla voi sanoa, että kummastakaan tuskin saadaan lähellekään parasta irti. Syitä on varmasti monia, mutta joka tapauksessa muutoksia täytyy tapahtua, jotta kiistatta oman pelipaikkansa ja alansa huipuista on todellista hyötyä jatkossa joukkueelle.

Mainokset

2 thoughts on “Shad Forsythen asema seurassa

  1. Forsythen panosta ja työnjälkeä on vielä kohtuullisen mahdotonta arvioida. Kukaan ei parissa kuukaudessa saa fysiikkavalmennuksen puolella mitään näkyvää aikaa. Aiempien vuosien huonosti tehty työ fysiikkapuolella saadaan korjattua aikaisintaan ensi kesänä. Onneksi ei ole arvokisoja ja pelaajat on koko pre-seasonin mukana.

    Pieniä asioita voidaan muuttaa lyhyessä ajassa esim. palautumisen suhteen. Tämä pitäis näkyä lihasvammojen vähentymisenä. Toki Wenkun rotaatiosta (tai sen puutteesta) johtuen, ei kauheasti ole merkitystä millaisia palauttavia harjoituksia teet, kun käytännössä samat pelaajat pelaa 2 x 90 min viikosta toiseen.

    Toivotaan että Wenkku antaa Forsythelle mahdollisuuden vaikuttaa asioihin.

  2. En pidä tästä argumentointitavasta, jossa kukaan Arsenalin johdossa ei välitä tai osaa tehdä mitään loukkaantumisongelmalle. Varmasti välittää, jo pelkästään siksi että tänä kautena kymmenet loukkaantumiset uhkaavat UCL-sijoja ja muutenkin seura näyttäytyy naurettavana ja kyvyttömänä tässä ikuisessa ”epäonnessaan”. Mitta on, tässäkin, varmasti monella täynnä. Kalliit jätkät eivät auta ketään lähetellessään insta-kuvia kuntousviikoiltaan, kyllä boardi nyt varmasti tämän verran kartalla on.

    Johtopäätökset ja korjaustoimet ovat varmasti olleet aiemmin vääriä, se on selvää. Forstythen teesejä ehkä vasta testaillaan varovasti ja toki jotain valtakamppailua tässä voi olla. Mutta jos jenkki on pätevä, eiköhän tekemisen laatu ala vakuuttaa ja asiat korjaannu. Sitäpaitsi, jos pohjat on vuosia tehty väärin, ei parantunut treeni mitenkään heti korjaa asioita. Varsinkin mahdollisia lihastasapainon puutteita on hitaampaa korjata pelikauden aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s